ROLAN GAROS 2015.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Dr Baltazar
#801 Re: ROLAN GAROS 2015.
1. set sve rješio. Bolji otišao dalje, trebat će mu neko vrijeme da dođe na nivo Đokovića, a pitanje da li će se vratiti na svoj nivo više ikad. Previše bojažljivo odigrao, a Đoković odigrao u fazonu nekadašnjeg Nadala.
- dr socrates
#802 Re: ROLAN GAROS 2015.
Noletu kapa dolje, momak je stvarno institucija u svjetskim sportskim okvirima.U pjesmi Josipe Lisac se kaže da i u mraku može nići divan cvijet i mislim se ovdje upravo o tome radi.
Momak svojim ponašanjem na terenu i van njega ruši sve predrasude o sirovim i bahatim Balkancima.Kao da nije rođen na ovim nesrećnim prostorima.
Za razliku od njega beogradski mediji su živi dokaz da u hvalisanju i razmetanju od svih Balkanaca Srbi nemaju premca.Još ako Ana napravi neki rezultat...
Ne pada mi na pamet da ulazim na Kurir, Blic, B92...
Momak svojim ponašanjem na terenu i van njega ruši sve predrasude o sirovim i bahatim Balkancima.Kao da nije rođen na ovim nesrećnim prostorima.
Za razliku od njega beogradski mediji su živi dokaz da u hvalisanju i razmetanju od svih Balkanaca Srbi nemaju premca.Još ako Ana napravi neki rezultat...
Ne pada mi na pamet da ulazim na Kurir, Blic, B92...
Last edited by dr socrates on 03/06/2015 18:46, edited 1 time in total.
- dale cooper
#803 Re: ROLAN GAROS 2015.
Sjajno i dominantno. Bravo Nole! Sa druge strane bojim se da je Nadal previše
istrošen igrač i da nikada više neće biti isti.
- Blek Stena
#804 Re: ROLAN GAROS 2015.
jebiga ima se moze se 
- SEYOboy
#806 Re: ROLAN GAROS 2015.
čestitke Novaku. ko plitak potok 3. set
- CSKA
#807 Re: ROLAN GAROS 2015.
Ubedljivo najdosadnjiji duel Novaka i Nadala,da ne bi onog prvog seta,bilo bi
Postao Marej opasniji na zemlji od Nadala.
Postao Marej opasniji na zemlji od Nadala.
-
Bodkin
#808 Re: ROLAN GAROS 2015.
Cuj 6:1. Apsolutno nije finale prije finala
-
nema me tamo
#809 Re: ROLAN GAROS 2015.
Ma kakvi, Nadal je totalno propao od one pauze gdje je ocigledno fejkirao povredu da bi partijao..Bodkin wrote:Cuj 6:1. Apsolutno nije finale prije finala
Ko god prati tenis znao je da ce ovo hladno uzet Nole..
Nadal se na šljaci pati protiv igraca koje bi onaj stari Rafa rastavljao.
-
valensija
#810 Re: ROLAN GAROS 2015.
PREGAZIO NADALA: Đoković posle šest poraza skinuo krunu kralju šljake za polufinale RG
Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Španca Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa - 7:5, 6:3, 6:2. Prvi reket sveta se plasirao u polufinale u kome će se u petak sastati sa pobednikom duela Endi Marej - David Ferer, koji je u toku.

Đoković je skinuo krunu "kralju šljake" i "kralju Rolan Garosa" i nastavio put ka jedinom gren slem trofeju koji mu nedostaje. Prvi put u njihovom sedmom duelu na pariskoj šljaci pobedio je Novak i skinuo sa trona devetostrukog pobednika Rolan Garosa, koji baš danas proslavlja 29. rođendan. Ali, posle pada sa prestola, sigurno mu nije bilo do slavlja...
Ukupno, bio je to njihov 44. okršaj i 21. trijumf 28-godišnjeg Beograđanina, koji je tako zabeležio 27. uzastopnu pobedu ove sezone.
