Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- lab3352
#1251 Re: Rockabilly - Psychobilly
Čudni su putevi Božiji ... To je sve moralo biti tako i nikako drugačije. Iskreno ne mislim da samo u tom slucaju rijec o Buddy Holly-ju, vec i Valensu i Big Booperu. Da li bi Buddy napravio jos vise ili ne, ostace nam nepoznanica? To je isto pitanje da li bi Kurt Cobain napravio jos sta dobro da se nije ubio ili bi danas kao svi bendovi iz toga perioda, objavljivao turobe i dosadne albume sada. Slazem se s cinjenicom da su The Beatles nastavili samo zapoceto (ne samo ono od Buddy zaostavštine, vec i ostalih) i mislim da imam negdje njihov neki demo s pocetka karijere, koji je objavljen nekada kasnije, gdje oni sviraju rockabilly (i danas se neki tvrde da to nisu oni, neki tvrde da jesu, dok Sir Paul samo šuti). To je bilo malo prije njihovog prvog albuma i postava je bila drugacija. To imam na kaseti, pa cu morati da potrazim. Nisam znao za priču oko posljednjih riječi razmjenjenih između Wylona i Buddy-ja, ali zvuci opasno. Težak je to teret koji se nosi na leđima.
U posljednje vrijeme, od kako je ovdje postavljen link za The Highwayman, samo njih slusam, narocito ujutro kada dođem na posao. Pravo dobro urađeno i veoma dobro zvuči i sada, nakon toliko vremena. Neki albumi nemogu nikada zastariti. Drugi nisam slusao, jer vidim da je na 128kpbs, sto bi uskratilo zadovoljstvo. Narucio sam s Amazona UK "Round Em Up Collection" i DVD Highwayman live ... Cijena ukupna za oba izdanja s postarinom je 11GBP (prejeftino). Cim dobijem uradim high quality rip i postavim kolekciju ovdje ...
Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
PS: Nemojte misliti da sam zaboravio majice i DVD s 50 high quality rip Elvis Presley albuma. Jednostavno mala kriza s finansijama (moga black fonda) je pomjerila planove za mart da to realizujem ...
U posljednje vrijeme, od kako je ovdje postavljen link za The Highwayman, samo njih slusam, narocito ujutro kada dođem na posao. Pravo dobro urađeno i veoma dobro zvuči i sada, nakon toliko vremena. Neki albumi nemogu nikada zastariti. Drugi nisam slusao, jer vidim da je na 128kpbs, sto bi uskratilo zadovoljstvo. Narucio sam s Amazona UK "Round Em Up Collection" i DVD Highwayman live ... Cijena ukupna za oba izdanja s postarinom je 11GBP (prejeftino). Cim dobijem uradim high quality rip i postavim kolekciju ovdje ...
Lab3352
PS: Nemojte misliti da sam zaboravio majice i DVD s 50 high quality rip Elvis Presley albuma. Jednostavno mala kriza s finansijama (moga black fonda) je pomjerila planove za mart da to realizujem ...
- lab3352
#1252 Re: Rockabilly - Psychobilly
Dio s DVD-a s YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=uw1bHaUk1CM
Da se čovjek naježi ...
Lab3352
http://www.youtube.com/watch?v=uw1bHaUk1CM
Da se čovjek naježi ...
Lab3352
- sun56
#1253 Re: Rockabilly - Psychobilly
skinuo sam ja drugi i treći, i bolje da nisam. koliko je prvi dobar, toliko ova dva druga nisu bog zna što
moja je preporuka: ostat na prvom
moja je preporuka: ostat na prvom
- fadill
#1254 Re: Rockabilly - Psychobilly
super ripuj nam taj dvd kad dodje pa da se svi onda najezimo hha
meni je i 3ca dobra drugacije ali sjeda al kec je kec jbga
meni je i 3ca dobra drugacije ali sjeda al kec je kec jbga
- luckystrike
#1255 Re: Rockabilly - Psychobilly
Evo jedan album from luckystrike's collection koji bih svima preporučio da poslušaju.
