Romantika
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
#1 Romantika
vino, svijece, cvijece, vecerice pod zvijezdama, piknici, imena urezana u drvetu uokvirena srcem....klisei romantike...ili? Sta je za vas romantika? Da li je ona skrivena u ovim opsteprihvacenim "romanticnim" gestama ili volite razvijati svoje individualne? Da li sebe smatrate romanticnom osobom? I da li cijenite romanticne geste upucene vama?

-
tigris
nisam romanticna.....dobila jednom cvjeće...ponijela se ko kuja nije vjerovao da je nehotice......izvini oproti ma nis.....nisam taj tip
svjece nisu lose.....ne zbog romantike vec zato sto koza izgleda bolje pod takvim svjetlom........
skrivena sexepilnost je naj

svjece nisu lose.....ne zbog romantike vec zato sto koza izgleda bolje pod takvim svjetlom........
skrivena sexepilnost je naj
- anais_nin
ja stvarno volim sve gore navedeno...cvijece volim ali volim kad je nesto neobicno tipa jedna plava ruza....ili neko poljsko cvijece....samo nek nije ono bas genericki...
ali za mene je prava prava romantika u onim malim stvarima, paznjama koje su krojene bas po licnosti kojoj su namjenjene....meni je jedna od najromanticnijih gesta ikad bila od strane jednog bivseg...neplanirano me uhvate zenski jadi, samo sto nisam pala u nesvijest od bolova, a on je bio planirao gledati utakmicu to vece...nisam nista morala pitati, sam je otisao do apoteke i do prodavnice (po lijekove i jos je pogodio tacno uloske koje ja koristim), napravio mi caj, ususkao me, i zaspao tako sa mnom...umjesto da gleda utakmicu...meni je to bila jedna od najromanticnijih stvari ikad
ali za mene je prava prava romantika u onim malim stvarima, paznjama koje su krojene bas po licnosti kojoj su namjenjene....meni je jedna od najromanticnijih gesta ikad bila od strane jednog bivseg...neplanirano me uhvate zenski jadi, samo sto nisam pala u nesvijest od bolova, a on je bio planirao gledati utakmicu to vece...nisam nista morala pitati, sam je otisao do apoteke i do prodavnice (po lijekove i jos je pogodio tacno uloske koje ja koristim), napravio mi caj, ususkao me, i zaspao tako sa mnom...umjesto da gleda utakmicu...meni je to bila jedna od najromanticnijih stvari ikad
- anais_nin
eeeee te te spontane geste bez nekog velikog povoda (tipa valentinovosilentbob wrote:romanticno moze biti bilo sta,vazno je da je iskreno i od "srca"..pa sta god da je....
-
silentbob
anais_nin wrote:eeeee te te spontane geste bez nekog velikog povoda (tipa valentinovosilentbob wrote:romanticno moze biti bilo sta,vazno je da je iskreno i od "srca"..pa sta god da je....) mene obaraju s nogu
paznja paznja paznja je najromanticnija
- flora.sa
ma jesam...moram priznati da jesam...
ne toliko na cvijeće, to mi je romantično, ali ne izaziva kod mene jednake osjećaje kao neki gesti, riječi, sms, ili slično...
znam da sam se jednom ono baš raspilavila kada je jedan moj ex...koji tako...ne živi baš blizu, nenadno pokucao na moja vrata, i rekao da je ustvari samo došao da kaže da me voli...
ne toliko na cvijeće, to mi je romantično, ali ne izaziva kod mene jednake osjećaje kao neki gesti, riječi, sms, ili slično...
znam da sam se jednom ono baš raspilavila kada je jedan moj ex...koji tako...ne živi baš blizu, nenadno pokucao na moja vrata, i rekao da je ustvari samo došao da kaže da me voli...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Meni je ejdna bivsa poklonila felge za auto i to mi je bilo romanticno , isto kao ona u Mi nismo andjeli njemu lamelu za ajkulu
:D
Ma na romantiku uvijek padam ako je od osobe do koje mi je stalo, u protivnom ja to zovem patetikom
Ma na romantiku uvijek padam ako je od osobe do koje mi je stalo, u protivnom ja to zovem patetikom
- horns&drums
Je l' to primas neki honorar?flora.sa wrote:anais mislim da sam odgovorila na svaku tvoju temu o ljubavi, kako sam i obećala...ispravi me ako griješim...
