i sta bi dalje?Maraschino wrote:hrupi / bahne /bane i to sve iznenadamamica papucarka wrote:Et vidis, kod mene u Bosni su se vi oduvijek najavljivali. Rijetko kad da bi ti ko hrupio na vrata nenajavljen, ili da ti hrupi a tebe nema kuci.Maraschino wrote:StLouis,
nije sve do nas, mozda je nesto i do tebe. Kakav si, ni ja ti ne bi dolazioStalno bi razmisljao sta mogu reci, kako se ponasati, gdje cemo zapaliti ...
Kod mene, dnevni boravak sluzi za sve osim za spavanje. Mozes piti kafa koliko ti volja, pusiti dok ti se ne zamanta, piti dok imaa ima, slaviti sve i svasta (samo nek je veselo
).
To smo MI, Bosanci i Hercegovci, druzeljubivi, gostoljubivi,... ja necu da budem ONI, da cekam kada ce mi neko vrata otvoriti, da ne otvorim nenajavljenim gostima (iako im dam do znanja da uvijek trebaju da nazovu radi sigurnosti), da gostima pokazujem balkon ili vrt iza kuce kao mjesto za pusenje... Kreciti se mora pusilo se ili ne. it.d. it.d.(hrupi, krajiski izraz
)
Brate postoji telefon i ono "Eto mene, pristavi kafu". Neki ljudi nemaju obzira. Mozes biti na kamari, a on ko vilen navali da udje![]()
Kod mene je vala kuca za sve otvorena, ali brate najavi se, pa bujrum![]()
![]()
![]()
mamice,
ja imam jednu konu, opicena 100%sto puta joj kazem, kucaj, zvoni imas zvonce pored vrata ali nista to njoj ne mozes objasniti dok jednom nije hrupila
i posto nikoga nema u dnevnom boravku, pocela da doziva ali istovremeno i vrata od spavace da otvara, kad tamo, ima sta i da vidi , kamara
![]()
Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
- Bosanac sa dna kace
#51 Re: Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
-
mamica papucarka
#52 Re: Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
bila bolan kamara neopranog sudja, ili neispeglanog vesa 
- Bosanac sa dna kace
#53 Re: Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
ja svasta kamara neopranog sudja u spavacoj sobi?mamica papucarka wrote:bila bolan kamara neopranog sudja, ili neispeglanog vesa
en drze valjda sudoper u spavacoj?
-
mamica papucarka
#54 Re: Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
pa jedu u krevetu 
- Prozor
#55 Re: Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
to ne rade svi?Bosanac sa dna kace wrote:ja svasta kamara neopranog sudja u spavacoj sobi?mamica papucarka wrote:bila bolan kamara neopranog sudja, ili neispeglanog vesa![]()
![]()
en drze valjda sudoper u spavacoj?
- Bosanac sa dna kace
#56 Re: Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
gluhooo bilo pa naograjsacemamica papucarka wrote:pa jedu u krevetu
- mofo33
#57 Re: Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
probudice se sa mrvicama ne guziBosanac sa dna kace wrote:gluhooo bilo pa naograjsacemamica papucarka wrote:pa jedu u krevetu
- Bosanac sa dna kace
#58 Re: Rodbina, gosti, rodbina, gosti...
ja svasta vela havlemofo33 wrote:probudice se sa mrvicama ne guziBosanac sa dna kace wrote:gluhooo bilo pa naograjsacemamica papucarka wrote:pa jedu u krevetuk'o princeza sa zrnom graska
![]()
![]()