Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

GOLFER

#2 Re:

Post by GOLFER »

Pa valjda roditelji... neka vala tako i treba kad se vec moze... U zivotu sam vidio mnogo djece iz bogatih porodica koji se nicim bavili nisu i koje su roditelji gurali na nacin da im daju VELIK dzeparac, pa kasnije im kupe SKUPO auto, pa mu kasnije KUPE dobar posao itd... dakle nacin na koji neko gura ovu djecu podrzavam...
HAVANA

#3 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by HAVANA »

Ko god ,svaka mu čast :-D 13 godina 8)

B502

#4 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by B502 »

ne znam vala. ja ne vidim da su nešto. simpa je to djeca, mladi naraštaj i to... za razliku od santosa koji su bili super, ovi mi zvuče za najmanje dvije klase lošiji. ali nema kud ih nema. pomalo mi ide na živce. ima za djecu dječiji šlager. :skoljka:
Comrad

#5 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by Comrad »

Po Zeletovoj prici iz RB sa OBN-a pretpostavljam da su ovo sve djeca muzicara. Ovaj mali bubnjar je sin nekog bubnjara, a vjerujem da su i ovi ostali.

I ne kontam vas. Pa dizali ste Santose u nebesa. Niko nije pitao kakvu oni pozadinu imaju :-) Ok, sviraju bolje od ovih malaca, ali i onaj glavni iz santosa imao je ja mislim 16-17 godina.

Sto se mene tice, veoma dobro sviraju za svoje godine. Ipak, djeca su jbt po 13. godina. :-) To samo po sebi je dovoljno da budu vijest. Mislim da bi i neki drugi klinci, koji nemaju ledja, bili ajmo reci senzacija.

Nadam se da ce im i ovaj pjevac malo bolje propjevati. I iskreno ima bolji izgovor engleskog nego pola onih drugih pjevaca sto su bili na ratu bendova.

I imam osjecaj da se pljuju samo zato sto su nasi. Ne valja ni to jbg...pa draze mi je da se ovi guraju, mozda i naprave nesto, nego da mi se Deen krevelji sa svojim nebuloznim pjesmama...eto ova djeca su ga vec prestigla po svirkama. :D
B502

#6 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by B502 »

nadam se da za novu godinu neće biti ispred BBI. to bi bilo previše:)))
ma sve je to ok. neka ih nek sviraju, ali brate...
i jeste bilo nefer prema ostalima u ratu bendova. a dobili su više prostora od sviju. zato i pitam ko ih to gura toliko.meni nisu nešto nisu vunderklinci a hoće da ih naprave takvim.
santosi su meni bolji, ali svako ima pravo na svoje mišljenje.
Pitar s Kariba

#7 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by Pitar s Kariba »

a uvijek mora neko da te gura ...
pa nek se vala našao neko da i njih pogura :thumbup:
:bih:
da imaju neku konkurenciju pa da mi bude krivo što šansu dobijaju oni a neko drugi pa hajde.. ali ovako.. ne znam da postoji sličan r'n'r bend u regiji a kamo li kod nas.. tako da.. nek im je sretno i želim im sve najbolje.. a što ne sviraju najbolje .. pa naučit će .. imaju vremena :) ako ne nauče, ništa neće ni biti od njih i eto ...
B502

#8 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by B502 »

i od njih će biti ništa.
nisu dovoljno stari da bi bili plavi orkestar, a nisu dovoljno mladi da bi bili mocart. proizvod je ufurana dječurlija. za mali šlager ok, ali medju odrasle nikako
muniza

#9 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by muniza »

.
Last edited by muniza on 21/02/2012 18:14, edited 1 time in total.
B502

#10 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by B502 »

a i zele mi je išao na živce. hvali ih pa više ne zna šta da kaže pa se ponavlja. vidiš na silu (plaćeno da se kaže)
HAVANA

#11 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by HAVANA »

Ako ovo nije dobro,ja ne znam šta je?
Kako treba da zvuče djeca od 13 godina :?
Sviram 32 godine svog života i meni je ovo FENOMENALNO za trinaestogodišnjake :-D al eto...ima ih što bolje znaju :cry:
Jebo majku ima li išta što je pozitivno a da se ne nadju kritičari,sve experti...onaj hoće auto da kupi-poklope ga,onaj hoće stan-poklope ga,onaj hoće da se vrati i otvori firmu-poklope ga...sad i djeca od 13 godina-eh eto i to nije ništa posebno... :-)
kurty

#12 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by kurty »

Jedan jedini "problem" sa ovom djecom jeste to da su nasi...
Djeca se odala muzici, i rade to fino, nisu na ulici, ne nosaju nozeve... Al jok...bolje sve strano od naseg...

Prosle godine Laticevi, ovi godine Mangaficevi... I odmah belaj... To frka ako je roditelj muzicar da i djete bude????????

Sarajevo je super grad za sve sa strane... Samo ono sarajevsko nije OK... Koliko je samo bendova poteklo iz Sarajeva, a hajde sad realno recite kada ste zadnji put culi za neki novi bend iz Sarajeva da iole dobro svira???
A malo malo tema "doslje vs domaci" :roll: :roll: :roll:
black

#13 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by black »

HAVANA wrote:Ako ovo nije dobro,ja ne znam šta je?
Kako treba da zvuče djeca od 13 godina :?
Sviram 32 godine svog života i meni je ovo FENOMENALNO za trinaestogodišnjake :-D al eto...ima ih što bolje znaju :cry:
Jebo majku ima li išta što je pozitivno a da se ne nadju kritičari,sve experti...onaj hoće auto da kupi-poklope ga,onaj hoće stan-poklope ga,onaj hoće da se vrati i otvori firmu-poklope ga...sad i djeca od 13 godina-eh eto i to nije ništa posebno... :-)
bash tako drug...sve strucnjaci koji bi popishali sve i svasta
a malci za svoje godine prashe vishe vec dobro
B502

