Ronilački klub u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
moa

#1 Ronilački klub u Sarajevu

Post by moa »

Zanima me dal postoji ronilacki klub u Sarajevu? brzo ljudi odgovarajte frka mi je :)
black

#2 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by black »

moa wrote:Zanima me dal postoji ronilacki klub u Sarajevu? brzo ljudi odgovarajte frka mi je :)
RONILAČKI KLUB BOSNA Sarajevo
Hamze Hume 2, Sarajevo

(ne znam da li jos uvijek postoji, provjeri)
moa

#3 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by moa »

Mula Mustafe Bašeskije br.55
Sarajevo
71000
BiH

E-mail: [email protected] This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telephone: +387 33 232 724
Mobile Phone Number: +387 61 147 993; 387 61 201 325

Naso hvala Blek tastatura ti se pozlatila....

Dogovorio sam u ponedeljak u poslijepodnevnim satima da se vidim sa ljudima pa cu vam reci sta je bilo.. naravno ako vas zanima :P
black

#4 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by black »

nema na chemu, i naravno napishi shta je bilo itd. :wink:
moa

#5 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by moa »

Eto odlucio sam da naucim roniti sa svim onim bojlerima i kablovima na sebi :) dobijete izvjestaj kad kako i koliko gengela :)
moa

#6 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by moa »

Eh ovako sve koje zanima pocetak "kursa" pocinje kako sam ja shvatio sredinom Decembra.

Cijena kursa je od 400-500 KM (pametnom i isaret dosta) a clanovima kluba u pola cijene (ako ste fini i raja :) moze i jeftinije) tako sam ja barem shvatio.
Kurs traje do aprila-maja a trening je 2x sedmicno i to ponedeljkom u 17:30 i cetvrtkom u 21:30 i 2/3 kursa se zavrsava u bazenu. Prva faza kursa je ronjenje na dah. Sad fini gospodin Hrvoje mi rece da se roni do 5 metara ispocetka i da se tu uci presvlacenje u vodi a kad se ide na more to je ova zavrsna faza kursa ide se na dubinu do 20 metara.
Od opreme vam trebaju standardno maska, kupace, peraje i sto je meni van svake pameti kapica<--- wtf?

eh eto toliko od mene za sva ostala pitanja imate broj gore a ja pocinjem u cetvrtak aBd-a. Imal jos neko zainteresovan?
moa

#7 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by moa »

Eh evo nove informacije:

ZVao sam skeretara kulba i on je kaze da se zeli ozbiljnije pristupiti kursu i taj ozbiljni kurs ce poceti nekad sredinom marta...
Ljuska_u_BaklaFi

#8 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Shta chemo mi koji nemamo surlicu :lol: na shta da dishemo :?
moa

#9 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by moa »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Shta chemo mi koji nemamo surlicu :lol: na shta da dishemo :?

posudim ja surlicu :)

Ovako sto se tice peraja sad mi covjek rece da su marke: omer, aqualunga, mares i fenix najbolje. Treba uzeti prave peraje ne one na kajseve vec one koje se obalce, znaci kao cipele kad kupujete.

Za masku mi rece da je najbolja Omer (silikonska) pa eto bujrum.
Last edited by moa on 01/12/2009 14:22, edited 1 time in total.
Ljuska_u_BaklaFi

#10 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Aj nid a speshl van :lol: ti chesh svakako imat dvije :D
moa

#11 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by moa »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Aj nid a speshl van :lol: ti chesh svakako imat dvije :D

:) ovo je trebalo ici na one koji ce razumijeti poruku :)

nacemo mi tebi spesl uan :)
alcho

#12 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by alcho »

A dobro, ako je za clanove kluba upola jeftinije, kako se postaje clan kluba? I kakvi trebaju zdravstveni preduslovi? Negdje sam cuo da postoje neke zavrzlame oko plombi na zubima, jel to istina?
moa

#13 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by moa »

alcho wrote:A dobro, ako je za clanove kluba upola jeftinije, kako se postaje clan kluba? I kakvi trebaju zdravstveni preduslovi? Negdje sam cuo da postoje neke zavrzlame oko plombi na zubima, jel to istina?
Vidi sekretar kluba ce biti u cetvrtak dole i kaze da ce donijeti neki formular koji ces popuniti i dobijes clansku kartu, sad iz njegove price taj formular njima vise treba radi papirologije da bi oni dobili od saveza potvrde, certifikate i ostala sranja. Cijena clanarine je 30 KM.

Sto se plombi tice znam da piloti nesmiju imati pokvarene zube, zube sa plombama itd.. zbog pritiska koji se stvara tako je vjerovatno i u vodi ali da je tu drugacija kolicina pritiska na tijelo tako da mislim da tu nebi trebalo biti zime.

Moja sestra se inace bavi profesinalnim ronjenjem u inostranstvu i roni cak do 60 metara dubine i znam da ima par plombi i da nema umnjake u donjoj vilici i nije mi se nikad na to pozalila osim da joj je jednom puko bubnjic u uhu od pritiska.

Helem ako si zainteresovan dodji u cetvrtak u 21:30 na otoku bicu i ja dole i mislim sto nas je vise da nam je to bolje...
MontBlanc

#14 Re: Ronilački klub u Sarajevu

Post by MontBlanc »

8-)
Post Reply