pa niko nije rekao da je ovo sto on nudi realno i izodivo. nase jedino breme koje mi nosimo je ljudska povodljivost. lako i bez ikakvog problema nas mogu raznorazni hostapleri agitovati u svrhu ispijanja tudje krvi, a ni to, barem meni, nije alternativa. ni anarhizam nije za svakogaMali_Vuk wrote:Aha, hoćeš da kažeš da im je svima skupa ponuđena odlična alternativa u vidu utopije. Ili možda brzoj i laganoj transformaciji u anarhiste? Jebo državufixer wrote:krivo si shvatio. on ne nudi alternativu "ahmetima", on nudi alternativu i "milanu","ivanu", "radetu".Mali_Vuk wrote:Samo ne vidim, barem na ovih trideset i kusur strana, koju je to alternativu ponudio autor romana nama tolikim Ahmetima, koji izlaz iz tog jebenog turbulentnog vremena? Sve sto on kritikuje je ok i stoji. Samo, ja nisam imao mjesto u koje bih "zdušio", niti konja da ga osedlamA nisam se, vala, mogao uzdati niti u Mladićev merhametluk. Druge domovine nisam imao, a nemam je ni danas.
Lako će se Milan i Ivan dogovoriti sa Ahmetom. Samo da odnekud, iz mračnih dubina, ne izroni kakav sjedi starac.
Nema, prijatelju, šablona i generalisanja kad je ova prokleta avlija u pitanju. To nam je breme, i moramo da ga nosimo.
Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
-
fixer
#26 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
-
in33sa
#27 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Kakva crna alternativa, ovo nije politicki pamflet, ovo je obicni glas obicnog covjeka koji hoce reci "pun mi je qrac svega".
Kome u ovakvoj drzavi nije pun qrac svega, ili je Osman, ili nije normalan. Treceg nema.
Kome u ovakvoj drzavi nije pun qrac svega, ili je Osman, ili nije normalan. Treceg nema.
- Mali_Vuk
#28 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Daleko smo mi od idealnog svijeta. I, nažalost, moramo odabrati stranu u datim momentima. Ne želim ni da pomislim da je moja strana bila pogrešna zbog nekog lopova ili usranog hodže koji se omotavao i mojom zastavom. To je suština. A ratovi... dabogda ih nikad ne bilo.
-
bUDO_hodza
#29 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Roman je "Remake",bar ovih prvih 37 stranica iako mi se ne svidja pisanja vulgarnihi rijeci sa imenima "Svetog"
(o svetom razmisljajte kao o Bozijim imenima,Svetim knjigama i svemu onom sto bi trebali postovati kod ljudi)
Ali istina je da smo takvi,i ja znam posto zivim u Krajini da nije napisao laz,stvarno se 'nako govorilo nekad
Ja uzivam u romanu vise od ostalih jer znam ko je "ribar",znam gdje je korana,znam sta se desavalo dole ,znam ko je "kockar"
i tako jos par sitnica koje mi daju jasniju sliku citavog romana
Ipak,pricakat cu s donosenjem "fix" misljenja!
(o svetom razmisljajte kao o Bozijim imenima,Svetim knjigama i svemu onom sto bi trebali postovati kod ljudi)
Ali istina je da smo takvi,i ja znam posto zivim u Krajini da nije napisao laz,stvarno se 'nako govorilo nekad
Ja uzivam u romanu vise od ostalih jer znam ko je "ribar",znam gdje je korana,znam sta se desavalo dole ,znam ko je "kockar"
i tako jos par sitnica koje mi daju jasniju sliku citavog romana
Ipak,pricakat cu s donosenjem "fix" misljenja!
- spanc777
#30 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Super stvar, jel ima jos na netu ostale stranice ili pravac u knjizaru ( u kojoj pak nema ak oje roman "zabranjen)?
-
bUDO_hodza
#31 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
To vam je razlog vise da ga nabavite,valjda je "buzasto" pa cega i "sirotinja" moci uzeti...
...il ce biti da je 15 km sto je mnogo za penzionera s primanjima od 2,5 km mjesecno
Potrazite roman i ja jedva cekam da ga procitam he he
...il ce biti da je 15 km sto je mnogo za penzionera s primanjima od 2,5 km mjesecno
Potrazite roman i ja jedva cekam da ga procitam he he
-
MUNAFIK
#32 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Mali_Vuk wrote:Daleko smo mi od idealnog svijeta. I, nažalost, moramo odabrati stranu u datim momentima. Ne želim ni da pomislim da je moja strana bila pogrešna zbog nekog lopova ili usranog hodže koji se omotavao i mojom zastavom. To je suština. A ratovi... dabogda ih nikad ne bilo.
