Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Don Karlos

#3776 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Stalno me bunite s tim "...napisao gore" jer je meni to dole... :D
morbilly

#3777 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

gocatgoer wrote:.pa di si SmrtBilly kućo!!!
.počeh da brinem što te nema...
bilo se u penziji na korčuli
a po tvojim nekim postovima skužih da samo umem da se družim s emosima, jbt :mrgreen:

@karlito: nemoj bit descending kad smo svi ascending!
sun56

#3778 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

morbilly wrote:vidim da bu rusvaja još oko tih jakni :-D?
i meni se to čini

morbilly wrote:@sun: znači odjebo si me za čili?
nisam, planiram preslušavanje kad se vratimo sa mora, koliko se sjećam ti ideš tek polovinom 8. na G.O., znači da nisi preskočen :D
morbilly

#3779 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

sun56 wrote: najbolji početak bilo kojeg koncerta u ZG,
Tuljani, i nas nekolicina istovjernika, ulazimo na početku koncerta, prema bini, kao Bombersi u Vatrenim ulicama, i onda frka...
nekužim, šta ste oteli pjevača? :)
kakva frka, kog ste šorali i zašto, za vhs?

oke onda za čili, jerbo se već danima ložim :x
gocatgoer

#3780 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

morbilly wrote:
gocatgoer wrote:.pa di si SmrtBilly kućo!!!
.počeh da brinem što te nema...
bilo se u penziji na korčuli
a po tvojim nekim postovima skužih da samo umem da se družim s emosima, jbt :mrgreen:
!
.nisam baš sigzran da sa sam razumeo ali never mind... :D
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

.dobro ti nama došao nazad...
Last edited by gocatgoer on 29/06/2009 11:13, edited 1 time in total.
lab3352

#3781 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Mozda je najbolje da Divljak isprica kako je bilo na koncertu i sta je bio razlog belaju, pa da svi znamo ...

@Ivan: Kako je bilo na Korčuli? Ja cu 13.07. dole ... Tebi onda ide XL, pa ti bij nekog drugog (korjača, ako ti bude mala :mrgreen: ) ... *ebeš to, ja hocu s mirom da dođem u ZG, a ne da me neko ganja, dosta sam belaja imao s BBB prije :mrgreen:
sun56

#3782 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

morbilly wrote:
sun56 wrote: najbolji početak bilo kojeg koncerta u ZG,
Tuljani, i nas nekolicina istovjernika, ulazimo na početku koncerta, prema bini, kao Bombersi u Vatrenim ulicama, i onda frka...
nekužim, šta ste oteli pjevača? :)
kakva frka, kog ste šorali i zašto, za vhs?
ko bi zdrav njega išao krast?
niš strašno nije bilo, neki ljudi nisu shvatili na vrijeme da su prvi redovi rezervirani za kožne jakne i zulufe :x
ja sam bio pacifstički raspoložen, samo sam gledao i pazio da dotični ljudi prije vremena ne zbrišu van iz kruga

uostalom ima Omar pravo, nek Divlji ispriča on je bio 3-4 metra bliže početku :)
morbilly

#3783 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

@lab
šta to na zadnjem gostovanju?
bio mi jedan sajkofrend na toj tekmi i rekao da je to bio kaos iz nesporazuma, možda ste se i blisko susreli...
inače ja se nikad ne bijem, iz uvjerenja, samo ako to suprotnoj strani čini užitak :mrgreen:
a da sam bivao bijen, jesam, eto i neki dan na svojoj slušaonici, Kinky je bila gruba
Don Karlos

#3784 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Mečboks?Šta oni nisu bili dva dana za redom?Znam da mi je to bilo toliko "fejk" i sluzavo da uopće nisam htio dati lovu za upad,nego su me redari(koji su nas prilično dobro prihvaćali u Kulušiću) pustili na pol sata,tako da se ja te šore uopće ne sjećam...
lab3352

