ROOT telefona - pomoc !
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#1 ROOT telefona - pomoc !
ako se neko bas razumije u ovo , da mi se javi... bas mi treba pomoc 
- arnes_king
#2 Re: ROOT telefona - pomoc !
Napiši koji model i sta je problem?
- skafiskafsnjak
#3 Re: ROOT telefona - pomoc !
pparnes_king wrote:Napiši koji model i sta je problem?
- TAFKAP
#4 Re: ROOT telefona - pomoc !
pa nemoj tako, cemu onda smisao foruma?
fino napisi ovdje problematiku, ma koliko specificna bila, mozda ce valjat nekome, nekad, ako se rijesi.
fino napisi ovdje problematiku, ma koliko specificna bila, mozda ce valjat nekome, nekad, ako se rijesi.
- arnes_king
#5 Re: ROOT telefona - pomoc !
Slazem se s ovim. A android je, sve sto je sistemski moze se rijesitiTAFKAP wrote:pa nemoj tako, cemu onda smisao foruma?
- arnes_king
#6 Re: ROOT telefona - pomoc !
A nema potrebe da brines, znam gdje ti je problem. Taj drugi rom sto si probao sigurno zahtijeva noviji modem i bootloader. Ovako ces to najlakse rijesiti.
Odes na sammobile, nadjes tu zadnji firmware za svoj model i skines. Kasnije instaliraj odin na pc i mobitel pokrenes u download mode, nadji na netu kako ali mislim da je volume down + home + power. U Odinu flashujes taj firmware i mobitel mora proraditi na stok sistemu kasnije slobodno flashuj opet twrp i custom rom neki koji je sam od sebe rootan.
Zbog ovoga ti je uvijek dobro u twrp napraviti backup prije flashovanja novog sistema, pa ako se sta i zezne samo povuces taj backup.
Ali i ovo sa stok sistemom i odinom uvijek mora raditi to je par jednostavnih koraka, odnosno par klikova.
Odes na sammobile, nadjes tu zadnji firmware za svoj model i skines. Kasnije instaliraj odin na pc i mobitel pokrenes u download mode, nadji na netu kako ali mislim da je volume down + home + power. U Odinu flashujes taj firmware i mobitel mora proraditi na stok sistemu kasnije slobodno flashuj opet twrp i custom rom neki koji je sam od sebe rootan.
Zbog ovoga ti je uvijek dobro u twrp napraviti backup prije flashovanja novog sistema, pa ako se sta i zezne samo povuces taj backup.
Ali i ovo sa stok sistemom i odinom uvijek mora raditi to je par jednostavnih koraka, odnosno par klikova.
- skafiskafsnjak
#8 Re: ROOT telefona - pomoc !
Ma toliko sam se pogubio da mi je i ofirno pisati i pokusati objasniti .Radar71 wrote:čuj pp
Ne znam da li sam dosao ili posao ...
- skafiskafsnjak
#9 Re: ROOT telefona - pomoc !
Galaxy s7 u pitanju. Prije par dana odradim ROot,
ovako https://gs7.gadgethacks.com/how-to/root ... e-0169762/
Preko twrp nabacim Sueprman rom... odlucim jucer jos jedan probati, onako, ....i onda idu problemi .
Stavio taj drugi, nije mi valjao, odlucim vratiti superman ...instalirao ga, nece...na boot zapne...
Pokusavo x nacina sve , nece...
Pokusam stock da vratim, nece....
Neka greska "sw rev check fail device 2 binary 1" ....
U odinu preskocim BL da ubacim, odradi mi, vrati na stock , sve ok....
aaaalii ...karticu mi ne prepoznaje sad...nemam mreze
ovako https://gs7.gadgethacks.com/how-to/root ... e-0169762/
Preko twrp nabacim Sueprman rom... odlucim jucer jos jedan probati, onako, ....i onda idu problemi .
Stavio taj drugi, nije mi valjao, odlucim vratiti superman ...instalirao ga, nece...na boot zapne...
Pokusavo x nacina sve , nece...
Pokusam stock da vratim, nece....
Neka greska "sw rev check fail device 2 binary 1" ....
U odinu preskocim BL da ubacim, odradi mi, vrati na stock , sve ok....
aaaalii ...karticu mi ne prepoznaje sad...nemam mreze
-
Nermin_BH
#10 Re: ROOT telefona - pomoc !
Mozda ti se obrisao imei kod? U call dialeru ukucaj *#06# i vidi da li ti izbacuje imei ili unknown ili null.
- skafiskafsnjak
#11 Re: ROOT telefona - pomoc !
Maloprije je sve tu bilo...Nermin_BH wrote:Mozda ti se obrisao imei kod? U call dialeru ukucaj *#06# i vidi da li ti izbacuje imei ili unknown ili null.
sad Nema
Znas li lijek ?
-
Nermin_BH
#12 Re: ROOT telefona - pomoc !
Zato ti ne moze prepoznati karticu. Imas li twrp backup? Samo uradi restore efs preko twrp. Ako nisi uradio backup onda moras na komplikovanije nacine pokusati to vratiti.
- skafiskafsnjak
#13 Re: ROOT telefona - pomoc !
ma nista ja nemamNermin_BH wrote:Zato ti ne moze prepoznati karticu. Imas li twrp backup? Samo uradi restore efs preko twrp. Ako nisi uradio backup onda moras na komplikovanije nacine pokusati to vratiti.
- Benq
#14 Re: ROOT telefona - pomoc !
Probaj nesto od ovoga https://www.technobezz.com/fix-samsung- ... d-version/skafiskafsnjak wrote: Maloprije je sve tu bilo...
sad Nema![]()
![]()
![]()
Znas li lijek ?
-
Nermin_BH
#15 Re: ROOT telefona - pomoc !
Probaj ovo
https://forum.xda-developers.com/s7-edg ... s-t3379516
Sljedeci put kad budes cackao oko firmware obavezno uradi efs backup i spremis na komp da imas. Nisi jedini cesto se to desava jer rijetko gdje upozore da se mora uraditi efs backup prije flashovanja novog rom-a. Provjeri da mozda nije uradjen automatski bakup na kartici folder /efs ili /backup ili /twrp. Koja ti je android verzija prije bila i koja je sad ?
https://forum.xda-developers.com/s7-edg ... s-t3379516
Sljedeci put kad budes cackao oko firmware obavezno uradi efs backup i spremis na komp da imas. Nisi jedini cesto se to desava jer rijetko gdje upozore da se mora uraditi efs backup prije flashovanja novog rom-a. Provjeri da mozda nije uradjen automatski bakup na kartici folder /efs ili /backup ili /twrp. Koja ti je android verzija prije bila i koja je sad ?
Last edited by Nermin_BH on 14/04/2018 09:33, edited 4 times in total.
- Radar71
#16 Re: ROOT telefona - pomoc !
jbg svi smo, niko se naučen nije rodioskafiskafsnjak wrote:Ma toliko sam se pogubio da mi je i ofirno pisati i pokusati objasniti .Radar71 wrote:čuj pp
Ne znam da li sam dosao ili posao ...