Robovlasnici-privatnici
- sheilak
#126 Re: Robovlasnici-privatnici
Posao recepcionara i nije bas smijanje daj kljuc javi se na telefon i sl
Rodjak mi u bg radi taj posao i nije nimalo jednostavan
Daj iznesi kofere gore daj idi po auto gosta idi vidi na sta se zali neki drugi smanji klimu u citavom objektu daj lijevo daj desno
Ne kazem da je uvijek tako al ima posla
Nisu to hiltoni u monaku da imaju nosaci oni sto voze auta u garazu i sl
E sad 750 maraka ne znam je li mala je li velika za taj posao i u to necu ulaziti al itekako ima posla kao recepcioner
Doduse mozda je kod recepcionerki malo drugacije (r)
Rodjak mi u bg radi taj posao i nije nimalo jednostavan
Daj iznesi kofere gore daj idi po auto gosta idi vidi na sta se zali neki drugi smanji klimu u citavom objektu daj lijevo daj desno
Ne kazem da je uvijek tako al ima posla
Nisu to hiltoni u monaku da imaju nosaci oni sto voze auta u garazu i sl
E sad 750 maraka ne znam je li mala je li velika za taj posao i u to necu ulaziti al itekako ima posla kao recepcioner
Doduse mozda je kod recepcionerki malo drugacije (r)
- mirsek
#127 Re: Robovlasnici-privatnici
Ma udata zena, ima djecu i muz joj radi negdje na budzetu.Znaci nije bas toliko ocajna.bumerangss wrote:
Mora da se gazdi uvukla pod jorganjer kako drugacije objasniti da cistacica postane šefica?!
Pa vjerovatno se pokazala na poslu, ne znam jel radila u restoranu ili kao cistacica ali sad je kao neki sef osoblja.
Last edited by mirsek on 20/04/2016 17:00, edited 1 time in total.
-
bumerangss
#128 Re: Robovlasnici-privatnici
Samo od tebe sam cuo da trgovci vecinu vremena presjede a recepcioneri padoše s nogu!Nisrin wrote:madner wrote:Pa to je ono, bolje je voziti Porsche od Golfa, no to ne znaci da Golf nije bolji od hodanja.![]()
Ako joj pare ne trebaju ili misli da ce bolji posao pasti sa neba, neka ceka. Hiljade i hiljade ljudi tako nadje bolje placen posao, ceka dok ne dodje ponuda za posao od bar 1500
I sama sam krenula od 300KM pa napredovalaAli jedno je rditi sa 20 godina za 300, a drugo kad si zreliji, stariji, u braku, s djecom itd...
![]()
Meni je nerealno odmah ocekivati neke woow plate, ali ako ocekujes da adim vikende, prekovremene, s jednim slobodnim danom ili nijednim, onda ocekujem i platu od 900-1000KM!
Pojedine kolegice rade u trgovinama za 700KM, a vecinu vremena presjede jer nemaju prometa...Nije isto!
-
bumerangss
#129 Re: Robovlasnici-privatnici
ho oponopono wrote:...joj što ne mogu preseravanja...
- duminjo
#130 Re: Robovlasnici-privatnici
Ovo je najveci problem. Zaposlis se na recepciji, radis SVE sto gazdi treba. Cuvas nekoj familiji dijete, vremenom od tebe naprave roba, radis SVE. zaposlis se ko konobar, radis SVE (gazdi krecis stan)Black swan wrote:nije problem što su male plate nego što gazde mnogo više izvuku
kd bi povećali plate za 200-300 stoje sitnoj buraniji
malo bi izgubili
ali dugoročno bi svi dobili
Imas platu 600 I hajd kontas jebiga za taj poso sta ces... I malo po malo najmanje radis poso koji trebas a ostalo SVE radis
- TDK-90
#131 Re: Robovlasnici-privatnici
Uciti uciti i samo uciti , pardon citativješalica wrote:Kad si se posro na Bingo.bio bi red da kazes gdje kupujes kvalitetnu hranu da ne kupujemo kinesko smeceTDK-90 wrote:Mala zemlja malo trziste slaba platezna moc.
Evo konkretno Bingo i radnici u Bingu , borba za svakog kupca i svaku marku je primorala gazdu, a gazda primorao radnike da rade skoro 24/7 skoro pa je tako.
Kupci cesto ( ne uvijek...ali cesto) bez prijeke potrebe kupuju jako nekvalitetnu robu koja je privlacna samo jer je prejeftina.
