Root na tabletu,pomoc molim !
-
farahhh123
#1 Root na tabletu,pomoc molim !
Da i pokrenula jednu aplikaciju na tabletu,izadje mi obavijest da treba trajno ili privremeno da iskljucim rutovanje? E sad,ja sam pocetnik i ne razumijem se bas u to pa ne znam kako i na koji nacin da iskljucim to rutovanje...Ako neko ovdje zna,neka mi pomogne,i neka mi pojasni da li bi mogla nesto zeznuti ako iskljucim rutovanje ? Hvala ko god bude ljubazan da odgovori....
-
Djubre_
#2 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Ako ti Super Su aplikacija izbaci neko odobrenje neke aplikacije, odobri! Klikni na Allow. Ako ne, idi u Super Su aplikaciju tamo u postavkama imas opciju da ugasis root. Neces nista zajebati.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
farahhh123
#3 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Nemam nigdje aplikaciju super su ili je mozda imam a ne znam naci :S,bas sam smotana,nikako se ne razumijem...Djubre_ wrote:Ako ti Super Su aplikacija izbaci neko odobrenje neke aplikacije, odobri! Klikni na Allow. Ako ne, idi u Super Su aplikaciju tamo u postavkama imas opciju da ugasis root. Neces nista zajebati.
-
Djubre_
#4 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Idi na trg play pa ukucaj u pretrazi super su, i skini prvu aplikaciju.
-
farahhh123
#5 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Evo jesam instalirala,pronasla sam je tu gdje si mi rekao...kad je pokrenem pita me da azuriram binarni sistem,i ja kliknem nastavi nakon toga ponudi mi jos jednu opciju gdje trebam izabrati izmedju NORMALNO ili TWRP/CWM...aKO ODABEREM NORMALNO,kaze mi instaliranje...pricekajte i nakon toga instalacija nije uspjela...a ako izaberem ovo drugo gdje pise TWRP/CWM onda mi je pokrene ali pise da nema konfiguriranih aplikacija...Nadam se da sam ti uspjela sve fino napisati,ali sta dalje ne znamDjubre_ wrote:Idi na trg play pa ukucaj u pretrazi super su, i skini prvu aplikaciju.
-
Djubre_
#6 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Samo restart tablet sad. Uradio je in update ako si isla na normal. Kad restartujes, udji u super su pa odznaci kvakicu Enabled Super su. I onda probaj tu aplikaciju pokrenuti.
Ali pokusaj tu aplikaciju pokrenuti cim restartujes tab. Ako super su izbaci prozor, klikni na Allow da je odobris. Mislim da ce tako raditi. Ako ne, onda ugasi super su kako sam i rekao
Ali pokusaj tu aplikaciju pokrenuti cim restartujes tab. Ako super su izbaci prozor, klikni na Allow da je odobris. Mislim da ce tako raditi. Ako ne, onda ugasi super su kako sam i rekao
-
Djubre_
#7 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
A u postavkama super su, imas opciju Full unroot. Ako ti root ne treba, klikni to pa nek ga ukine. Restart tablet i eto. Mozda tebi taj root i ne treba..
- avaks
#8 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Na Play Store imaš Voodoo OTA RootKeeper koji ja koristim. Samo odradiš backup roota u tom programu i temporary unroot (recimo da to moram raditi ako hoću da gledam D3GO) a poslije vratiš root.
p0zz
p0zz
-
farahhh123
#9 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Poslala sam ti poruku u inbox,upravo se i radi o d3go,pa pogledajavaks wrote:Na Play Store imaš Voodoo OTA RootKeeper koji ja koristim. Samo odradiš backup roota u tom programu i temporary unroot (recimo da to moram raditi ako hoću da gledam D3GO) a poslije vratiš root.
p0zz
- avaks
#10 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Root vjerovatno ne treba ali vjerovatno je pre-rooted kineski tablet i ako uradi full unroot ko joj garantuje da će raditi aplikacije koje su već došle?! Bolja je ova opcija sa Voodoo...
-
scooby-doo
#11 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
I ja htjedoh pitati kako je dosla do tableta i koje je marke 
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
farahhh123
#12 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Tema je zatvorena,hvala svima na pomoci,problem je rijesen 
- Kal El
#13 Re: Root na tabletu,pomoc molim !
Nije!!farahhh123 wrote:Tema je zatvorena,hvala svima na pomoci,problem je rijesen