Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Nice Guy Eddie

#3076 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

gocatgoer wrote:
...ako ste gledali film "Brokeback Mountain"... :lol: :lol: :lol:

Image

Image

"Based on the 'E. Annie Proulx' story about a forbidden and secretive relationship between two cowboys and their lives over the years"

...sorry Johnny... :lol: :lol: :lol:
Prilično hrabra izjava, pogotovu kad dođe od čoveka koji je proveo 2 noći u kupeu i 3 u Medulinu sa dotičnim...

He, he, he...momčić možda je krajnje vreme da "izađeš iz ormara" i pokažeš nam taj crni šešir koji si pazario :lol: :lol: :lol:
lab3352

#3077 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Vidim da se ekipa veoma tesko vraca na posao (posebno Fitz, jer se njemu sve spojilo, puno r'n'r ovih dana) ... Meni je iskreno trebalo veoma puno vremena da se psihicki vratim i koncentrisem na posao, ali evo ide sada ...Valaj šljakat, kako reče Čarli kada sam odlazio iz Medulina ... A u nedelju ponovo na put, osvajanje Njemačke - 7 dana u Frankfurt ... Idem u misiju širenja rockabilly brastva po Evropi i da vidim gdje nam je mjesto u EU :D ...

Karlo, odmah po knjigu :D JASNO!? :D Mislim da ce ti se svidjeti, odlicna prica o covjeku koji pokusava da napravi rhythm and blues bend ... Mislim da je i film snimljen po prici iz knjge ...

A ovo je slika kada se Karlo pojavio u Medulinu ... ovo je trenutak koji me je pravo podsjetio na uvodnu scenu iz filma "Sjecaš li se Dolly Bell?" --- "Evo onoga Minhauzena, šta li će nam sada slagati?" :D :D :D :D :D ... Jos bolje je bilo vidjeti (mada niko to nije uspio uslikati), moju zbunjenu facu, kada se pojavio Karlo u CODENAME:LAB3352 majici, a ja nemam pojma ko je ... bio sam :-) :-) :-) :-)

Image
Last edited by lab3352 on 17/06/2009 08:48, edited 1 time in total.
Don Karlos

#3078 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

RAZUMEM!

Nisam još stigao preslušati cedeje jer sam ih dobio masu,a tek sam dva dana doma,a i to pokušavam nadoknaditi 2 tjedni izostanak...Preslušaću,ako ne prije onda na jesen... :D
lab3352

#3079 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Radiš li ti šta prije jeseni?! :D
CharlieMemphisMafia

#3080 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

lab3352 wrote:Radiš li ti šta prije jeseni?! :D
Pa vozi barku čovek, može i on da malo uživa!
A ti Omare svaki dan po malo truješ sa slikama, da slučajno ne opadne gledanost na forumu ;-)
Nemojte više ove 'gay truckers on beer' (gay bikers on acid) fotke, treba privući podmladak, pogotovo ženski.
Nice Guy Eddie

#3081 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote:... A u nedelju ponovo na put, osvajanje Njemačke - 7 dana u Frankfurt ... Idem u misiju širenja rockabilly brastva po Evropi i da vidim gdje nam je mjesto u EU :D ...
Meštre kad si već u Frankfurtu svrati do radnje čiji si mi link dao i probaj kakve su jakne, pa da polako spremamo novce, ili da ti kažemo konfekcijske brojeve pa da kupiš jedno 15-ak jakni za ekipu :shock: :shock:

http://bewildshop.de/product_info.php?i ... f838b89ffb

Image
CharlieMemphisMafia

#3082 Re: Rockabilly - Psychobilly

Hmm... put upable collar ? Svaki dan nešto novo naučim...
Daj Djape, napadaće nas zvezdini navijači po Bg,
u ovim bojama. :lol:

Ja ću sebi ovu da naručim, pa nek crknu dušmani!
Image
Halo Bing, kako brat? Cijena? Prava sitnica.
sun56

