Treba da znas da je to epsko finale igrano u ponedjeljak, zbog kise, da karte od nedjelje vise nisu vazile i da je doslo navijaca 's koca i konopca', koji nema veze s navijanjem na teniskim borilistima. Goran je prije toga dana pokupio vecinu simpatija publike zbog nacina na koji je dosao u finale i vjerovatno bi bilo drugacije u nedjelju jer tada je ugladjen svijet na tribinama, ali opet ono fudbalsko navijanje je dalo posebnu draz nezaboravnom finalu.Kikibombona wrote:Englezi jesu, istina!ultima_palabra wrote: Voljeli su Ivaniševića, koji je bio deset puta manje uspješniji od Đokovića. Englezi navijali za njega protiv uštirkanog Samprasa, protiv Raftera koji je isto bio faca, neki čak i protiv njihovog vlastitog Henmana.
KHarizmuili imaš ili nemaš, nema to veze sa mjestom rođenja.
Vole Englezi te ludake!
Medjutim, sjecam se vimbldonskog finala, ne znam vise koje godine, izmedju Raftera i Gorana. Isto tako, sjecam se da me nevrviralo sto je publika bila vise na strani Raftera, jer sam ja navijao za Gorana.Dakle, krivi navod starac, zapamtio sam jer me nerviralo.
Tog dana se sjecam kao da je bio jucer. Recimo, sjecam se da je bilo suncano i lijepo vrijeme, da sam negdje oko sredini duela otisao kupiti pive i odgrati loto.
![]()
![]()
Isto tako, odlicno se sjecam da Goran nije bio omiljen u Parizu.
Publika je uvijek na strani autsajdera, pa je zato i Goran imao odredjenu podrsku protiv velikana. Da je bio sampion poput Samprasa, voljeli bi ga al' u kurcu.![]()
Zapadnjacima je blizi zapadnjak od istocnjaka. Istocnjaci im nisu privlacni i to je tako. Ne radi se tu o mrznji, vec im jednostavno nisu zanimljivi, ne apsorbuju ih najbolje. Prije ce prihvatiti nekakvog Latinosa nego istocnjaka.
ROLAND GARROS 2016
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#626 Re: ROLAND GARROS 2016
- ultima_palabra
#627 Re: ROLAND GARROS 2016
Nešto ne znam da je tako bilo, pogledat ću snimak da se uvjerim
Pa i Safina su gotivili svugdje iako je bio Rus... ali netipični
Pa i Safina su gotivili svugdje iako je bio Rus... ali netipični
- Banksy
#628 Re: ROLAND GARROS 2016
Ma niko ne poriče njegovu trenutnu superiornost ni velika odricanja i ulaganja koja su dovela do toga da je danas skoro nepobjediv, sve je zaista za divljenje, ali govorili smo o tome kako ga publika doživljava i koliko se u njegovom tenisu uživa i je li kod njega ta jako izražena nacionalna emocija razlog što je globalno neomiljen, a što je bila teorija iznad. Sigurna sam da nije i da ga se ne voli zbog drugih razloga.zarko.filip wrote:Sve zavisi kako posmatras.Meni su mecevi koje igra Novak,mislim na GS i Masterse izuzetno zanimljivi.Interesantno je da ih veoma retko gubi.stotine trenera,strucnjaka,timova razmisljaju i razmisljaju kako da ga pobede i retko im uspeva.Novak zadnjih par godina ima odgovor na sve.Dobija ih sa svojim timom i na taktickom,fizickom,tehnickom planu i ima odgovor na sve njihove taktike.Prosto za divljenje i uzivanje za gledanje ako se malo vise udubis u tenis.A lepota dvorucnog ili jednorucnog bekenda je sekundarna.Bitna je celokupna ucinkovitost.Banksy wrote:U ovom trenutku, za gledatelje, najzanimljiviji i najomiljeniji sigurno RafaBodkin wrote:Ali je zato rafa zanimljiv za gledati u pm![]()
Federer the most admired, Nadal the most loved
Rafa - My Daily Dose of Adrenaline
Why do we love Nadal?
