U pitanju je dlink dir655 ...
Router sam dobio iz Amerike ali prilikom slanja zaborave moji poslati adapter za struju koji je. 2A/12v ...medjutim nadjem ja od kamere adapter koji je 1.5A/8.4V i tako koristio 3 godine sve do danas (odnosno ovaj mjesec)..
Priključio sam telemach duo net grande i dobio njihov modem sa integriranim wifiom ... Kao sto je i za očekivati modem i Wi-Fi obično smeće..tako da sam promijenio IP adresu na dlink routeru i prikopcao ovaj svoj dlink....
E od tad nastaju problemi, wireless pokriva OK ali konekcija je katastrofa, cim 3-4 ljudi se konektuje nestaje konekcije.. Samo koda izbaci, wireless signala nestaje skroz .. Sad sta može biti problem? Prikopcao sam tp link ruter koji radi sasvim OK..ovaj iz telemacha mi kaže da ne valja adapter, da nema dovoljno struje da podrži svo to opterećenje i da onda izbaci .. Sto je i moguće jer kad sam sam nakacen na routeru nema problema cim 2-3-4 udje gotovo je...
Sta da radim, kontam kupiti novi router.. Koji bi preporučili?
router gubi wireless/ethernet konekciju
Moderator: Benq
- dingosp0
- xamp
#2 Re: router gubi wireless/ethernet konekciju
Koliko znam Telemach daje Cisco rutere (barem sam ja i vecina mojih poznanika dobila), a Cisco uopste nije smedje. Problem ti je taj dlink, jer je dlink smece da izvinesdingosp0 wrote:U pitanju je dlink dir655 ...
Router sam dobio iz Amerike ali prilikom slanja zaborave moji poslati adapter za struju koji je. 2A/12v ...medjutim nadjem ja od kamere adapter koji je 1.5A/8.4V i tako koristio 3 godine sve do danas (odnosno ovaj mjesec)..
Priključio sam telemach duo net grande i dobio njihov modem sa integriranim wifiom ... Kao sto je i za očekivati modem i Wi-Fi obično smeće..tako da sam promijenio IP adresu na dlink routeru i prikopcao ovaj svoj dlink....
E od tad nastaju problemi, wireless pokriva OK ali konekcija je katastrofa, cim 3-4 ljudi se konektuje nestaje konekcije.. Samo koda izbaci, wireless signala nestaje skroz .. Sad sta može biti problem? Prikopcao sam tp link ruter koji radi sasvim OK..ovaj iz telemacha mi kaže da ne valja adapter, da nema dovoljno struje da podrži svo to opterećenje i da onda izbaci .. Sto je i moguće jer kad sam sam nakacen na routeru nema problema cim 2-3-4 udje gotovo je...
Sta da radim, kontam kupiti novi router.. Koji bi preporučili?
-
Nermin_BH
#3 Re: router gubi wireless/ethernet konekciju
Mozda ti je isti kanal wifi od modema i routera pa se pomjesaju.
-
ephi
#4 Re: router gubi wireless/ethernet konekciju
Pozdrav taj d-link ruter ti je podešen da radi kao DHCP server, morati ćeš ako ti njihov sw dozvoljava staviti da djeluje kao DHCP forwarder i onda nećeš imati problema, jer sada ti i cisco modem dodijeluje ip i router i tu nastaje konflikt.
Sent from my A1-810 using Tapatalk
- dingosp0
#5 Re: router gubi wireless/ethernet konekciju
Jeli to moram namjestiti na dlinku ili ovom telemach cisco ?
-
ephi
#6 Re: router gubi wireless/ethernet konekciju
To je na dlinku. Probaj disable upnpt i disable dhcp pošto taj dlink ne vjerujem da ima dhcp forward ove dvije mora imati uglavnom to isključi. Taj dlinkov nije loš ali ako već tražiš router pogledaj ciscov sa dd-wrt softverom koji ima neograničene mogućnosti a nije težak za koristiti.