Ja i djevojka u februaru slavimo godinu dana (masala)
i tako odlucismo taj vikend provesti sami, van grada, na nekoj od nasih zimskih ljepotica. To je vise njena zelja, ja bas ne volim snjeg ali eto
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
nije bas pristupacno ali zato dobijes ono sto vidis na slikamamr`mirza wrote:Na Jahorini, mislim da je hotel Termag. Bazen u staklu, kupas se i gledas zimsku idilu i ljude kako se skijaju)
PS
I nema sanse da se zaglavis na ski liftu)
neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznjad2 wrote:ps
izvini sto si se slepam na temu ako moze i ja bih molio za neke preporuke gdje se recimo moze preko dana otici autom od sarajeva sa djevojkom, malo da se promjeni, rucati tamo i vratiti se nazad. obicavali smo zapucati za mostar ljeti medjutim ima li neko drugo zanimljivo i fino mjesto i ako mozete molim da navedete gdje bi se moglo otiici (i jos vaznije) gdje bi se moglo dobro klopati tu
jel' dobio trecu, popravnu?Baby Jane wrote:ne mogu ti pomoci, jer sam dijasporka, ali dozvoli da te pohvalim...mislila sam da su likovi poput tebe izumrli....moj momak, kad nam je bilo 2 god. zaboravio, ali nije ni to najgore...jos mi slaga da se shalio da je zaboravio... a za godinu dana necu ni reci sta je bilo )....u svakom slucaju, nadam se da ce vam biti nezaboravno
rakijucu i telecu supicu prije. cisto da se apetit otvori. ja bijah kod gojka 2005 i ne bi mi loseanais_nin wrote:neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznjad2 wrote:ps
izvini sto si se slepam na temu ako moze i ja bih molio za neke preporuke gdje se recimo moze preko dana otici autom od sarajeva sa djevojkom, malo da se promjeni, rucati tamo i vratiti se nazad. obicavali smo zapucati za mostar ljeti medjutim ima li neko drugo zanimljivo i fino mjesto i ako mozete molim da navedete gdje bi se moglo otiici (i jos vaznije) gdje bi se moglo dobro klopati tu
uz to peceni krompir, zelena salata, i jos stogod zestoko da dushu zagrije
nekad je najbolje mesko bilo u Gojka
al kako nema Gojka (gazde), Maksumic (restoran) ga je presisao
(P.S. ovo ti je dovoljno da ostatak dana provedes bohteci
)
pa i rekoh "stogod zestoko da dusu zagrije"callmethebreeeze wrote:rakijucu i telecu supicu prije. cisto da se apetit otvori. ja bijah kod gojka 2005 i ne bi mi loseanais_nin wrote:neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznjad2 wrote:ps
)
ja i zaboravio da ne jedem meso viseanais_nin wrote:pa i rekoh "stogod zestoko da dusu zagrije"callmethebreeeze wrote:rakijucu i telecu supicu prije. cisto da se apetit otvori. ja bijah kod gojka 2005 i ne bi mi loseanais_nin wrote: neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznjauz to peceni krompir, zelena salata, i jos stogod zestoko da dushu zagrije
)
![]()
ma ne moze kod Gojka nikad lose biti
(barem se nadam da nikad nece tako restoran zdevriti
) ali je primjetna razlika u odnosu na prije
istina i dalje mi se vise svidja kako izgleda restoran kod Gojka nego kod Maksumica
ali su klopa i usluga ipak dosta bolje na ovom drugom mjestu
![]()
potpis: poguzija
zenama kojima je ovo bitno je jako jako tesko svariti da za vecinu muskaraca ovo predstavljacallmethebreeeze wrote:jel' dobio trecu, popravnu?Baby Jane wrote:ne mogu ti pomoci, jer sam dijasporka, ali dozvoli da te pohvalim...mislila sam da su likovi poput tebe izumrli....moj momak, kad nam je bilo 2 god. zaboravio, ali nije ni to najgore...jos mi slaga da se shalio da je zaboravio... a za godinu dana necu ni reci sta je bilo )....u svakom slucaju, nadam se da ce vam biti nezaboravno
odlicna idejaĆelava cura wrote:ovo sto Anais kaze podrzavam ali ima nesto jos ljepse a nije daleko...
iz Jablanice je lako do ovog mjesta
za put pitaj lokalce objasnice ti
http://www.hajduckevrleti-blidinje.com/ Ja sam bila nekoliko puta..i super je..imas sta i vidjeti, mozete i planinaritia mozete i prenociti.