And the most popular player during US Open is… Rafael Nadal!
Djokovic: Federer and Nadal are more popular than me
Ja ne mogu vjerovati da ste tenis fanovi, a da to ne vidite i ne osjetite ...
Također je glupost tvrditi da ga ne vole zbog IE porijekla. Još u ona vremena Česi su bili izvrsni, tehnički perfektni, hladni i nemilosrdni, a opet globalno omiljeni, pa je i nesretni Lendl bio nekome uzor, o Martini i njenoj energiji i karizmi da ne govorim. Pa Ivanišević, ležerna blentovina s rezultatima, znanjem i tehnikom neusporedivom s Đokovićevom, globalno je voljen, iako je iz ozloglašene Hrvatske.
A lepota dvorucnog ili jednorucnog bekenda je sekundarna.Bitna je celokupna ucinkovitost.
Ma nije. Pa bit tenisa i sve oko njega je samo i jedino o ljepoti dvoručne bekend paralale. Proći će im karijere, imaćemo usporedbe rezultata, pa će se moći reći ko je bolji i ko je više postigao, ali po meni, a evo i po mišljenju cijele planete, to nije primarno. Pamtimo lijepe poteze, tehniku, pamtimo im tikove, pamtimo naslijeđe, nezaboravne momente poput Ivaniševićevog Wimbledona, itd. Nije tenis robotika, već 1.humana 2.igra, a to podrazumijeva neke druge kriterije popularnosti, omiljenosti, zaborava i pamćenja.
Itd.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#629 Re: ROLAND GARROS 2016
Ma ne znam, znam da ucestvujes na tim politickim temama, al ne znam koga zastupasKikibombona wrote:Prije mozes reci da sam rusofob nego rusofil. Dakle, promasio si cijelu lopticu!Tomahawk11 wrote:
Daj nam jednog velikog sa istoka. Bilo ih je, naravno. Ali daj ime, pa da vidimo je li bio popularan.
Prica opasno tukne na te neke politicke teme vezane za Siriju, Rusiju i sl. Ne mozes to preslikati na sport, na tenis.
Eto kako ti gledas, Federer je zapadnjak, a ti ne mozes zapadnjake. Nema tu mjesta sportu.
Ti si vise neki rusofil nego sto si ljubitelj tenisa.![]()
Nikakve osjecaje prema Rusima nemam, niti ih volim niti mrzim.
Samo, eto, iznosim cinjenicu, da ce zapadna publika puno teze zavoljeti istocnjaka nego svog zapadnjaka. To je neoboriva cinjenica. I ne radi se tu o ljubavi i mrznji, vec se radi o privlacnosti. Njima istocnjaci nisu privlacni i to je to.
A post mi je bio tako reziran, ono, ko da igram Red Alert, Allies i Sovjeti i rokaj
- Kikibombona
#630 Re: ROLAND GARROS 2016
Kod nas je bilo suncano i lijepo. Nisam siguran da li si me razumio. Valjda nisi mislio da sam govorio o londonskim vremenskim prilikama.shake69 wrote: Treba da znas da je to epsko finale igrano u ponedjeljak, zbog kise, da karte od nedjelje vise nisu vazile i da je doslo navijaca 's koca i konopca', koji nema veze s navijanjem na teniskim borilistima. Goran je prije toga dana pokupio vecinu simpatija publike zbog nacina na koji je dosao u finale i vjerovatno bi bilo drugacije u nedjelju jer tada je ugladjen svijet na tribinama, ali opet ono fudbalsko navijanje je dalo posebnu draz nezaboravnom finalu.
I da, finale za pamcenje. Radi atmosfere najbolje koje sam ikada gledao.
Bilo je dobro vimbldonsko finale izmedju Feda i Rodika, kada je drvo Endi odigrao najbolji mec u zivotu i izgubio. Fed - Nadal isto finale za pamcenje. Djokovic i Nadal u Melburnu - strahota!
