a federer je pakaš, to je bar poznato.
Roland Garros 2012
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- debeljko20
#351 Re: Roland Garros 2012
pa ja sam lijepo napisao da je Gofan kralj aludirajući na njegovu igru, tim prije što izgleda kao dijete, kao junior naspram federera.
-
radostan dan
#352 Re: Roland Garros 2012
Šta je ovo danas, sve teška artiljerija... 
-
radostan dan
#353 Re: Roland Garros 2012
Prekinuto 
- ultima_palabra
#354 Re: Roland Garros 2012
Ma nije, nego zbog priče ko je se kad radovao, ili nadao... s tom pričom odosmo do Kulina bana,radostan dan wrote:što, što najavljujem da će nadal da briše pod sa novakom? ako uopšte dođe do nadala.ultima_palabra wrote:Haj ba popustite malo, jel treba i ova tema da se zaključa?
Ako Delpo završi posao protiv BerdiČa, Roger će biti one lucky Swiss
-
radostan dan
#355 Re: Roland Garros 2012
Potro je i prošle godine na RG-u jako dobro stajao u meču koji je prekinut. Sutradan ni nalik sebi, izgubio.
-
KENJAC
#356 Re: Roland Garros 2012
Uzgred.... Italijanski reporteri govore BedriC ( C kao Culibrk, oli ti ga meHko C)
- ultima_palabra
#357 Re: Roland Garros 2012
Istina... ja sam ga nekako već otpisao ove godine, nakon neuvjerljivih mečeva na početku i vijesti da je povrijeđen. Ali 3-0 protiv Čilića i 2-1 protiv Berdycha nije nimalo loše.radostan dan wrote:Potro je i prošle godine na RG-u jako dobro stajao u meču koji je prekinut. Sutradan ni nalik sebi, izgubio.
-
radostan dan
#358 Re: Roland Garros 2012
da.
kvota na almagra sa jedan sedam pala na jedan četrdesetpet.
, pred sutrašnji meč.
čitam, on line klađenje, na nula-dva u setovima, kvota na novaka skočila tek na jedan sedam.
tanki smo mi kakve su ovo aždaje što kvotaju.
kvota na almagra sa jedan sedam pala na jedan četrdesetpet.
čitam, on line klađenje, na nula-dva u setovima, kvota na novaka skočila tek na jedan sedam.
tanki smo mi kakve su ovo aždaje što kvotaju.
-
Bodkin
#359 Re: Roland Garros 2012
novak ove sezone apsolutno nije najbolji na svijetu nego jedan od najboljih. samo sto su ljudi jos u prosloj godini kad je sve meo pred sobom 
- nermin.padez
#360 Re: Roland Garros 2012
Bravo Nole legendo. Dobro se izvuce danas!
Nije kao proslo godine na mete sve pred sobom, ali i ove godine je odlican! Lik je napredovao mnogo to se vidi! Idemo do jos jednog Grand Slam-a 
- AlenKurt
#361 Re: Roland Garros 2012
Joj dosadnog turnira. Aleez bum-bum Tsonga!
- CSKA
#362 Re: Roland Garros 2012
Meni se nekako cini da su svi u ocajnoj formi ove sezone.Mnogo su bolji tenis generalno svi igrali prethodnih sezona,ili mozda ja samo tripujem
.
Ajd sad Novace Tsonga,Federer,Nadal,...poslije zlato u Londonu pa penzija
.
Ajd sad Novace Tsonga,Federer,Nadal,...poslije zlato u Londonu pa penzija
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#363 Re: Roland Garros 2012
Rekoh ja, hoce Nole odmah u finale. Ne moze, treba se malo oznojiti prvo
Interesantan dan juce, Wawa se vracao, al se izgleda nece vratiti. Mada, poznavajuci Tsongu, moze ovo jos da bude zanimljivo. Delpo ima dosta problema, muci se s koljenom, a ako dobije Berdica, samo ce Rogeru napraviti uslugu.
Kod zena se izgleda sve sklanjaju Sharapovoj da uzme GS. Ako i nju neko ne iznenadi
Interesantan dan juce, Wawa se vracao, al se izgleda nece vratiti. Mada, poznavajuci Tsongu, moze ovo jos da bude zanimljivo. Delpo ima dosta problema, muci se s koljenom, a ako dobije Berdica, samo ce Rogeru napraviti uslugu.
Kod zena se izgleda sve sklanjaju Sharapovoj da uzme GS. Ako i nju neko ne iznenadi
- Leopold_IV
#364 Re: Roland Garros 2012
O Djokovicu necu pisati jer se napisalo vec i previse, mogao bi se i poseban topic otvoriti.
