Romanticno pismo

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

zorance

#1 Romanticno pismo

Post by zorance »

Prvo da vas pozdravim ,
E sad neki dan mi djevojka sa kojom sam u vezi duze vrijeme prebaci kako nikad ne napisem neki romanticni e mail,nesto kao ljubavno pismo.Nakon par dana prebacivanja ja se zainatim sjedem za PC i NISTA,jedna jedina rijec ne izlazi iz mene,inspiracija nula.Probam da se sjetim nekih pisamaca iz proslosti al ne ide,srecom ima google pa ljepo COPY - PASTE i rijesim to.Nekada sam ta pisamca mogao pisati po 100 na dan i to djevojkama koje sam upoznao prije sat a sada nista.Kad ste zadnji put napisali nesto romanticno nekome???
jutarnja_rosa

#2 Re: Romanticno pismo

Post by jutarnja_rosa »

zorance wrote:Prvo da vas pozdravim ,
E sad neki dan mi djevojka sa kojom sam u vezi duze vrijeme prebaci kako nikad ne napisem neki romanticni e mail,nesto kao ljubavno pismo.Nakon par dana prebacivanja ja se zainatim sjedem za PC i NISTA,jedna jedina rijec ne izlazi iz mene,inspiracija nula.Probam da se sjetim nekih pisamaca iz proslosti al ne ide,srecom ima google pa ljepo COPY - PASTE i rijesim to.Nekada sam ta pisamca mogao pisati po 100 na dan i to djevojkama koje sam upoznao prije sat a sada nista.Kad ste zadnji put napisali nesto romanticno nekome???

e pa zorance ako si ga tako "napisao" bolje bi bilo da nisi nista uradio. kad je trazila pismo nije mislila da izmisljas nego da pises ono sto osjecas.

a pise li i ona tebi kad trazi da ti njoj pises?
zorance

#3 Re: Romanticno pismo

Post by zorance »

Da sam pisao sta osjecam to sigurno ne bi bilo romanticno pismo a i onako nisam siguran da ta pisma treba da se porucuju barem ja ne mislim tako.Da sam rekao da ne mogu da napisem ispalo bi da je ne volim tako da COPY-PASTE dodje kao neko bezbolno rijesenje.A da,ja dosta cesto dobivam pisma od nje.
jutarnja_rosa

#4 Re: Romanticno pismo

Post by jutarnja_rosa »

zorance wrote:Da sam pisao sta osjecam to sigurno ne bi bilo romanticno pismo a i onako nisam siguran da ta pisma treba da se porucuju barem ja ne mislim tako.Da sam rekao da ne mogu da napisem ispalo bi da je ne volim tako da COPY-PASTE dodje kao neko bezbolno rijesenje.A da,ja dosta cesto dobivam pisma od nje.

eh pa sad ne kontam zasto si onda s njom? jer po ovom sto si sad napisao ispada da ti i nisi bas nesto lud za njom. a to bezbolno rjesenje ce kasnije, ako sazna sta si uradio, biti jos bolnije.
ako ta pisma za tebe nista ne znace onda si joj to trebao reci. da to za tebe nije neki pokazatelj zaljubljenosti/ljubavi i to bi joj ja mislim bilo draze nego da si ovo uradio.
kockica_kockica

#5 Re: Romanticno pismo

Post by kockica_kockica »

probaj da joj nadjes neku romanticnu slicicu tipa cvijece, zalazak sunca itd... uz slicicu napises da ti nedostaje ili tako nekako ... mozes naci neki ljubavni stih na netu ili refren neke pjesmice koju ona voli, koju volite zajedno slusati... i eto ti romantike preko mail-a... Image
Kraljica_Suza

#6 Re: Romanticno pismo

Post by Kraljica_Suza »

Pisem svaki mjesec, pa i cesce, pismanca i saljem svim ljubavnicima po svijetu gdje ih ima :oops:
Ozbiljno....i ne koristim mail, nego bas rucno papir i olovka, ispisem sta mi volja, u kovertu i posaljem...svakoga to obraduje, a jos vise jer izumire ta taktika komuniciranja.