#3083 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Image

ova jakna čist oke, poradite nekaj na tome, još kad bi bila crveno-crna kombinacija, da oni iz rhythm bomba ne vele da ih kopiramo, a i kolko sam vidio Morbi voli takvu kombinaciju
lab3352

#3084 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Naravno da cu da odem do ovoga shopa nekada tokom iduce sedmice, pa javim sve ... Mislim da necu imati love za 15 komada, ali polako ... imamo jos vremena za jakne ... Mislim, tj koliko se sjecam cijena ovih jakni je bila oko 50E posljednji put, ali mozda je recesija udarila malo jace gore :)

A sto se tice slika, ima jos svega i nepostavljam ih radi gledanosti, vec kako mi dodje inspiracija iskreno ... Odvojio sam za Fitza i Pedju slike *familijarne*, pa dok posaljem ... imam jos dosta slika, samo cekaju svoj trenutak ...
sun56

#3085 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote:A sto se tice slika, ima jos svega i nepostavljam ih radi gledanosti, vec kako mi dodje inspiracija iskreno ... Odvojio sam za Fitza i Pedju slike *familijarne*, pa dok posaljem ... imam jos dosta slika, samo cekaju svoj trenutak ...
bilo je i vrijeme :lol: :lol: :lol:
već me supruga pitala: Omar nas je tam naslikaval više nego na svadbi, si dobil te slike?
Nice Guy Eddie

#3086 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote:Naravno da cu da odem do ovoga shopa nekada tokom iduce sedmice, pa javim sve ... Mislim da necu imati love za 15 komada, ali polako ... imamo jos vremena za jakne ... Mislim, tj koliko se sjecam cijena ovih jakni je bila oko 50E posljednji put, ali mozda je recesija udarila malo jace gore :)
...
Sobzirom da im je sada cena 34,95 cenim da kriza radi i truli zapad :lol:

Ja nisam bio lenj pa sam im poslao i prigodan mail sa pitanjem za neki rabat na 10-15 kom. pa ćemo i to videti.

p.s. Sliku obnaženog Vojkana ću im poslati ako dobijem negativan odgovor ;-)
CharlieMemphisMafia

#3087 Re: Rockabilly - Psychobilly

Nice Guy Eddie wrote: p.s. Sliku obnaženog Vojkana ću im poslati ako dobijem negativan odgovor ;-)
Hahaha, ma više nam se isplati da mu kupimo kartu i damo malko kinte za pivo,
a on će nam već doneti jakne... kako meni reče, 'što si mi maznuo majicu? - Pa bilo mi hladno' :lol:
wild one

#3088 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Charlie, gdje se kupuje Elvis jakna? Ova heringtonka je ok. Ja bi se družio...
wild one

#3089 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Meni može ova heringtonka odmah xxl... hvala...
sun56

#3090 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nice Guy Eddie wrote:
lab3352 wrote:Naravno da cu da odem do ovoga shopa nekada tokom iduce sedmice, pa javim sve ... Mislim da necu imati love za 15 komada, ali polako ... imamo jos vremena za jakne ... Mislim, tj koliko se sjecam cijena ovih jakni je bila oko 50E posljednji put, ali mozda je recesija udarila malo jace gore :)
...
Sobzirom da im je sada cena 34,95 cenim da kriza radi i truli zapad :lol:

Ja nisam bio lenj pa sam im poslao i prigodan mail sa pitanjem za neki rabat na 10-15 kom. pa ćemo i to videti.

p.s. Sliku obnaženog Vojkana ću im poslati ako dobijem negativan odgovor ;-)
nek samo skine taxe, ako je ovo cijena sa njima kao što piše na slici, i oprosti poštarinu, i već je stvarno uredna cijena, jeftinije nečeš baš naći
Nice Guy Eddie

#3091 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

sun56 wrote:....nek samo skine taxe, ako je ovo cijena sa njima kao što piše na slici, i oprosti poštarinu, i već je ok
Vidi, ako radnja na sebi ima nalepnicu

Image

onda pri povratku u zemlju (kod nas npr u reifeisen banci) može da se refundira porez.
A ako ne, onda tek kad sledeći put dođe u tu radnju (sa overenim računom na carini pri izlazu) može dobiti povraćaj poreza
lab3352

#3092 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

@Fitz: Da se žena ne bi ljutila evo: http://www.zshare.net/download/614833655b91f5f3/ (slike za tebe) ... ovo sam upload u subotu, ali nisam stigao da link posaljem :D

Javi da li je OK?