Onda ti isti kupci pristaju da kupuju robu koja nema onu kolicinu koju je tradicionalno imala ili ima kod drugih proizvodjaca ( npr 900 gr secera , 450 gr rize i sl)
Upostavljen je lanac/navika gdje musterija zahtijeva da u bilo koje doba dana ili sedmice kupi sto vise robe za sto manje para, cesto nema potrebu tu robu kupovati i podrzavati nezdaravu privredu , ali ipak je nabavlja ( svima je jasno koliko stvarnog otpada se prodaje u Bingu mahom ne jestivo kinesko beskorisno smece.... i nesto cak i jestivog otpada na zalost)
Jednostavno jedno drugo tjera tj. mi sami sebe guramo u losije stanje.
Moj osvrt je na Bingo u Tuzlanskom kantonu, gdje su ljudi/kupci razvili naviku da cesto kupuju nekom, nesto u povodu necega-poklon.
Misli se na fakat smrdljivu kinesku robu ....kucne NEpotrebstine, ne kvalitetan alat, el. uredjaje i sl.
...ah da kultura, ophodjenja prema drugom na je nivou tj. kao i u Bingu prilagodjena BiH trzistu
Last edited by TDK-90 on 20/04/2016 18:37, edited 2 times in total.
- vješalica
#132 Re: Robovlasnici-privatnici
pročitaj šta si napisao pa onda boldirajTDK-90 wrote:Uciti uciti i samo uciti , pardon citativješalica wrote:Kad si se posro na Bingo.bio bi red da kazes gdje kupujes kvalitetnu hranu da ne kupujemo kinesko smeceTDK-90 wrote:Mala zemlja malo trziste slaba platezna moc.
Evo konkretno Bingo i radnici u Bingu , borba za svakog kupca i svaku marku je primorala gazdu, a gazda primorao radnike da rade skoro 24/7 skoro pa je tako.
Kupci cesto ( ne uvijek...ali cesto) bez prijeke potrebe kupuju jako nekvalitetnu robu koja je privlacna samo jer je prejeftina.
Onda ti isti kupci pristaju da kupuju robu koja nema onu kolicinu koju je tradicionalno imala ili ima kod drugih proizvodjaca ( npr 900 gr secera , 450 gr rize i sl)
Upostavljen je lanac/navika gdje musterija zahtijeva da u bilo koje doba dana ili sedmice kupi sto vise robe za sto manje para,cesto nema potrebu tu robu kupovati i podrzavati nezdaravu privredu , ali ipak je nabavlja ( svima je jasno koliko stvarnog otpada se prodaje u Bingu mahom ne jestivo kinesko beskorisno smece.... i nesto cak i jestivog otpada na zalost)
Jednostavno jedno drugo tjera tj. mi sami sebe guramo u losije stanje.![]()
Moj osvrt je na Bingo u Tuzlanskom kantonu, gdje su ljudi/kupci razvili naviku da cesto kupuju nekom, nesto u povodu necega-poklon.
Misli se na fakat smrdljivu kinesku robu ....kucne NEpotrebstine, ne kvalitetan alat, el. uredjaje i sl. i
- vjesticanametli
#133 Re: Robovlasnici-privatnici
prog321 wrote:Zastitari su posebna priča za sebe.
Kukaju da imaju 500 KM na ruke , a njihov posao može obavljati metla sa značkom.![]()
Staviš metlu u čošak, natakneś neku vojnu kapu. I voala
- Nisrin
#134 Re: Robovlasnici-privatnici
.
Last edited by Nisrin on 19/07/2016 23:36, edited 3 times in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#135 Re: Robovlasnici-privatnici
a gdje može sresti više dobrostojećih muškaraca iz različitih gradova i zemalja nego u nekom hotelu?JThomas wrote:pa može i bez recepcije ako ima šlifa za to, a ako nema neće joj puno pomoći ni recepcija...
izraelci su legende... oni svoje kćerke u vojsci šalju na rampe kasarni da se što prije udaju
živa istina
nemamo vojsku ali imamo hotele
- mirsek
#136 Re: Robovlasnici-privatnici
S boldiranim bih se generalno slozioNisrin wrote:
U cemu je problem ako imam takve primjere oko sebe...cim ti mozes provoditi vecinu vremena na FBu, viberu, ispijajuci kafe tokom RADNOG VREMENA sta je to nego placeni nerad i sjedenje?! Dok neko gine za taj novac, tipa radnica u BBIu i SCCu...
