Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- Don Karlos
#3776 Re: Rockabilly - Psychobilly
Stalno me bunite s tim "...napisao gore" jer je meni to dole... 
- morbilly
#3777 Re: Rockabilly - Psychobilly
bilo se u penziji na korčuligocatgoer wrote:.pa di si SmrtBilly kućo!!!
.počeh da brinem što te nema...
a po tvojim nekim postovima skužih da samo umem da se družim s emosima, jbt
@karlito: nemoj bit descending kad smo svi ascending!
- sun56
#3778 Re: Rockabilly - Psychobilly
i meni se to činimorbilly wrote:vidim da bu rusvaja još oko tih jakni?
nisam, planiram preslušavanje kad se vratimo sa mora, koliko se sjećam ti ideš tek polovinom 8. na G.O., znači da nisi preskočenmorbilly wrote:@sun: znači odjebo si me za čili?
- morbilly
#3779 Re: Rockabilly - Psychobilly
nekužim, šta ste oteli pjevača?sun56 wrote: najbolji početak bilo kojeg koncerta u ZG,
Tuljani, i nas nekolicina istovjernika, ulazimo na početku koncerta, prema bini, kao Bombersi u Vatrenim ulicama, i onda frka...
kakva frka, kog ste šorali i zašto, za vhs?
oke onda za čili, jerbo se već danima ložim
- gocatgoer
#3780 Re: Rockabilly - Psychobilly
.nisam baš sigzran da sa sam razumeo ali never mind...morbilly wrote:bilo se u penziji na korčuligocatgoer wrote:.pa di si SmrtBilly kućo!!!
.počeh da brinem što te nema...
a po tvojim nekim postovima skužih da samo umem da se družim s emosima, jbt
!

.dobro ti nama došao nazad...
Last edited by gocatgoer on 29/06/2009 11:13, edited 1 time in total.
- lab3352
#3781 Re: Rockabilly - Psychobilly
Mozda je najbolje da Divljak isprica kako je bilo na koncertu i sta je bio razlog belaju, pa da svi znamo ...
@Ivan: Kako je bilo na Korčuli? Ja cu 13.07. dole ... Tebi onda ide XL, pa ti bij nekog drugog (korjača, ako ti bude mala
) ... *ebeš to, ja hocu s mirom da dođem u ZG, a ne da me neko ganja, dosta sam belaja imao s BBB prije 
@Ivan: Kako je bilo na Korčuli? Ja cu 13.07. dole ... Tebi onda ide XL, pa ti bij nekog drugog (korjača, ako ti bude mala
- sun56
#3782 Re: Rockabilly - Psychobilly
ko bi zdrav njega išao krast?morbilly wrote:nekužim, šta ste oteli pjevača?sun56 wrote: najbolji početak bilo kojeg koncerta u ZG,
Tuljani, i nas nekolicina istovjernika, ulazimo na početku koncerta, prema bini, kao Bombersi u Vatrenim ulicama, i onda frka...
kakva frka, kog ste šorali i zašto, za vhs?
niš strašno nije bilo, neki ljudi nisu shvatili na vrijeme da su prvi redovi rezervirani za kožne jakne i zulufe
ja sam bio pacifstički raspoložen, samo sam gledao i pazio da dotični ljudi prije vremena ne zbrišu van iz kruga
uostalom ima Omar pravo, nek Divlji ispriča on je bio 3-4 metra bliže početku
- morbilly
#3783 Re: Rockabilly - Psychobilly
@lab
šta to na zadnjem gostovanju?
bio mi jedan sajkofrend na toj tekmi i rekao da je to bio kaos iz nesporazuma, možda ste se i blisko susreli...
inače ja se nikad ne bijem, iz uvjerenja, samo ako to suprotnoj strani čini užitak
a da sam bivao bijen, jesam, eto i neki dan na svojoj slušaonici, Kinky je bila gruba
šta to na zadnjem gostovanju?
bio mi jedan sajkofrend na toj tekmi i rekao da je to bio kaos iz nesporazuma, možda ste se i blisko susreli...
inače ja se nikad ne bijem, iz uvjerenja, samo ako to suprotnoj strani čini užitak
a da sam bivao bijen, jesam, eto i neki dan na svojoj slušaonici, Kinky je bila gruba
- Don Karlos
#3784 Re: Rockabilly - Psychobilly
Mečboks?Šta oni nisu bili dva dana za redom?Znam da mi je to bilo toliko "fejk" i sluzavo da uopće nisam htio dati lovu za upad,nego su me redari(koji su nas prilično dobro prihvaćali u Kulušiću) pustili na pol sata,tako da se ja te šore uopće ne sjećam...