Ovo se naravno ne odnosi na Muria jer bi se vrlo lako moglo desiti da nakon toga poželi zamijeniti svog Gretscha sa Gibsonom a ja ne bih htio biti krivac za to.
Dale Watson - (2000) Dalevis
pass: luckystrike
http://rapidshare.com/files/193703562/_ ... s.rar.html
Ovo se naravno ne odnosi na Muria jer bi se vrlo lako moglo desiti da nakon toga poželi zamijeniti svog Gretscha sa Gibsonom a ja ne bih htio biti krivac za to.
Dale Watson - (2000) Dalevis
pass: luckystrike
http://rapidshare.com/files/193703562/_ ... s.rar.html
- Don Karlos
#1256 Re: Rockabilly - Psychobilly
Hvala Sun!
Danas je zbilja sve dostupno...
Danas je zbilja sve dostupno...
- lab3352
#1257 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ma ja sam sebi narucio cd i DVD Highwayman, jer im je cijena vise nego pristupacna. Vidim da su recenzije za DVD vise nego dobre, a koliko sam vidio na YouTube radi se o odlicnom snimku koncerta ... A danas jeste sve dostupno, a nikada se manje nije slusalo. Meni se jos uvijek "smiju" kada narucim ili kupim CD, DVD (za Blu Ray ne mogu, jer nema pirata jos
), ali meni original cd predstavlja veliko zadovoljstvo slušanja, iskreno. Cak neke albume prebacim na Mini Disc, pa onda sam stimam jacinu i kvalitetu snimke ... ludo znam, ali to mi je pravo super ...
Rip DVD-a uradim, do sada nisam to nikada radio, pa cu da probam. Javim Vam detalje kada mi to dođe sve ...
Lab3352
Rip DVD-a uradim, do sada nisam to nikada radio, pa cu da probam. Javim Vam detalje kada mi to dođe sve ...
Lab3352
- sun56
#1258 Re: Rockabilly - Psychobilly
hey Karlos,
jesi pogledao http://rcs.law.emory.edu/rcs/index.htm ?
kako imam dosta white label, collector i buffalo bop ploča i cd-a ta mi je stranica prije 6-7 godina bila pravo otkriće
pošto oni nemaju puno podataka na coveru ploče (cd-a), ovdje sam našao barem godinu i label na kojem je nešto originalno izašlo...
inače, ak me nekaj (osobito ak je obskurno) zanima, to mi je prva stranica za nešto pogledati/pronaći.
p.s. kako ti se sviđa 'Hey Sue' od Burnetta, jesi to čuo prije? Ja sam ju čul prvi puta prije nekih godinu dana.
jesi pogledao http://rcs.law.emory.edu/rcs/index.htm ?
kako imam dosta white label, collector i buffalo bop ploča i cd-a ta mi je stranica prije 6-7 godina bila pravo otkriće
pošto oni nemaju puno podataka na coveru ploče (cd-a), ovdje sam našao barem godinu i label na kojem je nešto originalno izašlo...
inače, ak me nekaj (osobito ak je obskurno) zanima, to mi je prva stranica za nešto pogledati/pronaći.
p.s. kako ti se sviđa 'Hey Sue' od Burnetta, jesi to čuo prije? Ja sam ju čul prvi puta prije nekih godinu dana.
- Don Karlos
#1259 Re: Rockabilly - Psychobilly
Je.Dobra stranica.Bezecirao sam si ju...
Hey Sue je dobra country stvar i uklapa se u fazu "Babay do" i "Honey",međutim nisam je uklopio u kompilaciju jer sam težio rokerskijem izričaju...
Hey Sue je dobra country stvar i uklapa se u fazu "Babay do" i "Honey",međutim nisam je uklopio u kompilaciju jer sam težio rokerskijem izričaju...