Sto se tice "malog" Goffina, decko je odigrao prvi set za pamcenje, jako inteligentno, koristeci svaki pedalj terena, agresivno, cvrsto na svoj servis i onaj winner sto je provukao na brake/set loptu je po meni potez dana. Drugi set je isto bio jako, jako siguran, cvrst u izmjenama i kao da se prepao mogucnosti da povede 2:0 u setovima.
kad ga je Roger prvi put ranio (iskoristio prvu sansu za break tek krajem drugog seta) moglo se ocekivati urusavanje igre jos neiskusnog Goffina, sto se i dogodilo.
Pocele su se redati greske, manje sigurnosti u udarcima a Roger je oslobodio ruku, poceo lomiti malog sa drop shotovima, promjenama ritma i svime onime sto radi kada se osjeca superiorno na terenu sto nije bio slucaj u prv 2 seta. Sve u svemu jedan jako, jako zanimljiv mec jer oslikava situaciju kakva je sansa talentiranim mladim klincima protiv velikana ovog sporta i cinjenicu da od pojave Nadala pa do danas se nije pojavio niti jedan "wunderkid" za kojeg bi se moglo reci da ce biti elita bjelog sporta. Raonic obecava ali nije to bas to.
Mec Tsonge i Wawrinke nisam gledao, pogledao sam na kladionici pred kraj 2 seta akda je Tsonga imao 5:4 i servis, vidim koef 10.00, kontam da je Stan koji gubi dobijene meceve i izvlaci izgubljene te stavim nesto love. Poslije pogledam 2:2 u setovima....tako da navijam za Stana u danasnjem nastavku
Mec Delpo - Berdych - dva "razaraca" sa osnovne linije, pomalo jednodimenzionalan tenis ali izuzetno jak. Prvi set je Delpo spasio bezbroj brake lopti i "oteo" set u TB.
U 2 setu 3 uzastopna breaka Berdycha i vec sam pomislio da je Delpo razbijen, da se ne moze kretati i da je gotovo (da ce mozda i predati mec).
Kad ono u trecem setu (pogotovo zadnjem gameu 3 seta) Delpo iz najboljih dana, na loptici, agresivno sa svih strana i jednostavno kad ga ide onako tu se nista ne moze, samo se nadati da ce ga brzo proci. Ne krece se najbolje ali daleko je to od loseg, ali to kompenzira "atomskim" udarcima sa osnovne linije. Ove godine na RnR niko onako krvnicki ne mlati lopticu kao on. Biti ce zanimljivo u nastavku i ne treba otpisivati Berdycha jer s itekako moze vratiti.
Za Rogera bi u svakom slucaju bilo lakse da pobjedi Delpo jer mu je bio"musterija" i kad mu je koljno bilo sasvim OK, dok mu je Berdych jako nezgodan "match up".
Sto se tice "malog" Goffina, decko je odigrao prvi set za pamcenje, jako inteligentno, koristeci svaki pedalj terena, agresivno, cvrsto na svoj servis i onaj winner sto je provukao na brake/set loptu je po meni potez dana. Drugi set je isto bio jako, jako siguran, cvrst u izmjenama i kao da se prepao mogucnosti da povede 2:0 u setovima.
kad ga je Roger prvi put ranio (iskoristio prvu sansu za break tek krajem drugog seta) moglo se ocekivati urusavanje igre jos neiskusnog Goffina, sto se i dogodilo.
Pocele su se redati greske, manje sigurnosti u udarcima a Roger je oslobodio ruku, poceo lomiti malog sa drop shotovima, promjenama ritma i svime onime sto radi kada se osjeca superiorno na terenu sto nije bio slucaj u prv 2 seta. Sve u svemu jedan jako, jako zanimljiv mec jer oslikava situaciju kakva je sansa talentiranim mladim klincima protiv velikana ovog sporta i cinjenicu da od pojave Nadala pa do danas se nije pojavio niti jedan "wunderkid" za kojeg bi se moglo reci da ce biti elita bjelog sporta. Raonic obecava ali nije to bas to.
Mec Tsonge i Wawrinke nisam gledao, pogledao sam na kladionici pred kraj 2 seta akda je Tsonga imao 5:4 i servis, vidim koef 10.00, kontam da je Stan koji gubi dobijene meceve i izvlaci izgubljene te stavim nesto love. Poslije pogledam 2:2 u setovima....tako da navijam za Stana u danasnjem nastavku
Mec Delpo - Berdych - dva "razaraca" sa osnovne linije, pomalo jednodimenzionalan tenis ali izuzetno jak. Prvi set je Delpo spasio bezbroj brake lopti i "oteo" set u TB.
U 2 setu 3 uzastopna breaka Berdycha i vec sam pomislio da je Delpo razbijen, da se ne moze kretati i da je gotovo (da ce mozda i predati mec).
