Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- lab3352
#526 Re: Rockabilly - Psychobilly
5.4.1992 - Mislim da su na taj dan svirali Partibrejkersi u SA u Domu Izviđača na Mejtašu ... koliko me služi sjećanje ... Torpeda jesu imala vise uticaja na Sarajevo, nisu bili nikada neki veliki bend, ali njihovo pojavljivanje je veoma bitno. Bar ja tako mislim. Zao mi je sto nemogu nikako da se sjetim numera "Ritam Kiše", ali se nadam da ce Muri smoći snage da nas podsjeti ... A što Torpeda nisu svirala u Crvenoj Galeriji to večer, mislim da samo Edin Kukavica zna odgovor i Vanja iz Torpeda ...
Omar
http://rockabilly.blogger.ba
Omar
- Jefto Cokorilo
#527 Re: Rockabilly - Psychobilly
Moja greska... svirka Torpeda je bila 6.4. ponedeljak kad je u SGL bilo rockabilly vece u organizaciji Teddy Wilsona
a Partibrejkersi su svirali u petak, 3.4.1992 u domu izvidjaca iliti tadasnjoj "Kolibi".
Ne mogu se tacno sjetiti ko je pustao muziku tog zadnjeg predratnog petka u Kolibi, ali se sjecam da je sedam dana prije toga do izlaska Elektricnog orgazma na binu Teddy Wilson pustao muziku...
a Partibrejkersi su svirali u petak, 3.4.1992 u domu izvidjaca iliti tadasnjoj "Kolibi".
Ne mogu se tacno sjetiti ko je pustao muziku tog zadnjeg predratnog petka u Kolibi, ali se sjecam da je sedam dana prije toga do izlaska Elektricnog orgazma na binu Teddy Wilson pustao muziku...
- Muri
#528 Re: Rockabilly - Psychobilly
Hvala za informaciju da su Torpeda svirali u ZG. Nisam to znao...koja godina je to bila????
eurorockabilly stranica je DOWN, pokusao sam uci dobar niz puta ali bez uspijeha. Mozda se obnovi u buducnosti.
O nama ima pomalo price na Banjaluckom forumu na stranici cafe Kajak. Pod "bendovi" na forumu se pominje i rad Ritma Kise od strane raje koja se sjeca tih dana.
Evo i historijske slike : The Jukebox i Hayden Thompson (ziva legenda SUN recordsa iz pedesetih). Na slici Muris Cengic ( vokal, gitara ), Anders Deurell ( kontrabas) i Thompson.

Ja sam onaj sa najvecim zulufima hehehe
eurorockabilly stranica je DOWN, pokusao sam uci dobar niz puta ali bez uspijeha. Mozda se obnovi u buducnosti.
O nama ima pomalo price na Banjaluckom forumu na stranici cafe Kajak. Pod "bendovi" na forumu se pominje i rad Ritma Kise od strane raje koja se sjeca tih dana.
Evo i historijske slike : The Jukebox i Hayden Thompson (ziva legenda SUN recordsa iz pedesetih). Na slici Muris Cengic ( vokal, gitara ), Anders Deurell ( kontrabas) i Thompson.