![]()
a sami restoran/motel je tako lijepo namjesten, osoblje usluzno, hrana dobra..a ima i pica
Prostri deku i to je to...faraon_sa wrote:Mozda nije pravo mjesto za ovu temu ali trebam malu pomoc...
Ja i djevojka u februaru slavimo godinu dana (masala)![]()
i tako odlucismo taj vikend provesti sami, van grada, na nekoj od nasih zimskih ljepotica. To je vise njena zelja, ja bas ne volim snjeg ali etoDakle, interesuje me kakva su vasa iskustva i dali imate neki prijedlog za smjestaj na bjelasnici, igmanu, jahorini... To moze biti hotel, vikendica, apartman... prvenstveno me interesuju cijene, a naravno i vasi utisci. Trebao bi se potruditi da sve bude extra dobro

fazon je zadrzati dovoljno dugo uz sebe da i sama pocne zaboravljati te datumeanais_nin wrote:zenama kojima je ovo bitno je jako jako tesko svariti da za vecinu muskaraca ovo predstavljacallmethebreeeze wrote:jel' dobio trecu, popravnu?Baby Jane wrote:ne mogu ti pomoci, jer sam dijasporka, ali dozvoli da te pohvalim...mislila sam da su likovi poput tebe izumrli....moj momak, kad nam je bilo 2 god. zaboravio, ali nije ni to najgore...jos mi slaga da se shalio da je zaboravio... a za godinu dana necu ni reci sta je bilo )....u svakom slucaju, nadam se da ce vam biti nezaboravnoja ne znam ni jednoj kojem su ti datimu sami po sebi nesto oko cega se uzbudjuje, nego ih vecina UOPSTE skonta tek kad ONA prvi put ubaci u razgovor taj prokleti datum
![]()
zatim energija i trud koji su ulazu u nezaboravljanje istog su obicno preventivni manevri da bi se izbjegle gore opisane reakcije
treba im (muskarcima) to uzeti u obzir i nadati se da ce do 10. godisnjice nauciti
ma moji su razlozi moralno-eticke prirodeanais_nin wrote:@povjetarac, ne znam koji su tvoji razlozi za odustajanje od mesa, ali moj vrli drug koji je veci dio zivota vegeterijanac (a inace je Amerikanac) svaki put kad prolazimo tuda rado pojede sa mnom porciju janjetine![]()
(kad je bio u bosni "zrtvovao" se i probao i cevape i buredzike, kao i burek, kaze gdje ce od sramote reci da je zivio dole a nikad cevape probao nije
).....
vidim, moj si tip djevojke/zene, steta sto si u torontu, doduse bio sam tu 15 dana i jako mi se svidjelo pa etoanais_nin wrote:neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznjad2 wrote:ps
)
hvala ćelava curo, (mašinica ili žilet kad smo vec kod togaĆelava cura wrote:ovo sto Anais kaze podrzavam ali ima nesto jos ljepse a nije daleko...
iz Jablanice je lako do ovog mjesta
za put pitaj lokalce objasnice ti
http://www.hajduckevrleti-blidinje.com/ Ja sam bila nekoliko puta..i super je..imas sta i vidjeti, mozete i planinaritia mozete i prenociti.
![]()
a sami restoran/motel je tako lijepo namjesten, osoblje usluzno, hrana dobra..a ima i pica
faraon_sa wrote:Mozda nije pravo mjesto za ovu temu ali trebam malu pomoc...
