Roland Garros 08
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
laku noć
#1 Roland Garros 08
Roland Garros Očekivanja,prognoze,mišljenja,da li će te uopšte pratiti.... http://www.rolandgarros.com
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#2 Re: Roland Garros 08
Ako budem imao vremena naravno da ču pratiti,to mi je jedan od najboljih turnira.Po meni tu se igra najbolji tenis.Nadal najvjerovatnije osvaja turnir,ko drugi
,mada ga ja ne gotivim nešto
!
-
laku noć
#3 Re: Roland Garros 08
Nema sumnje da je favorit broj jedan,samo je pitanje koliko će zdravlje izdržati(koljena,žuljevi...) jer igra se u tri dobijena setagrunt wrote:Ako budem imao vremena naravno da ču pratiti,to mi je jedan od najboljih turnira.Po meni tu se igra najbolji tenis.Nadal najvjerovatnije osvaja turnir,ko drugi,mada ga ja ne gotivim nešto
!
- dark side of the moon
#4 Re: Roland Garros 08
Naravo da cu pratit, lagano pisem diplomski i gledam majstore na djelu u najmanje tri seta
Sto se tice prognoze smatram da su tu samo 3 igraca koja mogu osvojiti - Nadal, Federer i Djokovic. Ovaj prvi nenadjebiv na sljaci i glavni favorit...Federer motivisan, u formi, Mirka mu daje redovno
sve ce uraditi da Nadalu skine skalp bas na Roland Garrosu...Djokovic dokazao da moze pobijediti i jednog i drugog, uz malo srece mozei i on do pehara..
Sto se tice prognoze smatram da su tu samo 3 igraca koja mogu osvojiti - Nadal, Federer i Djokovic. Ovaj prvi nenadjebiv na sljaci i glavni favorit...Federer motivisan, u formi, Mirka mu daje redovno
-
Chairman
#5 Re: Roland Garros 08
Nadal uzima ako ne bude imao kakvu povredu.Federer mu je redovna musterija.Djokovicu ne dajem velike sanse jer on ne moze igrati duge meceve,po vrucini i u 3 dobivena seta s obzirom da je cesto lose pripremljen i ima problema sa disanjem(astma)dark side of the moon wrote:Naravo da cu pratit, lagano pisem diplomski i gledam majstore na djelu u najmanje tri seta![]()
Sto se tice prognoze smatram da su tu samo 3 igraca koja mogu osvojiti - Nadal, Federer i Djokovic. Ovaj prvi nenadjebiv na sljaci i glavni favorit...Federer motivisan, u formi, Mirka mu daje redovnosve ce uraditi da Nadalu skine skalp bas na Roland Garrosu...Djokovic dokazao da moze pobijediti i jednog i drugog, uz malo srece mozei i on do pehara..
-
ObiVan
#6 Re: Roland Garros 08
Chairman wrote:Nadal uzima ako ne bude imao kakvu povredu.Federer mu je redovna musterija.Djokovicu ne dajem velike sanse jer on ne moze igrati duge meceve,po vrucini i u 3 dobivena seta s obzirom da je cesto lose pripremljen i ima problema sa disanjem(astma)dark side of the moon wrote:Naravo da cu pratit, lagano pisem diplomski i gledam majstore na djelu u najmanje tri seta![]()
Sto se tice prognoze smatram da su tu samo 3 igraca koja mogu osvojiti - Nadal, Federer i Djokovic. Ovaj prvi nenadjebiv na sljaci i glavni favorit...Federer motivisan, u formi, Mirka mu daje redovnosve ce uraditi da Nadalu skine skalp bas na Roland Garrosu...Djokovic dokazao da moze pobijediti i jednog i drugog, uz malo srece mozei i on do pehara..
Mislim da ce ove godine da se desi iznenadjenje, iako je Nadal skoro nepobjediv, smatram kako ce Federer osvajanjem ovog turnira da se vrati svojoj ubjedljivoj nadmoci u ovom sportu. Koliko god Nadal vazio za favorita na ovoj vrsti terena, mislim da ce Federer jos jednom dokazati genijalnost. Mozda iz mene govori simpatija koju gajim prema ovom covjeku. Otom potom...zivi bili pa vidjeli...
- kkbosna_90
#7 Re: Roland Garros 08
velike su sanse da Nadal osvoji RG!
kada ga nisu mogli dobit u Hamburgu, ovdje ce jos teze jer u Hamburgu nije bio 100% spreman, a i podloga je malo drugacija bila nego kakva je inace na sljaci.
kada ga nisu mogli dobit u Hamburgu, ovdje ce jos teze jer u Hamburgu nije bio 100% spreman, a i podloga je malo drugacija bila nego kakva je inace na sljaci.
- Enrico
#8 Re: Roland Garros 08
Nadal prvi favorit.Ne vjerujem da tu moze nesto federer napraviti prije Đoković.nadam se iznenađenjima mozda domaći Monfils i Gasquet ili argentinci Monaco i Nalbandian.Za ovu četvoricu ja navijam ali teško da mogu nešto protiv Nadala i Đokovića. 