Ja sam onaj sa najvecim zulufima hehehe
- lab3352
#529 Re: Rockabilly - Psychobilly
Da, tacno ... bio je petak kada su svirali Partibrejkersi u Kolibi ... Sjetih se sada, posljednja numera "Kreni prema meni" - opšte ludilo i Cane govori kako je ovo mozda posljednji put da sviraju u Sarajevu, jer neki idioti s brda zele da nas rastave ... Bilo je dobro ... To je bio moj posljednji koncert u SA pred rat tada.
Muri ... bas me cudi da si ti ovaj s zulufima
... Sada kada gleadas unazad, kako ti se sve to cinilo oko rockabilly pokreta tada u BiH?
Omar
Muri ... bas me cudi da si ti ovaj s zulufima
Omar
- Don Karlos
#530 Re: Rockabilly - Psychobilly
Lijepo...puno korisnih podataka.
Osamdesetih je sve bilo u furci...Tko nije imao kokoticu i živio za taj imidž,bio je nešto drugo,bez obzira kako je svirao...Šta se instrumenata tiče,svi smo svirali pretežno na kantama,jer nismo imali stričeve u Americi...To nije bilo presudno,ali image je.Zato ne zamjeri što ostale dečke nisam zapamtio kao Vanju.Inače sam ga prije par godina uspio naći i popričati s njim(mailom) i zamolio ga ako mi može spržiti snimke od Torpeda...Rekao mi je da radi na remiksu starih snimaka i da mu je želja izdati to na cedeju,pa da ćemo se kasnije čuti...Koliko je meni poznato-niš od toga.Ima li tko nekih boljih saznanja?
Osamdesetih je sve bilo u furci...Tko nije imao kokoticu i živio za taj imidž,bio je nešto drugo,bez obzira kako je svirao...Šta se instrumenata tiče,svi smo svirali pretežno na kantama,jer nismo imali stričeve u Americi...To nije bilo presudno,ali image je.Zato ne zamjeri što ostale dečke nisam zapamtio kao Vanju.Inače sam ga prije par godina uspio naći i popričati s njim(mailom) i zamolio ga ako mi može spržiti snimke od Torpeda...Rekao mi je da radi na remiksu starih snimaka i da mu je želja izdati to na cedeju,pa da ćemo se kasnije čuti...Koliko je meni poznato-niš od toga.Ima li tko nekih boljih saznanja?
- Don Karlos
#531 Re: Rockabilly - Psychobilly
Nisam siguran dali su u ZG-u svirali 88' ili ranije.Malo mi se to sve izmješalo...Muri,jel imaš snimke "Ritma kiše" iz tog doba?
- lab3352
#532 Re: Rockabilly - Psychobilly
samo da pozdravim ekipu...sjedim u konjicu s ekipom,pijemo tuborg,ko zna koji i svira dobra muzika...a ja koristim nepregledne mogucnosti koristenja interneta preko mobitela...dok pisem svira restlees
- Muri
#533 Re: Rockabilly - Psychobilly
Uhh
Restless kazes ha?
Fantastican bend...Mark Harman je genijalac. Takvi se radjaju rijetko...
Sto se tice snimaka Ritma Kise: Imam nesto!!!! Ono sto se vrtilo na omladinskom sam sacuvao. Imam i jednu kopiju emisije na Banjaluckom Omladinskom radiju. Ta se emisija zvala Duh Elvisa i Lovci na Duhove. Ja sam imao ulogu reinkarniranog Elvisa P. a Tahir iz grupe Dinar je bio Nixon.
To je bila cista komedija, nesto poput Primusa ( top liste nadrealista ) samo sa fokusom na rockabilly.
Izmedju dijaloga smo mi svirali pokoju od Elvisa. Snimci su dobro ispali i svirali smo akusticno. Imali smo tad po 15-16 godina. Tek prohodali
))))))))))))))))
Ti snimci koje sam ja ponijeo sa sobom nisu neke kvalitete jer su sa kasete koju je moja stara snimala dok je emisija isla na radio, pa je tako i kvalitet slabiji...
Ali cuje se energija koju smo imali, i to je bitno.
Na radiju BL su imali neku eho masinu, neki stari tape delay. Imao je isti zvuk kao SUN records masine. Sve analogno, dobra stara vremena.
Radim upravo na myspace stranici za Ritam Kise pa cu to staviti sve pa slusajte...Bit ce i slika, ako je vjerovati Fabi, originalnom basisti koji sad zivi u BL.
Kako je bilo tada u to vrijeme furati RB??
Hmmm pa u jednu ruku cool a u drugu opet i nije. Tad je jos uvijek Punk bio u modi, i ljudi nisu kontali to sa rockabillijem. Ljudi su mislili ako imas zulufe da hoces da prikrijes da imas klempave usi, da je to jedini razlog. Frizura se automatski povezivala sa Elvisom, tako da nisam mogao izbjeci tu asocijaciju sta god da sam radio.
Kad sam kupio kriperice iz Londona, mogao sam dozivjeti kako se cijeli komsiluk sjati kad ja prodjem ulicom. "EEEEE Hamo, trci ovamo evo onoga sto sam ti govorio...." i tako to
))
Rock 'n' Roll se uvijek svirao i 60-tih i 70-tih je bilo bendova svugdje. Cak i oni sto su bili metalci, punkeri, hipici svu su bar jednu pjesmu imali na repertoaru koja je bila cisti rock 'n' rol. Medjutim sa pojavom Stray Cats-a Brian je to doveo u red. Pokazao je svima na kojim gitarama se svira, kako frizura treba da izgleda, kako da se svira...sve.
Mi smo bas htjeli da budemo tako kompletni, od cipela do zvuka. Stari tape-delay, lampasi pojacala, poluakusticne gitare, kontrabas...sve je to bilo dio jedne cjeline. A sve se moralo postovati.
To je bilo lakse reci nego napraviti. Takva oprema je vec tada bila jako rijetka. Sjecam se da sam ja kao 13-togodisnjak imao neko tranzistorsko pojacalo na kojem si mogao slusati radio ( naravno nisi mogao birati stanice) tako da se izmedju pjesama cula Lepa Brena, ljudi su se valjali od smijeha...kasnije smo sa vremenom nabavili pravu opremu. Pred kraj rata su mi to sve ukrali na Starcevici kad smo svirali u jednom lokalu. Ja sam treb'o doci po opremu dan poslije svirke, medjutim goriva je nestalo u BL i nisam mogao doci. Kad sam nasao par litara samo za transport tad su vec lesinari pokupili opremu...
Naravno u to vrijeme je sve to bilo preuvelicano, prenaglaseno. Frizure su bili dvaput vece nego 50-tih godina, djonovi na cipelama ekscentricno podebljani...ja sam kosu farbao pola u crno a pola u plavo, jedan lack za kosu je obavezno bio potrosen kad se frizura pravila.
Medjutim danas je to jos ekscentricnije naravno. Mi se recimo nismo smijeli tetovirati. Ubila bi nas raja na plazi. Da ne pricam da sta bi nam roditelji uradili, skola, socijalno....primitivci su jedva cekali na takve kao sto smo mi da bi nas maltretirali. Bila su to druga vremena.
Ovdje na zapadu je upravo obrnuto. Ako nisi istetoviran, ne nosis koznu jaknu, nemas piercing --nisi tuff-enuff
)))
Eto tako
Uzivajte
tipkamo se
Muri
Restless kazes ha?
