Roda ili tata na mami?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

U kojoj godini zivota treba dijete "prosvijetliti"?

4-6
9
36%
7-9
10
40%
10-12
3
12%
>12
3
12%

Total votes: 25

izblajhana

Post by izblajhana »

mama29 wrote:
mIRCerka wrote:
izblajhana wrote: :shock:
sto si sokirana?
dijete od 5. godina koje odrasta u Sarajevu na asfaltu je blecak!!! Zna ko su pokemoni i digimoni....i pita ODAKLE JE DOSAO BRACO....i sad treba traumirati kao ovim gore slikama dijete od 5 godina.... STROGO PROTIV!!!

opet, ne smije se razmisljati ni AKO NE PRICAMO O TOME TO SE NECE NI DESITI, ali taj uzrast se ubio za PROGUTALA MAMA MALU BEBU I CUVALA JE U STOMAKU.... moja sestricna sada zna da to nije istina, ali je u onom periodu presala zapitkivati takve stvari...
... a isto tako se dijete moglo prepast :oops: Mama PROGUTALA BEBUUUU :-)
:thumbup: slazem se...meni to zvuci grozno!
Michun

Post by Michun »

P: Sta ti je to u stomaku?
O: Beba.
P: A volis li ti tu bebu?
O: Volim.
P: Pa sto si je onda pjogutaja?

:D :D :D
izblajhana

Post by izblajhana »

:lol:
inspire_me

Post by inspire_me »

Michun wrote:P: Sta ti je to u stomaku?
O: Beba.
P: A volis li ti tu bebu?
O: Volim.
P: Pa sto si je onda pjogutaja?

:D :D :D
O tome ti pricam :thumbup: :D :D
Pearl

Post by Pearl »

ma djeca ionako vecinu stvari pokupe na ulici.. pa bolje da saznaju od roditelja na vrijeme.. ;)
ovakve slike definitivno ne... ja sam se prepala one u kojoj bebina glava viri izmedju nogu, a ne dijete :D:D:D

skroz mi je slatko bilo kako je drugarica svojoj kcerkici objasnjavala kad je imala nekih 3 godine i bila fascinirana ljubljenjem u usta mame i tate.. jaranica joj rekla: tako se mama i tata ljube i vole se i ako se puno ljube, onda mama mozda tebi rodi bracu... kasnije je samo isla blaga nadogradnja, bez velikih razgovora...

najmrze mi je ono: eeee sine/kceri, da tebi mama/tata objasni kako djeca nastaju... a "dijete" vec 10 godina ima i saznalo sve sto treba da zna :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

jah eto, dijete zna šta je sex :-) zna iz priče odraslih koji ne vode računa šta pričaju pred djecom, ali da dijete samo skonta pravo značenje te riječi to mi je već malo ili nimalo vjerovatno :-) pa ima odraslih koji ni dan danas nisu skontali šta to znači i kako se to radi :D:D

u svakom slučaju, neka svako odgaja svoju djecu kako želi ;)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Kad je moja rodica bila trudna njena je kcerka (kojoj je tada bilo oko 4 godine) sjela i pocela sve nas da crta...
Svoju mamu je nacrtala sa bebom koja je stojala u njenom stomaku :D ...
Meni je to bilo slatko i simpaticno ali me iznenadilo da joj nije nacrtala samo veci stomak...
Brat (koji radi sa djecom) mi je odgovorio da djeca imaju rengenske oci i da sve sto smatraju bitnim u nama nacrtaju da bude vidljivo. :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

pa bujrum onda kupite onu slikovnicu i ucite djecu...
mi smo super prosli sa mojom sestricnom :D ipak A, ako neko pita AKO PUSIM MOGU LI OSTATI TRUDNA onda je u pitanju neko ko ima malo vise od 5 godina, a do tada bi trebali i u skoli uciti te stvari iz biologije, plus mentalno su zreliji za sjemenke i celije...
nazalost, celije koje djeca danas poznaju su celije AlKaide i sl....
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Pearl wrote: najmrze mi je ono: eeee sine/kceri, da tebi mama/tata objasni kako djeca nastaju... a "dijete" vec 10 godina ima i saznalo sve sto treba da zna :D
Ma Bo¹nje se sjete seksualnog obrazovanja i vaspitanja djece tamo negdje poslije treæeg momka/djevojke, petog pu¹enja i prvog abortusa...