Kad ono u trecem setu (pogotovo zadnjem gameu 3 seta) Delpo iz najboljih dana, na loptici, agresivno sa svih strana i jednostavno kad ga ide onako tu se nista ne moze, samo se nadati da ce ga brzo proci. Ne krece se najbolje ali daleko je to od loseg, ali to kompenzira "atomskim" udarcima sa osnovne linije. Ove godine na RnR niko onako krvnicki ne mlati lopticu kao on. Biti ce zanimljivo u nastavku i ne treba otpisivati Berdycha jer s itekako moze vratiti.
Za Rogera bi u svakom slucaju bilo lakse da pobjedi Delpo jer mu je bio"musterija" i kad mu je koljno bilo sasvim OK, dok mu je Berdych jako nezgodan "match up".
- ultima_palabra
#365 Re: Roland Garros 2012
Murray-Gasquet? Richard je imao nevjerovatne periode igre u meču protiv Haasa, ali da bi se dobio Murray potrebna mu je konstanta. Ipak mislim da Francuz ima i formu i motiv i publiku, samo je glava pod upitnikom 
- debeljko20
#366 Re: Roland Garros 2012
Zanimljiv komentar sa B92:
Ove godine Janko stvarno dobro igra! Ustvari, mnogo tačnije rečeno, igra u skladu sa svojim renkingom. Pred ovaj RG sigurno da mu je poraslo samopouzdanje plasmanom u polufinale Madrida (pobedio Đokovića) i osvajanjem Svetskog kupa (pobedio Berdiha i Kolšrajbera).
U najavi ovog meča ne sme se ispustiti nešto iz vida. A to je da je Almagro SVE svoje titule (12) osvojio na šljaci i da igra jednoručni bekend. Tipsarević je na AO izgubio od Gaskea, onda je izgubio u prvom kolu Rima od Vavrinke. I to ne da je izgubio, nego je to bilo vrlo ubedljivo... Ono što povezuje ovu trojicu tenisera je upravo taj jednoručni bekend... A ne zna se koji od ove trojice ima kvalitetniji taj udarac. Po meni, to su tri najbolja jednoručna bekenda na ATP turu.
Ako uspe da reši tu enigmu i da Almagra natera da počne više da rizikuje tim udarcem, mislim da će dobiti meč. Jer bez obzira na sve, i pored uistinu sjajnog bekenda, Almagro će uvek nastojati da obiđe lopticu i udari je forhendom. Jer jednoručni bekend je sjajan za defanzivu. Mnogo je veći dohvat nego sa dvoručnim bekendom i protivniku je teže da "izbaci iz terena" nekoga ko koristi jednoručni bekend. Ali će i Almagru teže biti da se prebaci iz defanzive u ofanzivu ako ga Janko bude pritiskao stalno na bekendu. Naravno, to moraju biti duboke lopte da ne bi Janko "popio" kontru.
Nadam se najboljem i željno iščekujem okršaj sa Nadalom u četvrtfinalu!
Ove godine Janko stvarno dobro igra! Ustvari, mnogo tačnije rečeno, igra u skladu sa svojim renkingom. Pred ovaj RG sigurno da mu je poraslo samopouzdanje plasmanom u polufinale Madrida (pobedio Đokovića) i osvajanjem Svetskog kupa (pobedio Berdiha i Kolšrajbera).
U najavi ovog meča ne sme se ispustiti nešto iz vida. A to je da je Almagro SVE svoje titule (12) osvojio na šljaci i da igra jednoručni bekend. Tipsarević je na AO izgubio od Gaskea, onda je izgubio u prvom kolu Rima od Vavrinke. I to ne da je izgubio, nego je to bilo vrlo ubedljivo... Ono što povezuje ovu trojicu tenisera je upravo taj jednoručni bekend... A ne zna se koji od ove trojice ima kvalitetniji taj udarac. Po meni, to su tri najbolja jednoručna bekenda na ATP turu.
Ako uspe da reši tu enigmu i da Almagra natera da počne više da rizikuje tim udarcem, mislim da će dobiti meč. Jer bez obzira na sve, i pored uistinu sjajnog bekenda, Almagro će uvek nastojati da obiđe lopticu i udari je forhendom. Jer jednoručni bekend je sjajan za defanzivu. Mnogo je veći dohvat nego sa dvoručnim bekendom i protivniku je teže da "izbaci iz terena" nekoga ko koristi jednoručni bekend. Ali će i Almagru teže biti da se prebaci iz defanzive u ofanzivu ako ga Janko bude pritiskao stalno na bekendu. Naravno, to moraju biti duboke lopte da ne bi Janko "popio" kontru.
Nadam se najboljem i željno iščekujem okršaj sa Nadalom u četvrtfinalu!