@Peđa: Tvoje idu kasnije ...
CharlieMemphisMafia

#3093 Re: Rockabilly - Psychobilly

wild one wrote:Charlie, gdje se kupuje Elvis jakna? Ova heringtonka je ok. Ja bi se družio...
Evo link ali avaj, ostale im samo medium i small... ne znam dal ima još negde. Inače ove replike su bolje
od original jakni...tebi bi baš bila fora za jaknu, kad te pitaju odakle ti - 'pa radio sam mu turneju' :lol:

http://www.shopelvis.com/Product.aspx?c ... pc=EPCM008#

Usput, Matori Sale i Jane uzvraćaju pozdrave starijoj ekipi - Jane me zvao čak 2 puta u 4 dana,
uhvatila ga nostalgija valjda...
wild one

#3094 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Gledao sam na Elvis shopu, šteta što nema brojeva, Volio bih da se okupi malo ta starija ekipa, da se vidimo...
Nice Guy Eddie

#3095 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Lab unapred hvala za slidže :thumbup:

Inače odbijaju porez kad se šalje ovamo...još da mi pošalju troškove prevoza (za svoju staru haringtonku sam platio 5 eur poštarinu)

Image
Nice Guy Eddie

#3096 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Da ne poveruješ kakav sam odgovor dobio

Hello,

the shipping costs are 29,00 Euros.
Sorry, it´s very expensive.
Do you still want the order?

Best regards,

Joachim Raabe

-----------------------------------
Eaglebauer Enterprises
Joachim Raabe
Berger Strasse 253
60385 Frankfurt
069/46939071
http://www.eaglebauer.de
wwww.myspace.com/eaglebauerenterprises
Onlineshop
http://www.bewildshop.de
-----------------------------------

Dear Sir,

What will be the shipping costs to Serbia (ex Yugoslavia)

Best regards
Predrag
lab3352

#3097 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ma znao sam ... ja sam poslao mail u Rockabilly Rules OK shop da kupim SUN Records i Stray Cats working shirts, ali postarina je bila oko 37Eura, sto je nenormalno, iskreno ...

Svakako idem gore pa cu da vidim ... prosli put sam upoznao ovoga vlasnika shopa i bio je OK. Shop nije nesto veliki i nemaju bas extra veliki izbor (Lucky 13 i King Kerosin pretezno) ... cijene od 20E do 55E za majice i košulje.

29E poštarine je previse, iskreno ... :(
sun56

#3098 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote:@Fitz: Da se žena ne bi ljutila evo: http://www.zshare.net/download/614833655b91f5f3/ (slike za tebe) ... ovo sam upload u subotu, ali nisam stigao da link posaljem :D

Javi da li je OK?

@Peđa: Tvoje idu kasnije ...
Omar, jedno VELIKO hvala :thumbup:
slike su mrak, (osim jedne, ali to nije do fotografa :lol: )
supruga oduševljena
CharlieMemphisMafia

#3099 Re: Rockabilly - Psychobilly

Mnogo stvarno...pa meni stigla košulja fedexom za 3 dana iz Memphisa za 30 usd a ovaj bi iz
Frankfurta na Majci 30 jura...ko da ti šalje gumu za motor a ne jaknu.
lab3352

#3100 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:D :D :D To je 100% ona slika kada sam ti donio majicu ... nisam imao snage da je postavim ovdje :D :D :D ... nije ni photoshop mogao da te popravi ... Super, drago mi je da su OK ispale
Post Reply