Osim u kratkom periodu prvog seta, Đoković je sve vreme demonstrirao silu. Nadal je igrao dobro, ali kada sva oružja Novaka Đokovića tako dobro funkcionišu kao danas, i "kralj" je nemoćan. Nemoćan do te mere da ne može da uzme ni set. Rezultat u prva dva seta ne govori o Novakoj dominaciji koliko govori statistika. Pobednik je zabeležio skoro tri puta više vinera (45-16), a po broju iznuđenih grešaka su bili izjednačeni (30-30). Najbolji teniser sveta je osvojio 102 poena, a njegov rival 71.
Đoković je na startu meča poveo 4:0, Nadal je uspeo da anulira dva brejka "minusa" i stigne do 4:4, ali to je bilo sve što nekada neprikosnoveni vladar Rolan Garosa u ovom trenutku može protiv moćne srpske mašine. Zato je pretrpeo drugi poraz na drugom gren slemu sezone, uz 70 pobeda.
Meč je trajao samo 146 minuta.
Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Španca Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa - 7:5, 6:3, 6:2. Prvi reket sveta se plasirao u polufinale u kome će se u petak sastati sa pobednikom duela Endi Marej - David Ferer, koji je u toku.

Đoković je skinuo krunu "kralju šljake" i "kralju Rolan Garosa" i nastavio put ka jedinom gren slem trofeju koji mu nedostaje. Prvi put u njihovom sedmom duelu na pariskoj šljaci pobedio je Novak i skinuo sa trona devetostrukog pobednika Rolan Garosa, koji baš danas proslavlja 29. rođendan. Ali, posle pada sa prestola, sigurno mu nije bilo do slavlja...
Ukupno, bio je to njihov 44. okršaj i 21. trijumf 28-godišnjeg Beograđanina, koji je tako zabeležio 27. uzastopnu pobedu ove sezone.
Osim u kratkom periodu prvog seta, Đoković je sve vreme demonstrirao silu. Nadal je igrao dobro, ali kada sva oružja Novaka Đokovića tako dobro funkcionišu kao danas, i "kralj" je nemoćan. Nemoćan do te mere da ne može da uzme ni set. Rezultat u prva dva seta ne govori o Novakoj dominaciji koliko govori statistika. Pobednik je zabeležio skoro tri puta više vinera (45-16), a po broju iznuđenih grešaka su bili izjednačeni (30-30). Najbolji teniser sveta je osvojio 102 poena, a njegov rival 71.
Đoković je na startu meča poveo 4:0, Nadal je uspeo da anulira dva brejka "minusa" i stigne do 4:4, ali to je bilo sve što nekada neprikosnoveni vladar Rolan Garosa u ovom trenutku može protiv moćne srpske mašine. Zato je pretrpeo drugi poraz na drugom gren slemu sezone, uz 70 pobeda.
Meč je trajao samo 146 minuta.
- shake69
#811 Re: ROLAN GAROS 2015.
Šteta za Rafu! Da je prvi Set okrenuo, možda bi gusle i zacvilile! Nema veze, sad svu lovu bacam na Dunblane! Idemo! 
- Blek Stena
#812 Re: ROLAN GAROS 2015.
probaj sa vremenskom prognozom, sta znas mozda da te krene..
maksuz selam za Radosnog i Kenjaca
- ultima_palabra
#813 Re: ROLAN GAROS 2015.
A šta su se ušutili, neka taktika?
Govorio sam vam, ljudi... ne igra istorija. Može igrati ako su tu negdje, pa da prevagne. Ali sa ovakvom razlikom u formi, nema šanse.
Govorio sam vam, ljudi... ne igra istorija. Može igrati ako su tu negdje, pa da prevagne. Ali sa ovakvom razlikom u formi, nema šanse.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#814 Re: ROLAN GAROS 2015.
Nema sta, Novak je bolji. Rafa....nema sta da trazi s ovakvom igrom.
Spalo na Wawrinku da stane Novaku na put do jedinog GS koji nema....tesko.
