Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Moderator: anex
- Partizzanka
#1 Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Pozz svima,
sta kupiti nekome ko dobije bebu, prva beba mladom bracnom paru.
izbacujemo opciju garderobe jer je ima vec poprilicno
i onih cuclica flasica i to imaju poprilicno dosta - a i bezze ako imaju da se sada gomila masa!
poklon da bude u cjenovnoj kategoriji od 100-200km
jel ok nazvati ih i pitati recimo sta im treba
nekako ne bih da dajem novac vise bih da poklonim nesto fino
HVALA za savjete!
sta kupiti nekome ko dobije bebu, prva beba mladom bracnom paru.
izbacujemo opciju garderobe jer je ima vec poprilicno
i onih cuclica flasica i to imaju poprilicno dosta - a i bezze ako imaju da se sada gomila masa!
poklon da bude u cjenovnoj kategoriji od 100-200km
jel ok nazvati ih i pitati recimo sta im treba
nekako ne bih da dajem novac vise bih da poklonim nesto fino
HVALA za savjete!
- harač
#2 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
ovo sam gledao nedavno i djeluje mi relevantno (od 1:50)
- niko_niko_kao_ja
#3 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
daj pare, pa nek' kupuju sta im treba. 
Last edited by niko_niko_kao_ja on 12/04/2012 19:03, edited 1 time in total.
-
djetelina_
#4 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
i ja sam imala slicnu situaciju nedavno i mislim da je najbolje da pitas sta im treba ali kako to ide reci ce ne treba nista
ja sam kupila ovo jer sam znala da to jos nisu kupili a znam da ce im trebati