- Muri
#1260 Re: Rockabilly - Psychobilly
U vezi diskusije ko je sta svirao kod Buddy Hollyja:
Mislim da je u zadnje vrijeme solo gitaru svirao Tommy Allsup, uostalom to se cuje sa koncerata iz 80,90'...potpuni iste fraze kao na plocama. To za Grady Martina nisam znao, Ollie Vee je moja omiljena stvar od Buddyja...cisti dynamite!!!
Imam podatak da je Buddy svirao bubnjeve Valencu kad je V. pjevao a isto tako i Valence svirao bubnjeve kad bi Buddy nastupao. To se odnosi na koncerte, na plocama su naravno svirali drugi ljudi.
Cinjenica da su Buddy i Valence pratili jedan drugog na bubnjevima me daje na razmisljanje...vjerovatno su obojica bili multi instrumentalisti i svirali prilicno dobro vise instrumenata. Cinjenica da su sa sobom vodili druge soliste na recimo gitarama i koristili se drugim muzicarima u studiju ne mora znaciti puno.
Ja znam licno iz svog iskustva da pjevati i svirati solo gitaru istovremeno je izuzetno tesko i uvijek nesto od tog dvoje losije uradis, ne moze oboje ispasti perfektno. Zato ako hoces da uradis dobar posao podjelis svakome da obavlja po jednu funkciju u bendu i mozes da fokus bacis samo na pjevanje.
Druga stvar: prilikom snimanja u studiju je bitno da se prati odredjeni tempo. Obicno na listi je bukirano jos 20 bendova i svi cekaju na svoje vrijeme u studiju. Tako da je izuzetno bitno da se posao obavi jako brzo. Ne mozes gnjaviti trazeci neku perfekciju kad imas ogranicen broj sati koji si dobio, ako ne zavrsis pjesme mozes se slikati isteklo ti je vrijeme i hajmo napolje. A snimiti perfektne snimke za kratko vrijeme mogu samo studijski muzicari koji to rade svaki dan po 12 sati dnevno najmanje. Dakle pojava A-team-a nije nista cudna.
Ali vecina muzicara koji su trazili neki svoj sound su bili protiv toga, jer kad par ljudi producira sve albume koji se objave onda postoje sanse da svaki umjetnik ima isti sound.
Znam pouzdano da se Buddy Holly nervirao na to, i da je stalno pominjao kako ne treba dozvoliti da ti neko govori sta i kako ces raditi svoje pjesme. Bas je pominjao Nashville kao primjer kad je pricao o tome.
LuckyStrike:
da ti kazem iskreno padalo mi je na pamet par puta bas Gibson es335 zbog Scotty Moora. Mislim da su uradili dobar posao sa tom gitarom, sjecam se da je Chet Atkins presao sa Gretscha na Gibson. Medjutim pricao sam sa covjekom koji renovira i pravi gitare. Taj je popravljao bezbroj Gretsch i Gibsona i kaze da Gretsch prije nekih 20-30 godina nije bila toliko kvalitetna gitara kao danas, dok je Gibson bas postigao svoj vrhunac 50-tih.
Ne bi bilo lose imati jednog Gibsona u kolekciji, ali s obzirom na cijene to mozda kad dobijem na lotu heheheheh
Mislim da je u zadnje vrijeme solo gitaru svirao Tommy Allsup, uostalom to se cuje sa koncerata iz 80,90'...potpuni iste fraze kao na plocama. To za Grady Martina nisam znao, Ollie Vee je moja omiljena stvar od Buddyja...cisti dynamite!!!
Imam podatak da je Buddy svirao bubnjeve Valencu kad je V. pjevao a isto tako i Valence svirao bubnjeve kad bi Buddy nastupao. To se odnosi na koncerte, na plocama su naravno svirali drugi ljudi.
Cinjenica da su Buddy i Valence pratili jedan drugog na bubnjevima me daje na razmisljanje...vjerovatno su obojica bili multi instrumentalisti i svirali prilicno dobro vise instrumenata. Cinjenica da su sa sobom vodili druge soliste na recimo gitarama i koristili se drugim muzicarima u studiju ne mora znaciti puno.
