Romanija

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
segi

#26 Re: Romanija

Post by segi »

.
Last edited by segi on 20/06/2012 00:53, edited 1 time in total.
Gears/of/War

#27 Re: Romanija

Post by Gears/of/War »

segi wrote:Gears/of/War nema nikakvih domova ili sl.smjestaj jedino u satoru,ako se odlucis reci cu ti lokaciju na kojoj ce ti biti extra,odn.posto ja imam neku zemlju gore mozes na njoj slobodno,blizu su kuce tako da...
Mozes li mi reci ovaj(obiljezeno na karti crveno) izvor Hajducko vrelo kod Hajducke pecine da li je to neki manji Izvor

Image

Rado prihvatam tvoju ponudu za lokacijui sve sto je vezano i mislis da je vrijedno pogledati.Mozes mi jednostavno poslati koordinate od Google Eartha pa cu ja to prebaciti na svoj GPS.Steta da nema planinarskih domova na Romaniji,da li su postojali prije rata.
segi

#28 Re: Romanija

Post by segi »

Gears/of/War wrote:
segi wrote:Gears/of/War nema nikakvih domova ili sl.smjestaj jedino u satoru,ako se odlucis reci cu ti lokaciju na kojoj ce ti biti extra,odn.posto ja imam neku zemlju gore mozes na njoj slobodno,blizu su kuce tako da...
Mozes li mi reci ovaj(obiljezeno na karti crveno) izvor Hajducko vrelo kod Hajducke pecine da li je to neki manji Izvor

Image

Rado prihvatam tvoju ponudu za lokacijui sve sto je vezano i mislis da je vrijedno pogledati.Mozes mi jednostavno poslati koordinate od Google Eartha pa cu ja to prebaciti na svoj GPS.Steta da nema planinarskih domova na Romaniji,da li su postojali prije rata.
.
strong69

#29 Re: Romanija

Post by strong69 »

Kako je za voznju bicikla ovdje? Ima li neko da je bio? Hvala
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#30 Re: Romanija

Post by KatarinaKosaca »

strong69 wrote:Kako je za voznju bicikla ovdje? Ima li neko da je bio? Hvala
Spominjali samo sad na temi flora i fauna na planinama oko sarajeva, jedan put, koji bi, mislim bio dobar za biciklizam, samo što je makadam, ne znam da li to smeta.......... ja zadnji put vozila bicikl sa 15 godina :D
strong69

#31 Re: Romanija

Post by strong69 »

KatarinaKosaca wrote:
Spominjali samo sad na temi flora i fauna na planinama oko sarajeva, jedan put, koji bi, mislim bio dobar za biciklizam, samo što je makadam, ne znam da li to smeta.......... ja zadnji put vozila bicikl sa 15 godina :D
Makadam je OK. Svakako se bavim mountain bajkingom. A nije mi nikada palo na pamet da na Romaniju odem. Volio bih vidjeti sto vise zanimljivosti kao sto je ovaj vodopad itd... Pretpostavljam da tu voznja nije preteska...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#32 Re: Romanija

Post by KatarinaKosaca »

strong69 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Makadam je OK. Svakako se bavim mountain bajkingom. A nije mi nikada palo na pamet da na Romaniju odem. Volio bih vidjeti sto vise zanimljivosti kao sto je ovaj vodopad itd... Pretpostavljam da tu voznja nije preteska...
Nije .. dakle prije Sokoca skreneš za Kaljinu i ideš putem. Kad dođeš do džamije možeš i desno i lijevo. Desno je vodopad i nastavlja put poslije vodopada, lijevo je put uz rječicu i skoro pa nema uzbrdica velikih.
strong69

#33 Re: Romanija

Post by strong69 »

KatarinaKosaca wrote:
Nije .. dakle prije Sokoca skreneš za Kaljinu i ideš putem. Kad dođeš do džamije možeš i desno i lijevo. Desno je vodopad i nastavlja put poslije vodopada, lijevo je put uz rječicu i skoro pa nema uzbrdica velikih.
Hvala :thumbup:
segi

#34 Re: Romanija

Post by segi »

strong69 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Hvala :thumbup:
.
segi

#35 Re: Romanija

Post by segi »

.
strong69

#36 Re: Romanija

Post by strong69 »

segi wrote:Gears/of/War evo ti ovako mapa,ako treba bolja javi

Image
Hvala! Mislim da je ova mapa dovoljna. :thumbup:
segi

#37 Re: Romanija

Post by segi »

strong69 wrote:

