Rodni list
- terra_incognita
#1 Rodni list
Dakle, osoba je izvadila moj rodni list, bez da me poznaje a kamo li da smo u nekom rodbinskom odnosu.
Interesuje me da li mogu uciniti bilo sta da bude sankcionisana jer je zloputrijebila dokument.
Interesuje me da li mogu uciniti bilo sta da bude sankcionisana jer je zloputrijebila dokument.
-
motorola01
#2 Re: Rodni list
Zar moze neko umjesto tebe izvaditi rodni list jer je ovlastena osoba koja izdaje te dokumente morala traziti tvoju LK?!terra_incognita wrote:Dakle, osoba je izvadila moj rodni list, bez da me poznaje a kamo li da smo u nekom rodbinskom odnosu.
- dusa_raskopuša
#3 Re: Rodni list
Mislis da za pare nije mog'o taj neko dobiti njen rodni list, bez ama bas ikakve isprave? 
-
motorola01
#4 Re: Rodni list
KOd nas moze sve za pare, ali opet ne znam otkud tolika hrabrost toj sto izdaje da izda neciji papir nekome drugom.dusa_raskopuša wrote:Mislis da za pare nije mog'o taj neko dobiti njen rodni list, bez ama bas ikakve isprave?
Ja bih pritisnuo te u opstini da se to sve provjeri(naravno ako ne smije niko drugi osim lica sa rodnog lista da ga podigne) i da nahebe taj koji je izdao rodni list i ne bi mu vise nikad palo na pamet da tako nesto uradi.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#5 Re: Rodni list
Ako je opstina/opcina Centar u pitanju, kod njih moze za bilo koga. Vadio sam rodne listove i od mrtvih bez punomoci 
-
motorola01
#6 Re: Rodni list
Halo zvizgonja
sta ti je bilo sa strujom?
- dusa_raskopuša
#7 Re: Rodni list
Trebalo bi da moze svako za svakog. Po mom iskustvu. Samo je potrebno ime i prezime i datum rodjenja, haman. 
- Zviz
#8 Re: Rodni list
EP trazi instalaciju novog sata. Nek' kupac placa, jer ja njemu nikad' nisam branio prepis struje na njegovo imemotorola01 wrote:Halo zvizgonjasta ti je bilo sa strujom?
-
motorola01
#9 Re: Rodni list
Ma normalno. Sve je znao sta kupuje i nisi mu sad ti kriv sto mu EP trazi novi prikljucak. Mada to da baba nije placala struje izgleda nestvarno s obzirom na nacin na koji posluje EP. Da ona nije placala struju, davno bi bila iskljucena. Kako god, bitno je da ti nemas nista sa tim.Zviz wrote:EP trazi instalaciju novog sata. Nek' kupac placa, jer ja njemu nikad' nisam branio prepis struje na njegovo imemotorola01 wrote:Halo zvizgonjasta ti je bilo sa strujom?
A sam kaze kako je znao da baba nikad' nije placala struju. 14 godina
-
blesava
#10 Re: Rodni list
ja koliko znam u opcini centar mozes izvaditi i drzavljanstvo i rodni list samo na osnovu podataka koje das sluzbenici, tj. imena i prezimena, imena oca i eventualno datuma rodjenja. Cesto vadim te papire u opstini i nikad mi niko nije trazio licnu kartu, eventualno mi traze radnu knjizicu kako bi me oslobodili takse ako sam nezaposlena osoba. NJima je bitno da platis taksu.
Ovakvo vadjenje rodnog lista moze biti jako opasno jer neko moze doci do tvog JMBG, pa se nemoj cuditi ako uskoro postanes zirant nekome a da to nisi ni znao.
Ovakvo vadjenje rodnog lista moze biti jako opasno jer neko moze doci do tvog JMBG, pa se nemoj cuditi ako uskoro postanes zirant nekome a da to nisi ni znao.
- terra_incognita
#11 Re: Rodni list
da, u pitanju je opcina centar
- hrle1976
#12 Re: Rodni list
Ja vec vidim debeli biznis jel ko u talu?

- kanocale
#13 Re: Rodni list
a ja ne mogu da izvadim rodni list majke, ne mogu da je nadju. rodjena,zivila i umrla u bih.
salju me na sud pa svjedoci i takva sranja. dokumenat mi treba zbog ostavinske.