I tebi bih preporucila da iznenadis djevojku na ovaj nacin, nego da pises mail... :thumbup:
piupiu

#7 Re: Romanticno pismo

Post by piupiu »

Kraljica_Suza wrote:Pisem svaki mjesec, pa i cesce, pismanca i saljem svim ljubavnicima po svijetu gdje ih ima :oops:
Ozbiljno....i ne koristim mail, nego bas rucno papir i olovka, ispisem sta mi volja, u kovertu i posaljem...svakoga to obraduje, a jos vise jer izumire ta taktika komuniciranja.

I tebi bih preporucila da iznenadis djevojku na ovaj nacin, nego da pises mail... :thumbup:
Zavidim ti! Ja sam prestala pisati mala kovertirana pisamca, a nista sladje nego otvoriti neko staro pismo, pomirisati, procitati, sjetiti se ... A zavidim ti na "svim ljubavnicima" ... :lol:
Kraljica_Suza

#8 Re: Romanticno pismo

Post by Kraljica_Suza »

Hehe :-D

ja neki dan cistila po kuci i naletim na kutiju u kojoj stoji sve iz moje rane mladosti :D od sveske sa spomenarima iz osnovne, preko pisama raznih simpatija...zasjela i udri po citanju :lol: plakala sam :lol:
veoma je lijepo to i imati i raditi jos uvijek.

kad u sanducetu, pored silnih racuna koji ga pune i od kojih mi se sve namah okrene, vidim cestitku ili pismance da mi je poslao neko, jednostavno zaboravim na sve umore, brige.. :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9 Re: Romanticno pismo

Post by ladyblue18 »

Mah bilo je toga u onim mladjahnim godinama, u osnovnoj skoli, ali ja to nista nisam sacuvala, jer nista od toga nije bilo bas ono za sacuvati. :mrgreen:
Od svih tih "pisama" kojih se sjecam, zaista se samo jednog sjecam. Tacnije radilo se o sms-u. :-D
Poslao mi ga tadasnji momak, dobro se sjecam da sam tu noc dokasno ucila sociologiju :roll: , i da sam zaspala tako.
Probudila sam se oko 4, pogledala na mobitel koliko je sati i vidjela poruku, tacnije 2. Jedna je bila za laku noc, a druga nakon sto je skontao da sam zaspala i da nema nista od mene, sklepao je nekoliko stihova. :lol: :-D
Lagala bih kada bih rekla da mi je u potpunosti ostalo to u sjecanju, ali nesto jeste.
To mi je bilo definitivno najsimpaticnije i najljepse "pismo" ikada. :)

A zorance dragi sto se tice tebe, to se ne radi tako. Kazes da kada bi ti pisao sta osjecas to ne bi bilo romanticno :?: :? .
Pa sto si onda u vezi!? :-? Najlakse je sjesti i copy/paste sa gugla, ali to nije to.
Ako ti ne osjecas nista, da bi mogao bar dvije recenice sastaviti ali iz srca, e jbg onda...
Te dvije recenice bi bile vrijednije nego da napises knjigu a da je ona copy/paste.
To se ne radi tako...i ako ne osjecas nista prema curi brate dragi nemoj je lagati i praviti budalom.
To boli vise nego kada te neko ostavi.
Aurora Borealis

#10 Re: Romanticno pismo

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:21, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#11 Re: Romanticno pismo

Post by Admir_1984 »

Mislim da je i ova moderna tehnologija mnogo uticala na to da su ljudi sve manje i manje romanticni. Mobiteli, sms, evo sad ovi video pozivi, shiroka polja interneta.....i slicno uticu da ljudi jednostavno prestanu da se "muce" sa samim sobom i jednostavno kopiraju ideje koje vrlo lako mogu naci. Jos uvijek se najezim kad se sjetim koliko sam razmisljao kak nazvati na fixni, pa mali milion ideja se rodi, pa beskrajna lutanja ulicama trazeci "neshto". A sad sve na izvoliton :D
zorance

#12 Re: Romanticno pismo

Post by zorance »