Neko spomenu medicinske sestre, poznajem ih nekoliko i svakoj je plata 1000+, sto po UKCSu sto po privatnim klinikama...ja nisam radila na recepciji i ne znam licno, ali svi sto rade kazu da je stresno poseno kad radi su hotelu sa 200+ soba i bezveze kad neko kaze da se samo smijes napucana, nasminkana, urucujes kljuceve i javljas se na telefon-.vraga!!!
Opet, kolegica radi kao ass zubaru i ima 750KM, ne ostaje prekovremeno, ima zagarantovan dan slobodan, ponekad i dva, uredno prijavljena, sama kaze da nema napora na poslu...
Na svakom poslu ima zrtve, i ja dodjem sa temp 20 dana pa me niko ne pita kako sam i mogu li, nego radi i suti, ali sam PLACENA dovoljno da sve to podnosim...nije problem u samom radu, mislim nikome, nego u losim platama!!!
Gledam na FBu, pekara na Podhrastosvima, radn vrijeme od 5:30h do 14:30h i od 14:30h do 23h, jedan dan free svkih 15 dana, plata 500KM! Kome se to isplati i ko moze reci da je to lagan posao? Nije to samo poslozi peciva i prodaj, nego i cisti sve okolo, uzimaj narudzbe, gini za 500KM..itd primjera milion...mozda nekom sa trogodisnjom skolom da je tih 750KM vrhunac, ali nije svakome...ja ne potcjenjujem niciji posao, sjedim u Metropolisu i gledam kuhare, nisu nikako stali tih sat vremena, a vjerovatno i nece veceras do 23h...
Koliko bi nezaposlenih sa VSS i kopalo i utovaralo za platu od 1000+ KM ? Ja mislim ogromna vecina.
Last edited by mirsek on 20/04/2016 20:48, edited 1 time in total.
- madner
#137 Re: Robovlasnici-privatnici
Pa smjesna diskusija, da nema ko raditi za te pare, ne bi plate bile takve.
Tj. da ona ima nekog boljeg izbora ne bi ni razmisljala.
Tj. da ona ima nekog boljeg izbora ne bi ni razmisljala.
- Nisrin
#138 Re: Robovlasnici-privatnici
.
Last edited by Nisrin on 19/07/2016 23:36, edited 1 time in total.
- mirsek
#139 Re: Robovlasnici-privatnici
Znaci bukvalno da radis za dzeparac a da zivis sa rodteljima koji te hrane i placaju rezije.Nisrin wrote:Dok je ovaca bit ce i vune...
citam raspravu na FBu...gospodja drzi agenciju za njegu starijih...
Posao kucne njege starih i bolesnih lica podrazumjeva kupanje,hranjenje,presvlacenje,mjenjanje pelena,praznjenje kese urinarnig katetera,mjenjnje stome,davanje terapije,mjerenje secera,pritiska i ostalih parametara.Svi pacijenti su u svojim kucama i svaka sestra,tehnicar i njegovateljica imaju svoga pacijenta.Rade se dezure koje traju po osam sati,dvanaest (dnevna smjena,rijetko nocna)i dvadeset i cetiri.Kada su u pitanju smjene od 12 i 24 jednoga pacijent radi dvoje i smjenjuju se.Kadar trazimo stalno jer stalno primamo nove pacijente!I
OVO JE OPIS POSLA, plata je 400KM za smjene od 8h i 12h, a za 24h je 500 :s i cudi se sto ljudi nece da rade, sto bjeze itd...Ja ne znam sto je onda svima cudno sto mladi bjeze odavde i idu isto ovo raditi za puno vece pare negdje vani...
Nisi odgovorila, iz cega ti drugarica ima master ??
Mozda sa tom informacijom mozemo dati kvalitetnije misljenje i bolje prijedloge sta bi joj se isplatilo da uradi ?
- Nisrin
#140 Re: Robovlasnici-privatnici
.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#141 Re: Robovlasnici-privatnici
Pa neces valjda jesti alat, el. Uredjaje i sl? Jedino ako je to tebi jestivo jer je iz Binga?vješalica wrote:pročitaj šta si napisao pa onda boldirajTDK-90 wrote:Uciti uciti i samo uciti , pardon citativješalica wrote:
Kad si se posro na Bingo.bio bi red da kazes gdje kupujes kvalitetnu hranu da ne kupujemo kinesko smece![]()
Misli se na fakat smrdljivu kinesku robu ....kucne NEpotrebstine, ne kvalitetan alat, el. uredjaje i sl. i
- mirsek
#142 Re: Robovlasnici-privatnici
Stoji to sto kazes za njen trud ali ne moze ona ocekivati da joj neko za tu poziciju na recepciji daje vecu platu samo zato sto je ona master i sto se trudila da uci 5 godina. Isto kao kad bih ja istovarao gajbe i palete na pijaci i trazio da mi plata bude veca za 50% jer sam zavrsio Ekonomiju.Nisrin wrote:mirsek wrote:Nisi odgovorila, iz cega ti drugarica ima master ??Nisrin wrote:Dok je ovaca bit ce i vune...
citam raspravu na FBu...gospodja drzi agenciju za njegu starijih...
