Sarajevo, Drvenija, subota oko 12 sati, grupa od jedno 15-ak male djecice uzrasta cca IV razred osnovne skole, svi su u crvenim majicama i cini mi se da imaju plave kapice, vode ih jedan vaspitac muskarac u vojno-maskirnim hlacama na celu kolone i tri vaspitacice na kraju kolone, dakle, vode in preko ulice po DIJAGONALI od taxi standa na Drveniji preko cijele ulice ka prolazu ka "Politickom fakultetu", mada je samo nekoiko metara nize postavljen i nacrtan jasan pjesacki prijelaz, od parkinga kod "Dadine auto-praonice" do prolaza ka "Politickom fakultetu".
Na ovoj okuci preko-puta ulaza u auto-praonicu, razno-razni automobili, prvenstveno kamioni pivare voze kao sumanuti, i ja sam pokusao da zagalamim na idiote vaspitace da kako prevode djecu preko ceste po dijagonali, a samo malo naprijed imaju oznacen pjesacki prijelaz...medjutim moj glas je ostao u vjetru, nisu cak ni rukom odmahnuli.
Roditelji, hebite majku tim vaspitacima ako ih prepoznate. Ovo je slika kada su vec presli ulicu (ne na ovom prijelazu koji se vidi na fotografiji, vec po dijagonali)i nastavili dalje, srecom, bez problema...