-
Bodkin
#631 Re: ROLAND GARROS 2016
Ama nebitna je meni popularnost. Mislim nekoga volis, nekoga ne. Meni je sampras bio najdrazi igrac kad sam bio mladji npr.Tomahawk11 wrote:Nadala je izvuklo ono kralj sljake. Ono sto je magare sve zivo stizalo na toj zemlji, poznato proklizavanje koje mu je i doprinijelo brzem stradanju zglobova. Jednostavno, kralj sljake, kralj Pariza i onda se to prenosi i na ostale terene.Bodkin wrote:Pa nije poenta u popularnosti nego davanje razloga zasto je popularan. Jeboga tito reci da je nadalov tebis lijep za gledati..daj baTomahawk11 wrote:Rafa i Roger su definitivno popularniji od Novaka.....cak i danas kad jedan kuburi sa povredama, a drugi silazi nizbrdo, a Novak sefuje na tronu.
Svjestan je i on sam toga i boriti se bi bilo kao borba sa vjetrenjacama.
Ima i ovog ultiminog, Novak je od prosao put od neotesanog Balkanca do kulturnog tenisera. Naravno, bilo je mangupa koji se nisu dali zauzdati, ali opet, oni su imali tu neku svoju karizmu i bili su prihvaceni takvi (kao npr. Ivanisevic).
Da se razumijemo, svjetski broj jedan u tenisu ne moze biti neki neotesanko koji bi uz to jos bio i nacionalno opecacen.robot na terenu. Kao da lebrona dovedu sa basketa
Kazem ti vec, Novak je prosao neki drugi put. Zamisli da je u momentima dok se probijao prema vrhu imao popularnost kad igra sa Rogerom. Ono, ako nista, jednog dijela publike jer neki perspektivni decko tuce Rogera. Ali, u tim momentima, on je ostavljao neku drugu sliku o sebi. Poslije je puno teze graditi neki finjak imidz. Teniska publika je zlopamtilo: i po dobrom i po losem. Kad te dignu na pijedestal, tesko silazis. I obrnuto. Jednom kad te prekrize, hm, protiv tebe su. A nije da se i Novak buni kad je masa kontra njega. Onda se pretvara u onog kralja Spartanaca i probudi se silni inat.
Pazi, Novak je broj jedan. Novak radi nevjerovatne stvari. Ima nevjereovatne brojke. Riterner br. 1 na svijetu. Samo jedna stvar. Ko sto neko rece, Andy nek se udara nogom u zicagu, igra u vremenu Rogera, Nadala i Novaka....i 2 GS su odlicna.
Tako nesto vazi i za popularnost, samo ovaj put Novaka u odnosu na ovu dvojicu. Nije to zato sta ja to tako zelim ili sto mrzim Novaka. Ili neko drugi. Ko sto je i receno, ne konta neki Amerikanac ili Francuz ove nase zajebancije, on gleda neke druge stvari.
Poenta je kako gledas na ljepotu igre. Novak i rafa se ne razlikuju ni 10%. Obojica divljaci na terenu. Snaga i trcanje. Ali eto rafin tenis ljepota, dok je novakov za zaspati
A obojica su top 5 najboljih svih vremena. Kao da je to malo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#632 Re: ROLAND GARROS 2016
@Bodkin, nije malo, obojica su u vrhu svjetskog tenisa svih vremena, to je nepobitno.
Pazi, Novakovi mecevi sa Rogerom su nesto epsko. Ti su mecevi iz njega izvlacili ono najbolje. Ne mogu zaboraviti onu liniju sa USO. To je nesto posebno. Imao je on i sa Rafom odlicnih duela, ali ne mogu se porediti.
Pazi, Novakovi mecevi sa Rogerom su nesto epsko. Ti su mecevi iz njega izvlacili ono najbolje. Ne mogu zaboraviti onu liniju sa USO. To je nesto posebno. Imao je on i sa Rafom odlicnih duela, ali ne mogu se porediti.