Posao kucne njege starih i bolesnih lica podrazumjeva kupanje,hranjenje,presvlacenje,mjenjanje pelena,praznjenje kese urinarnig katetera,mjenjnje stome,davanje terapije,mjerenje secera,pritiska i ostalih parametara.Svi pacijenti su u svojim kucama i svaka sestra,tehnicar i njegovateljica imaju svoga pacijenta.Rade se dezure koje traju po osam sati,dvanaest (dnevna smjena,rijetko nocna)i dvadeset i cetiri.Kada su u pitanju smjene od 12 i 24 jednoga pacijent radi dvoje i smjenjuju se.Kadar trazimo stalno jer stalno primamo nove pacijente!I
OVO JE OPIS POSLA, plata je 400KM za smjene od 8h i 12h, a za 24h je 500 :s i cudi se sto ljudi nece da rade, sto bjeze itd...Ja ne znam sto je onda svima cudno sto mladi bjeze odavde i idu isto ovo raditi za puno vece pare negdje vani...
Mozda sa tom informacijom mozemo dati kvalitetnije misljenje i bolje prijedloge sta bi joj se isplatilo da uradi ?
engleski jezik i knjizevnost,a vanredno studira i na FPN, ne znam dokle je stigla!
Nije bitna poenta njenog zvanja, opet se trudila i ucila 5 godina,, za razliku od nekog ko je zavrsio trogodisnju srednju skolu i njemu je ta plata od 750KM mozda i vrhunac i sasvim uredu prihvata rad bez dana odmora u sezoni, smjene, udaljenost hotela i sta sve nosi posao sa sobom...
Sto se nje tice i njene struke moze probati freelancing tipa copywriting, prevode uputstava, pisanje clanaka na engleskom itd.
Neka potrazi malo po netu, ako se potrudi u tim vodama mozda ce moci da zaradjuje neku solidnu platu i od kuce.
-
lajkujMe
#143 Re: Robovlasnici-privatnici
Cujem ovu raspravu oko recepcije i smijem se grehotom. Vecina vas je rekla da je to dobar dan evo kljuc dovidjenja!!! Mozda negdje ali sigurno ne u BIH.
Biti na recepciji ovdje znaci biti sljedecih zanimanja:
-Knjigovodja
-Ekonomista
-PR menadzer
-Programer
-Higijenicar
-Kuhar
-Psiholog
-Cuvar
-Administrativni radnik
-Majstor za elektroniku
-Nosac aka fizicki radnik
-Taxist
-Geograficar
-Lingvist, odlicno poznavanje najmanje dva jezika je uvjet za ovaj posao
Ili jednostavno momak/cura za sve
Kad se zaposlis kao recepcioner to te ocekuje jer gazde misle da si svemoguc a da si dzabaluka. Radi se nerijetko po 12 sati 1-2-3 smjena. Kao sto neko rece, slobodni dani su neredovni, zna se raditi i po 2-3 hefte bez dana odmora, u nekim smjestajima cak ga i nema nikako. Plate su cesto manje od 500 km sta vise prosjek je 400-500 km za 9-12 sati rada. Rad sa ljudima zna biti vrlo lijep ali zna i biti vrlo pogan, odvratan i opasan.
Neprijavljenost i kasnjenje plata su redovne. Novo komponovani mikro privatnici koji drze ove male hotelcice su najgore sorte ljudi to bi umrlo prije nego sto ti da zasluzenu platu.
Da ne govorim o tome sto npr recepcionar odgovara npr ko je u usao u hotel posto ih vecina naplacuje po osobi a ne po sobi to znaci ako se neko prokrijumcari sta mislite ko ce to platiti? Ostecenje inventara a da se gostu ne naplati? Kome se to naplacuje? Ostecenje vozila ili jos gore kradja vozila na parkingu hotela? Ko za to odgovara posto vecina njih nema pravog cuvara? Nedo bog da te inspekcija uhvati placas onda gazdi za "stetu napravljenu".