- lab3352
#3785 Re: Rockabilly - Psychobilly
@Ivan: Mislim da je to bilo jedno od mojih posljednjih gostovanja inace ... tada sam vec bio na putu prelaska s Sjevera na Istok i lagano košpice i novine pod guzicu i napokon da gledam utakmicu
... A da li je bio nesporazum ili ne, koga je bilo briga, bilo je dobro ... Ali od '90/'91 sam totalno van toga i samo to pratim s strane i fino mi je vidjeti nove klince na Sjeveru kako se trude oko toga, misleci da rade nesto novo, a rade iste stvari kao smo mi nekada prije radili ... To je super ...
- CharlieMemphisMafia
#3786 Re: Rockabilly - Psychobilly
Hahahahahahaha!morbilly wrote: nekužim, šta ste oteli pjevača?![]()
Pošto je stari Graham gay, bolje što ga nisu oteli.
P.S.
Idemo nas 10ak odmah posle koncerta na voz, tj vlak (ja sam išao pravo u školu sa koncerta...eh,mladosti)
i u sitne sate nismo sigurni za pravac, tek izlazi neki čovek iz auta ispred zgrade..
Mi:Oprostite u kom pravcu je kolodvor?
Anonimus: Molim?
Mi: Kolodvor, gde je kolodvor?
Mi: Kolodvor!
Anonimus:
Ah, željeznička stanica! Dolje pa desno...
- lab3352
#3787 Re: Rockabilly - Psychobilly
CharlieMemphisMafia wrote:Hahahahahahaha!morbilly wrote: nekužim, šta ste oteli pjevača?![]()
Pošto je stari Graham gay, bolje što ga nisu oteli.
P.S.
Idemo nas 10ak odmah posle koncerta na voz, tj vlak (ja sam išao pravo u školu sa koncerta...eh,mladosti)
i u sitne sate nismo sigurni za pravac, tek izlazi neki čovek iz auta ispred zgrade..
Mi:Oprostite u kom pravcu je kolodvor?
Mi: Kolodvor, gde je kolodvor?
Mi: Kolodvor!
Anonimus:
Ah, željeznička stanica! Dolje pa desno...
- Don Karlos
#3788 Re: Rockabilly - Psychobilly
To je morao biti neki idiot,jer željezničke stanice su u Zaprešiću,Brod Moravicama,Doljnjoj Dubravi,itd,a u Zagrebu je Glavni Kolodvor. 
- sun56
#3789 Re: Rockabilly - Psychobilly
vidiš sad si mi dao za razmišljat, i meni je nekak u magli kao da su bila dva koncerta ali nisam siguran, ako su i bila znam da sam bio na jednom (vjerovatno prvom)Don Karlos wrote:Mečboks?Šta oni nisu bili dva dana za redom?Znam da mi je to bilo toliko "fejk" i sluzavo da uopće nisam htio dati lovu za upad,nego su me redari(koji su nas prilično dobro prihvaćali u Kulušiću) pustili na pol sata,tako da se ja te šore uopće ne sjećam...
Divlji bu valjda znal
- CharlieMemphisMafia
#3790 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ma ponekad mi baš nije jasno gde se koja reč koristi, evo sad sam bio par dana u Zagorju, Prigorju...
šta znam...pričam sa nekim ljudima tamo i onda koriste neke reči isto kao ovde iako sam ja očekivao
autentičnu spiku...
Starija gospodja iz Zagreba: Ovaj paradajz ti je baš dobar...
Ja: Paradajz mu je dobar, ali rajčica mu niš ne valja...
Starija gospodja : Fakin jedan!

šta znam...pričam sa nekim ljudima tamo i onda koriste neke reči isto kao ovde iako sam ja očekivao
autentičnu spiku...
Starija gospodja iz Zagreba: Ovaj paradajz ti je baš dobar...
Ja: Paradajz mu je dobar, ali rajčica mu niš ne valja...
Starija gospodja : Fakin jedan!
-
wild one
#3791 Re: Rockabilly - Psychobilly
Matchbox... imam
Vhs Matchbox i Cavana iz Kulušića... cd također... polako dečki... kad se vidimo... bio sam uvijek u prvom redu pred stageom na sredini... ili na stageu dobar dio zabave... snimke i fotke ne lažu... nisam bio sam, bili su i drugi, da ne nabrajam...legendarna Be Bop A Lula...Graham krene, a cijeli Kulušić u glas... sav se ježim, kad se toga sjetim...