Image
Hvala! Mislim da je ova mapa dovoljna. :thumbup:
.
Last edited by segi on 20/06/2012 00:54, edited 1 time in total.
mumy

#38 Re: Romanija

Post by mumy »

KatarinaKosaca wrote:Pričajte nam o zimama na Romaniji. Do koliko minusa se spusti svake zime, koliko snijega prošječno padne, imam osjećaj da je na Romaniji normalno da neki dijelovi budu odsječeni tijekom zime, da li silaze vukovi ili se bar noću čuju, kako se uspije zagrijati kuća na tim temperaturama, te čiji se sve tragovi vide nakon novog snijega?
Ja imam vikendicu 2 kilometara od Buka,dosta sam tamo i ljeti i zimi.Ne zna se kad je ljepse.Zimi bude pravo toplo kad je sunce,par puta sam se suncala u majici kratkih rukava :lol: .Kuca se moze zagrijati fino ako ima dobru izlociju,moja se zacas ugrije.Zimi je i prohodno,projde grtalica nakon 2-3 dana,obicno neko od seljaka zamoli ljede koji imaju grtalice da prodju pa im se plati.Sto se tice zivotinja,silaze po noci,traze hranu...izbjegavam hodati po mraku :D
zli_hordas

#39 Re: Romanija

Post by zli_hordas »

mumy wrote:
KatarinaKosaca wrote:Pričajte nam o zimama na Romaniji. Do koliko minusa se spusti svake zime, koliko snijega prošječno padne, imam osjećaj da je na Romaniji normalno da neki dijelovi budu odsječeni tijekom zime, da li silaze vukovi ili se bar noću čuju, kako se uspije zagrijati kuća na tim temperaturama, te čiji se sve tragovi vide nakon novog snijega?
Ja imam vikendicu 2 kilometara od Buka,dosta sam tamo i ljeti i zimi.Ne zna se kad je ljepse.Zimi bude pravo toplo kad je sunce,par puta sam se suncala u majici kratkih rukava :lol: .Kuca se moze zagrijati fino ako ima dobru izlociju,moja se zacas ugrije.Zimi je i prohodno,projde grtalica nakon 2-3 dana,obicno neko od seljaka zamoli ljede koji imaju grtalice da prodju pa im se plati.Sto se tice zivotinja,silaze po noci,traze hranu...izbjegavam hodati po mraku :D
jel prema banjalucici ili kaljini ti je vikendica
mumy

#40 Re: Romanija

Post by mumy »

zli_hordas wrote:
mumy wrote:
jel prema banjalucici ili kaljini ti je vikendica
banjalucica
segi

#41 Re: Romanija

Post by segi »

.
Last edited by segi on 20/06/2012 00:54, edited 1 time in total.
zli_hordas

#42 Re: Romanija

Post by zli_hordas »

zna li neko kakav je put iz Mokrog preko Bara do kaljine,da li se moze preko njega sa biciklom.
segi

#43 Re: Romanija

Post by segi »

.
Last edited by segi on 20/06/2012 00:54, edited 2 times in total.
zli_hordas

#44 Re: Romanija

Post by zli_hordas »

segi wrote:
zli_hordas wrote:zna li neko kakav je put iz Mokrog preko Bara do kaljine,da li se moze preko njega sa biciklom.
Moze 100%,samo ima jedan mali problem,ako neko bolje zna nek me ispravi!Ja sam cuo da u Barama ima mina,nisam skroz siguran,posto su Bare poznate po gljivama,pa mozda tako stite svoju investiciju,zaplasivanjem,a mozda ih stvarno ima!
Nesto ne vjerujem ne znam iz kojeg bi razloga gore mine bile postavljene.
segi

#45 Re: Romanija

Post by segi »

.
Last edited by segi on 20/06/2012 00:55, edited 1 time in total.
Gears/of/War

#46 Re: Romanija

Post by Gears/of/War »

Image
Zahvaljujem to bi trebalo po karti ovaj dio biti

Image

u 3d jako lijep pogled na i sa ove crvene stijene

Image

Image

igore :thumbup:
segi

#47 Re: Romanija

Post by segi »

.
segi

#48 Re: Romanija

Post by segi »

.
Gears/of/War

#49 Re: Romanija

Post by Gears/of/War »

segi wrote:Ahahahah,znas mi ime :D :D :D :D

:skoljka: :run:
segi

#50 Re: Romanija

Post by segi »

.
Post Reply