#3785 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

@Ivan: Mislim da je to bilo jedno od mojih posljednjih gostovanja inace ... tada sam vec bio na putu prelaska s Sjevera na Istok i lagano košpice i novine pod guzicu i napokon da gledam utakmicu :mrgreen: ... A da li je bio nesporazum ili ne, koga je bilo briga, bilo je dobro ... Ali od '90/'91 sam totalno van toga i samo to pratim s strane i fino mi je vidjeti nove klince na Sjeveru kako se trude oko toga, misleci da rade nesto novo, a rade iste stvari kao smo mi nekada prije radili ... To je super ...
CharlieMemphisMafia

#3786 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

morbilly wrote: nekužim, šta ste oteli pjevača? :)
Hahahahahahaha!
Pošto je stari Graham gay, bolje što ga nisu oteli.
P.S.
Idemo nas 10ak odmah posle koncerta na voz, tj vlak (ja sam išao pravo u školu sa koncerta...eh,mladosti)
i u sitne sate nismo sigurni za pravac, tek izlazi neki čovek iz auta ispred zgrade..

Mi:Oprostite u kom pravcu je kolodvor?
Anonimus: Molim?
Mi: Kolodvor, gde je kolodvor?
Mi: Kolodvor!
Anonimus:
Ah, željeznička stanica! Dolje pa desno... :roll:
lab3352

#3787 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

CharlieMemphisMafia wrote:
morbilly wrote: nekužim, šta ste oteli pjevača? :)
Hahahahahahaha!
Pošto je stari Graham gay, bolje što ga nisu oteli.
P.S.
Idemo nas 10ak odmah posle koncerta na voz, tj vlak (ja sam išao pravo u školu sa koncerta...eh,mladosti)
i u sitne sate nismo sigurni za pravac, tek izlazi neki čovek iz auta ispred zgrade..

Mi:Oprostite u kom pravcu je kolodvor?
Mi: Kolodvor, gde je kolodvor?
Mi: Kolodvor!
Anonimus:
Ah, željeznička stanica! Dolje pa desno... :roll:
:lol: :lol: DELIJA 100% :lol: :lol:
Don Karlos

#3788 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

To je morao biti neki idiot,jer željezničke stanice su u Zaprešiću,Brod Moravicama,Doljnjoj Dubravi,itd,a u Zagrebu je Glavni Kolodvor. :roll:
sun56

#3789 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Don Karlos wrote:Mečboks?Šta oni nisu bili dva dana za redom?Znam da mi je to bilo toliko "fejk" i sluzavo da uopće nisam htio dati lovu za upad,nego su me redari(koji su nas prilično dobro prihvaćali u Kulušiću) pustili na pol sata,tako da se ja te šore uopće ne sjećam...
vidiš sad si mi dao za razmišljat, i meni je nekak u magli kao da su bila dva koncerta ali nisam siguran, ako su i bila znam da sam bio na jednom (vjerovatno prvom)
Divlji bu valjda znal
CharlieMemphisMafia

#3790 Re: Rockabilly - Psychobilly

Ma ponekad mi baš nije jasno gde se koja reč koristi, evo sad sam bio par dana u Zagorju, Prigorju...
šta znam...pričam sa nekim ljudima tamo i onda koriste neke reči isto kao ovde iako sam ja očekivao
autentičnu spiku...
Starija gospodja iz Zagreba: Ovaj paradajz ti je baš dobar...
Ja: Paradajz mu je dobar, ali rajčica mu niš ne valja...
Starija gospodja : Fakin jedan! 8-) :lol:
wild one

#3791 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Matchbox... imam

Vhs Matchbox i Cavana iz Kulušića... cd također... polako dečki... kad se vidimo... bio sam uvijek u prvom redu pred stageom na sredini... ili na stageu dobar dio zabave... snimke i fotke ne lažu... nisam bio sam, bili su i drugi, da ne nabrajam...legendarna Be Bop A Lula...Graham krene, a cijeli Kulušić u glas... sav se ježim, kad se toga sjetim...
CharlieMemphisMafia

#3792 Re: Rockabilly - Psychobilly

wild one wrote:Matchbox... imam

Vhs Matchbox i Cavana iz Kulušića... cd također... polako dečki... kad se vidimo... bio sam uvijek u prvom redu pred stageom na sredini... ili na stageu dobar dio zabave... snimke i fotke ne lažu... nisam bio sam, bili su i drugi, da ne nabrajam...legendarna Be Bop A Lula...Graham krene, a cijeli Kulušić u glas... sav se ježim, kad se toga sjetim...
Sad si me podsetio, da na audio cd-u se baš čuje publika, snimak je totalni respect!
lab3352

