(kombinacija francuski i talijanski jezik)
da li se tesko upisati, sta se tacno polaze (samo bosanski i francuski?) i sl.
pa ko zna nek sta napishe
Na anglistici je prije bilo gramatika engleskog - testovi, onda su bili neki tekstovi sa pitanjima iza, te usmeni iz Headway intermediate. Ne sjecam se je li sta bilo iz bosanskog, davno je 1998 bila. Uglavnom, bar za mene nije bilo tesko a 1. nisam dosla iz gimnazije i 2. nisam nikada ucila iz Headwaya pa sam onda na brzinu sama presla cijelu knjigu za 7 dana...alica.k wrote:pa valjda ce to izac sad u junu u konkurs dje ce sve to da pise, ne?
mene zanima sta se kod nas polaze na prijemnom na anglistici?
e a ja sam radila i po headwayu i po onom drugom, i iz gimnazije sam...pa mozda i bude sta :Smelb26sa wrote:Na anglistici je prije bilo gramatika engleskog - testovi, onda su bili neki tekstovi sa pitanjima iza, te usmeni iz Headway intermediate. Ne sjecam se je li sta bilo iz bosanskog, davno je 1998 bila. Uglavnom, bar za mene nije bilo tesko a 1. nisam dosla iz gimnazije i 2. nisam nikada ucila iz Headwaya pa sam onda na brzinu sama presla cijelu knjigu za 7 dana...alica.k wrote:pa valjda ce to izac sad u junu u konkurs dje ce sve to da pise, ne?
mene zanima sta se kod nas polaze na prijemnom na anglistici?
Sretno!