Kaze neko gospodski posao, mozda jeste vani, ovdje u BIH nas iskoristavaju maksimalno daju nam milion van recepcionarskih poslova a smatraju nas kao one koji "ture kljuceve".
Da je barem baksisa ali jok to je rijetkost vecinom daju higijenicarima i konobarima pored recepcije samo prodju iako smo im obezbjedili informacije o gradu, eventima i savjetima za izlaz na jelo, nocni zivot, i zanimljivosti, iako smo im pripremili promo materijal, mape i slicno, iako smo im preporucili i obezbjedili ture, rent a car, bus i voz karte, karte za evente ili koncerte i slicno. Rezervisali smjestaj u drugim gradovima. Odgovorili odmah na njihove zalbe tipa ne radi mi tv u sobi. Pomogli mu da se popne uz stepenice iako je pijan kao letva i jos slomio nogu a usput me vrijedja na svakoj osnovi a ja mu se ljubazno smjesim....
pretjerao sam ali jbg navrilo mi.
-Knjigovodja
-Ekonomista
-PR menadzer
-Programer
-Higijenicar
-Kuhar
-Psiholog
-Cuvar
-Administrativni radnik
-Majstor za elektroniku
-Taxist
-Geograficar
Kad se zaposlis kao recepcioner to te ocekuje jer gazde misle da si svemoguc a da si dzabaluka. Radi se nerijetko po 12 sati 1-2-3 smjena. Kao sto neko rece, slobodni dani su neredovni, zna se raditi i po 2-3 hefte bez dana odmora, u nekim smjestajima cak ga i nema nikako. Plate su cesto manje od 500 km sta vise prosjek je 400-500 km za 9-12 sati rada. Rad sa ljudima zna biti vrlo lijep ali zna i biti vrlo pogan, odvratan i opasan.
Neprijavljenost i kasnjenje plata su redovne. Novo komponovani mikro privatnici koji drze ove male hotelcice su najgore sorte ljudi to bi umrlo prije nego sto ti da zasluzenu platu.
Da ne govorim o tome sto npr recepcionar odgovara npr ko je u usao u hotel posto ih vecina naplacuje po osobi a ne po sobi to znaci ako se neko prokrijumcari sta mislite ko ce to platiti? Ostecenje inventara a da se gostu ne naplati? Kome se to naplacuje? Ostecenje vozila ili jos gore kradja vozila na parkingu hotela? Ko za to odgovara posto vecina njih nema pravog cuvara? Nedo bog da te inspekcija uhvati placas onda gazdi za "stetu napravljenu".
Kaze neko gospodski posao, mozda jeste vani, ovdje u BIH nas iskoristavaju maksimalno daju nam milion van recepcionarskih poslova a smatraju nas kao one koji "ture kljuceve".
Da je barem baksisa ali jok to je rijetkost vecinom daju higijenicarima i konobarima pored recepcije samo prodju iako smo im obezbjedili informacije o gradu, eventima i savjetima za izlaz na jelo, nocni zivot, i zanimljivosti, iako smo im pripremili promo materijal, mape i slicno, iako smo im preporucili i obezbjedili ture, rent a car, bus i voz karte, karte za evente ili koncerte i slicno. Rezervisali smjestaj u drugim gradovima. Odgovorili odmah na njihove zalbe tipa ne radi mi tv u sobi. Pomogli mu da se popne uz stepenice iako je pijan kao letva i jos slomio nogu a usput me vrijedja na svakoj osnovi a ja mu se ljubazno smjesim....
- Nisrin
#144 Re: Robovlasnici-privatnici
.
- Prpa.ba
#145 Re: Robovlasnici-privatnici
Nazalost, trzisna ekonomija ne funkcionise po principu koliko se ko trudio, vec kakva je ponuda, potraznja i mogucnost pojedinca da privredjuje poslodavcu. Fakultetsko obrazovanje samo za sebe u konkretnom slucaju ne nudi nikakvu komparativnu prednost u odnosu na druge kandidate koji govore engleski jezik.Nisrin wrote:engleski jezik i knjizevnost,a vanredno studira i na FPN, ne znam dokle je stigla!
Nije bitna poenta njenog zvanja, opet se trudila i ucila 5 godina,, za razliku od nekog ko je zavrsio trogodisnju srednju skolu i njemu je ta plata od 750KM mozda i vrhunac i sasvim uredu prihvata rad bez dana odmora u sezoni, smjene, udaljenost hotela i sta sve nosi posao sa sobom...