Ja i djevojka u februaru slavimo godinu dana (masala)![]()
i tako odlucismo taj vikend provesti sami, van grada, na nekoj od nasih zimskih ljepotica. To je vise njena zelja, ja bas ne volim snjeg ali etoDakle, interesuje me kakva su vasa iskustva i dali imate neki prijedlog za smjestaj na bjelasnici, igmanu, jahorini... To moze biti hotel, vikendica, apartman... prvenstveno me interesuju cijene, a naravno i vasi utisci. Trebao bi se potruditi da sve bude extra dobro
pa de pojasni kako sadasnja djevojka zamislja dobar provod pa ti predlozimo adekvatnu lokacijud2 wrote:vidim, moj si tip djevojke/zene, steta sto si u torontu, doduse bio sam tu 15 dana i jako mi se svidjelo pa etoanais_nin wrote:neJma romantike vala nego otici u Jablanicu na dobru janjetinu s raznjad2 wrote:ps
)
zezam se, hvala ti na savjetu ipak moja sadasnja djevojka ne zamislja bas zajednicki provod tako sto smo umasceni do lakata dok glodjemo rebra, steta
mlinica ima lokaciju sto jest jestd2 wrote:haha pa recimo taj Ston bi bio mjera ali ne bi bila mjera ispravljati prsljenove jedno 5 sati u autu do stona![]()
Ma nije bas ovo kulinarski povod, ovo je upoznaj domovinu da bi je vise volio a kad je upoznas dobro se najedi da bolje zapamtis sto si dosao tu
Evo recimo pored Starog ima jedan restorancic odmah uz Neretvu i zove se mlinica, tu se vazda dobro nahapamo kad dodjemo u Mostar
anais_nin wrote: Blagaj nije daleko od Mostara, ne znam koliko cete dana biti u Mostaru, ali predlazem da dole odete ili prije ili poslije prvog maja, da izbjegnete guzvu....moras proci kroz gradic Blagaj i na kraju puta se nalazi par restorana (ribnjak) i tu mozes parkirati auto, a do samog izvora se ide pjeske. Sigurno ce ti neko od lokalaca objasniti, a postoje i putokazi. Gotivno je popiti tursku kafu sjedeci na chemlijicama s pogledom na izvor....
Sto se restorana tice, u Starom gradu imaju samo 2 koja bih ja preporucila. Jedan se nalazi na vrhu Kujundziluka (to je onaj dio gdje su sve one zanatlijeske radnje kad predjes Stari most, i malo se penjes uzastranu prema gradu). Na vrhu tog pentranja se nalazi restoran Kulluk koji ima fenomenalan izbor hrane, atmosfera je super, pogled takodje, a cijene stvarno nisu strasne. Supu, a nekad i ostala jela, sluze u onim starinskim posudama....
Malo skuplji je restoran Han, on je s druge strane Starog mosta, mozes pitati bilo koga za upustva kako stici do njega, on se nalazi kraj "male cuprije" (male verzije starog mosta) u Starom gradu. Meni kao i u ostatku Starog grada ne bas mashtovit, ali hrana lijepo napravljena. Medjutim pogled na terasi je za 10.
I kao vrhunac ako bas hocete da se zgotivite, nedaleko od Starog grada se nalazi dio grada koji se zove Rondo. Tacno u tom krugu, rondou, se nalazi dosta dobar restoran - restoran Rondo. Njihov broj ti je 036-322-100, i ako ne mozes da ih nadjes oni ce ti objasniti. Po meni oni imaju najbolju kuhinju u gradu, lokacija im je super, ugodna za sjediti, osoblje je za deset, imaju velik izbor vina (posebno domaceg), a od hrane imaju sve od raznoraznih pasta (rigatoni u umaku od gorgonzole sa piletinom i gljivama - moj favorit) za nekih 8KM, do shan-pjera sa istarskim tartufima po 25KM. Toplo preporucujem
moze biti, restoran se u roku od par mjeseci moze srozat gore nego zenamostarac wrote:bjezi bona kakav Rondo, peksinluk pravi majke mi. Meni se ljetos zivot ogadio. Crni im stolnjaci. Trenutno najbolji restoran u gradu, bar meni, a o ukusima je tesko raspravljati, je Carting, ali ko nije iz Mostara ne moze ga nac bez taxija
Radobolja je ljeti isto drama, a u Starom Gradu "Hindin Han".