Fantastican bend...Mark Harman je genijalac. Takvi se radjaju rijetko...
Sto se tice snimaka Ritma Kise: Imam nesto!!!! Ono sto se vrtilo na omladinskom sam sacuvao. Imam i jednu kopiju emisije na Banjaluckom Omladinskom radiju. Ta se emisija zvala Duh Elvisa i Lovci na Duhove. Ja sam imao ulogu reinkarniranog Elvisa P. a Tahir iz grupe Dinar je bio Nixon.
To je bila cista komedija, nesto poput Primusa ( top liste nadrealista ) samo sa fokusom na rockabilly.
Izmedju dijaloga smo mi svirali pokoju od Elvisa. Snimci su dobro ispali i svirali smo akusticno. Imali smo tad po 15-16 godina. Tek prohodali
Ti snimci koje sam ja ponijeo sa sobom nisu neke kvalitete jer su sa kasete koju je moja stara snimala dok je emisija isla na radio, pa je tako i kvalitet slabiji...
Ali cuje se energija koju smo imali, i to je bitno.
Na radiju BL su imali neku eho masinu, neki stari tape delay. Imao je isti zvuk kao SUN records masine. Sve analogno, dobra stara vremena.
Radim upravo na myspace stranici za Ritam Kise pa cu to staviti sve pa slusajte...Bit ce i slika, ako je vjerovati Fabi, originalnom basisti koji sad zivi u BL.
Kako je bilo tada u to vrijeme furati RB??
Hmmm pa u jednu ruku cool a u drugu opet i nije. Tad je jos uvijek Punk bio u modi, i ljudi nisu kontali to sa rockabillijem. Ljudi su mislili ako imas zulufe da hoces da prikrijes da imas klempave usi, da je to jedini razlog. Frizura se automatski povezivala sa Elvisom, tako da nisam mogao izbjeci tu asocijaciju sta god da sam radio.
Kad sam kupio kriperice iz Londona, mogao sam dozivjeti kako se cijeli komsiluk sjati kad ja prodjem ulicom. "EEEEE Hamo, trci ovamo evo onoga sto sam ti govorio...." i tako to
Rock 'n' Roll se uvijek svirao i 60-tih i 70-tih je bilo bendova svugdje. Cak i oni sto su bili metalci, punkeri, hipici svu su bar jednu pjesmu imali na repertoaru koja je bila cisti rock 'n' rol. Medjutim sa pojavom Stray Cats-a Brian je to doveo u red. Pokazao je svima na kojim gitarama se svira, kako frizura treba da izgleda, kako da se svira...sve.
Mi smo bas htjeli da budemo tako kompletni, od cipela do zvuka. Stari tape-delay, lampasi pojacala, poluakusticne gitare, kontrabas...sve je to bilo dio jedne cjeline. A sve se moralo postovati.
To je bilo lakse reci nego napraviti. Takva oprema je vec tada bila jako rijetka. Sjecam se da sam ja kao 13-togodisnjak imao neko tranzistorsko pojacalo na kojem si mogao slusati radio ( naravno nisi mogao birati stanice) tako da se izmedju pjesama cula Lepa Brena, ljudi su se valjali od smijeha...kasnije smo sa vremenom nabavili pravu opremu. Pred kraj rata su mi to sve ukrali na Starcevici kad smo svirali u jednom lokalu. Ja sam treb'o doci po opremu dan poslije svirke, medjutim goriva je nestalo u BL i nisam mogao doci. Kad sam nasao par litara samo za transport tad su vec lesinari pokupili opremu...
Naravno u to vrijeme je sve to bilo preuvelicano, prenaglaseno. Frizure su bili dvaput vece nego 50-tih godina, djonovi na cipelama ekscentricno podebljani...ja sam kosu farbao pola u crno a pola u plavo, jedan lack za kosu je obavezno bio potrosen kad se frizura pravila.
Medjutim danas je to jos ekscentricnije naravno. Mi se recimo nismo smijeli tetovirati. Ubila bi nas raja na plazi. Da ne pricam da sta bi nam roditelji uradili, skola, socijalno....primitivci su jedva cekali na takve kao sto smo mi da bi nas maltretirali. Bila su to druga vremena.
Ovdje na zapadu je upravo obrnuto. Ako nisi istetoviran, ne nosis koznu jaknu, nemas piercing --nisi tuff-enuff
Eto tako
Uzivajte
tipkamo se
Muri
- Muri
#534 Re: Rockabilly - Psychobilly
Evo jos jedno javljanje prije nego sto se izgubim na turneju sa bendom.
Ovih pjesama bi se bar trebali sjetiti, vrtile su se po svim radio stanicam u BIH.
Raja mi je citav zivot govorila da ne razumije text u mom pjevanju. Ja sam probao da objasnim da je to takav stil pjevanja, ni Elvisa niko nije razumio kad se pojavio. To je pomalo zahvaliti specilnom ehu ( tape-delay) sto je stvar stila. U mom slucaju se radi malo i o tome da moras poznavati vise jezika heheheh a ima i dosta bosanskog zargona ( barem u 'Kad Stigne RR..´).
Evo tekstova:
.......................................................................................................................................
Kad Stigne Rock and Roll U Grad
Idemo je'n dva tri, ja kazem je'n dva tri...
Ja znam da svaki klinac ima pravo za sebe da fura neki novi fol
Takodjer znam da nema nista bolje nego sto je Rock and Roll,
Bill Black, Gene Vincent, Chuck Berry tresu ritam lud,
ovu noc u mom gradu drma rock'n'roll rhythm i blues.
Kad stigne RR u grad...
U srcu grada ima jedno mjesto gdje se skuplja raja sva,
I svake subote kad neko svira nastala bi ludnica,
U sedam tacno moram kolima po malu k'o da znam gdje treba poc'
Iz nekog razloga predosjecam to ce biti sasvim luda noc.
Bill Black, Gene Vincent, Chuck Berry tresu ritam lud
Nije ni cudo to je dobri stari rock and roll rhythm i blues.
Kad stigne Rock and Roll u grad, Kad stigne Rock and Roll u grad Oh yeah!
Kad stigne Rock and Roll rasturim se sav.
...........................................................................................................................
Ruzicasti Kadilak
Nisam vise tako bogat bab'
da vozim ruzicasti kadilak,
rastajemo mi se sada babe
jer nemam ruzicasti kadilak
kakva si ti cura, kakva htjeo bi da znam.
aha-ha
Sjedala si svake noci babe
u moj ruzicasti kadilak
Imao sam novac, kucu, tebe
i svoj ruzicasti kadilak.
Sad sam vise srecan kada nemam nista od toga.
aha-ha
Ko te sada vozi ?
Ne znam ko, al' znam znam znam
da budala je on.
A bio sam i ja dok sam bio tvoj
Konacno sam covjek svoj.
Nabavicu novac da ga vratim,
ruzicasti kadilak
Ponovo ce biti onaj stari
moj ruzicasti kadilak
Al' neces vise sjesti u moj ruzicasti kadilak.
...........................................................................................................................................
Downloads i slusanje na :
http://WWW.MYSPACE.COM/RITAMKISE