Ja znam licno iz svog iskustva da pjevati i svirati solo gitaru istovremeno je izuzetno tesko i uvijek nesto od tog dvoje losije uradis, ne moze oboje ispasti perfektno. Zato ako hoces da uradis dobar posao podjelis svakome da obavlja po jednu funkciju u bendu i mozes da fokus bacis samo na pjevanje.
Druga stvar: prilikom snimanja u studiju je bitno da se prati odredjeni tempo. Obicno na listi je bukirano jos 20 bendova i svi cekaju na svoje vrijeme u studiju. Tako da je izuzetno bitno da se posao obavi jako brzo. Ne mozes gnjaviti trazeci neku perfekciju kad imas ogranicen broj sati koji si dobio, ako ne zavrsis pjesme mozes se slikati isteklo ti je vrijeme i hajmo napolje. A snimiti perfektne snimke za kratko vrijeme mogu samo studijski muzicari koji to rade svaki dan po 12 sati dnevno najmanje. Dakle pojava A-team-a nije nista cudna.
Ali vecina muzicara koji su trazili neki svoj sound su bili protiv toga, jer kad par ljudi producira sve albume koji se objave onda postoje sanse da svaki umjetnik ima isti sound.
Znam pouzdano da se Buddy Holly nervirao na to, i da je stalno pominjao kako ne treba dozvoliti da ti neko govori sta i kako ces raditi svoje pjesme. Bas je pominjao Nashville kao primjer kad je pricao o tome.
LuckyStrike:
da ti kazem iskreno padalo mi je na pamet par puta bas Gibson es335 zbog Scotty Moora. Mislim da su uradili dobar posao sa tom gitarom, sjecam se da je Chet Atkins presao sa Gretscha na Gibson. Medjutim pricao sam sa covjekom koji renovira i pravi gitare. Taj je popravljao bezbroj Gretsch i Gibsona i kaze da Gretsch prije nekih 20-30 godina nije bila toliko kvalitetna gitara kao danas, dok je Gibson bas postigao svoj vrhunac 50-tih.
Ne bi bilo lose imati jednog Gibsona u kolekciji, ali s obzirom na cijene to mozda kad dobijem na lotu heheheheh
- luckystrike
#1261 Re: Rockabilly - Psychobilly
Čuo sa to za Gretscha i da budem iskren kad sam razmišljao o kupovini instrumenta to bio glavni razlog zašto sam kupio Yamahu.Jedina mogućnost je bila kupovina preko eBaya što je značilo kupiti instrument bez toga da ga probaš svirati prije a znajući to nisam bio siguran u ispravnost takve odluke.Zato sam na preporuku iskusnijeg od sebe najprije otišao u Split i probao Yamahu SA 2200 (odlična kopija Gibsona ES 335) koju sam i mislio kupiti ali sam kasnije saznao za model AES 1500 B i odmah je naručio.Ne bih da htio ispadne da je stalno hvalim ali sam puno dobio sa tom gitarom,baš ono što sam oduvjek želio a to je Gretsch i Gibson.Eto kad budeš u prilici probaj jednu od ovih dvije (Yamaha SA 22OO ili AES 1500 B) pa mi reci što misliš jer za imati dobrog Gretscha i Gibsona u kolekciji stvarno moraš dobiti na lotu veliku svotu novčanica.Muri wrote: LuckyStrike:
- luckystrike
#1262 Re: Rockabilly - Psychobilly
Večeras sam stvarno lucky jer sam pronašao za skinuti novi album od meni posebno dragog benda pa ako netko vjeruje u moj glazbeni ukus neka izvoli.
The Starliters - (2008) Stop Kiddin'
http://rapidshare.com/files/167683683/S ... _-2008.rar
The Starliters - (2008) Stop Kiddin'
http://rapidshare.com/files/167683683/S ... _-2008.rar
- Nice Guy Eddie
#1263 Re: Rockabilly - Psychobilly
Rednecks United...

Last edited by Nice Guy Eddie on 05/02/2009 20:29, edited 1 time in total.