ja sam kupila ovo jer sam znala da to jos nisu kupili a znam da ce im trebati

- Partizzanka
#5 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
NIje valjda da samo jedan prijedlog imamo za poklon
ljudi vise izgleda idu na zalost nego na radost u posljednje vrijeme ... isplativije je
ljudi vise izgleda idu na zalost nego na radost u posljednje vrijeme ... isplativije je
- thea
#7 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
ako mislis ispravno onda se novac max koliko mozes daje pod jastuk.
roditelji cesto otvore konto da ima dijete za kasnije.
a ja uvijek jos dodatno kupim neki poklon. Odijelo, mozes bon poklon. Ako ne zelis novac, na kraju potrose ga na pempas.
vrijedi kupiti neku finu rucno radenu dekicu. To je bio jedan moj poklon. Dzemper, cipelice, papice od koze za prvo hodanje. Set za jelo. Sjedalica za jelo.
roditelji cesto otvore konto da ima dijete za kasnije.
a ja uvijek jos dodatno kupim neki poklon. Odijelo, mozes bon poklon. Ako ne zelis novac, na kraju potrose ga na pempas.
vrijedi kupiti neku finu rucno radenu dekicu. To je bio jedan moj poklon. Dzemper, cipelice, papice od koze za prvo hodanje. Set za jelo. Sjedalica za jelo.
- CherryLips
#8 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Pod jastuk
-
LaCici
#9 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Ili lova ili bon u djecijoj radnji pa neka izaberu. A mozes i otvoreno pitati sta nisu kupili do tada i fino se ti obavezes da ces uzeti. Ja se trebam uskoro poroditi i iskreno da ti kazem vise bih voljela da mi se donese lova, jer sam sve za bebu vec pokupovala a namjeravam po rodjenju otvoriti bebi racun i tu slagati pare koje dobije.
Edit: I da, ako se odlucis za lovu bebi, nemoj zaboraviti ni bebinu mamu pa kupi bar cvijece. Majkama to puno znaci kada se misli i na njih a ne samo na bebicu.
Edit: I da, ako se odlucis za lovu bebi, nemoj zaboraviti ni bebinu mamu pa kupi bar cvijece. Majkama to puno znaci kada se misli i na njih a ne samo na bebicu.
- Partizzanka
#10 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
napravila sam vec tj imam jedan dio poklona koji ce biti fizicki onako za odnijeti nesto jako slatko i fino od garderobice bla bla ... znaci to je ono sitnis neki vise eto onako da bude pokloncic
ali posto su nam to dobri prijatelji ... moramo jos nesto konkretno! ono nesto da mi je da dijete ima od nas!
pitali smo vec za nosiljku imaju to
mislim da vecinu stvari imaju
mislila sam neku lijepu dekicu da beba ima na podu da bude ili neke tako igracke ono tipa da visi iznad glave kada beba lezi na podu i to ...
i jedan set za pravljenje otisaka rucica i nozica u gipsu - mozda ste to vidjeli, dobije se kalup i zamjesa se gips ili sta vec i onda se mogu ostaviti otisci nozica i rucica bebe - recimo meni bi taj poklon bio divan!
najzadnja je opcija kovertica (vec sam i cestitku kupila heheh) ali nekako vise bih da imaju nesto opiljivo
i ja bih rado da moja beba sutra aBd dobije novce jer isto planiram da stedimo bebi ali nekako taj neki fizicki poklon isto moze biti fin ako se nadje nesto sto im stvarno treba
ali posto su nam to dobri prijatelji ... moramo jos nesto konkretno! ono nesto da mi je da dijete ima od nas!
pitali smo vec za nosiljku imaju to
mislim da vecinu stvari imaju
mislila sam neku lijepu dekicu da beba ima na podu da bude ili neke tako igracke ono tipa da visi iznad glave kada beba lezi na podu i to ...
i jedan set za pravljenje otisaka rucica i nozica u gipsu - mozda ste to vidjeli, dobije se kalup i zamjesa se gips ili sta vec i onda se mogu ostaviti otisci nozica i rucica bebe - recimo meni bi taj poklon bio divan!
najzadnja je opcija kovertica (vec sam i cestitku kupila heheh) ali nekako vise bih da imaju nesto opiljivo
i ja bih rado da moja beba sutra aBd dobije novce jer isto planiram da stedimo bebi ali nekako taj neki fizicki poklon isto moze biti fin ako se nadje nesto sto im stvarno treba
-
LaCici
#11 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Eto super ti je ideja za te otiske rucica, ja bih se tome bas obradovala.
Pa fino 50 ili 100 KM u kovertu, taj poklon za otiske i mami cvijece. Gdje ces vise i bolje.
- CherryLips
#12 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Meni je jos pravo cool poklon one dekice i jastucic koje tete rucno rade,ja bih to voljela dobiti ako Bog dadne pa nekad dobijem bebu:)
- hadzinicasa
#13 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
ovo je super stvar - svi koji je imaju hvala je - dijete se ne osjeća isključeno, već kao dio porodice za stolom i kažu bolje jede
http://www.chicco.hr/ProductDetails/183 ... tol.wshtml
http://www.chicco.hr/ProductDetails/183 ... tol.wshtml
- Partizzanka
#14 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
e to sam kontala da kupim
ali ovdje ima kupiti samo ono prava stolica kao jos jedna dodatna za stolom i meni je to super
samo i to moram provjeriti imaju li
ali eto kupe se ideje
hvala narode
ali ovdje ima kupiti samo ono prava stolica kao jos jedna dodatna za stolom i meni je to super
ali eto kupe se ideje
hvala narode
- anelie
#15 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
ja sam bila jako mlada kad sam postala mama,sa nepunih 20,pa onda opet sa 22.
meni prijateljice koje su tada bile uglavnom studentice i nezaposlene nisu donosile nista puno ni skupo,cvijece,bombonjera,voce,gegice ili benkice za bebu...po meni sasvim dovoljno.
lijepa je ova ideja za otiske rucica,ili neki album veliki za prve slike,spomenar poput http://www.xxl.hr/index.php?route=produ ... uct_id=268
ja nikad ne bih kupila dudice ili flasice,mozda im nikad nece zatrebati,mozda ce zena dojiti dijete.
lijepa je ova ideja za otiske rucica,ili neki album veliki za prve slike,spomenar poput http://www.xxl.hr/index.php?route=produ ... uct_id=268
ja nikad ne bih kupila dudice ili flasice,mozda im nikad nece zatrebati,mozda ce zena dojiti dijete.
- hadzinicasa
#16 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
ja sam ovu kupovala - u Chiccu mislim - zgodna je jer se može sklopiti i nositi sa sobom kad se ide na ljetovanje ili negdje....Partizzanka wrote:e to sam kontala da kupim
ali eto kupe se ideje
hvala narode
- yellow cat
#17 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
hoćeš ti to meni na babine?
Bujrum..
ne znam je li ti pod nosiljkom podrazumijevaš viper? Meni je to do sada najkorisnija stvar za bebu, još pogotovo one koje se na baterije treskaju, moja radi na ručni pogon,, ali je svejedno dobra. I spas je za svaku mamu koja je većinu dana sama sa bebom. Biće ti zahvalna. Samo gledaj da viper ima nulti položaj za bebu.