uzivajte!
M
Ovih pjesama bi se bar trebali sjetiti, vrtile su se po svim radio stanicam u BIH.
Raja mi je citav zivot govorila da ne razumije text u mom pjevanju. Ja sam probao da objasnim da je to takav stil pjevanja, ni Elvisa niko nije razumio kad se pojavio. To je pomalo zahvaliti specilnom ehu ( tape-delay) sto je stvar stila. U mom slucaju se radi malo i o tome da moras poznavati vise jezika heheheh a ima i dosta bosanskog zargona ( barem u 'Kad Stigne RR..´).
Evo tekstova:
.......................................................................................................................................
Kad Stigne Rock and Roll U Grad
Idemo je'n dva tri, ja kazem je'n dva tri...
Bill Black, Gene Vincent, Chuck Berry tresu ritam lud,
ovu noc u mom gradu drma rock'n'roll rhythm i blues.
Kad stigne RR u grad...
U srcu grada ima jedno mjesto gdje se skuplja raja sva,
I svake subote kad neko svira nastala bi ludnica,
U sedam tacno moram kolima po malu k'o da znam gdje treba poc'
Iz nekog razloga predosjecam to ce biti sasvim luda noc.
Bill Black, Gene Vincent, Chuck Berry tresu ritam lud
Nije ni cudo to je dobri stari rock and roll rhythm i blues.
Kad stigne Rock and Roll u grad, Kad stigne Rock and Roll u grad Oh yeah!
Kad stigne Rock and Roll rasturim se sav.
...........................................................................................................................
Ruzicasti Kadilak
Nisam vise tako bogat bab'
da vozim ruzicasti kadilak,
rastajemo mi se sada babe
jer nemam ruzicasti kadilak
kakva si ti cura, kakva htjeo bi da znam.
aha-ha
Sjedala si svake noci babe
u moj ruzicasti kadilak
Imao sam novac, kucu, tebe
i svoj ruzicasti kadilak.
Sad sam vise srecan kada nemam nista od toga.
aha-ha
Ko te sada vozi ?
Ne znam ko, al' znam znam znam
da budala je on.
A bio sam i ja dok sam bio tvoj
Konacno sam covjek svoj.
Nabavicu novac da ga vratim,
ruzicasti kadilak
Ponovo ce biti onaj stari
moj ruzicasti kadilak
Al' neces vise sjesti u moj ruzicasti kadilak.
...........................................................................................................................................
Downloads i slusanje na :
http://WWW.MYSPACE.COM/RITAMKISE