-
Bodkin
#633 Re: ROLAND GARROS 2016
Jos jednom, koja je razlika izmedju novakovog i rafinog robotskog tenisa
alo ba, pa udarali su se 5 sati na melburnu ba. Kao zivotinje. Roboti obojica
- Kikibombona
#634 Re: ROLAND GARROS 2016
Na strani sam slabijih i potlacenih, zestoko protiv velikih sila, poput Rusije i USA!Tomahawk11 wrote:
Ma ne znam, znam da ucestvujes na tim politickim temama, al ne znam koga zastupas![]()
A post mi je bio tako reziran, ono, ko da igram Red Alert, Allies i Sovjeti i rokaj![]()
Mislim, glupa prica se povukla...
Noleta voli veliki broj ljudi na zapadu. Jos veci ga voli u ostatku svijeta.
Da igra pod zastavom Francuske, da je odrastao u Francuskoj, bez obzira na ponasanje, imao bi puno vecu podrsku. Conga, Monfils, Gaske... svi su oni u ogromnoj prednosti kada je u pitanju bitka za naklonost publike u odnosu na bilo kojeg istocnjaka. Meni taj Gaske ili Monfils uopste nisu simpaticni. Djokovic je za njih 'izmislio' karizmu i sarm. O inteligenciji da ne govorimo. Medjutim, percepija mene i Francuza je razlicita. Ne mora tu niko biti u pravu. Ukusi se razlikuju i to treba prihvatiti.
To sto nekoga ne voli ustirkana svicarska ili francuska publika ne znaci bas nista. Meni bi bilo draze da me vole Argentinci i Brazilci nego ta 'ustirkana gospoda'. Ne bih patio od kompleksa da me Svicarac mora voljeti. Svakako smo razliciti kao nebo i zemlja.
Last edited by Kikibombona on 06/06/2016 12:58, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#635 Re: ROLAND GARROS 2016
Razlika sto je Rafa s tom svojom igrom bolji na zemlji, a Novak na tvrdim podlogama.Bodkin wrote:Jos jednom, koja je razlika izmedju novakovog i rafinog robotskog tenisaalo ba, pa udarali su se 5 sati na melburnu ba. Kao zivotinje. Roboti obojica
Sto se ostalog tice, da, to je cesto ko da igras sa zidom. Loptica se vraca kako god udaris.
-
Bodkin
#636 Re: ROLAND GARROS 2016
To i ja kazemTomahawk11 wrote:Razlika sto je Rafa s tom svojom igrom bolji na zemlji, a Novak na tvrdim podlogama.Bodkin wrote:Jos jednom, koja je razlika izmedju novakovog i rafinog robotskog tenisaalo ba, pa udarali su se 5 sati na melburnu ba. Kao zivotinje. Roboti obojica
Sto se ostalog tice, da, to je cesto ko da igras sa zidom. Loptica se vraca kako god udaris.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#637 Re: ROLAND GARROS 2016
Ma ne pati ni Novak hoce li ga publika voljeti. Tacno je da je promijenio imidz i sliku kao No.1 na svijetu, ali najmanje zbog publike.Kikibombona wrote:Na strani sam slabijih i potlacenih, zestoko protiv velikih sila, poput Rusije i USA!Tomahawk11 wrote:
Ma ne znam, znam da ucestvujes na tim politickim temama, al ne znam koga zastupas![]()
A post mi je bio tako reziran, ono, ko da igram Red Alert, Allies i Sovjeti i rokaj![]()
![]()
Mislim, glupa prica se povukla...
Noleta voli veliki broj ljudi na zapadu. Jos veci ga voli u ostatku svijeta.
Da igra pod zastavom Francuske, da je odrastao u Francuskoj, bez obzira na ponasanje, imao bi puno vecu podrsku. Conga, Monfils, Gaske... svi su oni u ogromnoj prednosti kada je u pitanju bitka za naklonost publike u odnosu na bilo kojeg istocnjaka. Meni taj Gaske ili Monfils uopste nisu simpaticni, Djokovic je za njih 'izmislio' karizmu i sarm. O inteligenciji da ne govorimo. Medjutim, percepija mene i Francuza je razlicita. Ne mora tu niko biti u pravu. Ukusi se razlikuju i to treba prihvatiti.