Upravo je to sustina svega... Svi smo mi MORALI birati stranu, oni koji to nisu uradili onaj drugi je to izabrao za njih... ni moja strana nije bila ni jedne sekunde pogresna cak i onda (ako je bilo to) da je 100 hodza radilo jedno a pricalo drugo!
Ja imam svoje oni imaju svoje, a moja strana se borila za jedinu pravu stvar u ovome svemu i ona se jos bori... to je vjecna borba...
Uvjek dajem prednost dobrom djelu i primjeru u odnosu na lose, da je suprotno morao bi se davno upucati!!!
- potočanka
#33 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Ne mogu pročitati ni tih prvih 37 stranica, ne mogu otvoriti ili ne znam
Molim da mi neko pošalje na PP ako može
Molim da mi neko pošalje na PP ako može
-
bUDO_hodza
-
frla
#35 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
bUDO_hodza wrote:„Šta ti uopće znači to domovina, je li to tebi duhovni, vjerski ili
geografski pojam?“
Nisam mogao otvoriti link ... ali mi je bio dovoljan samo jedan citat iz ove knjige ... da se vidi da je ovu knjigu napisao neko ko nema pameti.
Da nije legitimne i u čitavom svijetu priznate naše države BiH (pa da je ko fildžan) koju danas imamo ... bili bi kao kurdi ili cigani ... raštrkani po svijetu bez pasoša i identiteta.
Neka se oni koji su dijaspori dobro zamisle ... jer da su svi razmišljali kao ovaj vrli pisac ... u kakvoj bi poziciji danas bili isti ... bez države i bez pasoša? Kakav bi svima bio status?
Takva nam je i bila namjenjena sudbina ... sudbina cigana i kurda ...
Glupostima i nebulozama nikad kraja ...
- amrica
#36 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
frla wrote:bUDO_hodza wrote:„Šta ti uopće znači to domovina, je li to tebi duhovni, vjerski ili
geografski pojam?“
Nisam mogao otvoriti link ... ali mi je bio dovoljan samo jedan citat iz ove knjige ... da se vidi da je ovu knjigu napisao neko ko nema pameti.
Da nije legitimne i u čitavom svijetu priznate naše države BiH (pa da je ko fildžan) koju danas imamo ... bili bi kao kurdi ili cigani ... raštrkani po svijetu bez pasoša i identiteta.
Neka se oni koji su dijaspori dobro zamisle ... jer da su svi razmišljali kao ovaj vrli pisac ... u kakvoj bi poziciji danas bili isti ... bez države i bez pasoša? Kakav bi svima bio status?
Jah, nisi procitao, pojma nemas sta pise, ali znas da su nebuloze i gluposti....
-
bUDO_hodza
#37 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Nisi voda!Kad procitas napisi lijep komentar,a gore imas download link!frla wrote:bUDO_hodza wrote:„Šta ti uopće znači to domovina, je li to tebi duhovni, vjerski ili
geografski pojam?“
Pisac i ja se mnogo ne razlikujemo,ako vrijedjas njega vrijedjas i mene posto i ja uskoro zavrsavam slicno "sranje"!
..al' opet si mi nekako drag
Last edited by bUDO_hodza on 03/05/2009 19:22, edited 1 time in total.
-
in33sa
#38 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Ovako, sa legitimnom i priznatom drzavom, nemas straha od toga. Sa BH pasosem se mozes rastrkati samo po Jablanickom jezeru.frla wrote:
- IZVANZEMALJAC
#39 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
roman se lahko cita, stvarno je super.sve napisano je jako realno ali jos uvjek ostaje cinjenica da ako hoces da zivis kao insan tudzina nije mjesto za to, mozda samo na papiru.
- Alfons Kauders
#40 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
da, da... a ovako smo gori i od cigana i kurda...frla wrote: Da nije legitimne i u čitavom svijetu priznate naše države BiH (pa da je ko fildžan) koju danas imamo ... bili bi kao kurdi ili cigani ... raštrkani po svijetu bez pasoša i identiteta
-
guzonja123
#41 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
prvih 37 stranica mozete skinuti s neta na http://www.dezerter.EU a ostatak se za sada moze kupiti samo u bihacu....
-
fixer
#42 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
koja je smisao pisanja knjige za mjesnu zajednicu?
-
bUDO_hodza
#43 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
valjda da se procita nesto novofixer wrote:koja je smisao pisanja knjige za mjesnu zajednicu?
dajte ljudi pazite malo sta pisete!
sta'e "mjesna zajednica" za tebe?