uzivajte!
M
- lab3352
#535 Re: Rockabilly - Psychobilly
Evo sam se taman vratio iz birca ... i vidim ovo ... upravo mi svira i samo zelim da se zahvalim Muriju na postu i ovome ... Super je ovo cuti sada, a ja se iskreno nesjecam numera (nikada nije kasno
) ... U svakom slucaju hvala Muri ...
Omar
Omar
- lab3352
#536 Re: Rockabilly - Psychobilly
Preko vikenda sam slusao Ritam Kise detaljnije ... Moram priznati da veoma dobro zvuci ... Steta sto neke numere nisu objavljene javno, ali evo sada ih imamo ponovo dostupne.
Na blogu ima nesto update, pa se cujemo tokom dana ...
Omar
Na blogu ima nesto update, pa se cujemo tokom dana ...
Omar
- lab3352
#537 Re: Rockabilly - Psychobilly
Na blogu imate nove dvije kompilacije za koje mislim da ce se vrtiti u Vasim CD's ili kompjuterima veoma dugo ... Inace, osjetim neko zatišje pred buru ...
Lab3352
Lab3352
- lab3352
#538 Re: Rockabilly - Psychobilly
Preporučujem da pogledate ovaj link:
http://www.rebelbeat.com/FrontPage.html
Radi se o predstavljanju LA rockabilly scene tamo. Ima veoma dobrih info i jedan odlican, kraći, pregled (YouTube)
Na blogu novih update tokom dana ...
Lab3352
http://www.rebelbeat.com/FrontPage.html
Radi se o predstavljanju LA rockabilly scene tamo. Ima veoma dobrih info i jedan odlican, kraći, pregled (YouTube)
Na blogu novih update tokom dana ...
Lab3352
- route66
#539 Re: Rockabilly - Psychobilly
kupio sam taj dvd (rebel beat) i stvarno je odličan i sada čekam da se nakon raznih festivala pojavi na dvd i ovaj film
http://www.rockabilly514.com/
http://www.rockabilly514.com/
- lab3352
#540 Re: Rockabilly - Psychobilly
I evo me napokon nazad ... malo posla vise od srijede, pa nisam stigao ni da se javim ni da radim neke update na blogu ... Ali evo idemo opet naprijed ... Novi update je na blogu http://rockabilly.blogger.ba
Cujemo se kasnije s nekim novostima ...
Lab3352
Cujemo se kasnije s nekim novostima ...
Lab3352
- lab3352
#541 Re: Rockabilly - Psychobilly
"Well, that's all right, mama
That's all right for you
That's all right mama, just anyway you do
Well, that's all right, that's all right.
That's all right now mama, anyway you do
Mama she done told me,
Papa done told me too
'Son, that gal your foolin' with,
She ain't no good for you'
But, that's all right, that's all right.
I'm leaving town, baby
I'm leaving town for sure
Well then you won't be bothered
With me hangin' round my door
That's all right now mama, anyway you do"
...i nastade rockabilly zvuk ...
Nesto novih albuma na http://rockabilly.blogger.ba
Vidimo se
Lab3352