Zeko nema nikakve sanse.
Spalo na Wawrinku da stane Novaku na put do jedinog GS koji nema....tesko.
Zeko nema nikakve sanse.
-
KENJAC
#815 Re: ROLAN GAROS 2015.
Eheeee heeeeej ! Evo KENJCA ko za KENJCA pita ! Kad bih vam rekao da nisam gledao nego prva tri gema drugog seta ... ko bi mi vjerovao ? Posao , jebem li mu rod i porod i ko ga izmisli ! Nema veze. Izdrzat cu. Al cu nekom ... sestre se .....
Dragi moji Veliki Blekovi , Radosni Dani, CSK-i Filipi Zarki i nemojte se molim vas naljutiti ako sam koga zaboravio ! Uzesmo Rafu ! Malo je Svjetskih istina tako cvrsto utemeljenih kao ona koja kaze "Uzet ce Rafa i ove godine kurac moj " Dosta te bilo momce sa Majorke ! Danas ima jedna stvar koja me malo tuznim cini ! Nas AREA 51 nije nije ovdje.
AREEEEEEAAAAAAAAAAAAAAA UZELI SMO GAAAAAAAAAAAAA !!!! Veliki teniser Rafal Nadal nije vise kralj Pariza ! AREEEEEEEAAAAAAAAA cujes li me. Niko ni rijeci rece za tebe. Sram ih (ga) bilo ! Sa nama si AREAAAAAAAAAA !!!!!
Nisam gledao pa ne mogu da komentarisem. A 'ta se koj moj ima komentarisat na 6:1 ? Komentare cemo ostavit ovima sto spominju nozeve i slicne teniske rekvizite.
Radujmo se Grupo Radosna ! Veceras je nasa festa !
Dragi moji Veliki Blekovi , Radosni Dani, CSK-i Filipi Zarki i nemojte se molim vas naljutiti ako sam koga zaboravio ! Uzesmo Rafu ! Malo je Svjetskih istina tako cvrsto utemeljenih kao ona koja kaze "Uzet ce Rafa i ove godine kurac moj " Dosta te bilo momce sa Majorke ! Danas ima jedna stvar koja me malo tuznim cini ! Nas AREA 51 nije nije ovdje.
AREEEEEEAAAAAAAAAAAAAAA UZELI SMO GAAAAAAAAAAAAA !!!! Veliki teniser Rafal Nadal nije vise kralj Pariza ! AREEEEEEEAAAAAAAAA cujes li me. Niko ni rijeci rece za tebe. Sram ih (ga) bilo ! Sa nama si AREAAAAAAAAAA !!!!!
Nisam gledao pa ne mogu da komentarisem. A 'ta se koj moj ima komentarisat na 6:1 ? Komentare cemo ostavit ovima sto spominju nozeve i slicne teniske rekvizite.
Radujmo se Grupo Radosna ! Veceras je nasa festa !
-
KENJAC
#816 Re: ROLAN GAROS 2015.
Druze ! Ako ti to sta vrijedi mislio sam na tebe. I ne samo na tebe ! I ne samo zbog tenisa nego zbog jos nekih dodirnih tacaka. Ih , kakav bi dernek veceras bio ... A znam tacno i recenicu koju bi ja veceras na telefon cuo "Mogo ga je Spanac uzeti" ..... "al u ruku ha ha ha ha" ....dale cooper wrote:Sjajno i dominantno. Bravo Nole! Sa druge strane bojim se da je Nadal previše
- Blek Stena
#817 Re: ROLAN GAROS 2015.
Kenjac@ nek si se javio , ja se bio zabrinuo da bojkotujes temu zbog ovih par RF provokatora.
Bice guravo sa Marejem. Gledo sam ga protiv Ferera i mislim da bi i on danas dobio Nadala bez problema.
Bice guravo sa Marejem. Gledo sam ga protiv Ferera i mislim da bi i on danas dobio Nadala bez problema.
-
Rob_Atl
#818 Re: ROLAN GAROS 2015.