To sto nekoga ne voli ustirkana svicarska ili francuska publika ne znaci bas nista. Meni bi bilo draze da me vole Argentinci i Brazilci nego ta 'ustirkana gospoda'. Ne bih patio od kompleksa da me Svicarac mora voljeti. Svakako smo razliciti kao nebo i zemlja.
Sve zavisi iz kojih razloga gledas. Ocigledno je da se tvoj komentar povezuje sa tim istocno-zapadnim odnosima, vjecitim hladnim ratom, sjajnim zapadom naspram zeljeznog istoka....hm, morali bi tu stati.
Pricamo o tenisu, a ja iz svog ugla gledam ovako: cijenim ono sto je Novak uradio dosad u karijeri i mislim da ce jos puno toga. Cijenim i ono sto je radio Rafa. Nazalost, on je down. Ali, sto se tice igre, Roger je teniser kojeg najvise volim gledati. Pazi, gledam ja i Dzumhura, to je nesto drugo. Ali rekoh vec, taj Roger je i iz Novaka izvlacio najbolje, kakvi su to mecevi bili
Ti ga ne mozes iz drugih razloga. Hladni, ustrikani Svicarac. Ne gledamo istim ocima.
Tenis je imao razlicita razdoblja. Od bad guys, pa do nepopularne igre na balkanu (pederski sport), onda dalje igre fine raje (bijeli sport).....danas je to na izmaku. Roger dodje kao jedan od posljednih predstavnika bijelog sporta.
- Kikibombona
#638 Re: ROLAND GARROS 2016
Uzajamna nesnosljivost/neprivlacnost izmedju istoka i zapada je cinjenica. Znacajno se razlikujemo. Isto tako, iz perspektive Francuza nijedan Kinez ili Arapin ne bi bio karizmatican. Al' su zato karizmaticni svi Francuzi, pocevsi od Monfilsa, Conge, Gaskea, Santoroa... Dakle, ukusi se razlikuju i na tome bi najbolje bilo stati.Tomahawk11 wrote:
Ma ne pati ni Novak hoce li ga publika voljeti. Tacno je da je promijenio imidz i sliku kao No.1 na svijetu, ali najmanje zbog publike.
Sve zavisi iz kojih razloga gledas. Ocigledno je da se tvoj komentar povezuje sa tim istocno-zapadnim odnosima, vjecitim hladnim ratom, sjajnim zapadom naspram zeljeznog istoka....hm, morali bi tu stati.
Pricamo o tenisu, a ja iz svog ugla gledam ovako: cijenim ono sto je Novak uradio dosad u karijeri i mislim da ce jos puno toga. Cijenim i ono sto je radio Rafa. Nazalost, on je down. Ali, sto se tice igre, Roger je teniser kojeg najvise volim gledati. Pazi, gledam ja i Dzumhura, to je nesto drugo. Ali rekoh vec, taj Roger je i iz Novaka izvlacio najbolje, kakvi su to mecevi bili![]()
Ti ga ne mozes iz drugih razloga. Hladni, ustrikani Svicarac. Ne gledamo istim ocima.
Tenis je imao razlicita razdoblja. Od bad guys, pa do nepopularne igre na balkanu (pederski sport), onda dalje igre fine raje (bijeli sport).....danas je to na izmaku. Roger dodje kao jedan od posljednih predstavnika bijelog sporta.
Federer ima nevjerovatnu gracioznost u igri. Od savrsenstva ga je dijelo 'bagavi' bekend, ta ahilova peta koja je otvarala prostor Nadalu i Djokovicu. Federer je veliki igrac, tu nema spora.