That's all right for you
That's all right mama, just anyway you do
Mama she done told me,
Papa done told me too
'Son, that gal your foolin' with,
She ain't no good for you'
But, that's all right, that's all right.
I'm leaving town, baby
I'm leaving town for sure
Well then you won't be bothered
With me hangin' round my door
That's all right now mama, anyway you do"
...i nastade rockabilly zvuk ...
Nesto novih albuma na http://rockabilly.blogger.ba
Vidimo se
Lab3352

- lab3352
- lab3352
#543 Re: Rockabilly - Psychobilly
A nastavilo se s Bill Monroe-ovm numerom "Blue Moon Of Kentucky":
Blue moon of Kentucky keep on shining
Shine on the one that's gone and proved untrue
Shine on the one that's gone and left me blue
It was on a moonlight night the stars were shining bright
When they whispered from on high your love has said good-bye
Shine on the one that's gone and said good-bye

Shine on the one that's gone and proved untrue
Shine on the one that's gone and left me blue
It was on a moonlight night the stars were shining bright
When they whispered from on high your love has said good-bye
Shine on the one that's gone and said good-bye

- lab3352
#544 Re: Rockabilly - Psychobilly
A nakon sto su snimili "That's All Right, Mama" i "Blue Moon Of Kentucky", ekipa je nastavila s radom u studiju do kasno ujutro ... sljedece sto je zabilježeno jeste "Good Rockin' Tonight"
Well, I heard the news
there's good rockin' tonight.
Well, I heard the news
There's good rockin' tonight.
I'm gonna hold my baby
as tight as I can.
Tonight she'll know
I'm a mighty, mighty man.
I heard the news,
I say, well, meet me in a hurry
behind the barn,
Don't you be afraid, darling,
I'll do you no harm
I want you to bring
along my rockin' shoes,
'Cause tonight I'm gonna rock away
all my blues.
I heard the news,
Well, we're gonna rock. We're gonna rock.
Let's rock. Come on and rock.
We're gonna rock all our blues away.
Have you heard the news?
Everybody's rockin' tonight.
Have you heard the news?
I'm gonna hold my baby
as tight as I can,
Well, tonight she'll know
I heard the news,
Well, we're gonna rock, rock, rock,
Come on and rock, rock, rock,
Well, rock, rock, rock, rock,
Let's rock, rock, rock, rock,

