Roditelji ne odobravaju moju vezu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
kkić

#1 Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

Pozdrav svima!
Imam jako veliki problem.. Naime, u vezi sam sa dečkom godinu i po, super nam je, volimo se, pronašli smo se u mnogim stvarima, mnogo toga imamo zajedničkog, kada smo zajedno vrijeme nam brzo prolazi... Sve je maltene idealno, pazimo se, čuvamo i stvari se odvijaju polako, bez ikakvog forsiranja i što je najbitnije razumijemo se totalno. On ima 21 godinu, ja 20. On ne studira, ja studiram. Ali, problem je u mojim roditeljima, odnosno ocu. On ne dozvoljava da se viđam sa njim! Nije u pitanju religija, iste smo vjere, problem je njegovo PREZIME! :shock: Otac mi je rekao da će me udaljiti od svega, prekinuti svaku komunikaciju sa svijetom, i čak da ako izaberem dečka da slobodno mogu da idem od kuće i zaboravim da imam oca. Čak je i prijetio da će učiniti nešto sebi. Ništa mi nije jasno, preveliki je pritisak na meni, ne znam šta da radim, volim ga, ne mogu raskinuti s njim, uradila bih sve samo da sačuvam ovu vezu. Je li iko imao slična iskustva, šta da radim? Stvarno sam očajna. :sad:
ho oponopono

#2 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by ho oponopono »

...ja idem za srcem i protiv porodice ako treba, a ti kako hoćeš tvoj izbor! :mrgreen:
NNNN

#3 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by NNNN »

kkić wrote:Pozdrav svima!
Imam jako veliki problem.. Naime, u vezi sam sa dečkom godinu i po, super nam je, volimo se, pronašli smo se u mnogim stvarima, mnogo toga imamo zajedničkog, kada smo zajedno vrijeme nam brzo prolazi... Sve je maltene idealno, pazimo se, čuvamo i stvari se odvijaju polako, bez ikakvog forsiranja i što je najbitnije razumijemo se totalno. On ima 21 godinu, ja 20. On ne studira, ja studiram. Ali, problem je u mojim roditeljima, odnosno ocu. On ne dozvoljava da se viđam sa njim! Nije u pitanju religija, iste smo vjere, problem je njegovo PREZIME! :shock: Otac mi je rekao da će me udaljiti od svega, prekinuti svaku komunikaciju sa svijetom, i čak da ako izaberem dečka da slobodno mogu da idem od kuće i zaboravim da imam oca. Čak je i prijetio da će učiniti nešto sebi. Ništa mi nije jasno, preveliki je pritisak na meni, ne znam šta da radim, volim ga, ne mogu raskinuti s njim, uradila bih sve samo da sačuvam ovu vezu. Je li iko imao slična iskustva, šta da radim? Stvarno sam očajna. :sad:
sulejmanović, sejdić...?
kkić

#4 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

Last edited by kkić on 16/08/2013 22:03, edited 1 time in total.
kkić

#5 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

ho oponopono wrote:...ja idem za srcem i protiv porodice ako treba, a ti kako hoćeš tvoj izbor! :mrgreen:
Eh pa i ja ću tako sigurno, samo me čeka onda mnogo toga, ali nema veze barem neću osjećati ovoliki pritisak!
Tomos

#6 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Tomos »

Poslušaj roditelje i starije sutra ćeš se kajat malo poštovanja ti nebi bilo na odmet, ima momaka pun svijet, a roditelji su jedni samo malo mučni glavom i roditelji ti nisu neprijatelji.
fatamorgana

#7 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by fatamorgana »

Roditelji ne odobravaju tvoju vezu? ... a njihovu naravno odobravaju .... :roll:
kkić

#8 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

fatamorgana wrote:Roditelji ne odobravaju tvoju vezu? ... a njihovu naravno odobravaju .... :roll:
Moj otac je takav da želi imati apsolutnu kontrolu. Ja to neću više trpiti! A mislim da on nema pravo da se miješa u moj odabir i moj ljubavni život ali kako mu to objasniti a da ne poduzimam drastične mjere???? :?
insomnia78