- Zviz
#14 Re: Rodni list
Zar nije smrtni list dovoljankanocale wrote:a ja ne mogu da izvadim rodni list majke, ne mogu da je nadju. rodjena,zivila i umrla u bih.salju me na sud pa svjedoci i takva sranja. dokumenat mi treba zbog ostavinske.
-
Dendrlix
#15 Re: Rodni list
prije sest godina sam u opstini centar uzeo oko 150 rodnih listova. Odnio teti spisak, kupio bruku taksi i teta mi rekla da dodjem pred kraj radnog vremena. 
- hakazvaka
#16 Re: Rodni list
Da, paradoksalno je kako mozes uzeti bilo ciji rodni list, da te niko nista ne pita.
Evo, ako je nekome interesantna tema izlaganja nasih licnih podataka, mozete pogledati i ovdje sta MONKS nudi o svim bivsim (unazad 10-ak godina) i trenutnim ucenicima i profesorima skola BIH, u zamjenu za, jedan smijesni, JMBG
http://www.emis.edu.ba/Login1.aspx
Evo, ako je nekome interesantna tema izlaganja nasih licnih podataka, mozete pogledati i ovdje sta MONKS nudi o svim bivsim (unazad 10-ak godina) i trenutnim ucenicima i profesorima skola BIH, u zamjenu za, jedan smijesni, JMBG
http://www.emis.edu.ba/Login1.aspx
-
Djubre_
#17 Re: Rodni list
Ja sam jucer u opstini vadi rodni list koja mi nije u srodstvu nista. I nisam mogao, jer treba punomoc te osobe. Moze samo familija da vadi dajdza amidja nana tetka mama tata brat sestra i tako to, jedni drugima..
Ali sam nakon pola sata, ipak ga izvadio preko jedne osobe koja radi tu blizu.. i bez problema izvucen
prekrsila je zakon naravno. Ali jbg meni je valjala..
Sent from my GT-i9001
Ali sam nakon pola sata, ipak ga izvadio preko jedne osobe koja radi tu blizu.. i bez problema izvucen
Sent from my GT-i9001
-
Static-X
#18 Re: Rodni list
Zivim vani, prijavljen sam u Sarajevu ( licna izvadjena u sa novi grad), inace rodjen u sadasnjoj republici srpskoj.
Znali li ko gdje ja mogu izvaditi rodni list, drzavljanstvo.. jeli moguce u sarajevu ili moram u mjesto rodjenja u rep srpsku?
Znali li ko gdje ja mogu izvaditi rodni list, drzavljanstvo.. jeli moguce u sarajevu ili moram u mjesto rodjenja u rep srpsku?
-
Static-X
#19 Re: Rodni list
Static-X wrote:Zivim vani, prijavljen sam u Sarajevu ( licna izvadjena u sa novi grad), inace rodjen u sadasnjoj republici srpskoj.
anyone ???
- Kal El
#20 Re: AW: Rodni list
Moraš u mjestu rođenjaStatic-X wrote:Static-X wrote:Zivim vani, prijavljen sam u Sarajevu ( licna izvadjena u sa novi grad), inace rodjen u sadasnjoj republici srpskoj.
anyone ???
-
Static-X
#21 Re: Rodni list
- Cherry-Cherry
#22 Re: Rodni list
svako može uzeti u svakoj opštini bilo čiji rodni list
- Čudna sorta
#23 Re: Rodni list
Meni je ovo van pameti oduvijek bilo. Da ne traže bar ličnu kartu za onoga čiji dokument uzimaš, nego samo ime i prezime...Cherry-Cherry wrote:svako može uzeti u svakoj opštini bilo čiji rodni list
-
Static-X
#24 Re: Rodni list
Ne znam sto nisu uveli zakon u citavoj drzavi da se rodni list moze vaditi u opcini prebivalista, a ne samo u fbih. Koliko naroda samo zivi u fbih a rodjeno u rs, opet mora tamo ici vaditi 
- Better Man
#25 Re: Rodni list
Prošle godine sam za druga u Općini Centar bez ikakvih problema izvadio rodni list, samo sam platio koliko treba. meni je to van svake pameti da neko može za drugu osobu da izvadi rodni list bez ikakve saglasnosti te druge osobe isl.