- ultima_palabra
#367 Re: Roland Garros 2012
Ne bi mi bilo mrsko da dobije Tipsa, lakši bi posao imao Nadal u potencijalnom četvrtfinalu... ali realno, jedan set mu je maksimum protiv ovakvog Almagra.
- Leopold_IV
#368 Re: Roland Garros 2012
Slazem se samo bi povrh njih ubacio backhand carolije Tommyja Haasa, jer mi se cini da ima vise varijacija u njemu i nesto bolja tehnika.debeljko20 wrote:Zanimljiv komentar sa B92:
Ono što povezuje ovu trojicu tenisera je upravo taj jednoručni bekend... A ne zna se koji od ove trojice ima kvalitetniji taj udarac. Po meni, to su tri najbolja jednoručna bekenda na ATP turu.
Mislim da Tipsarevic ima itekako sanse protiv Almagra te da su ga i kladionice blago podcjenile. Almagro je ove sezone zaista puno igrao, na svaki udarac ide beskompromisno, punim bez imalo kalkulacija ili game plana.
Itekako je opasan na zemlji i jos se sjecam meca protiv Nadala cini mi se 2010, kada Nadal nije izgubio set prilikom osvajanja RnR, tada ga je Almagro u 2 seta odveo do TB sto pokazuje koliko moze i zna biti opasan ali uz sve to imam nekako feeling da je ovo Tipsarevicev prime i da moze do pobjede.
- erik2
#369 Re: Roland Garros 2012
Previše se ovdje troši riječi o Đokici i Stipsareviću, začinjeno onim da je Roger "pakaš". Leopold 
-
radostan dan
#370 Re: Roland Garros 2012
3-1 za Jankelu.
Ja bih ovdje stao i proglasio pobjedu, dok nije došlo do obrta.
Ja bih ovdje stao i proglasio pobjedu, dok nije došlo do obrta.
-
radostan dan
#371 Re: Roland Garros 2012
pančo vila vs ludi milojica. 
- Leopold_IV
#372 Re: Roland Garros 2012
Nek se oni igraju po forumu, a nadam se da ce "carobnjak" igrati kako treba na terenu.erik2 wrote:Previše se ovdje troši riječi o Đokici i Stipsareviću, začinjeno onim da je Roger "pakaš". Leopold
A za sve one koji ne cjene Federerov "rad" u proteklih 14 godina i tenis im se "omilio" pocetkom 2011 neka nastave svrsavati na Djokicu, Tipsarevica, Troickog (mada jos bolje na Suncicu).
Cast nekolicini izuzetaka koji navijaju za Djokovica ali prate i cjene i ostalo sto se dogadja u svjetu tenisa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#373 Re: Roland Garros 2012
Gledam juce legende Reala i Manchester Uniteda....Figo, Zidane, R.Carlos, Morientes, Redondo.....Sheringam, Van der Sar, A.Cole....Gledam Piercea, Garnetta, Allena....kako mozgom uzimaju one transformerse iz Heata.
Gledam Federera i vidim tenisera s kojim polahko nestaje sa scene taj tenis koji se nekad igrao. Sada su tu neki drugi klinci, ali kao i u kosarci i fudbalu, tako i u tenisu, nije to ista draz.
Gledam Federera i vidim tenisera s kojim polahko nestaje sa scene taj tenis koji se nekad igrao. Sada su tu neki drugi klinci, ali kao i u kosarci i fudbalu, tako i u tenisu, nije to ista draz.
Last edited by Tomahawk11 on 04/06/2012 12:21, edited 1 time in total.
- shake69
#374 Re: Roland Garros 2012
Ne znam samo kako neko moze reci da Janko danas ima izgleda protiv Almagra!Leopold_IV wrote:Nek se oni igraju po forumu, a nadam se da ce "carobnjak" igrati kako treba na terenu.erik2 wrote:Previše se ovdje troši riječi o Đokici i Stipsareviću, začinjeno onim da je Roger "pakaš". Leopold
A za sve one koji ne cjene Federerov "rad" u proteklih 14 godina i tenis im se "omilio" pocetkom 2011 neka nastave svrsavati na Djokicu, Tipsarevica, Troickog (mada jos bolje na Suncicu).
Cast nekolicini izuzetaka koji navijaju za Djokovica ali prate i cjene i ostalo sto se dogadja u svjetu tenisa.
-
Bodkin
#375 Re: Roland Garros 2012
jebiga druze sport je evoluiraoTomahawk11 wrote:Gledam juce legende Reala i Manchester Uniteda....Figo, Zidane, R.Carlos, Morientes, Redondo.....Sheringam, Van der Sar, A.Cole....Gledam Piercea, Garnetta, Allena....kako mozgom uzimaju one transformerse iz Heata.