Sto se tice same igre, od te velike trojke, meni je najdopadljivija igra Nadala. Nisam neki ljubitelj brzih poena koje preferira Federer. Adrenalin me stigne kada Nadal vrati sve zivo i onda pogodi viner iz totalne defanzive. Taj jedan poen me digne vise nego Fedovih 50 vinera. Opet se vracamo na ukuse oko kojih se ne vrijedi ubjedjivati.
Jedno je sigurno, ova teniska era ce biti zauvijek upamcena.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#639 Re: ROLAND GARROS 2016
Kikibombona wrote:
Federer ima nevjerovatnu gracioznost u igri. Od savrsenstva ga je dijelo 'bagavi' bekend, ta ahilova peta koja je otvarala prostor Nadalu i Djokovicu. Federer je veliki igrac, tu nema spora.
Sto se tice same igre, od te velike trojke, meni je najdopadljivija igra Nadala. Nisam neki ljubitelj brzih poena koje preferira Federer. Adrenalin me stigne kada Nadal vrati sve zivo i onda pogodi viner iz totalne defanzive. Taj jedan poen me digne vise nego Fedovih 50 vinera. Opet se vracamo na ukuse oko kojih se ne vrijedi ubjedjivati.
Pogotovo ovo na kraju.
- shake69
#640 Re: ROLAND GARROS 2016
Cuj Federerov 'bagavi bekend'!Kikibombona wrote:Uzajamna nesnosljivost/neprivlacnost izmedju istoka i zapada je cinjenica. Znacajno se razlikujemo. Isto tako, iz perspektive Francuza nijedan Kinez ili Arapin ne bi bio karizmatican. Al' su zato karizmaticni svi Francuzi, pocevsi od Monfilsa, Conge, Gaskea, Santoroa... Dakle, ukusi se razlikuju i na tome bi najbolje bilo stati.Tomahawk11 wrote:
Ma ne pati ni Novak hoce li ga publika voljeti. Tacno je da je promijenio imidz i sliku kao No.1 na svijetu, ali najmanje zbog publike.
Pricamo o tenisu, a ja iz svog ugla gledam ovako: cijenim ono sto je Novak uradio dosad u karijeri i mislim da ce jos puno toga. Cijenim i ono sto je radio Rafa. Nazalost, on je down. Ali, sto se tice igre, Roger je teniser kojeg najvise volim gledati. Pazi, gledam ja i Dzumhura, to je nesto drugo. Ali rekoh vec, taj Roger je i iz Novaka izvlacio najbolje, kakvi su to mecevi bili![]()
-
sumirprimus
#641 Re: ROLAND GARROS 2016
prenese ga, konta federer turcin 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#642 Re: ROLAND GARROS 2016
Suti, shake, koliko puta sam rondao zbog tog bekhenda koji zavrsava u mrezici 
- shake69
#643 Re: ROLAND GARROS 2016
Heh, ima njih puno koji su uporno igrali na Fedov BHD, vjerujuci da je to sifra za pobjedu pa dobili po turu. Sjecam se da je Raficu razbio upravo tim udarcem na nekim njegovim match points u dva finala Wimbledona, ali da ne idemo predaleko, vratimo se - srpskoj nadnaravnosti i nadmoci i bezbeli kosovskom ciklusu!Tomahawk11 wrote:Suti, shake, koliko puta sam rondao zbog tog bekhenda koji zavrsava u mrezici
- Billy The Pljuc
#644 Re: ROLAND GARROS 2016
Ode ova tema na siroko fakat
al i neka je. Jbga ja za sebe mogu reci da mi je Federer igrao najljepsi tenis svih vremena i da je najveci teniser koji je zemljom hodio jos uvijek. Djokovic je upravo s istim igrao neke od najljepsih meceva koje sam uopste gledao. Novak ima sansu da postane najveci svih vremena a hoce li to niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi niti znati. Neko rece da smo imali srecu da zivimo uopste u njihovoj eri.
