Muri,
tvoj reply je OK, samo s jednom malom zamjerkom. Jeste da je file sharing mozda i najgori vid propagande bilo koje kulture. Ali imajuci u vidu da vise od 90% BiH stanovnistva nema mogucnosti da kupi ili nabavi bilo koja ino izdanja rockabilly muzike, ovo je sada jedino. Kazem nazalost...Ja, inace, neslusam samo rockabilly/psychobilly muziku. U svojoj kolekciji danas imam preko 10.000 albuma (sto na cd/DVD, sto na plocama i mini diskovima). Sto se tice rockabilly muzike (na sta sam se fokusirao ovdje), nju nabavljam preko Raucous Records, Drunkabilly Records, Nervous Records i Wolvorine Records i to je moja ljubav od prije rata. Ja inace radim na veoma dobrom poslu (redovna plata, preko 1000E mjesecno) i na srecu, mogu sebi da ovo priustim. Pored ovoga volim i audio tehniku (iz toga razloga sam pokrenuo topic BiH Audiofil na sarajevo-x.com - forum - razno). Nadam se da ti je malo jasnije, zasto sam odabrao prvobitno "file sharing". To mi je sada jedini nacin pristupa da napravim neku scenu ovdje. Jer uzimi u obzir da prosjecni album sada kosta između 7E i 20E. O DVD i ne govorim, jer su skuplji. Sam znas da su rockabilly/psychobilly izdanja veoma mala (mislim tiražno) i da im je cijena zato veća nego uobičajno. Recenzije ... postoje i do sada sam objavio veoma puno recenzija na nekadasnjem
http://muzika.bosnia.ba, a sada
http://www.barikada.com (ima tamo i dalje "Omarov Kutak"). Uradio sam online intervjue s Alan Wilsonom, Howardom Raucousom, Demented Are Go, Thee Exit Wounds izmedju ostalih. Gardaroba ... odlicna ideja ... Ja sam prije par dana sebi nabavio preko interneta dvije nove King Kerosin kosulje (mislim da nisu nimalo jeftine). Pored toga nabavljam majice preko Raucous i Drunkabilly online shopa (prosjecna majica je oko 15Eura+postarina).
Ovo sam sve napisao, samo da bih ti priblizo situaciju ovdje i zasto "file sharing". Neznam koliko si znao Edina, ali i on je veoma tesko dolazio do muzike onda. Bar sam mu vidio kolekciju prije rata. Samo uzmi u obzir da sada Voodoo Cadillac (koji se vode kao jedini psychobilly band u BiH)hoce da snime novi album i treba im 1000E za to. Nemaju nikako love da skupe. Ovdje u BiH je problem s lovom, kriza je, vjeruj mi. I ponovo kazem, zato sam se odlucio za "file sharing" i pazim sta stavljam na dijeljenje (neznam da li si primjetio to...). Prije rata imali smo Torpeda, koji nazalost nikada zvanicno nisu snimili album. Mislim da je prava steta da kolega s foruma nije potrudio i s nama podjelio njihovh osam numera (sada su hit kada pustam tokom "Rockabilly Rumble" veceri). Mislim da bi se i Vanja s time slozio (bar se nadam). Ja sam tokom rata izgubio sve snimke (Vera Kvark, Rok Terapija, Old Boys, The Rockin Kids, Greaseballs, The Moonlight Boys, etc, tec). Volio bih da danas to imam...
Sto se tice klubova...

... Ja sam imao jedan u Konjicu, zvao se "Ooopps!!!" i probao sam da vidim kako ide. Međutim danas nije moguće da se samo ogradiš na jednu scenu i da s time napraviš posao. Fin je entuzijazam, do neke granice. Koncerti ... bio sam veoma blizu da u BOCK dovedem Go-Katz i Top Cats, ali nismo uspjeli da obezbjedimo 7 avio karata na relaciji London - Sarajevo - London ...
Kao sto vidiš, ispred mene nije nimalo jednostavan posao, ali mislim da sam kamen pomjerio s mrtve tačke i da idem ka cilju ... Polako, ne zurim
Sto se tice Festivala! On je u Hrvatskoj, Medulin ... neznam ko je tacno iza njega (mislim ekipa iza Ultra Retro, ali nisam 100% siguran).
Nadam se da sam ti malo predocio o ovome sto pokusavam. Meni je uspjeh da se vecer "Rockabilly Rumble" održala i što je ekipi trebalo samo dvije Rockabilly Rumble večeri da bi prepoznali o čemu se radi. I da, ovdje kod nas nema Hot Rod-a ...

... Misaona imenica ...
To je to ... idem kući sada ... žena je napravila sirnicu ...
Čujemo se sutra, drug ...
PS:
Volio bih kada bi se i Edin Kukavica javio na ovaj forum, jer sam izgubio kontak s njime, a Ismir je u svojim problemima sada.