Rostilj - kamin??
Moderator: anex
-
bob7
#1 Rostilj - kamin??
Interesuje me da li neko ima kakvu preporuku gdje kupiti vanjski rostilj - kamin, sto jeftinije danas sam gledao u poljoopremi 480km + 100 resetka:S?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#2 Re: Rostilj - kamin??
Uz malo truda, ... sa duplo manje para, napravit ces bolji od svakog koji je u ponudi na trzistu.bob7 wrote:Interesuje me da li neko ima kakvu preporuku gdje kupiti vanjski rostilj - kamin, sto jeftinije danas sam gledao u poljoopremi 480km + 100 resetka:S?
-
gradina
#3 Re: Rostilj - kamin??
Previše para.. nađi doborg majstora i sve za 250KM
- triton
#4 Re: Rostilj - kamin??
gotovo kamini su smece,
napravi ga sam, evo ti link na koji sam naletio trazeci nacrte-upute za gradnju posto se i sam namjeravam upustiti u ovu pustolovinu
http://www.forum.hr/showthread.php?t=43 ... ight=kamin
napravi ga sam, evo ti link na koji sam naletio trazeci nacrte-upute za gradnju posto se i sam namjeravam upustiti u ovu pustolovinu
http://www.forum.hr/showthread.php?t=43 ... ight=kamin
-
bob7
#5 Re: Rostilj - kamin??
Hvala vam puno, al me nesto strah upustiti se u ovu "pustolovinu":D a kako stvari stoje morat cu:):)
-
sLLayer
#6 Re: Rostilj - kamin??
imam ja katalog ovih kamina ako ces sam da pravis, i ja sam se odlucio na tu varijantu
-
bob7
#7 Re: Rostilj - kamin??
aa to bi bilo super. Da li mozes da mi posaljes? Oces ti praviti ili si nekog majstora nasao?sLLayer wrote:imam ja katalog ovih kamina ako ces sam da pravis, i ja sam se odlucio na tu varijantu
- triton
#8 Re: Rostilj - kamin??
je li pdf, posalji linksLLayer wrote:imam ja katalog ovih kamina ako ces sam da pravis, i ja sam se odlucio na tu varijantu
-
sLLayer
#9 Re: Rostilj - kamin??
nije pdf, ali cu ovi dana da skeniram pa posaljem 
- shalla
#11 Re: Rostilj - kamin??
Ja se već mjesec dana raspitujem, obilazim Obije, merkure i sl. i koga god sam pitao rekoše mi da me, ako uzmem nekog da mi zida, neće ispasti ispod 500 KM a meni je to preskupo. Vidio sam jedan dobar u Merkuru ali nema rešetke (želim izričito samo gusanu rešetku) pa sam i to saznao da ih ima u onom Fis-u u Rajlovcu...
Ne znam jbg, baš sam u dilemi al bitno je da je u novo-uređenoj bašti ostavljeno počasno mjesto za njega, pa kad naiđe naiđe
Ne znam jbg, baš sam u dilemi al bitno je da je u novo-uređenoj bašti ostavljeno počasno mjesto za njega, pa kad naiđe naiđe
-
bob7
#12 Re: Rostilj - kamin??
koliko kosta taj u Merkuru? Ja sto sam obisao nisam vidio da uz i jedan ide resetka, mora se posebno kupiti :/
-
Alive
#13 Re: Rostilj - kamin??
Da malo obnovim ovu temu i ne otvaram novu...
Za koliko se love moze napraviti rostilj odnosno vanjski kamin sa time da imam puno starih cigli koje se mogu iskoristiti... Zvao sam jednom lika preko pika i rekao mi je cijenu sa materijalom i njegovim rukama oko 500-600 KM !!!
Znate li nekoga ko ovo radi naravno po nekoj normalnoj cijeni... ??? Ne predlazite da sam radim, nisam ja za toga
Hvala
Za koliko se love moze napraviti rostilj odnosno vanjski kamin sa time da imam puno starih cigli koje se mogu iskoristiti... Zvao sam jednom lika preko pika i rekao mi je cijenu sa materijalom i njegovim rukama oko 500-600 KM !!!
Znate li nekoga ko ovo radi naravno po nekoj normalnoj cijeni... ??? Ne predlazite da sam radim, nisam ja za toga
Hvala
-
shandrprcSA
#14 Re: Rostilj - kamin??
ja cu aBd na proljece se pozabaviti oko ovoga, nista veliko pa ako neko ima kakav savjet, nacrt i sl. dobro bi doslo 
- ranger
#15 Re: Rostilj - kamin??
i ja sam u istom fazonu...
vidio sam da ima opcija da se ozida "kostur" siporex plocama, brzo i jednostavno.
poslije ako zelis obradis opekama i naravno ubacis samotnu ciglu itd...
vidio sam da ima opcija da se ozida "kostur" siporex plocama, brzo i jednostavno.
poslije ako zelis obradis opekama i naravno ubacis samotnu ciglu itd...