- dale cooper
#645 Re: ROLAND GARROS 2016
Ta tri prsta su jedino što mu se eventualno može prigovoriti. Iako su tri prsta nešto što je ustaljeno u Srbiji i danasBanksy wrote:Haj'mo malo bit' pošteni. Ako ga se gleda i kroz tu prizmu, nije do nas. Nacionalno je u priču uveo sam Đoković, onog dana kad su se na teniskom terenu počela dizati tri prsta, a na tribine stigli dragačevci, kad je počeo čačkati oko nacionalnih i političkih pitanja koja nikakve veze s tenisom nemaju, kad ga je Bećković, u ime nacije, proglasio ''poslednjom srskom sabljom'', a on pristao na tu ulogu globalnog manekena srpstva.dale cooper wrote: Jebiga, koliko su nam poremećeni međusobni odnosi na ovim prostorima, svjedoči i ova tema koja
bi trebala biti o tenisu, jednom predivnom sportu, i asovima koji ga igraju. I umjesto da budemo
zahvalni što živimo u eri ovakvih igračina kao što su Nole, Federer, Nadal i ostalo društvo (a
dosta nas je doživjelo i Samprasa, Beckera i Lendla) i ovdje svodimo sve na međunacionalne
netrpeljivosti i zamjerke.![]()
No, to ipak nije razlog što ga se tako unisono ne voli. Teško da gledatelj iz Melburna i onaj iz Helsinikija razumije o čemu se tu oko srpstva radi i da ga to posebno dotiče, a opet reakcije su redom negativne.
Ostavimo li srbovanje po strani, teško je ne primjetiti da Đoković igra izuzetno dosadan tenis, neatraktivan i nepoticajan (odgledala sam u svom životu sveijedno GS finale, a jučerašnje je prvo na kojem sam zaspala), da je rijetko nekarizmatičan javni lik, bez energije i personalitija što je neophodno da bi postao istinski supertar, da mu je ponašanje izvještačeno i isforsirano i da uvlačenjem i glumatanjem samo dodatno stvara averziju (ona dječica i isrcatavanje srca jučer), a da publika cijelog svijeta taj fake instinktivno prepoznaje.
Tenis nije samo prebacivanje loptice preko mreže - da jeste, igrali bi ga roboti - već kompletan dojam, doživljaj i radost koji pričinjava i igračima i gledateljima i svim fanovima koji o tenisu i ne moraju znati puno ili znaju sve, nebitno. GS finale je fešta, vrh koji se čeka cijele godine, trenutak slavlja tenisa, a jučer, vrhunac energije koji je do mene, kao TV gledatelja stigao, je Kuertenov osmijeh na kraju.
Hiljade je ovakvih članaka na netu i nezaobilazni su dio priče o Đokoviću. Veliki je igrač, bez sumnje danas najbolji, no teniskoj publici svijeta očito je vrlo odbojan i tako je kako je, ne ubijaj zato glasnike koji s tim nemaju ništa...
It’s clear that the majority of regular tennis fans don’t love Djokovic
Why do so many people hate Novak Djokovic?
Novak Djokovic: How Come Fans Don't Like the Top-Ranked Serbian Star?
No one likes Novak Djokovic
“Novak Djokovic: The Unloved Champion
When Will We Appreciate Novak Djokovic?
“Where is the love for Novak Djokovic?
uglavnom ima veze sa krštenjem i svetim trojstvom. Druga stvar je što nas tri prsta podsjećaju na četnička orgijanja
i ubijanja po BiH i Hrvatskoj i animozitet spram toga u potpunosti razumijem. Ali primjetno je da i sam Đoković
gotovo da više i ne koristi taj pozdrav, vjerovatno shvatajući konotacije koje mogu imati na ovim prostorima.
Za ovo ostalo se ne mogu složiti. Đoković igra atraktivno i dobro koliko je onaj naspram njega atraktivan
i dobar. Murray sigurno nije igrač koji igra atraktivan tenis. Da je na drugoj strani bio Federer i tenis bi
bio mnogo ljepši, jer je Roger uvijek iz Novaka izvlačio najbolje, ali i vice versa. Isti slučaj je i sa Nadalom.