- fadill
#1264 Re: Rockabilly - Psychobilly
ma muljo je Wolf i Nashville Pussy mi bili zagrijani da idemo al samo sakersi sviraju N.Pussy otpalo tako da ne idemo 
Scott Churilla ludi svira bubnjeve u sakersima sad a bio je sa mister Rev.H.H.
strava bubnjar ne znam zasto su se razisli :S
ovaj novi Rev.-ov bubnjar je sviro u The Legendary Shack Shakers ne znam kako zvuce sad al treba zvjer bit pa zamjenit Churill-u
Scott Churilla ludi svira bubnjeve u sakersima sad a bio je sa mister Rev.H.H.
strava bubnjar ne znam zasto su se razisli :S
ovaj novi Rev.-ov bubnjar je sviro u The Legendary Shack Shakers ne znam kako zvuce sad al treba zvjer bit pa zamjenit Churill-u
- Nice Guy Eddie
#1265 Re: Rockabilly - Psychobilly
"Agony Wagon" kick azz...fadill wrote:......ovaj novi Rev.-ov bubnjar je sviro u The Legendary Shack Shakers ne znam kako zvuce sad al treba zvjer bit pa zamjenit Churill-u
- lab3352
#1266 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ode i Lux Interior na vječna lovišta ... The Cramps su napisali jedan veliki dio muzičke istorije i smatrani su jednom od uticajnih grupa ... R.I.P.
Vidim SuperSuckers dolaze ... sretnici ...
Supersuckers - Get It Together -2008
Track List:
01 - What It Takes
02 - Anything Else
03 - Listen Up
04 - Paid
05 - She Is Leaving
06 - When I Go, I'm Gone
07 - I'm a Fucking Genius
08 - Sunset On a Sunday
09 - Breaking Honey's Heart
10 - Something Good for You
11 - I Like It All, Man
12 - Come Along for the Ride
http://rapidshare.com/files/168240721/S ... _-2008.rar
Idem da slusam The Cramps sada ...
Lab3352
Vidim SuperSuckers dolaze ... sretnici ...
Supersuckers - Get It Together -2008
Track List:
01 - What It Takes
02 - Anything Else
03 - Listen Up
04 - Paid
05 - She Is Leaving
06 - When I Go, I'm Gone
07 - I'm a Fucking Genius
08 - Sunset On a Sunday
09 - Breaking Honey's Heart
10 - Something Good for You
11 - I Like It All, Man
12 - Come Along for the Ride
http://rapidshare.com/files/168240721/S ... _-2008.rar
Idem da slusam The Cramps sada ...
Lab3352
- sun56
#1267 Re: Rockabilly - Psychobilly
slaba su utjeha ovi superpušači (i u zg sviraju 25.), imaju veze sa rockabilly-jem ko i psihomodo sa punkom
odoh ja gledat Crampse iz Napa State Mental Hospital
odoh ja gledat Crampse iz Napa State Mental Hospital
- fadill
#1268 Re: Rockabilly - Psychobilly
e jeebiga bas mi je zao zbog ovoga

ko Ramones-i popadase oko 50te svi jedan za drugim
NEW YORK (Billboard) – Cramps frontman Lux Interior died Wednesday at a Glendale, Calif., hospital as the result of a pre-existing heart condition, the band's publicist confirmed to Billboard. He was 52.
The Cramps formed in 1976 and were part of the now legendary downtown New York punk scene. Their lineup shifted over the years but always included Lux and his wife, Poison Ivy. The band's rockabilly-infused punk has been credited as an influence by bands including the White Stripes and the Jon Spencer Blues Explosion.
Interior, whose real name was Erick Lee Purkhiser, was born October 21, 1946, in Ohio. He met Ivy in 1972 and started the band shortly thereafter.
The Cramps released 14 albums over the course of their career, their latest being 2004's "How To Make a Monster." Their best-selling album, 1984's "Bad Music for Bad People" has sold 95,000 copies, according to Nielsen SoundScan.