- dastonja
#9 Re: Roland Garros 08
Djokovic ce, uz samo malo srece, ove godine do titule, u to sam poprilicno siguran, tako da je on moj favorit...
Federer zasigurno nece uzeti trofej, a ako se Djokovic "oklizne" Nadal ce biti pobjednik!
Federer zasigurno nece uzeti trofej, a ako se Djokovic "oklizne" Nadal ce biti pobjednik!
- dark side of the moon
#10 Re: Roland Garros 08
pa ovaj zbog fizicke nespremnosti pada u drugom setu, nema sanse u tri seta da igra sa boljim igracima iako bi ja volio da nije tako jer ga volim gledati zbog onog fenomenalnog bekenda...Enrico wrote:Nadal prvi favorit.Ne vjerujem da tu moze nesto federer napraviti prije Đoković.nadam se iznenađenjima mozda domaći Monfils i Gasquet ili argentinci Monaco i Nalbandian.Za ovu četvoricu ja navijam ali teško da mogu nešto protiv Nadala i Đokovića.
-
Chairman
#11 Re: Roland Garros 08
dark side of the moon wrote:pa ovaj zbog fizicke nespremnosti pada u drugom setu, nema sanse u tri seta da igra sa boljim igracima iako bi ja volio da nije tako jer ga volim gledati zbog onog fenomenalnog bekenda...Enrico wrote:Nadal prvi favorit.Ne vjerujem da tu moze nesto federer napraviti prije Đoković.nadam se iznenađenjima mozda domaći Monfils i Gasquet ili argentinci Monaco i Nalbandian.Za ovu četvoricu ja navijam ali teško da mogu nešto protiv Nadala i Đokovića.
Da,a takodjer mislim da se momak tokom karijere previse opustio i da nije opravdao titulu najtalentovanijeg igraca svijeta jos kada je u Sarajevu osvojio Challenger ko 18-godisnjak.Tada se pricalo da ce biti top 3 zasigurno.....
Nadal je jednostavno najspremniji i najbolji na sljaci.Mislim da ce ga Federer pratiti ukoliko ne naleti na neku bombu tipa Nalbandijan koji mu je cesto znao pomrsiti racune.
Ne ocekujem da ce Djokovic dalje od cetvrtfinala!
- Enrico
#12 Re: Roland Garros 08
Evo nekih bitnijih rezultata 1.dana
D.Nalbandian-C.Berlocq 3-0
J.Blake-R.Schuettler 3-0
N.Đoković-M.Gremelmayr 3-1
A.Murray-F.Eysseric 3-2
E.Schwank-C.Moya 3-2
P.H.Mathieu-G.Kuerten 3-0
N.Lapentti-J.Tipsarević 3-1
L.Safarova-S.Kloesel 2-0
A.Ivanović-S.Arvidsson 2-0
S.Williams-A.Harkelroad 2-0
D.Nalbandian-C.Berlocq 3-0
J.Blake-R.Schuettler 3-0
N.Đoković-M.Gremelmayr 3-1
A.Murray-F.Eysseric 3-2
E.Schwank-C.Moya 3-2
P.H.Mathieu-G.Kuerten 3-0
N.Lapentti-J.Tipsarević 3-1
L.Safarova-S.Kloesel 2-0
A.Ivanović-S.Arvidsson 2-0
S.Williams-A.Harkelroad 2-0
- dark side of the moon
#13 Re: Roland Garros 08
Canas, Baghdatis, Volandri - OUT
zanimljivo od pocetka 
-
Chairman
#14 Re: Roland Garros 08
Za Baghdatisa bas i nije neko cudo jer je citavu zemljanu sezonu odigrao katastrofalno.dark side of the moon wrote:Canas, Baghdatis, Volandri - OUTzanimljivo od pocetka
-
laku noć
#15 Re: Roland Garros 08
Ova je šljaka brža od one u Hamburgu,a to ne odgovara Rafikkbosna_90 wrote:velike su sanse da Nadal osvoji RG!
-
laku noć
#16 Re: Roland Garros 08
Ako Rafa neuzme RG on više nema šta tražiti na poziciji br.2.Idu brže podloge gdje objektivno teško da može uzeti set Švajcarcu i SrbinuChairman wrote:dark side of the moon wrote:pa ovaj zbog fizicke nespremnosti pada u drugom setu, nema sanse u tri seta da igra sa boljim igracima iako bi ja volio da nije tako jer ga volim gledati zbog onog fenomenalnog bekenda...Enrico wrote:Nadal prvi favorit.Ne vjerujem da tu moze nesto federer napraviti prije Đoković.nadam se iznenađenjima mozda domaći Monfils i Gasquet ili argentinci Monaco i Nalbandian.Za ovu četvoricu ja navijam ali teško da mogu nešto protiv Nadala i Đokovića.
