Roditeljske odgovornosti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tempora

#1 Roditeljske odgovornosti

Post by tempora »

Ne znam kako je kod nas regulisano starateljstvo u slucaju smrti jednog ili oba roditelja i sta biva sa tom djecom, ali me interesuje, da li vi kao roditelji razmisljate o "mjerama" u slucaju istoga i da li to regulisete putem kojekakvih papira?Da li vodite diskusije o istome i koliko je to prihvaceno u vasoj okolini kao normalno/potrebno/pozeljno? Da li takodjer razmisljate o nacinu stednje za djecu i na koji nacin pokusavate da obezbjedite buducnost svoje djece?
obuca

Post by obuca »

prije 4 dana sam izgubila dragu prijateljicu. Ubica u autu je kod Kladnja izgurao sa ceste i pobjegao. Iza nje je ostalo djete od 7 godina. Maleni je sa tatom. :(
Usput ako ima neko od ocevidaca saobracajnog udesa koji se desio 21.05.07 oko deset sati na ulazu u Kladanj neka se javi ako moze na pp. Policiji su potrebne izjave. Molim vas zbog njenog djeteta da pomognete da se ubica identifikuje. Tempora izvini sto sam malo otisla sa teme. :( :( :(
tempora

Post by tempora »

obuca wrote:prije 4 dana sam izgubila dragu prijateljicu. Ubica u autu je kod Kladnja izgurao sa ceste i pobjegao. Iza nje je ostalo djete od 7 godina. Maleni je sa tatom. :(
Usput ako ima neko od ocevidaca saobracajnog udesa koji se desio 21.05.07 oko deset sati na ulazu u Kladanj neka se javi ako moze na pp. Policiji su potrebne izjave. Molim vas zbog njenog djeteta da pomognete da se ubica identifikuje. Tempora izvini sto sam malo otisla sa teme. :( :( :(
Nista obuca! Moje iskreno saucesce! :(
Bumbar

Post by Bumbar »

tempora wrote:
obuca wrote:prije 4 dana sam izgubila dragu prijateljicu. Ubica u autu je kod Kladnja izgurao sa ceste i pobjegao. Iza nje je ostalo djete od 7 godina. Maleni je sa tatom. :(
Nista obuca! Moje iskreno saucesce! :(
moje iskreno saucesce :( :(
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

Ma kod nas ti je obicaj da to dijete odhrani porodica...djed, nena, tetka...jer uglavnom svi zive u istom gradu i familijarne veze su cvrste tako da nema problema oko brige za djetetom....

Kako idemo ovoj globalizaciji sve vise slabe rodbinske veze i sve smo udaljeniji od porodice, u tom slucaju potrebno je da sa nekim popricate u slucaju "ne daj Boze" i da nedjete osobu koja bi odgajala dijete...

Ja bih tako...jer sta znas sta te ceka sutra
Post Reply