Pisem ovo pismo tebi koja si ispunila moje srce beskrajnom ljubavi, ceznjom za zagrljajem koji mi stoljecima nedostaje. Proslo je mnogo vremena od kada sam posljednji put pogledao tvoje duboke oci u kojima je uvijek bila iskra onoga za cime sam tezio u proslim zivotima. Princezo moja, ne postoje rijeci koje ovaj papir moze oslikati, ne postoje rijeci koje mogu opisati moja osjecanja, od kada znam da postojis.
Dugo vremena sam proveo u hladnim sumama, cekajuci tvoj glas. Vjesnici vremena, donosili su mi poruke da budem strpljiv, da te cekam, kao sto si ti nekada cekala mene. Samoca mi je uvijek iznova davala snagu za novi dan, uvijek iznova podignut iz pepela, postojao sam sve sigurniji da ce mi ptice donijeti tvoj glas. I sada sjedim sam, pored prozora kuce u koju me je sudbina poslala da godine koje prolaze provedem u zelji za tobom, i tvojim srcem. Godine koje su uvijek iznova davale nadu, crpjele snagu mog duha, koji je nekada, samo zbog tebe, bio duh koji je plovio medju zvjezdama, sazvjezdjima koje su samo tvoje ruke znale napraviti.
Kolika je moja sreca od kada znam da postojis, malo je rijeci koje je mogu opisati.

Mozda je do mene ali meni je ovako nesto pravo smijesno,Mislim da sam totalno ne romantican
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#13 Re: Romanticno pismo

Post by Admir_1984 »

Hmm nije ti ovo bash toliko loshe, samo bi ja drugacije formulisao neke stvari, tipa

mi stoljecima nedostaje

duboke oci

Princezo moja

hladnim sumama
lolita_xx

#14 Re: Romanticno pismo

Post by lolita_xx »

meni ta pisma nisu uopste romanticna :? sigurno je do mene :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15 Re: Romanticno pismo

Post by pici »

Vjetar pirki
kiša pada
ja ti spavam kao klada

Drugo moja
ljubo moja
pišem ti iz Amsterdama
Michun

#16 Re: Romanticno pismo

Post by Michun »

Zorance - ovo sto si kopirao je fakat trac bljuj fuj. Jeftina i odrpana fora - cekao sam te u fladnoj sobi i ti dosla i ugrijala me.

Ako si u vezi probaj da se sjetis recimo: zadnih 7, 15, 20 dana i kad ti je bilo fino sa curom i napisi...bilo mi je jako lijepo kad smo bili u kinu i gledali XY film, kad si tokom filma stavila ruku na moje koljeno, bilo mi jejasno da znas da sam tu...LUPAM. Nesto tako. Osvrni se na vase zajednicke momente. Kad smo bili u pivnici pa smo se smijali ja sam vidimo samo tvoj osmjeh. OPET LUPAM. Eto to je nekako iskreno...ja mislim.
JThomas

#17 Re: Romanticno pismo

Post by JThomas »

teško će to ići ako to stvarno ne misliš, jako teško, romantika je energija, ona neka veza između dvoje ljudi...

ustvari, bar je meni tako, ja sam vrlo loš glumac i lažov :) :-D :D
pustopoljina

#18 Re: Romanticno pismo

Post by pustopoljina »

ako zorance naglas nosi svojih jedva 18 i sve cesce mu govore "vi",a beges u grudima udara,bije u bronzane zice...tesko da moze pisati o stoljecima trazenja i proslim zivotima...to je neki drugi film.
crnjak sto ti narucuje romanticna pisma,nisu to cevapi...al' kad ona pise,pa bi nesto i da od tebe procita...
je li ima neke promjene u tvom zivotu,otkad si s tom curom? jesi li ostavio pos'o s farmerkama,jesi li trzn'o handzar na jarana?
prestao ici gledat' zelju? :P :skoljka:
zorance

#19 Re: Romanticno pismo

Post by zorance »