Sindrom noj/glava/pijesak...
ztluhcs

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote:ako neko pita AKO PUSIM MOGU LI OSTATI TRUDNA onda je u pitanju neko ko ima malo vise od 5 godina,
danas... hm.... cirka 12 :D:D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A wrote:
mIRCerka wrote:pa bujrum onda kupite onu slikovnicu i ucite djecu...
mi smo super prosli sa mojom sestricnom :D ipak A, ako neko pita AKO PUSIM MOGU LI OSTATI TRUDNA onda je u pitanju neko ko ima malo vise od 5 godina, a do tada bi trebali i u skoli uciti te stvari iz biologije, plus mentalno su zreliji za sjemenke i celije...
nazalost, celije koje djeca danas poznaju su celije AlKaide i sl....
Eno sad, ode ona u ozbiljnu pricu.

Kao sto rekoh - slikovnica je vrlo lose uradjena, po mom misljenju. S druge strane, smatram da roditelj treba - ili dati ispravnu informaciju (prilagodjenu uzrastu djeteta) ili se izvuci sa nekim odgovorom "drugi put cu ti to objasniti", da bi si dao vremena da razmisli sta ce reci. Groteskna laz je za mene apsolutno neprihvatljiva. A "mama i tata se puno ljube" je sasvim slatko prilagodjavanje istine djecijem nivou :D
meni je fora sa MAMA PROGUTALA BEBU urenbesna jer je onda moja sestricna mene molila da progutam igrackicu bicikl da joj naraste veliki :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote:ako neko pita AKO PUSIM MOGU LI OSTATI TRUDNA onda je u pitanju neko ko ima malo vise od 5 godina,
danas... hm.... cirka 12 :D:D:D
klix :D
idic

Post by idic »

Mislim da je ztluhcs apsolutno upravu, više znaju djeca nego odrasli. kad sam se porađala prije godinu dana u bolnici sam se nagledala i naslušala takvih nebuloza da ne povjeruješ. Glupih i idiotskih pitanja porodilja, žena koje su jednom ili nijednom posjetile ginekologa prije dolaska na porod. Koje nemaju pojma šta je porod i kako se ponašati sa bebom. Žena u mojoj sobi mislim da je imala 24 godine po porodu kad su joj donijeli dijete na podoj, ona je maloj počela davati sok od jagode da pije. Prljave i usmrđene neće da se okupaju jer se to nesmije itd itd. :shock: :shock:
Ja sam se totalno razočarala jer sam bila duboko ubjeđena da nam je omladina pametna, obrazovana i informisana, a ono što sam tamo vidjela za 1,5 dan bilo je kao da sam došla u srednji vijek. Samo se divim onim ljekarima i sestrama da ih ne izbacuju sa odjeljenja s noge na nogu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

idic wrote:Mislim da je ztluhcs apsolutno upravu, više znaju djeca nego odrasli. kad sam se porađala prije godinu dana u bolnici sam se nagledala i naslušala takvih nebuloza da ne povjeruješ. Glupih i idiotskih pitanja porodilja, žena koje su jednom ili nijednom posjetile ginekologa prije dolaska na porod. Koje nemaju pojma šta je porod i kako se ponašati sa bebom. Žena u mojoj sobi mislim da je imala 24 godine po porodu kad su joj donijeli dijete na podoj, ona je maloj počela davati sok od jagode da pije. Prljave i usmrđene neće da se okupaju jer se to nesmije itd itd. :shock: :shock:
Ja sam se totalno razočarala jer sam bila duboko ubjeđena da nam je omladina pametna, obrazovana i informisana, a ono što sam tamo vidjela za 1,5 dan bilo je kao da sam došla u srednji vijek. Samo se divim onim ljekarima i sestrama da ih ne izbacuju sa odjeljenja s noge na nogu.
kod jedne uvazene dr.ginekologije u sarajevu radi med.sestra koja ni nakon drugog poroda jos NITI JEDNOM nije otisla ginekologu...
a ne smijes se kupati 40 dana nakon poroda... :-) tako kazu...
ztluhcs

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote: a ne smijes se kupati 40 dana nakon poroda... :-) tako kazu...
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujj
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote: a ne smijes se kupati 40 dana nakon poroda... :-) tako kazu...
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujj
iako su naucno vise puta dokazali da su te tvrdnje neosnovane, zene to jos uvijek furaju...cak i kad im nude porod u malom bazenu (porod pod vodom) vecina zena kaze NEKA KUPALA SAM SE JUCE CISTA SAM....