I zapad je pun liberal arts majorsa koji vrte burgere u McD'u za istu satnicu kao i highschool dropouts.
- mirsek
#146 Re: Robovlasnici-privatnici
E pa fino, za ovaj radni opus bih trazio cetverocifrenu platu ili bih sa osmijehom bez imalo griznje savjesti mahnuo sa ulaznih vrata i rekao u sebi hvala Bogu pa barem mogu da se kotarisem ove bagre.lajkujMe wrote:Cujem ovu raspravu oko recepcije i smijem se grehotom. Vecina vas je rekla da je to dobar dan evo kljuc dovidjenja!!! Mozda negdje ali sigurno ne u BIH.
-Knjigovodja
-Ekonomista
-PR menadzer
-Programer
-Higijenicar
-Kuhar
-Psiholog
-Cuvar
-Administrativni radnik
-Majstor za elektroniku
-Taxist
-Geograficar
- JThomas
#147 Re: Robovlasnici-privatnici
takvog kojem je to vrh i ostvarenje sna - nema. možda onaj ko je odrastao bez oba roditelja na ulici, ali i on bi kad bi dobio takav posao krenuo stremiti ka još boljem. međutim poenta je da to za posao gdje se ne koriste nikave posebne vještine, u privatnom sektoru, u današnjoj bosni i hercegovini jeste OK plata, možda i više od toga.Nisrin wrote:Zato kazem nije poenta samog posta to, nego je mizerna plata od 750KM, a nekome je eto to vrhunac, vrh, ostvarenje sna...mozda je ipak neke poslove bolje prepustiti onima sa odredjenom strucnom spremom, jer eto dosta djevojaka sa engleskog jezika radi na odlicnim pozicijama, za mnogo vece plate itd, ali nema svako srece ali to je vec neka druga tema!mirsek wrote: Stoji to sto kazes za njen trud ali ne moze ona ocekivati da joj neko za tu poziciju na recepciji daje vecu platu samo zato sto je ona master i sto se trudila da uci 5 godina. Isto kao kad bih ja istovarao gajbe i palete na pijaci i trazio da mi plata bude veca za 50% jer sam zavrsio Ekonomiju.
Sto se nje tice i njene struke moze probati freelancing tipa copywriting, prevode uputstava, pisanje clanaka na engleskom itd.
Neka potrazi malo po netu, ako se potrudi u tim vodama mozda ce moci da zaradjuje neku solidnu platu i od kuce.
Pitanje je bilo da li je ta plata OK, hvala na misljenjima
- mirsek
#148 Re: Robovlasnici-privatnici
Plata je OK za tu poziciju AKO ne radi sve one poslove i referate sto je kolega gore fino taksativno naveo, u takvom slucaju plata je premalaNisrin wrote:Zato kazem nije poenta samog posta to, nego je mizerna plata od 750KM, a nekome je eto to vrhunac, vrh, ostvarenje sna...mozda je ipak neke poslove bolje prepustiti onima sa odredjenom strucnom spremom, jer eto dosta djevojaka sa engleskog jezika radi na odlicnim pozicijama, za mnogo vece plate itd, ali nema svako srece ali to je vec neka druga tema!mirsek wrote: Stoji to sto kazes za njen trud ali ne moze ona ocekivati da joj neko za tu poziciju na recepciji daje vecu platu samo zato sto je ona master i sto se trudila da uci 5 godina. Isto kao kad bih ja istovarao gajbe i palete na pijaci i trazio da mi plata bude veca za 50% jer sam zavrsio Ekonomiju.
Pitanje je bilo da li je ta plata OK, hvala na misljenjima
- sheilak
#149 Re: Robovlasnici-privatnici
Samo sto svi vide recepcionera kako daje kljuceve kako se javlja na telefon i smijesi se
Dadoh primjer rodjaka iz bg al ne vjerujem da je bolje ovdje mozda cak i gore a i on je u boljem hotelu u centru bg
Za lajkuj me ne znam al gdje god da je ribaju ga kao sto napisa (r)
Dadoh primjer rodjaka iz bg al ne vjerujem da je bolje ovdje mozda cak i gore a i on je u boljem hotelu u centru bg
Za lajkuj me ne znam al gdje god da je ribaju ga kao sto napisa (r)
-
prog321
#150 Re: Robovlasnici-privatnici
Iskreno, nema velike razlike od srednje škole i magistra engleskog jezika.
Konkurencija je google translate
Konkurencija je google translate