Da,a takodjer mislim da se momak tokom karijere previse opustio i da nije opravdao titulu najtalentovanijeg igraca svijeta jos kada je u Sarajevu osvojio Challenger ko 18-godisnjak.Tada se pricalo da ce biti top 3 zasigurno.....
Nadal je jednostavno najspremniji i najbolji na sljaci.Mislim da ce ga Federer pratiti ukoliko ne naleti na neku bombu tipa Nalbandijan koji mu je cesto znao pomrsiti racune.
Ne ocekujem da ce Djokovic dalje od cetvrtfinala!
- kkbosna_90
#17 Re: Roland Garros 08
naravno da ne odgovara, samo nisam siguran da li je brza ova podloga...laku noć wrote:Ova je šljaka brža od one u Hamburgu,a to ne odgovara Rafikkbosna_90 wrote:velike su sanse da Nadal osvoji RG!
-
laku noć
#18 Re: Roland Garros 08
Ma nema sumnje da je on najbolji igrač svih vremena na šljaci i da je u vrhunskoj formi već 3 godine,samo je pitanje da li će fizički moći izdržati sve te napore,kalendar zbog olimpijade je zgusnut.kkbosna_90 wrote:naravno da ne odgovara, samo nisam siguran da li je brza ova podloga...laku noć wrote:Ova je šljaka brža od one u Hamburgu,a to ne odgovara Rafikkbosna_90 wrote:velike su sanse da Nadal osvoji RG!
-
The__Doctor
#19 Re: Roland Garros 08
cuj ova mu sljaka ne odgovara a lik tri godine zaredom osvaja RGlaku noć wrote:Ova je šljaka brža od one u Hamburgu,a to ne odgovara Rafikkbosna_90 wrote:velike su sanse da Nadal osvoji RG!
-
laku noć
#20 Re: Roland Garros 08
Pogrešno sam se izrazio,mislio sam reći da više odgovara Rodžeru i Novaku nego ona u Hamburgu jer je brža,da više imaju šanse dobiti Nadala na bržoj (uslovno rečeno) šljaci.mada mislim da će biti teško gotovo nemoguće pod uslovom da Nadala zdravlje poslužiThe__Doctor wrote:cuj ova mu sljaka ne odgovara a lik tri godine zaredom osvaja RGlaku noć wrote:Ova je šljaka brža od one u Hamburgu,a to ne odgovara Rafikkbosna_90 wrote:velike su sanse da Nadal osvoji RG!
-
The__Doctor
#21 Re: Roland Garros 08
Vidjecemo sve Nadal je glavni favorit a ima ono nepisano pravilo ko osvoji Hamburg ne osvaja RG
ali i ono ko osvoji Monte Carlo osvaja RG 
-
laku noć
#22 Re: Roland Garros 08
Kad je Federer u pitanju pravila ne postojeThe__Doctor wrote:Vidjecemo sve Nadal je glavni favorit a ima ono nepisano pravilo ko osvoji Hamburg ne osvaja RGali i ono ko osvoji Monte Carlo osvaja RG
- _belafonte_
#23 Re: Roland Garros 08
Kisa ih jebe, mogao bi Nadal riknut od napora jer jos nije odigro prvo kolo, igra se u tri seta, a vec je srijeda, mislim da je vrijeme da kralj sljake legne ko bekan.
Hajmo Fedex, guzove im pocjepaj
Hajmo Fedex, guzove im pocjepaj
- Enrico
#24 Re: Roland Garros 08
evo nekih rezultata 4. dana Roland Garrosa:
R.Nadal-T.Bellucci 3-0
G.Monfils-A.Clement 3-0
R.Stepanek-G.Simon 3-0
P.H.Mathieu-O.Hernandez 3-2
L.Hewitt-N.Mahut 3-0
N.Đoković-M.A.Lopez 3-0
M.Llodra-T.Berdych 3-2 po meni najvece iznenadjenje
A.Murray-J.Acasuso 3-0
D.Ferrer-S.Darcis 3-0
S.Bolelli-J.M.Del Potro 3-1
I.Andreev-P.Starace 3-1
M.Youznhy-B.Becker 3-0
I.Ljubicic-E.Prodon 3-0
R.Nadal-T.Bellucci 3-0
G.Monfils-A.Clement 3-0
R.Stepanek-G.Simon 3-0
P.H.Mathieu-O.Hernandez 3-2
L.Hewitt-N.Mahut 3-0
N.Đoković-M.A.Lopez 3-0
M.Llodra-T.Berdych 3-2 po meni najvece iznenadjenje
A.Murray-J.Acasuso 3-0
D.Ferrer-S.Darcis 3-0
S.Bolelli-J.M.Del Potro 3-1
I.Andreev-P.Starace 3-1
M.Youznhy-B.Becker 3-0
I.Ljubicic-E.Prodon 3-0
-
The__Doctor
#25 Re: Roland Garros 08
Nista ako Federer dodje do finala sa Nadalom gubi sigurno, svaki put se sjebe kada guzicar pocne izvlaciti gace iz guzice