ne znam je li ti pod nosiljkom podrazumijevaš viper? Meni je to do sada najkorisnija stvar za bebu, još pogotovo one koje se na baterije treskaju, moja radi na ručni pogon,, ali je svejedno dobra. I spas je za svaku mamu koja je većinu dana sama sa bebom. Biće ti zahvalna. Samo gledaj da viper ima nulti položaj za bebu.

-
vrinda
#18 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Mi smo dobili ručno šivenu dekicu sa imenom sina, to je jedino nekako nadživjelo sve ostale uspomene.
Lijepo je pitati roditelje, novac dobro dođe, ali se potroši tako da se ne povezuje da je baš to nešto od te određene osobe.
Korisne su stvari za kasnije-recimo ona Nivea torba/ruksak sa kozmetikom, posudice za hranjenje, posebno termo posudice, lijepa radosnica, foto album, neki lijepi mobili za iznad krevetića ima drvenih prekrasnih...
Za krupnije stvari ipak treba pitati roditelje da se ne dupla-ali korisne su nosiljke, stolice ljuljalice za u kući, ogrlice od ćilibara za zubiće, posteljine i ogradice ako roditelji koriste krevetić...
Lijepo je pitati roditelje, novac dobro dođe, ali se potroši tako da se ne povezuje da je baš to nešto od te određene osobe.
Korisne su stvari za kasnije-recimo ona Nivea torba/ruksak sa kozmetikom, posudice za hranjenje, posebno termo posudice, lijepa radosnica, foto album, neki lijepi mobili za iznad krevetića ima drvenih prekrasnih...
Za krupnije stvari ipak treba pitati roditelje da se ne dupla-ali korisne su nosiljke, stolice ljuljalice za u kući, ogrlice od ćilibara za zubiće, posteljine i ogradice ako roditelji koriste krevetić...
-
blesava
#19 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
ma samo lova, sta got da kupis mozda to nece biti ono sto im je bas u tom momentu neophodno.
ja imam obicaj staviti nesto love u cestitku i kupiti jos neku zanimljivu igrackicu, zvecku ili nesto slicno.
a ako bas ne zelis pare moj ti je savjet: posteljina (nikad je dosta), peskiri za kupanje bebe,kupon u Dm (moze posluziti za kupovinu pelena), ukoliko je curica mozda neke lijepe nausnice (ja svoje prve i dan danas imam), eto tako
ja imam obicaj staviti nesto love u cestitku i kupiti jos neku zanimljivu igrackicu, zvecku ili nesto slicno.
a ako bas ne zelis pare moj ti je savjet: posteljina (nikad je dosta), peskiri za kupanje bebe,kupon u Dm (moze posluziti za kupovinu pelena), ukoliko je curica mozda neke lijepe nausnice (ja svoje prve i dan danas imam), eto tako
- Partizzanka
#20 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
e i ja sam kontala posteljinu
i ovu stolicu ovu koju neko pokazuje - ima neka sa nekim djidama gore samo se bojim da je vec imaju
ali mogu zamjeniti ako im se ne svidja ili ako imaju vec jednu
i ovu stolicu ovu koju neko pokazuje - ima neka sa nekim djidama gore samo se bojim da je vec imaju
ali mogu zamjeniti ako im se ne svidja ili ako imaju vec jednu
- Bambi_na_kofeinu
#21 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Ja bih lovu pod jastuk + nešto praktično, tipa baby set kozmetike ili jedna od onih "torti" od pelena.

Kontam da tih stvari nikad dosta a parama se ipak svako najviše obraduje.

Kontam da tih stvari nikad dosta a parama se ipak svako najviše obraduje.
- Partizzanka
#22 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
a sta kazete na poklon bon kod fotografa??
-
LaCici
#23 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
Partizzanka wrote:a sta kazete na poklon bon kod fotografa??
- DaffyDuck
#24 Re: Rodjenje djeteta(babine) poklon??
@ partizanka, super i originalna ideja