#9 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by insomnia78 »

Sipac?

s' moje sokoćalo
fatamorgana

#10 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by fatamorgana »

kkić wrote:
fatamorgana wrote:Roditelji ne odobravaju tvoju vezu? ... a njihovu naravno odobravaju .... :roll:
Moj otac je takav da želi imati apsolutnu kontrolu. Ja to neću više trpiti! A mislim da on nema pravo da se miješa u moj odabir i moj ljubavni život ali kako mu to objasniti a da ne poduzimam drastične mjere???? :?
mirno, strpljivo i ustrajno, :thumbup:
kkić

#11 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

fatamorgana wrote:
kkić wrote:
mirno, strpljivo i ustrajno, :thumbup:
Hvala ti :)
ho oponopono

#12 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by ho oponopono »

Tomos wrote:
Poslušaj roditelje i starije sutra ćeš se kajat malo poštovanja ti nebi bilo na odmet, ima momaka pun svijet, a roditelji su jedni samo malo mučni glavom i roditelji ti nisu neprijatelji.

...ma najbolje neka djeva sjedi skrštenih ruku dok joj oni ne obezbjede dotičnog sa adekvatnim imenom i prezimenom i popratnom familijom naravno, da ne bude poslije koga si to našla?! :mrgreen:

...kakve veze ima poštovanje, poslušnost prema roditeljima sa dečkom?!

... ona je sa dotičnim u vezi,ne oni, njen izbor koji oni treba da poštuju! 8-)
Pitar s Kariba

#13 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Pitar s Kariba »

A šta je problem s tim prezimenom? To neki historijski sukob familija, kao Romeo i Julija?
Brkooo

#14 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Brkooo »

da niste slucajno rod, a otac taji..(valjda nekad raskinuli rodbinske veze radi spora!) ...jer i sama kazes da je problem u prezimenu :-) :shock:

(ko spanske sapunice) :-) :-)
NNNN

#15 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by NNNN »

Kastanienallee wrote:
kkić wrote:... i čak da ako izaberem dečka da slobodno mogu da idem od kuće i zaboravim da imam oca. Čak je i prijetio da će učiniti nešto sebi.
Otac koji moze reci svom djetetu da "slobodno moze da ide od kuce i da zaboravi da ima oca" je tipicna primitivna mrcina koja na najgluplji nacin prijeti djetetu kojem treba biti oslonac i podrska i tipicno skida sa sebe bilo kakvu odgovornost.
Because I say so...ogavni oblik roditeljstva...
Seronje koje po bilo kom osnovu prijete drugim ljudima i ucjenjuju ikoga da ce, zaboga, uciniti nesto nazao sebi - rijetko kada ucine ista. Uglavnom su obicne psine koje laju u prazno.

Strpi se ako nemas uslova da iole normalno pokusas zivjeti samostalno, a vjerovatno kao studentica sa 20 nemas. Ma kako ti sad djelovalo beznadezno, vrijeme zacas prolazi...vrijedi se krvnicki boriti da se osamostalis i ides svojim putem.
:thumbup: :thumbup:
zippoo87

#16 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by zippoo87 »

a sto je problem u prezimenu,tj.je li imao sukob sa nekim iz te porodice ili cisto u prezimenu,jer postoji ovakvi ili onakvi ljudi sa tim prezimenom ?
kkić

#17 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

Kastanienallee wrote:
kkić wrote:... i čak da ako izaberem dečka da slobodno mogu da idem od kuće i zaboravim da imam oca. Čak je i prijetio da će učiniti nešto sebi.
Otac koji moze reci svom djetetu da "slobodno moze da ide od kuce i da zaboravi da ima oca" je tipicna primitivna mrcina koja na najgluplji nacin prijeti djetetu kojem treba biti oslonac i podrska i tipicno skida sa sebe bilo kakvu odgovornost.
Because I say so...ogavni oblik roditeljstva...
Seronje koje po bilo kom osnovu prijete drugim ljudima i ucjenjuju ikoga da ce, zaboga, uciniti nesto nazao sebi - rijetko kada ucine ista. Uglavnom su obicne psine koje laju u prazno.