Reuters/Billboard
nigdje veze valjda 63 treba tj 62
sta tacno znaci pre-existing heart condition ?
http://forum.b92.net/index.php?s=a6839f ... try2235927
ko Ramones-i popadase oko 50te svi jedan za drugim
NEW YORK (Billboard) – Cramps frontman Lux Interior died Wednesday at a Glendale, Calif., hospital as the result of a pre-existing heart condition, the band's publicist confirmed to Billboard. He was 52.
The Cramps formed in 1976 and were part of the now legendary downtown New York punk scene. Their lineup shifted over the years but always included Lux and his wife, Poison Ivy. The band's rockabilly-infused punk has been credited as an influence by bands including the White Stripes and the Jon Spencer Blues Explosion.
Interior, whose real name was Erick Lee Purkhiser, was born October 21, 1946, in Ohio. He met Ivy in 1972 and started the band shortly thereafter.
The Cramps released 14 albums over the course of their career, their latest being 2004's "How To Make a Monster." Their best-selling album, 1984's "Bad Music for Bad People" has sold 95,000 copies, according to Nielsen SoundScan.
Reuters/Billboard
nigdje veze valjda 63 treba tj 62
sta tacno znaci pre-existing heart condition ?
http://forum.b92.net/index.php?s=a6839f ... try2235927
Last edited by fadill on 07/02/2009 08:58, edited 1 time in total.
- fadill
#1269 Re: Rockabilly - Psychobilly
i meni su supersuckers onako nisam lud za njima
sjedio sam veceras kod jednog druga iso da mi nesto snimi i usliko sam neke ploce ima i Highwayman kec
i ovaj dvd od elvisa 8 filmova o njemu na jednom dvd-u !? haha 8G il kolko vec ne znam

sjedio sam veceras kod jednog druga iso da mi nesto snimi i usliko sam neke ploce ima i Highwayman kec
i ovaj dvd od elvisa 8 filmova o njemu na jednom dvd-u !? haha 8G il kolko vec ne znam

Last edited by fadill on 07/02/2009 11:12, edited 1 time in total.
- luckystrike
#1270 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ovih dana na moju žalost a vašu radost
ne mogu vježbati sviranje pošto imam povrijeđen palac na lijevoj ruci pa sam zato malo aktivniji na netu.Sinoć sam tako malo švrljao i slučajno naletio na jednu stranicu sa koje se može brdo toga skinuti i odmah je stavio u favorite pa bi bilo najbolje da pogledate o čemu se radi.
http://www.rockerries.web-log.nl/
@ Za Muria imam još novih albuma koje sam sam postavio na rs i za koje vjerujem da bi ih rado imao u kolekciji ako već nema.
Merle Travis - (1967) Strictly Guitar
http://rapidshare.com/files/194956709/_ ... r.rar.html
Chet Atkins - (1961) Chet Atkins' Workshop
http://rapidshare.com/files/194954657/_ ... p.rar.html
Chet Atkins & Les Paul - (1976) Chester & Lester
http://rapidshare.com/files/128978804/L ... Lester.rar
Chet Atkins - (1964) Progressive Pickin'
http://rapidshare.com/files/194831374/_ ... _.rar.html
Jimmy Bryant - Frettin Fingers Frettin Fingers The Lightning Guitar of Jimmy Bryant CD3
http://rapidshare.com/files/194546457/J ... 3.rar.html
Nashville Guitars - A Showcase Of The Hottest Guitarists In Nashville (2000)
http://rapidshare.com/files/194536917/N ... _.rar.html
Scotty Anderson - 2nd Time Around
http://rapidshare.com/files/193346984/2 ... d.rar.html
The Hellecasters - (1993) Return of the Hellecasters
http://rapidshare.com/files/192305184/_ ... s.rar.html
The Hellecasters - (1994) Escape From Hollywood
http://rapidshare.com/files/192298224/_ ... d.rar.html
The Hellecasters - (1997) Hell III - New Axes To Grind
http://rapidshare.com/files/192288056/_ ... d.rar.html
http://www.rockerries.web-log.nl/
@ Za Muria imam još novih albuma koje sam sam postavio na rs i za koje vjerujem da bi ih rado imao u kolekciji ako već nema.