#3793 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

E nadam se da je sada jasno zasto jedva cekam da vidim tu arhivu ... svaka čast Divljak na čuvanju :thumbup:
Nice Guy Eddie

#3794 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote:E nadam se da je sada jasno zasto jedva cekam da vidim tu arhivu ... svaka čast Divljak na čuvanju :thumbup:
Paaaa nije džabe ušao i "Leksikon YU Mitologije" :thumbup:

Nekoliko konceratau Kulušiću 80-ih i početkom 90-ih:

Meteors - britanski punkabilly, zbog zajeba na granici nisu stigli na dogovoreni datum, nego dan kasnije i svirali su na Country večeri s Plavom travom zaborava. Zagrebački kauboji gledali su ih u čudu. Htio sam se ubiti kad sam skužio da su ipak svirali.
Jets - fenomenalan rockabilly koncert, mixao ih je na pultu Tomo IDM
Crazy Cavan 'n'his Rhythm Rockers - teddy boy band, mrtvi pijani na stageu u jednom trenutku svi su poskakali u publiku a zagrebački rockeri penju se na stage (Divljak, Rus, Pit...)
Matchbox - koncert je snimljen, pojavio se kao booteleg kasnije (vidio jedan na buvljaku u Parizu 90-e9. Postoje čak i snimke s koncerta na Youtube-u. Ove koncerte dogovorio je pokojni Krešo Blažević iz Animatora, krajem osamdesetih radio je kao promoter u Kulušiću. Ja sam mu dao kontakt nekog rockabilly managera, koji je htio dovesti bandove zato jer je komunist!!! i voli Jugoslaviju, koja se u to vrijeme baš raspadala.
I da ne zaboravim - genijalni prvi koncert Đavola u Zagrebu, u Kulušiću.
by tomo @ 2008-11-05

http://www.leksikon-yu-mitologije.net/read.php?id=224
CharlieMemphisMafia

#3795 Re: Rockabilly - Psychobilly

Ne znam kako se osećaju drugi, ali je čudan osećaj kada ukapiraš da si bio ne nekim dogadjajima koji
se spominju u leksikonima, mitologijama i sl. A krštenica žuti li žuti... :roll:
sun56

#3796 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

CharlieMemphisMafia wrote:Ne znam kako se osećaju drugi, ali je čudan osećaj kada ukapiraš da si bio ne nekim dogadjajima koji
se spominju u leksikonima, mitologijama i sl. A krštenica žuti li žuti... :roll:
barem smo dobro iskoristili vrijeme, a to kaj žuti, hebiga, žuti svima
još je veći gušt kaj se nismo predali, bilo bu još toga, doduše mi bumo bili manje ludi ali...
... na kraju pogledaš unazad i skužiš da ti ničeg nije žal :)
Nice Guy Eddie

#3797 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

sun56 wrote:
CharlieMemphisMafia wrote:Ne znam kako se osećaju drugi, ali je čudan osećaj kada ukapiraš da si bio ne nekim dogadjajima koji
barem smo dobro iskoristili vrijeme, a to kaj žuti, hebiga, žuti svima
još je veći gušt kaj se nismo predali, bilo bu još toga, doduše mi bumo bili manje ludi ali...
Što bi reko neki naš savremenik: Kakva kriza srednjeg doba, pa ja još iz puberteta nisam izašao :thumbup:
sun56

#3798 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

:thumbup:
ima i tu istine
CharlieMemphisMafia

#3799 Re: Rockabilly - Psychobilly

sun56 wrote:
Da, mogao bih i ja to da kažem, uglavnom...
Najbitnije da sam pred sobom ne ispadnes cupi pa da ceo zivot zalis sto nesto nisi probao da uradis.
Sad mozemo spokojno da sedimo u hladu i gledamo kotlovinu kako se krčka. :wink:
lab3352

#3800 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ja jos ne idem u "hlad" ... ima mnogo toga sto jos nisam probao i prekrizio u svom "libru dugova" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... Polako ... tamo oko 75 - 80 :evil: ...
Post Reply