Strpi se ako nemas uslova da iole normalno pokusas zivjeti samostalno, a vjerovatno kao studentica sa 20 nemas. Ma kako ti sad djelovalo beznadezno, vrijeme zacas prolazi...vrijedi se krvnicki boriti da se osamostalis i ides svojim putem.
Svaka čast na postu! Apsolutno isto mišljenje dijelimo. Boriću se, trpiti ga, možda nekad ubrzo i smisliti nešto, osamostaliti se, nznm. Trebam biti strpljiva i boriti se za ono do čega mi je stalo!
kkić

#18 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

zippoo87 wrote:a sto je problem u prezimenu,tj.je li imao sukob sa nekim iz te porodice ili cisto u prezimenu,jer postoji ovakvi ili onakvi ljudi sa tim prezimenom ?
On se kao raspitivao i eto zna da ta porodica nije dobra, da su loši, više nmg ni da se sjetim kakve je pogrdne nazive koristio. A njegova porodica je sasvim normalna, rade ljudi, imaju svoje, bore se za život, svoju porodicu.
racionalista

#19 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by racionalista »

jbt ja pomislih preziva se Drkenda kad ono nista :D
kkić

#20 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

racionalista wrote:jbt ja pomislih preziva se Drkenda kad ono nista :D
hahahahahahahahahahahahaha :D
drunken tiger

#21 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by drunken tiger »

Možda je tvoj otac i njegov otac... :shock:
kkić

#22 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

drunken tiger wrote:Možda je tvoj otac i njegov otac... :shock:
Možda sam usred španske sapunice... :-?
Scopio

#23 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Scopio »

kkić wrote:
drunken tiger wrote:Možda je tvoj otac i njegov otac... :shock:
Možda sam usred španske sapunice... :-?
Ja sam ovo odmah pomislio! Kurvaluka je bilo otkad je Boga i naroda!
zippoo87

#24 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by zippoo87 »

kkić wrote:
zippoo87 wrote:a sto je problem u prezimenu,tj.je li imao sukob sa nekim iz te porodice ili cisto u prezimenu,jer postoji ovakvi ili onakvi ljudi sa tim prezimenom ?
On se kao raspitivao i eto zna da ta porodica nije dobra, da su loši, više nmg ni da se sjetim kakve je pogrdne nazive koristio. A njegova porodica je sasvim normalna, rade ljudi, imaju svoje, bore se za život, svoju porodicu.
iz do sada recenog,vidim da ti otac ima neki svoj hir i hoce da naredjuje i da je to jedini razlog
nekada stvarno neka porodica (i siri clanovi) nisu na nivou ali ako ti poznajes roditelje od svoga momka i vidis da su normalni ,onda pokusaj to objasniti ocu,cak mu ponudi da se upozna sa roditeljima od momka,pa da ih bolje procijeni

moj amidza je isto jedan karakterno vrlo cudan tip i lik koji bi samo nesto naredjiva,nametao,da se radi po njegovom itd itd
ima tri sina i ni sa jednim bas nije u najboljim odnosima,bas iz tog razloga
jedan sin je otisao od njega,sada zivi u drugom gradu,u zeninom stanu i ima podrsku od punca i punice i super mu,dok se ova dva brata sa zenama krve,ratuju,svadjaju,malo pricaju,malo ne pricaju a sve je to zbog ovog oca,koji nikada ne miri,uvijek zavadja

meni tvoj otac malo vuce na ovog mog amidzu :D
drunken tiger

#25 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by drunken tiger »

Mislim da si još mlada za takve poteze i najbolje bi bilo da pokušaš razgovarati sa svojim roditeljima o tome. Vidjeti zbog čega je protiv vaše veze..Nije kraj svijeta. Zapamti ovo što ti pišem, sada misliš da je to ljubav koja se jednom rađa, koja nikad nigdje nije postojala...za 5 godina će ti biti smiješno ( ne mislim da će ljubav biti smiješna nego taj stav). Voljet ćeš ti još, a svi mi imamo tu jednu nesretnu ljubav.
Post Reply