Nole ako osvoji sad Rolan, i u naredne 2-3 godine jos nekih 5-6 grandslamova opasno ce ugroziti Federera. Moze on jos 2-3 godine igrati ovim tempom. Samo da se ne zasiti ako ga osvoji sad, ono popunio grandslam pa se krene zajebavat samo 
-
KENJAC
#819 Re: ROLAN GAROS 2015.
Selam i tebi junace !Blek Stena wrote:probaj sa vremenskom prognozom, sta znas mozda da te krene..
Dje nam je Vozd ? Nisam vas par dana mogo pratit , a vidim da je prorijedio! Jel se Area kome javljo ?
AREEEEEEEAAAAAAAAAAAAA Ne dadose mi dusmani da gledam smaknuce Kralja Sljake ! Nadam se da si ti meracio svaki pasin sot , svaki drop sot, svaku bekend paralelu .... Znas ono , ko mezu ! On njemu drop a ti komad paradajiza , on njemu paralelu a ti cokanj rakije, ode Spanac klizajuci u reklame a ti onu suvotinju , predhodno izrezanu pod kut od 45 stupnjeva.... Znam kako ste ovo gledali. I Blek i ti i Zarko i Filip i CSK a smijem se kladit da ona ckapi od vozda nije od zene smio pisnut. Bile zvijezde Granda , jebi ga
-
KENJAC
#820 Re: ROLAN GAROS 2015.
RF ??? De me podsjeti . Nesto sam propustio? Gdje je zavrsio lik sa takvim ili slicnim inicijalima ? Jarane ! Ma boli me za RF i obozavaoce pomenutog ! Nisam ovdje da se sekiram nego da slavim!Blek Stena wrote:Kenjac@ nek si se javio , ja se bio zabrinuo da bojkotujes temu zbog ovih par RF provokatora.
Ej , al cuo sam da ga je Mirkin zemljak otreso ko cigance slinu !
-
KENJAC
#821 Re: ROLAN GAROS 2015.
Samo da da podsjetim Kako je govorio Zaratustra ! Dakle apsolviran Spanac ! To je vec ispricana prica ! Sad Skot ! A mene Skota stra' !Lunetina wrote:Pa ko će mu biti glavni suparnik ako neće čovjek koji je 9 puta uzeo titulu???KENJAC wrote:Jebo te , pricate to ko da mu je Rafa glavni suparnik. Ako ne moze proc ovakog Rafu , sta se onda ima nadat protiv Mareja u eventualnom polu finalu ?
Zaboravlja se da Rafa izvlači iz sebe ono najbolje upravo na RG-u i svi turniri na zemlji koji prethode RG-u su za njega važni u smislu sticanja forme (ako pokupi pehar, dobro jeste, ako ne, nije propast svijeta). Ni prošle godine u ovo vrijeme nije imao briljantne rezultate, sve je to u 5 deka. U MC-u izgubio od Ferera (koji je poslije izjavjivao da je došlo vrijeme da se kralj zbaci s trona), potom ga u Barseloni izbaci Almagro, do titule u Madridu je došao zahaljujući povredi Nišikorija, u Rimu se u prvom kolu patio s Južnim, pa se patio sa Simonom, Marej mu glat uzeo prvi set u četvrtfinalu, ali je nekako uspio da se dohaviza sredinom drugog seta i na kraju da dobije meč. Znamo kako je završilo finale.
I šta se poslije desilo na RG-u... Ukratko, Mareja je raskućio, a Ferer je prošao za nijansu bolje.
Treba sačekati da vidimo kako će se stvari odvijati, i jedan i drugi prije eventualnog susreta moraju dobiti 4 meča u 3 dobijena seta, što nije mala stvar.
- dale cooper
#822 Re: ROLAN GAROS 2015.