Merle Travis - (1967) Strictly Guitar
http://rapidshare.com/files/194956709/_ ... r.rar.html
Chet Atkins - (1961) Chet Atkins' Workshop
http://rapidshare.com/files/194954657/_ ... p.rar.html
Chet Atkins & Les Paul - (1976) Chester & Lester
http://rapidshare.com/files/128978804/L ... Lester.rar
Chet Atkins - (1964) Progressive Pickin'
http://rapidshare.com/files/194831374/_ ... _.rar.html
Jimmy Bryant - Frettin Fingers Frettin Fingers The Lightning Guitar of Jimmy Bryant CD3
http://rapidshare.com/files/194546457/J ... 3.rar.html
Nashville Guitars - A Showcase Of The Hottest Guitarists In Nashville (2000)
http://rapidshare.com/files/194536917/N ... _.rar.html
Scotty Anderson - 2nd Time Around
http://rapidshare.com/files/193346984/2 ... d.rar.html
The Hellecasters - (1993) Return of the Hellecasters
http://rapidshare.com/files/192305184/_ ... s.rar.html
The Hellecasters - (1994) Escape From Hollywood
http://rapidshare.com/files/192298224/_ ... d.rar.html
The Hellecasters - (1997) Hell III - New Axes To Grind
http://rapidshare.com/files/192288056/_ ... d.rar.html
Last edited by luckystrike on 07/02/2009 13:27, edited 1 time in total.
- Don Karlos
#1271 Re: Rockabilly - Psychobilly
Kad smo kod Merle-a...imaš li ti njegove picking stvari ali da nije praćen orkestrom? Znači nešto kao na "Will the circle be unbroken 1"?
- Muri
#1272 Re: Rockabilly - Psychobilly
ili nine pound hammer heheh
- luckystrike
#1273 Re: Rockabilly - Psychobilly
He he...želiš li to reći One Man Band,izraz koji je danas omiljen kod većine svatovskih bendova.Don Karlos wrote:Kad smo kod Merle-a...imaš li ti njegove picking stvari ali da nije praćen orkestrom? Znači nešto kao na "Will the circle be unbroken 1"?
Evo albuma na kojima Merle svira sam a imam ih:
(1956) The Merle Travis Guitar
(1959) In Boston
(1960) Walkin' The Strings
(1981) Travis Pickin'
Uz to imam i sve ostalo što je snimio na taj način pa ako ima neka stvar da te zanima pitaj ili reci koji album još želiš da postavim na rs.
- Don Karlos
#1274 Re: Rockabilly - Psychobilly
UH!!!!
Jel to on baš solo ili uz pratnju benda?(bas i metlice su podnošljive...).Ako je tako,onda bi jedan MP3 na kućnu adresu sa svime šta si naveo bio dovoljan...
Jel to on baš solo ili uz pratnju benda?(bas i metlice su podnošljive...).Ako je tako,onda bi jedan MP3 na kućnu adresu sa svime šta si naveo bio dovoljan...
- luckystrike
#1275 Re: Rockabilly - Psychobilly
Da, ovo su albumi na kojima sam svira nešto na akustičnog Martina a nešto na legendarnog Gibsona Super 400 i to potpuno sam bez ikakve pratnje a nekoliko stvari i pjeva.Don Karlos wrote:UH!!!!
Hoćeš da to postavim na rapidshare pa da skineš ili da spržim na jedan cd pa da ti pošaljem na kućnu adresu?
Samo te moram upozoriti na to ako ti budem slao na kućnu adresu da se neću moći suzdržati samo na jednom cd-u nego ću te toliko zatrpati sa time da nećeš znati odakle da kreneš sa slušanjem,Sergiu sam to napravio prošle godine u četvrtom mjesecu a on mi tek sada se ponekad javi kako mu se sviđa neki bend na onom dvd-u broj pet.