i onda je nase objasnjenje petogodisnjoj djevojcici morbidno... :-D
debela

Post by debela »

ma samo povedes razgovor u zenskom drustvu, kao slucajno, o posjeti ginekologu i slicno i sve ti se samo kaze :roll:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

idic wrote:Mislim da je ztluhcs apsolutno upravu, više znaju djeca nego odrasli. kad sam se porađala prije godinu dana u bolnici sam se nagledala i naslušala takvih nebuloza da ne povjeruješ. Glupih i idiotskih pitanja porodilja, žena koje su jednom ili nijednom posjetile ginekologa prije dolaska na porod. Koje nemaju pojma šta je porod i kako se ponašati sa bebom. Žena u mojoj sobi mislim da je imala 24 godine po porodu kad su joj donijeli dijete na podoj, ona je maloj počela davati sok od jagode da pije. Prljave i usmrđene neće da se okupaju jer se to nesmije itd itd. :shock: :shock:
mislim da neobrazovanost trudnica i porodilja nema nikakve veze sa objašnjavanjem 5-godišnjem djetetu kako se prave bebe... :-)

treba razgovarati sa djecom, kada za to dođe vrijeme tj. kada djete dođe u godine kada počinje malo drugačije razmišljati (pubertet) a ne sa djetetom koje ima 5 godina... :-)

i to nema nikakve veze sa zabijanjem glave u pijesak :-)
idic

Post by idic »

vodolija_33 wrote:
mislim da neobrazovanost trudnica i porodilja nema nikakve veze sa objašnjavanjem 5-godišnjem djetetu kako se prave bebe... :-)

treba razgovarati sa djecom, kada za to dođe vrijeme tj. kada djete dođe u godine kada počinje malo drugačije razmišljati (pubertet) a ne sa djetetom koje ima 5 godina... :-)

Naravno da ima itekakave veze, kako majka koja je needukovana i zatupljena predrasudama može djetetu od 5 godina išta objasniti.
debela

Post by debela »

vodolija_33 wrote: mislim da neobrazovanost trudnica i porodilja nema nikakve veze sa objašnjavanjem 5-godišnjem djetetu kako se prave bebe... :-)
mislim da ima veze. ne mogu ocekivati od tih i takvih neobrazovanih trudnica da djetetu predstave stvari na pravi nacin.
ako ces cekati do puberteta da razgovaras sa djetetom bojim se da ce ono znati vise od tebe :D
ima sa toliko duboko ukorjenjenim stidom vezanim za sve sto se tice vlastite seksualnosti da me ta cinjenica prosto vise boli.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

dijete u 4-5 godini postaje svjesno svog roda tj. prisutvo ili odsustvo penisa :D , ali ne i seksualnosti...kako objansiti, nemam pojma, imam jos da ucim do tad hahhahah

mali perverznjaci

Freud also believed that the libido developed in individuals by changing its object, a process designed by the concept of sublimation. He argued that humans are born "polymorphously perverse", meaning that any number of objects could be a source of pleasure. He further argued that, as humans developed, they become fixated on different and specific objects through their stages of development—first in the oral stage (exemplified by an infant's pleasure in nursing), then in the anal stage (exemplified by a toddler's pleasure in controlling his or her bowels), then in the phallic stage. Freud argued that children then passed through a stage in which they fixated on the mother as a sexual object (known as the Oedipus Complex) but that the child eventually overcame and repressed this desire because of its taboo nature. (The lesser known Electra complex refers to such a fixation upon the father.)

:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

U kojoj godini zivota treba dijete "prosvijetliti"?
4-6
38%
38% [ 7 ]
7-9
38%
38% [ 7 ]
10-12
11%
11% [ 2 ]
>12
11%
11% [ 2 ]
Ukupno glasova : 18
:( opet, kad malo bolje skontam, bolje malu djecu uciti tome nego politici...sto je opet slucaj kod nas...
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Evo ja æu obja¹njavati onim od 17 i dalje a vi ostatak :D:D:D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

idic wrote:
vodolija_33 wrote:

Naravno da ima itekakave veze, kako majka koja je needukovana i zatupljena predrasudama može djetetu od 5 godina išta objasniti.
to je već njen problem a ne tvoj ili moj :roll:
Lace

Post by Lace »

ja se sjecam mojih apstraktnih kontova

negdje sam cula...ko mala da je covjek nastao od majmuna...mislim da je bila naka obrazovna emisija o darvinovoj teoriji evolucije

na osnovu koje sam ja razvila svoju

stave malog majmuna u mamin stomak (hirurskim putem...ono razrezi i ubaci)...i onda se rodi beba ...ljudska naravno :D

i ne sjecam se da sam ikad pitala kako nastaju bebe...mozda i jesam al su mi rekli..mama rodi i meni je to bilo dovoljno :D dok nisam na casu biologije saznala detalje...ne bas sve...al i to je bilo nesto :D
Post Reply