Well, I heard the news
Well, I heard the news
I'm gonna hold my baby
as tight as I can.
Tonight she'll know
I heard the news,
I say, well, meet me in a hurry
behind the barn,
Don't you be afraid, darling,
I'll do you no harm
I want you to bring
along my rockin' shoes,
'Cause tonight I'm gonna rock away
all my blues.
I heard the news,
Well, we're gonna rock. We're gonna rock.
Let's rock. Come on and rock.
Have you heard the news?
Have you heard the news?
I'm gonna hold my baby
as tight as I can,
Well, tonight she'll know
I heard the news,
Well, we're gonna rock, rock, rock,
Come on and rock, rock, rock,
Well, rock, rock, rock, rock,
Let's rock, rock, rock, rock,

- lab3352
#545 Re: Rockabilly - Psychobilly
A onda je sljedila obrada "I don't Care If The Sun Don't Shine"
The sun contains a ray
They label "vitamin D"
If you like vitamin D, it's quite alright with me
But I am here to say
That I like vitamin love
But I can't get vitamin love
With that doggone sun above
I don't care if the sun don't shine
I get my loving in the evening time
When I'm with my baby
It's no fun with the sun around
But I get going when the sun goes down
And I meet my baby
That's when we kiss and kiss and kiss
And then we kiss some more
Don't ask how many times we kissed
At a time like this, who keeps score?
So, I don't care if the sun don't shine
I'll get my loving in the evening time
When I'm with my baby
When I'm with my baby
And I meet my baby
Don't ask how many times we kiss
When I'm with my baby

The sun contains a ray
They label "vitamin D"
If you like vitamin D, it's quite alright with me
But I am here to say
That I like vitamin love
But I can't get vitamin love
With that doggone sun above
When I'm with my baby
And I meet my baby
Don't ask how many times we kissed
When I'm with my baby
When I'm with my baby
And I meet my baby
Don't ask how many times we kiss
When I'm with my baby

- lab3352
#547 Re: Rockabilly - Psychobilly
Slika nam dosta kaze ...
... Morbilly, sta se desava u ZG ovih dana na rockabilly/psychobilly sceni? Ima li sta novo?
- morbilly
#548 Re: Rockabilly - Psychobilly
Slika pokazuje rezervirani apartman u Medulinu s weceom ukoso
(veli frend, moš srat i rigat istovremeno, a drugi frend je odmah složio ime nekog budućeg benda "3SH", (triša) kao shave, shower and shit).
Šteta što nikako da nađemo bubnjara, možda bi se čuo i koji sajko rif u Medulinu. Stoga i ovim putem pozivam ev. zainteresirane bubnjare da probamo koju. Postojimo već 2 godine, pod imenom Latex Cumbagz, ali zasad nemamo sreće s bubnjarima pa trenutno radimo samo na diy pc studijskim snimkama.
Inače u zegeu ništa novo, svi iščekuju slijedeći vikend. Nadam se da ću nekog s ovog foruma konačno upoznati, pogotovo tebe, Lab!
Aj zdravo!
Šteta što nikako da nađemo bubnjara, možda bi se čuo i koji sajko rif u Medulinu. Stoga i ovim putem pozivam ev. zainteresirane bubnjare da probamo koju. Postojimo već 2 godine, pod imenom Latex Cumbagz, ali zasad nemamo sreće s bubnjarima pa trenutno radimo samo na diy pc studijskim snimkama.
Inače u zegeu ništa novo, svi iščekuju slijedeći vikend. Nadam se da ću nekog s ovog foruma konačno upoznati, pogotovo tebe, Lab!
Aj zdravo!
- Zombs
#549 Re: Rockabilly - Psychobilly

Grave Stompers - Oldschool Deluxe (EP) [2008/MP3/320]
01.MUNICH AFTER MIDNIGHT
02.NECROMANCER
03.MIDNIGHT SICK SICK SIX
04.HALLOWEEN IN HADDONFIELD
http://rapidshare.com/files/117825786/G ... 8.rar.html
- Zombs
#550 Re: Rockabilly - Psychobilly
As the moon rises from behind the clouds, shadows of Evil appear to you, coming out from dark back alleys. Creating powerful sounds and hypnotic beats to put every human being into a PSYCHOBILLY frenzy. Afraid you’re not, but disturbed by the blend of horror you’ll be and sooner or later, these three Demons will be coming for you!"

Gutter Demons - Misery, Madness & Murder Lullabies -2008 [mp3 - 256kbps]
01. Guilty
02. Follow
03. House By The Cemetery
04. Sunday
05. The Offer
06. Snakepit
07. Firestarters
08. Recherche
09. Advice
10. Take A Trip To My Grave
11. Dead Or Alive