Ako neko slucajno zna odgovor na ovo neka se javi, ako ne mozete jednostavno da istresete svoje fustracije u vezi ove budalastine.
RODNI LIST SA ROKOM TRAJANJA
-
mim
#1 RODNI LIST SA ROKOM TRAJANJA
Danas dok sam po ko zna koji put stajala u redu da dobijem novi rodni list pocela sam se pitati koji je "genijalac" smislio da za svaki dokument koji hocu da izvadim moram predati rodni list ne stariji od 6 mjeseci. I ZASTO (iako sumnjam da postoji neki logican i pametan odgovor)? Sumnjam da ce mi se za tih 6 mjeseci promjeniti ime, ili datum rodjenja, mjesto ili mozda ime roditelja.
To je cista glupost koja i nasim i stranim drzavljnima pravi gomilu problema (stranci se ne mogu vjencati ovdje jer nemaju rodni list izdat prije manje od 6 mjeseci, a njihove drzave ima ga ne mogu izdati jer nikad nisu cule za tako nesto).
Ako neko slucajno zna odgovor na ovo neka se javi, ako ne mozete jednostavno da istresete svoje fustracije u vezi ove budalastine.
-
yaran
Ha haahaaa hahahaaaa,pa ti jos neskonta?Da gule nego zasto?Ako ti izdaju jedan rodni list na kvalitetnoj plastici koja ne moze biti ostecena lako,ko ce onda sjediti u kancelariji bezveze i ispijati kahvice i dobivati platu na racun budala?Znas li ti kolko supaka nepotrebnih zivi na taj nacin?To ti je komunizam i socijalizam dali,da te neko jebe u kancelariji svakih sest mjeseci nego na ulici svaki dan(bez posla). 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
neko mora platitiyaran wrote:Itekako se placa,iz budzeta i to dobro kolko ja znam.Poslovi su namijerno dodijeljeni svojim tetkama,rodzacima i onim za koje neznaju sta ce s njima.Glumica wrote:rodni list se ne placa :s
nebuloza cista...
to što je besplatno
a plaća se tako što povise porez
-
mim
-
mrmot
Na prvi pogled naivno pitanje povlači ozbiljnija pitanja, a to je na šta se i kako troše pare od poreza i taksi. (zgodno pitanje pred općinske izbore)
Probajte da izračunate koliko vi ili vaši bližnji ostavljate godišnje novaca općinama, kantonu ili entitetu. I da li zaista znate šta se dešava sa tim novcima.
Probajte da izračunate koliko vi ili vaši bližnji ostavljate godišnje novaca općinama, kantonu ili entitetu. I da li zaista znate šta se dešava sa tim novcima.
-
yaran
To uopce nije poenta i ja samo objasni sta ikako?Zasto se ne izdaju na kvalitetnoj plastici i vazeci su do daljnjega dok ga ne izgubis,znaci ne dolaziti da te neke teke handre svakih sest mjeseci-koja glupost.komi wrote:a ko će ti izdati listGlumica wrote:rodni list se ne placa :s
nebuloza cista...
past će sam s neba?
a kako će platiti onoga koj s neba baca rodne listove?
- Truba
poanta je da su iz kapitalizma uzeli samo ono što im odgovara a iz komunizma takođeryaran wrote:To uopce nije poenta i ja samo objasni sta ikako?Zasto se ne izdaju na kvalitetnoj plastici i vazeci su do daljnjega dok ga ne izgubis,znaci ne dolaziti da te neke teke handre svakih sest mjeseci-koja glupost.komi wrote:a ko će ti izdati listGlumica wrote:rodni list se ne placa :s
nebuloza cista...
past će sam s neba?
a kako će platiti onoga koj s neba baca rodne listove?
sve je u novcima
i narodu koji se ne buni i ne pokreće opsežne akcije za promjene
- Truba
dobro kapitalistoyaran wrote:Ha haahaaa hahahaaaa,pa ti jos neskonta?Da gule nego zasto?Ako ti izdaju jedan rodni list na kvalitetnoj plastici koja ne moze biti ostecena lako,ko ce onda sjediti u kancelariji bezveze i ispijati kahvice i dobivati platu na racun budala?Znas li ti kolko supaka nepotrebnih zivi na taj nacin?To ti je komunizam i socijalizam dali,da te neko jebe u kancelariji svakih sest mjeseci nego na ulici svaki dan(bez posla).
eto bila vam je SDA na vlasti u kantonu i šta je bolje bilo nego prije 1991.
-
mrak
Pitam se - kada bih izradio studiju kako se moze pojednostaviti vadjenje dokumenata, pocev od toga da ako imas pasos da ne moras vaditi uvjerenje od drzavljanstvu jer su povezani dokumenti, ako imas pasos logicno je da si i drzavljanin, pa preko toga kako bi se ti isti dokumenti mogli izdavati preko interneta i putem automata i sl....i potpisao par pravnika, informaticara i sl. da li bi je iko ikada procitao i htio implementirati
-
kame
Ne znam zasto serete.
Vadjenje licne je sranje.
Ali vadjenje rodnog lista je prosto ko pasulj. Ako ga vadite u opstini Centar-Sarajevo.
I ja sam se iznenadio (pozitivno). Samo udjes.....nikog nije bilo da ceka.....pridjes salteru.....kazes ime i prezime i datum rodjenja.....u roku od deset sekundi zenska drzi moj rodni u rukama......pita me kako se zovu roditelji..... i nakon toga mi daje rodni list.
I to je sve. Gotovo. Nikad u zivotu nisam jednostavnije izvadio neki dokument.
Vadjenje licne je sranje.
Ali vadjenje rodnog lista je prosto ko pasulj. Ako ga vadite u opstini Centar-Sarajevo.
I ja sam se iznenadio (pozitivno). Samo udjes.....nikog nije bilo da ceka.....pridjes salteru.....kazes ime i prezime i datum rodjenja.....u roku od deset sekundi zenska drzi moj rodni u rukama......pita me kako se zovu roditelji..... i nakon toga mi daje rodni list.
I to je sve. Gotovo. Nikad u zivotu nisam jednostavnije izvadio neki dokument.
- manijak1
Zašto ga svakih šest mjeseci nanovo
vaditi, dobri i pošteni Kame
pazi kako se izražavaš
inače grah nije prost. 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Zasto ne smije biti stariji od 6 mjeseci?Pa pobogu ... pa umire se...
Sa tudjim rodnim listom svakakvi marahetluci se mogu napraviti ... 
-
Bobi
- Forum administrator
Agrrrhrhrh...kame wrote:Manijak, ne vidim to kao problem. Ako je nekom lijeno ici izvaditi taj dokument koji se vadi tako jednostavno (i besplatno) ko ga jebe!
-
Bobi
- Forum administrator
Normala....ne mozemo ni mi u njihovim drzavama...kame wrote:I dalje, da se nadovezem na prvu poruku....stranci ovdje ne mogu mnogo toga. Kada je u pitanju papirologija. To ne vidim kao neku negativnost.
- manijak1
Zavisi ko je u pitanju
slažem se u jednom pravcu
.
Kame nemoj mi šta zamjerit '.
Malo sam frizir'o citatAko je nekom lijeno ici izvaditi taj dokument koji se vadi tako jednostavno (i besplatno) ko ga jebe!