- horns&drums
Ma frka mi, sad ce mi udariti Anais naplatu na Selmu Bajrami
:D:D:D:D
Nego floro, zasto se ti ne javljas na moje teme?
:D
Nego floro, zasto se ti ne javljas na moje teme?
- flora.sa
nisi to od mene ni tražio...horns&drums wrote:Ma frka mi, sad ce mi udariti Anais naplatu na Selmu Bajrami:D:D:D:D
Nego floro, zasto se ti ne javljas na moje teme?:D
šalim se...of kors...eno vidiš da sam se pristvavila na onu tvoju posvećenu novi
sad furaj sa Romantike
- horns&drums
flora.sa wrote:
sad furaj sa Romantike...previše sam romantična
, da bih ti dopustila da uništiš ovu super temu...
- flora.sa
evo jedan dokaz da romantika iako je u izumiranju ođe na Balkanu
, još uvijek trza u agoniji, i ne da se u potpunosti uništiti...
ex...moje seke, u zimsko doba, na travnjaku preko puta zgrade u kojoj smo živjeli, je "utabao" tj u snijegu napravio jedno veliko srce promjera 20 sa 10 metara odprilike...uglavnom to je bilo zasita jedno veeeeliko srce...radio je naveče oko 2h, kada je spavala, a ujutro rano je nazvao na telefon, i rekao da pogleda kroz prozor...
...divno...
srce se kasnije na minusu "smrzlo", i trajalo je pravo dugo...danima...
romantično, zar ne???
ex...moje seke, u zimsko doba, na travnjaku preko puta zgrade u kojoj smo živjeli, je "utabao" tj u snijegu napravio jedno veliko srce promjera 20 sa 10 metara odprilike...uglavnom to je bilo zasita jedno veeeeliko srce...radio je naveče oko 2h, kada je spavala, a ujutro rano je nazvao na telefon, i rekao da pogleda kroz prozor...
romantično, zar ne???
- horns&drums
Ne 
- anais_nin
izrefacemo se preko kafe za vikendflora.sa wrote:anais mislim da sam odgovorila na svaku tvoju temu o ljubavi, kako sam i obećala...ispravi me ako griješim...
salim se naravno, sta cu kad me trenutno pucaju jubavne teme
hornsy, ma ne bih ja Selmi ruka naplatila sta ti pada na pamet
- anais_nin
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaflora.sa wrote:evo jedan dokaz da romantika iako je u izumiranju ođe na Balkanu, još uvijek trza u agoniji, i ne da se u potpunosti uništiti...
ex...moje seke, u zimsko doba, na travnjaku preko puta zgrade u kojoj smo živjeli, je "utabao" tj u snijegu napravio jedno veliko srce promjera 20 sa 10 metara odprilike...uglavnom to je bilo zasita jedno veeeeliko srce...radio je naveče oko 2h, kada je spavala, a ujutro rano je nazvao na telefon, i rekao da pogleda kroz prozor......divno...
romantično, zar ne???
-
FortunaBela
Ja jesam romantična, a najbolja romantika je ona koju trenutak stvara. 
- bug
#22 Re: Romantika
cvijeceanais_nin wrote:vino, svijece, cvijece, vecerice pod zvijezdama, piknici, imena urezana u drvetu uokvirena srcem....klisei romantike...ili? Sta je za vas romantika? Da li je ona skrivena u ovim opsteprihvacenim "romanticnim" gestama ili volite razvijati svoje individualne? Da li sebe smatrate romanticnom osobom? I da li cijenite romanticne geste upucene vama?![]()