HE HE HE ovo pismo nisam poslao, toliko pukao nisam al danas se sjetih jedne djevojke sa kojom sam na zalost kratko bio,jedna od onih cura sto kazu sta misle.Vrlo samostalna i jaka osoba.Lezali smo u krevetu i meni odjednom krenu ta romantika .Kad sam rekao sve sto sam u tom trenutku stvarno mislio ona me pogleda i kaze E zoka aj ne seri :-D .Mozda zvuci smjesno al me ta iskrenost odusevila, ehhhhh steta kratko trajalo
zorance

#20 Re: Romanticno pismo

Post by zorance »

zorance naglas nosi svojih jedva 18 i sve cesce mu govore "vi",

odavno meni govore VI
ladyblue18

#21 Re: Romanticno pismo

Post by ladyblue18 »

Ovo gore sto si ti stavio je presmijesno, ali fakat. :mrgreen:
Mislim, ne smijesno u kontekstu pisanog, vec smijesno kao nesto sto bi dao curi.
Ovo je bas onako tekst ko iz nekog romana, drame, i poprilicno je smijesan u svakodnevnom govoru.
Sto bi se reklo "too much".

Jednostavno, ako zelis nesto napisati zaista romanticno, onda to mora biti iz srca, iskreno, iz vasih dozivljaja. :)
A to sto ti je prijasnja djevojka odgovorila tako bezobrazno nakon sto si joj otvorio srce, je bas bezobrazno i drsko. :roll:
Ali dosta je danas takvih cura koje ismijavaju muskarce, pa i suprotno, ali to ne znaci da su sve cure takve.

I nije mi jasno kakva je to djevojka koja hoce da joj napises pismo, kao da naredjuje. Svasta... :-)
A i savjet tebi, ako si u toj vezi tek tako, a da nema osjecaja, onda ne vidim zasto je odrzavati. Vozdra ba. :mrgreen:
Dioda

#22 Re: Romanticno pismo

Post by Dioda »

Da meni ovo neki muskarac posalje, ja bih rekla - ovaj pravi derpe :D Zakleti se mogu da je ovo zensko pisalo :D
I ne samo to, vec mi ovaj "sastav" djeluje kao pitanje hoces li se udati za mene :lol: Jos gore :D

Definitivno, vecina muskaraca nije sklona romantici ove vrste. Ne kontam zasto bih ja prisiljavala nekog da mi pise ovakva..hmm..sranja...ako stvarno to i ne misli.
Ionako sam cula previse prica u stilu nikad nikog nisam volio ko tebe, tako da me ovakvo nesto moze samo iznervirati :D

Ima djevojaka kojim imponuje da cuju ovakve stvari, jednostavno vole da slusaju kako im lazete :lol:

Pa brate ako trazi da je lazes, ti opleti :D 8-)
lolita_xx

#23 Re: Romanticno pismo

Post by lolita_xx »

ja ne kontam sto se moraju pisma uopste pisati ako ste u vezi, i ako se vidjate svaki dan :?
i zasto ona zahtjeva od tebe da joj pises?
zar se ljubav pise? ja kontala to se osjeca...
ladyblue18

#24 Re: Romanticno pismo

Post by ladyblue18 »

Dioda wrote: Ionako sam cula previse prica u stilu nikad nikog nisam volio ko tebe, tako da me ovakvo nesto moze samo iznervirati :D

Ima djevojaka kojim imponuje da cuju ovakve stvari, jednostavno vole da slusaju kako im lazete :lol:

Pa brate ako trazi da je lazes, ti opleti :D 8-)
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Pa vjerovatno je bar jednom musko iskreno kada kaze nekoj to, jer vjerovatno jednu ce zaista voljeti vise nego druge. :mrgreen:
Samo hajd ti pa znaj jesil ti ta. :lol: :lol:

@lolita-potpis. :)
drama

#25 Re: Romanticno pismo

Post by drama »

ma jarane, kakav god da si, uvijek ima nesto, ne mozes valjat' da ga .ebes....
tako da se ne opterecujes previse sa tim.... najcesci uzrok toga je sto joj je dosadno
pa ne zna sta ce od sebe a kome ce srat' nego tebi :D
ako je sve ostalo uredu, proce je al' poenta je da se ne obazires...
Post Reply