Roland Garros 2012

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#376 Re: Roland Garros 2012

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:Gledam juce legende Reala i Manchester Uniteda....Figo, Zidane, R.Carlos, Morientes, Redondo.....Sheringam, Van der Sar, A.Cole....Gledam Piercea, Garnetta, Allena....kako mozgom uzimaju one transformerse iz Heata.
Gledam Federera i vidim tenisera s kojim polahko nestaje sa scene taj tenis koji se nekad igrao. Sada su tu neki drugi klinci, ali kao i u kosarci i fudbalu, tako i u tenisu, nije to ista draz.
jebiga druze sport je evoluirao :)
Da li je? Nije to poenta ovog sto sam napisao. Bogatstvo Federerovog tenisa - ko to ima? Ko je to unaprijedio? Da li je unaprijedjenje sto neko dodje do rezultata (trofeja) misicima, dok neko dodje mozgom? Jbg, pumpanje sportista je i dovelo do toga da zalimo za onim sto je proslo, umjesto da uzivamo u izvedbama novih majstora (kojih je sve manje).
I da bi se smatralo nesto unaprijedjenim, mora biti bolje, kvalitetnije, a nesto nisam odusevljen novim majstorima tenisa. Mozda neka nova generacija (poput onog Goffina) uspije da me demantuje.
ultima_palabra

#377 Re: Roland Garros 2012

Post by ultima_palabra »

Ma varira to sve u sportu... za svaku Barcelonu dođe poneki Chelsea ili Inter, i onda se njihovi ciklusi smjenjuju ;-)
radostan dan

#378 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

I od silnih nadanja
ne osta ni sanka
ubi mrski španac
Tipsarević Janka.

RIP DJ :(
veljaca

#379 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

Otrese Almagro ovog Tipsarevica ....
shake69

#380 Re: Roland Garros 2012

Post by shake69 »

veljaca wrote:Otrese Almagro ovog Tipsarevica ....
Kako je samo agresivno odigrao Almagro danas! Na ovom nivou ima sanse otkinuti set Rafi,a li je pitanje za vise. Mislim da mu ovaj rezultat donosi povratak u Top 10 (ne brani nista od prosle godine) gdje objektivno i zasluzuje. Bravo, Nicolas!
erik2

#381 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:Gledam juce legende Reala i Manchester Uniteda....Figo, Zidane, R.Carlos, Morientes, Redondo.....Sheringam, Van der Sar, A.Cole....Gledam Piercea, Garnetta, Allena....kako mozgom uzimaju one transformerse iz Heata.
Gledam Federera i vidim tenisera s kojim polahko nestaje sa scene taj tenis koji se nekad igrao. Sada su tu neki drugi klinci, ali kao i u kosarci i fudbalu, tako i u tenisu, nije to ista draz.
jebiga druze sport je evoluirao :)
Da li je? Nije to poenta ovog sto sam napisao. Bogatstvo Federerovog tenisa - ko to ima? Ko je to unaprijedio? Da li je unaprijedjenje sto neko dodje do rezultata (trofeja) misicima, dok neko dodje mozgom? Jbg, pumpanje sportista je i dovelo do toga da zalimo za onim sto je proslo, umjesto da uzivamo u izvedbama novih majstora (kojih je sve manje).
I da bi se smatralo nesto unaprijedjenim, mora biti bolje, kvalitetnije, a nesto nisam odusevljen novim majstorima tenisa. Mozda neka nova generacija (poput onog Goffina) uspije da me demantuje.
Galofak "majstori" k'o i onaj Manchester City ;-)
veljaca

#382 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

Prodje Tsonga dalje ....
ultima_palabra

#383 Re: Roland Garros 2012

Post by ultima_palabra »

ultima_palabra wrote:Ne bi mi bilo mrsko da dobije Tipsa, lakši bi posao imao Nadal u potencijalnom četvrtfinalu... ali realno, jedan set mu je maksimum protiv ovakvog Almagra.
Image
Opasan će biti i za Nadala... sreća pa je tenis i mentalna igra :)
hrle1976

#384 Re: Roland Garros 2012

Post by hrle1976 »

Imam neki osjecaj da ce Sharapova danas ispasti...
Leopold_IV

#385 Re: Roland Garros 2012

Post by Leopold_IV »

Tomahawk11 wrote: Da li je? Nije to poenta ovog sto sam napisao. Bogatstvo Federerovog tenisa - ko to ima? Ko je to unaprijedio? Da li je unaprijedjenje sto neko dodje do rezultata (trofeja) misicima, dok neko dodje mozgom? Jbg, pumpanje sportista je i dovelo do toga da zalimo za onim sto je proslo, umjesto da uzivamo u izvedbama novih majstora (kojih je sve manje).
upravo tako, slazem se u potpunosti.
debeljko20

#386 Re: Roland Garros 2012

Post by debeljko20 »