Hvala, znaci puno!KENJAC wrote:Druze ! Ako ti to sta vrijedi mislio sam na tebe. I ne samo na tebe ! I ne samo zbog tenisa nego zbog jos nekih dodirnih tacaka. Ih , kakav bi dernek veceras bio ... A znam tacno i recenicu koju bi ja veceras na telefon cuo "Mogo ga je Spanac uzeti" ..... "al u ruku ha ha ha ha" ....dale cooper wrote:Sjajno i dominantno. Bravo Nole! Sa druge strane bojim se da je Nadal previše
-
valensija
#824 Re: ROLAN GAROS 2015.
Novak: Nije mala stvar, ali od sutra...
Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Rafaelom Nadalom da je emotivnije doživeo meč nego protiv bilo kog drugog protivnika.

"Više emocija pre i tokom meča nego bilo protiv kog tenisera. Definitivno nije mala stvar pobediti Nadala na Rolan Garosu, iako je pobeda u četvrtfinalu i iako ću već od sutra morati da zaboravim na ovo. Izuzetno sam zadovoljan ovim što sam postigao, prvi put karijere sam uspeo da ga dobijem u Parizu, gde je on najdominantniji u istoriji tenisa".
Đoković je u najvećem četvrtfinalu u istoriji tenisa pobedio Nadala veoma ubedljivo sa 7:5, 6:3, 6:1 i tako se plasirao u novo polufinale Rolan Garosa.
"Uspeo sam da realizujem plan igre, što nije bilo lako. Nije igrao na svom nivou, onom koji je držao svih ovih godina, ali mislim da tu imam i ja neke zasluge – bio sam staložen, koncentrisan i agresivan. Plan je bio da se fokusiram na stvari na koje mogu da utičem i koje mogu dobro da radim. Nisam želeo da mu prepustim kontrolu igre, menjao sam ritam, išao na mrežu, igrao drop šotove, visok i niske loptice, uvek nešto drugačije. On nije dobro servirao, pogotovo u drugom i trećem, setu napravio je neke nekarakterističe greške forhendom, ali to se dešava kada se ne osečate komforno na terenu. Mislim da je to zato što sam igrao brzo na njegov forhend i što sam pomerao po terenu", analizirao je Novak dešavanja na terenu.
On se potom osvrnuo na ključni trenutak.
"Osetio sam veliko olakšanje kada sam osvojio prvi set, nisam mu dao priliku da se vrati, mislim da sam odigrao savršen meč“.
Đoković se ponovo žalio na stanje terena u drugom setu.
“Nisam bio zadovoljan odlukom da se ne poliva teren posle prvog seta. To se ponavlja svake godine – sudija kaže da to odlučuju ljudi koji održavaju teren, a oni mi kažu da je odluka na sudiji. Valjda ću saznati do kraja nedelje odgovor“, kazao je Novak uz osmeh i dodao:
“Mislim da je logično posle 75 minuta dugog seta politi teren, sredinom drugog seta on i ja smo se nekoliko puta okliznuli. Voleo bih da se više uvaži mišljenje igrača“.
Đoković kaže da prati i igre Ane Ivanović, koja u četvrtak igra polufinale sa Luci Šafaržovom.
"Polufinale je već veliki rezultat, to se videlo i na njenom licu posle trijumfa u četvrtfinalu. Mnogo joj je to značilo, prošla je kroz težak period u poslednjih pet-šest godina, od osvajanja Garosa 2008. godine. Prolazila je kroz dosta oscilacija, preispitivala sebe i sumnjala da li može ponovo da igra na tom nivou – vratila se u poslednjih godinu i po dana i pokazal da zaslužuje da bude tu. Svi su znali da ona ima taj kvalitet, mislim da je sada razlika u tome što i ona konačno veruje u to. Želim joj sve najbolje, dve titule sa ovog turnira... To bi bilo kao iz bajke", zaključio je Novak.
Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Rafaelom Nadalom da je emotivnije doživeo meč nego protiv bilo kog drugog protivnika.