Vhs Matchbox i Cavana iz Kulušića... cd također... polako dečki... kad se vidimo... bio sam uvijek u prvom redu pred stageom na sredini... ili na stageu dobar dio zabave... snimke i fotke ne lažu... nisam bio sam, bili su i drugi, da ne nabrajam...legendarna Be Bop A Lula...Graham krene, a cijeli Kulušić u glas... sav se ježim, kad se toga sjetim...
- CharlieMemphisMafia
#3792 Re: Rockabilly - Psychobilly
Sad si me podsetio, da na audio cd-u se baš čuje publika, snimak je totalni respect!wild one wrote:Matchbox... imam
- lab3352
#3793 Re: Rockabilly - Psychobilly
E nadam se da je sada jasno zasto jedva cekam da vidim tu arhivu ... svaka čast Divljak na čuvanju 
- Nice Guy Eddie
#3794 Re: Rockabilly - Psychobilly
Paaaa nije džabe ušao i "Leksikon YU Mitologije"lab3352 wrote:E nadam se da je sada jasno zasto jedva cekam da vidim tu arhivu ... svaka čast Divljak na čuvanju
Nekoliko konceratau Kulušiću 80-ih i početkom 90-ih:
Meteors - britanski punkabilly, zbog zajeba na granici nisu stigli na dogovoreni datum, nego dan kasnije i svirali su na Country večeri s Plavom travom zaborava. Zagrebački kauboji gledali su ih u čudu. Htio sam se ubiti kad sam skužio da su ipak svirali.
Jets - fenomenalan rockabilly koncert, mixao ih je na pultu Tomo IDM
Crazy Cavan 'n'his Rhythm Rockers - teddy boy band, mrtvi pijani na stageu u jednom trenutku svi su poskakali u publiku a zagrebački rockeri penju se na stage (Divljak, Rus, Pit...)
Matchbox - koncert je snimljen, pojavio se kao booteleg kasnije (vidio jedan na buvljaku u Parizu 90-e9. Postoje čak i snimke s koncerta na Youtube-u. Ove koncerte dogovorio je pokojni Krešo Blažević iz Animatora, krajem osamdesetih radio je kao promoter u Kulušiću. Ja sam mu dao kontakt nekog rockabilly managera, koji je htio dovesti bandove zato jer je komunist!!! i voli Jugoslaviju, koja se u to vrijeme baš raspadala.
I da ne zaboravim - genijalni prvi koncert Đavola u Zagrebu, u Kulušiću.
by tomo @ 2008-11-05
http://www.leksikon-yu-mitologije.net/read.php?id=224
- CharlieMemphisMafia
#3795 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ne znam kako se osećaju drugi, ali je čudan osećaj kada ukapiraš da si bio ne nekim dogadjajima koji
se spominju u leksikonima, mitologijama i sl. A krštenica žuti li žuti...
- sun56
#3796 Re: Rockabilly - Psychobilly
barem smo dobro iskoristili vrijeme, a to kaj žuti, hebiga, žuti svimaCharlieMemphisMafia wrote:Ne znam kako se osećaju drugi, ali je čudan osećaj kada ukapiraš da si bio ne nekim dogadjajima koji
još je veći gušt kaj se nismo predali, bilo bu još toga, doduše mi bumo bili manje ludi ali...
... na kraju pogledaš unazad i skužiš da ti ničeg nije žal
- Nice Guy Eddie
#3797 Re: Rockabilly - Psychobilly
Što bi reko neki naš savremenik: Kakva kriza srednjeg doba, pa ja još iz puberteta nisam izašaosun56 wrote:barem smo dobro iskoristili vrijeme, a to kaj žuti, hebiga, žuti svimaCharlieMemphisMafia wrote:Ne znam kako se osećaju drugi, ali je čudan osećaj kada ukapiraš da si bio ne nekim dogadjajima koji
još je veći gušt kaj se nismo predali, bilo bu još toga, doduše mi bumo bili manje ludi ali...
- sun56
#3798 Re: Rockabilly - Psychobilly
ima i tu istine
- CharlieMemphisMafia
#3799 Re: Rockabilly - Psychobilly
Da, mogao bih i ja to da kažem, uglavnom...sun56 wrote:
Najbitnije da sam pred sobom ne ispadnes cupi pa da ceo zivot zalis sto nesto nisi probao da uradis.
Sad mozemo spokojno da sedimo u hladu i gledamo kotlovinu kako se krčka.
- lab3352
#3800 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ja jos ne idem u "hlad" ... ima mnogo toga sto jos nisam probao i prekrizio u svom "libru dugova"
... Polako ... tamo oko 75 - 80
...