-
fixer
#44 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
cuj sta je. mene interesuje romana mozes ga nabaviti samo u bihacu. koja svrha romanu ako ce ga samo oni citat?
-
legendo_moja
#45 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Od samog romana su mi interesantnije reakcije naših političara.
Načelnik Općine i vijećnici Općinskog vijeća su ovom prilikom uputili javnu osudu reklamiranja romana „Dezerter“ putem džambo-plakata u gradu koju je napisao izvjesni S. Živago, s natpisima “Dosta je bilo legendi,heroja i gazija“ u kojoj se blate pripadnici Islamske zajednice, Petog korpusa Armije BIH, branitelji i heroji odbrambeno-.oslobodilačkog rata,supruge šehida i patrioti ove zemlje. Zatraženo je da pripadnici policije i mjerodavni organi što prije provedu istragu i pronađu naručioce i počinioce ovog gnusnog čina.
biscani.net
Čuj "gnusni čin" izdavanja i reklamiranja romana. U gradu u kojem se na sajmovima knjiga može regularno kupiti "Mein Kampf", 4 policajca su vršila uvidjaj i skidala plakate sa reklamnih panoa.

Načelnik Općine i vijećnici Općinskog vijeća su ovom prilikom uputili javnu osudu reklamiranja romana „Dezerter“ putem džambo-plakata u gradu koju je napisao izvjesni S. Živago, s natpisima “Dosta je bilo legendi,heroja i gazija“ u kojoj se blate pripadnici Islamske zajednice, Petog korpusa Armije BIH, branitelji i heroji odbrambeno-.oslobodilačkog rata,supruge šehida i patrioti ove zemlje. Zatraženo je da pripadnici policije i mjerodavni organi što prije provedu istragu i pronađu naručioce i počinioce ovog gnusnog čina.
biscani.net
Čuj "gnusni čin" izdavanja i reklamiranja romana. U gradu u kojem se na sajmovima knjiga može regularno kupiti "Mein Kampf", 4 policajca su vršila uvidjaj i skidala plakate sa reklamnih panoa.
-
bUDO_hodza
#46 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
vidis da nekom smeta i da sve chini kako bi to malo "zatasko",ali sve je uzalud.....!fixer wrote:cuj sta je. mene interesuje romana mozes ga nabaviti samo u bihacu. koja svrha romanu ako ce ga samo oni citat?
valjda iz tih razloga nije tebi jos pri ruci,al bice!
roman ce doci do svih citaoca svidjalo se to nekom ili ne,a vase je samo jos malo da pricekate!
pozdrav svim clanovima sarajevo x foruma,
sad cu lijepo da se povucem ..ono penzionerski!
chitamo se za dvije godine!
Ne zaboravite kupiti roman!
-
fixer
#47 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
ti meni nekako mistican? ha, sto dvije godine?bUDO_hodza wrote:vidis da nekom smeta i da sve chini kako bi to malo "zatasko",ali sve je uzalud.....!fixer wrote:cuj sta je. mene interesuje romana mozes ga nabaviti samo u bihacu. koja svrha romanu ako ce ga samo oni citat?
roman ce doci do svih citaoca svidjalo se to nekom ili ne,a vase je samo jos malo da pricekate!![]()
-
bUDO_hodza
#48 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Ode malo,a u misticnom ne vidim losefixer wrote:ti meni nekako mistican? ha, sto dvije godine?bUDO_hodza wrote:vidis da nekom smeta i da sve chini kako bi to malo "zatasko",ali sve je uzalud.....!fixer wrote:cuj sta je. mene interesuje romana mozes ga nabaviti samo u bihacu. koja svrha romanu ako ce ga samo oni citat?
roman ce doci do svih citaoca svidjalo se to nekom ili ne,a vase je samo jos malo da pricekate!![]()
Bice bolje,ovo je tema u usponu .....
- Ja_Ja
#49 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Veoma interesantnih 37 stranica...nadam se da ce uskro cijeli roman biti dostupan.
-
TheMule
#50 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
frla wrote:bUDO_hodza wrote:„Šta ti uopće znači to domovina, je li to tebi duhovni, vjerski ili
geografski pojam?“
Nemoj trositi vrijeme, bezveze skroz, ima i velikih gresaka.
Recimo, u kojoj to dzamiji postoje klupe preko kojih se hodza zabavlja sa nekom djevojkom dok muezin daje ezan? Kao da nema nikog drugog tu... Moro sam prestati poslije 10tak stranica, puno nebuloza i cini mi se pokusaja da se kaze "Svi smo jednako krivi."
Nemam nista protiv objave ove knjige, ali zasto bi ovo iko kupio, to neznam...