Nakon ugradnje xenona primjetio sam da mi podrošavaju farovi. Ima li ko savjet kako to riješiti?
Hvala
rose farovi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emirEX
#2 Re: rose farovi
* koje je auto u pitanju?
** da li su farovi orginalni ili aftermarket?
*** nakon vizuelnog pregleda da li su poklopci farova zadihtovani (gumene diht britve oko kablova xenon sijalica)?
ako se rosa javlja sada u ovim hladnim danima tesko ces ista rijesiti prije toplijih dana osim da auto parkiras u suhu garazu i upalis ispred auta grijalice da ti osuse farove od vode pa da provjeris onda tacku ***
** da li su farovi orginalni ili aftermarket?
*** nakon vizuelnog pregleda da li su poklopci farova zadihtovani (gumene diht britve oko kablova xenon sijalica)?
ako se rosa javlja sada u ovim hladnim danima tesko ces ista rijesiti prije toplijih dana osim da auto parkiras u suhu garazu i upalis ispred auta grijalice da ti osuse farove od vode pa da provjeris onda tacku ***
-
visocicaguy
#3 Re: rose farovi
*passat
**jesu
***guma je uredno navucena, ali su rupe nepravilnog oblika, pa na to sumnjam. Da li pokusati isusiti, a onda nekako (cime??) to dodatno izolovati?
**jesu
***guma je uredno navucena, ali su rupe nepravilnog oblika, pa na to sumnjam. Da li pokusati isusiti, a onda nekako (cime??) to dodatno izolovati?
-
emirEX
#4 Re: rose farovi
isusiti i okolo zaliti wurth K+D ljepilom i pustiti 12h da se osusi i ne voziti dok se ljepilo u potpunosti ne osusi.
inace kada nestrucne osobe rade ugradnju ne naprave odgovarajuce otvore za provlacenje kablova pa se to desi sto se desilo tebi.
jbg na greskama se uci
inace kada nestrucne osobe rade ugradnju ne naprave odgovarajuce otvore za provlacenje kablova pa se to desi sto se desilo tebi.
jbg na greskama se uci
-
visocicaguy
#5 Re: rose farovi
Mislis oblijepiti prostor izmedju dihtunga? Sta kad mi pregori sijalica, kako cu odvojit to??
-
emirEX
#6 Re: rose farovi
na poklopcu fara gdje tii prolaze kablovi za xenon i tu okolo zalijepis, znaci ne oko poklopca nego oko rupe kuda kablovi prolaze. to ljepilo ce dobro drzati a kad budes trebao da ga skines nece ti biti veliki problem
-
visocicaguy
#7 Re: rose farovi
Da, da, na to sam i mislio. gdje mogu kupiti to ljepilo? Hvala!
- respo
#8 Re: rose farovi
u wurth-u kako i pise da se zove
-
emirEX
#9 Re: rose farovi
imas u wurth-u ali ima ih i po bolje opremljenim prodavnicama boja i lakova kao i metalne galanterije tipa adazal i sl.