Zašto ga ne vole teniski fanovi. Nemam pojma, ali meni koji ga gotivim to i nije tako bitno.
Po svemu što radi van teniskih terena da se naslutiti da je ok čovjek. Aktivan je i na humanitarnom
planu, pomaže, donira...
- Leopold_IV
#646 Re: ROLAND GARROS 2016
ma jeste sad OK, simpatičan i nasmijan kad ide, pobjeđuje i nakon PR štelovanja od 5-6 godina
meni se vrlo lako sjetiti USO 2008, pa onog madrida 2013 čini mi se...itd itd...
i u madridu i rimu ove godine je konstantno bio nadrkam kad ne ide, prepiranje sa sudcima, umalo diskvalifikacija protiv Berdycha da ga je zgodio reketom itd...
Lijepo je biti fin, razdragan i simpatičan kad dominiraš...ali ljudi koji malo duže i pažljivije prate sport znaju i vide i onu drugu stranu...
Grimase, deranje majica, lupanje po prsima... cu pripisati žaru borbe i ne smeta mi iako mi ne idu uz tenis kao "bijeli sport".
Svijet voli pobjednike to je činjenica, ali ljubitelji tenisa vole i neke druge karakteristike:
ljepotu prikazane igre, kreativnost na terenu, karizmatičnost igrača tipa Ivanisevic, Safin, Nalbandian... (ali ne izvještačenu)
Možda u svemu ovome leži činjenica da nije pretjerano omiljen kod bjelosvjetske publike.
Ali navijačima i ljubiteljima lika i djela je to vjerovatno i nebitno.
meni se vrlo lako sjetiti USO 2008, pa onog madrida 2013 čini mi se...itd itd...
i u madridu i rimu ove godine je konstantno bio nadrkam kad ne ide, prepiranje sa sudcima, umalo diskvalifikacija protiv Berdycha da ga je zgodio reketom itd...
Lijepo je biti fin, razdragan i simpatičan kad dominiraš...ali ljudi koji malo duže i pažljivije prate sport znaju i vide i onu drugu stranu...
Grimase, deranje majica, lupanje po prsima... cu pripisati žaru borbe i ne smeta mi iako mi ne idu uz tenis kao "bijeli sport".
Svijet voli pobjednike to je činjenica, ali ljubitelji tenisa vole i neke druge karakteristike:
ljepotu prikazane igre, kreativnost na terenu, karizmatičnost igrača tipa Ivanisevic, Safin, Nalbandian... (ali ne izvještačenu)
Možda u svemu ovome leži činjenica da nije pretjerano omiljen kod bjelosvjetske publike.
- dust in the wind
#647 Re: ROLAND GARROS 2016
kako je jadno čitati postove pojedinaca 
-
Bodkin
#648 Re: ROLAND GARROS 2016
Jebote i ti znas relativno objektivan post napisatiLeopold_IV wrote:ma jeste sad OK, simpatičan i nasmijan kad ide, pobjeđuje i nakon PR štelovanja od 5-6 godina
- dale cooper
#649 Re: ROLAND GARROS 2016
Sve ove stvari (lupanje reketa, svađa, galama) koje se spočitavaju Đokoviću je svojevremeno
(i to mnogo ekstremnije) radio Mcenroe, a ne znam da je John ikome ostao u lošem sjećanju zbog toga.
Interesantno je da Mcenroe gotivi Đokovića, haman prepoznao istu budaletinu.
It takes one
to know one.
(i to mnogo ekstremnije) radio Mcenroe, a ne znam da je John ikome ostao u lošem sjećanju zbog toga.
Interesantno je da Mcenroe gotivi Đokovića, haman prepoznao istu budaletinu.
to know one.
-
radostan dan
#650 Re: ROLAND GARROS 2016
Simpaticno je citati pojedine upise...
Cijenim, bice jos simpaticnije citati ih nakon Vimbldona i Olimpijskih igara.

Cijenim, bice jos simpaticnije citati ih nakon Vimbldona i Olimpijskih igara.