Leopold_IV wrote:
erik2 wrote:Previše se ovdje troši riječi o Đokici i Stipsareviću, začinjeno onim da je Roger "pakaš". Leopold :thumbup:
Nek se oni igraju po forumu, a nadam se da ce "carobnjak" igrati kako treba na terenu.
A za sve one koji ne cjene Federerov "rad" u proteklih 14 godina i tenis im se "omilio" pocetkom 2011 neka nastave svrsavati na Djokicu, Tipsarevica, Troickog (mada jos bolje na Suncicu).
Cast nekolicini izuzetaka koji navijaju za Djokovica ali prate i cjene i ostalo sto se dogadja u svjetu tenisa.
baš neobično da se troše riječi na svjetskog broja jedan i to pripadnika naroda koji je skupa s tobom konstituvan u zajedničkoj državi. :)

a za informaciju leopoldu tenis pomnije pratim od 1985. i antologijskih mečeva slobodana bobe živojinovića. igrao se tenis na ovim prostorima i prije djokovića. a tadašnja djeca su po sarajevu imala prave idole. nije bilo naselja u kojem se nije igrao tenis, neko je imao drveni reket, neko aluminijski, loptice su bile raznih boja, neke sasvim oguljene i izlizane ali se bjesomučno lupalo o zidove zgrada. teren se crtao bijelom farbom na betonu a mrežice se pravile od vreća za kupus i krompir. turniri se organizovali, svako naselje je imalo svog živojinovića, mcenroe-a, bekera i edberga, bilo je nevjerovatnih talenata i antitalenata. kasnije smo se preselili na zetru i stojčevac, navijali zdušno za bobu, prpića, moniku seleš i gorana ivaniševića.
i ti meni nešto pričaš o tenisu. :)
radostan dan

#387 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

Ja jeste mladi, ja se još sjećam Borgovog pulovera... :mrgreen:
erik2

#388 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

Daj ba zajebi to sa "konstutivnim narodima" imaš temu politika ili sl.@debeljko
radostan dan

#389 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

Još tri poena fale...
radostan dan

#390 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

Dva...
radostan dan

#391 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

Jedan...
radostan dan

#392 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

Del Potro.
veljaca

#393 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

Otrese Delpo Berdić-a ....
hrle1976

#394 Re: Roland Garros 2012

Post by hrle1976 »

Skoda!
Leopold_IV

#395 Re: Roland Garros 2012

Post by Leopold_IV »

debeljko20 wrote:
baš neobično da se troše riječi na svjetskog broja jedan i to pripadnika naroda koji je skupa s tobom konstituvan u zajedničkoj državi. :)

a za informaciju leopoldu tenis pomnije pratim od 1985. i antologijskih mečeva slobodana bobe živojinovića. igrao se tenis na ovim prostorima i prije djokovića. a tadašnja djeca su po sarajevu imala prave idole. nije bilo naselja u kojem se nije igrao tenis, neko je imao drveni reket, neko aluminijski, loptice su bile raznih boja, neke sasvim oguljene i izlizane ali se bjesomučno lupalo o zidove zgrada. teren se crtao bijelom farbom na betonu a mrežice se pravile od vreća za kupus i krompir. turniri se organizovali, svako naselje je imalo svog živojinovića, mcenroe-a, bekera i edberga, bilo je nevjerovatnih talenata i antitalenata. kasnije smo se preselili na zetru i stojčevac, navijali zdušno za bobu, prpića, moniku seleš i gorana ivaniševića.
U tom slucaju se nalazis u onom djelu moje recenice koja tretira izuzetke ;-)

A toliko se rijeci vec istrosilo o "konstitutivnom" Djokovicu da je zreo za otvaranje posebnog topica.
hrle1976

#396 Re: Roland Garros 2012

Post by hrle1976 »

veljaca wrote:Otrese Delpo Berdić-a ....
Aj nauci se izgovoriti Berdih
Last edited by hrle1976 on 04/06/2012 14:44, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#397 Re: Roland Garros 2012

Post by ultima_palabra »

Birdshit :-)
Leopold_IV

#398 Re: Roland Garros 2012

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote:Del Potro.
:thumbup: :thumbup:

Nakon prvog kola i Montanesa, te kretanja po terenu sam mislio da nece dobaciti nigdje ali Delpo je veliki igrac zaista (i to ne samo konstitucijom tijela)...

Popcorn mec Delpo - Fedex, redateljski klap - peti put ove godine.
veljaca

#399 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

debeljko20 wrote:
Leopold_IV wrote:
erik2 wrote:Previše se ovdje troši riječi o Đokici i Stipsareviću, začinjeno onim da je Roger "pakaš". Leopold :thumbup:
Nek se oni igraju po forumu, a nadam se da ce "carobnjak" igrati kako treba na terenu.
A za sve one koji ne cjene Federerov "rad" u proteklih 14 godina i tenis im se "omilio" pocetkom 2011 neka nastave svrsavati na Djokicu, Tipsarevica, Troickog (mada jos bolje na Suncicu).
Cast nekolicini izuzetaka koji navijaju za Djokovica ali prate i cjene i ostalo sto se dogadja u svjetu tenisa.

Nije ovo tema o politici .... Ako ti se o tome zbori - imas ih pun Internet, a bogami i ovdje ...
Last edited by veljaca on 04/06/2012 14:45, edited 1 time in total.
Leopold_IV

#400 Re: Roland Garros 2012

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Birdshit :-)
ha ha haaaaaaaa
Post Reply