"Više emocija pre i tokom meča nego bilo protiv kog tenisera. Definitivno nije mala stvar pobediti Nadala na Rolan Garosu, iako je pobeda u četvrtfinalu i iako ću već od sutra morati da zaboravim na ovo. Izuzetno sam zadovoljan ovim što sam postigao, prvi put karijere sam uspeo da ga dobijem u Parizu, gde je on najdominantniji u istoriji tenisa".
Đoković je u najvećem četvrtfinalu u istoriji tenisa pobedio Nadala veoma ubedljivo sa 7:5, 6:3, 6:1 i tako se plasirao u novo polufinale Rolan Garosa.
"Uspeo sam da realizujem plan igre, što nije bilo lako. Nije igrao na svom nivou, onom koji je držao svih ovih godina, ali mislim da tu imam i ja neke zasluge – bio sam staložen, koncentrisan i agresivan. Plan je bio da se fokusiram na stvari na koje mogu da utičem i koje mogu dobro da radim. Nisam želeo da mu prepustim kontrolu igre, menjao sam ritam, išao na mrežu, igrao drop šotove, visok i niske loptice, uvek nešto drugačije. On nije dobro servirao, pogotovo u drugom i trećem, setu napravio je neke nekarakterističe greške forhendom, ali to se dešava kada se ne osečate komforno na terenu. Mislim da je to zato što sam igrao brzo na njegov forhend i što sam pomerao po terenu", analizirao je Novak dešavanja na terenu.
On se potom osvrnuo na ključni trenutak.
"Osetio sam veliko olakšanje kada sam osvojio prvi set, nisam mu dao priliku da se vrati, mislim da sam odigrao savršen meč“.
Đoković se ponovo žalio na stanje terena u drugom setu.
“Nisam bio zadovoljan odlukom da se ne poliva teren posle prvog seta. To se ponavlja svake godine – sudija kaže da to odlučuju ljudi koji održavaju teren, a oni mi kažu da je odluka na sudiji. Valjda ću saznati do kraja nedelje odgovor“, kazao je Novak uz osmeh i dodao:
“Mislim da je logično posle 75 minuta dugog seta politi teren, sredinom drugog seta on i ja smo se nekoliko puta okliznuli. Voleo bih da se više uvaži mišljenje igrača“.
Đoković kaže da prati i igre Ane Ivanović, koja u četvrtak igra polufinale sa Luci Šafaržovom.
"Polufinale je već veliki rezultat, to se videlo i na njenom licu posle trijumfa u četvrtfinalu. Mnogo joj je to značilo, prošla je kroz težak period u poslednjih pet-šest godina, od osvajanja Garosa 2008. godine. Prolazila je kroz dosta oscilacija, preispitivala sebe i sumnjala da li može ponovo da igra na tom nivou – vratila se u poslednjih godinu i po dana i pokazal da zaslužuje da bude tu. Svi su znali da ona ima taj kvalitet, mislim da je sada razlika u tome što i ona konačno veruje u to. Želim joj sve najbolje, dve titule sa ovog turnira... To bi bilo kao iz bajke", zaključio je Novak.
- zarko.filip
#825 Re: ROLAN GAROS 2015.
Neke tradicije su srusene a neke ce valjda biti srusene.
Soderling nije jedini koji je dobio Rafu na RG.
RF prvi put nece igrati u finalu RG a da je pre toga dobio Gaela.
Jedini covek koji je dobio Rafu na sva cetiri GS je Novak.
Jedini teniser koji je dobio Nadala u Rimu,Madridu,MK i RG je Novak.
Nadam se da se nece ponoviti slucaj sa Soderlingom koji je izbacio Rafu i nije osvojio RG.
Soderling nije jedini koji je dobio Rafu na RG.
RF prvi put nece igrati u finalu RG a da je pre toga dobio Gaela.
Jedini covek koji je dobio Rafu na sva cetiri GS je Novak.
Jedini teniser koji je dobio Nadala u Rimu,Madridu,MK i RG je Novak.
Nadam se da se nece ponoviti slucaj sa Soderlingom koji je izbacio Rafu i nije osvojio RG.