#14 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by B502 »

mali ne zna pjevati pod br.1.
i kao drugo nedorasli su totalno. kad pure još malo pojedu nek se promovišu. ima boljih talenata (npr. sport) ali nemaju para, nažalost, pa im ne može babo platiti zeleta, OBN, BBI, snimanje CD-a i sl.
Sezam

#15 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by Sezam »

Onaj mali bubnjar razvaljuje. :thumbup:
B502

#16 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by B502 »

Sezam wrote:Onaj mali bubnjar razvaljuje. :thumbup:
onaj što svira klavijature neće biti loš, fino on to pristićima...
kurty

#17 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by kurty »

B502 wrote:mali ne zna pjevati pod br.1.
i kao drugo nedorasli su totalno. kad pure još malo pojedu nek se promovišu. ima boljih talenata (npr. sport) ali nemaju para, nažalost, pa im ne može babo platiti zeleta, OBN, BBI, snimanje CD-a i sl.
jbg sad...

ovo su vec subjektivne stvari
DaysleepeR

#18 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

Ibro Mangafić, Mirsad Ibrić. Aka Hukeljić i ostali narodnjaci...

Djeca će i završit kao narodnjački bend, prerano su otkrili rokenrol...

živi bili pa vidjeli

i nije uopšte problem što djeca ničim izazvani imaju koncert pred BBI-em, problem je što niko drugi to ne može ni pomislit a kamoli uradit

dakle da se prisjetimo citata:

"sve su životinje ravnopravne, samo su neke životinje ravnopravnije od drugih"
black

#19 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by black »

DaysleepeR wrote:Ibro Mangafić, Mirsad Ibrić. Aka Hukeljić i ostali narodnjaci...

Djeca će i završit kao narodnjački bend, prerano su otkrili rokenrol...

živi bili pa vidjeli

i nije uopšte problem što djeca ničim izazvani imaju koncert pred BBI-em, problem je što niko drugi to ne može ni pomislit a kamoli uradit

dakle da se prisjetimo citata:

"sve su životinje ravnopravne, samo su neke životinje ravnopravnije od drugih"
ma dobro to je ok, na kraju krajeva ne interesuje me ciji su, i da li ih neko gura ili ne, ali cinjenica je da malci za svoje godine fino sviraju...
LSD

#20 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by LSD »

Odmah popljuj i sahrani u startu...nema nikome uzdizanja ni uspjeha u Šeheru...ne smije niko biti iznad mahale...stari dobri bosanski merhamet i mentalitet :mrgreen:
Cholina_Lokica

#21 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

sjooo, jedva se doceka neko da se pljuje... :| fuj
black

#22 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by black »

Cholina_Lokica wrote:sjooo, jedva se doceka neko da se pljuje... :| fuj
ma poznato je to da se kod nas sve popisha, na svaciji rad...u startu se doceka sa onim :arrow: ma 'ta ce on/a/i
razumio bi da su to neki muzicari koji vec duze rade, pa se raspravlja i kritikuje, ali ovo su ba klinci koji tek pokusavaju nesto..
GOLFER

#23 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by GOLFER »

Ja naroda i govana... Fakat mi, sarajlije, imamo komplekse sami prema sebi... vise puta sam se uvjerio, bas u muzici, da se nasi pjevaci, izvodjaci, sviraci i na kraju bendovi na svaki moguci nacin pokusavaju POPLJUVAT (tj pljuju) od nas samih, dok drugi pored njih, koji datim prilikama nisu iz Sarajeva, dobijaju nase odsevljenje, paznju, hvalu itd... I ti sto dobiju podrsk od nas sarajlija, vecinom je dobijaju samo da bi mi POKAZALI nasim (ovim sto ih pljujmo) da ih nepodnosimo, pa tako pred njima namjerno druge uzdizemo a njih ponizavamo. ma fujjjj....

Djeca sviraju solidno, bave se necim i u najmanju ruku treba im na tome cestitati, dok mnoga druga djecurlija sjedi po FB i kaficima ovi nesto rade i uvjek cu dati podrsku svakome ko nesto kreativno i sl. radi, pa i ako se meni to ne svidja. Nagledao sam se prdiguza koji se nicim nebave ali zato po svem pljuju i muka mi je vise od toga...
DaysleepeR

#24 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

Nema tu pljuvanja, ja govorim iz iskustva, jer nisu jedini iz ovog grada koji su bili vanserijski talenti pa zavrsili kao narodnjaci...

vecina ih tako zavrsi na svim ex yu prostorima, tu zlobe nema, to je reala

ovo drugo, eto dajte mi bilo koga da ima fenomenalan bend da ce dobiti priliku da napravi koncert pred BBi-em bez intervencija i debelih stela. no way, svakako i druge svirke prekida policija...

"sve su zivotinje ravnopravne, samo su neke ravnopravnije od drugih"
USAblues

#25 Re: Rock and roll škola ispred BBI Centra u Sarajevu

Post by USAblues »

Neka ba djece , nek sviraju.....nemojte tako negativni biti....bolje nego da su na ulici ili neki problemi....a koako ce se njihova karijara odvijati to niko nezna..potencijal je tu ....dileme nema....pustite djecu nek imaju FUN...ma koliko dugo to trajalo....sretno vam mali rokeri... :thumbup: a ako Bogda za koju godinu neka naprave neki svoj materijal.....gledam ovaj video na um mi pade onaj Jastin Biber iz amerike....imaju frizove iste :)
Post Reply