Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- em11r
#1 Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Da li je neko se susretao sa ovim mjenjacem/autom. Ima ga i u Audiju A2.
Kod mene (mame) je u pitanju 1.2 tdi sa tim mjenjacem i imam problem da usred voznje samo izbaci iz brzine, motor nastavi raditi na stangasu, papucica gasa ne reaguje. Moram ga ugasiti pa ponovo upaliti i onda ide dalje. Jednom sam vec u Nipexu mjenjao neke senzore, davace brzine kostalo bruku para poslije mjesec opet isto. Nekad zna biti rahat mjesec, nekad se u 20 kilometara 5 puta "zagasi"
Zna li ko kakve strucnjake za ove mjenjace.
Kod mene (mame) je u pitanju 1.2 tdi sa tim mjenjacem i imam problem da usred voznje samo izbaci iz brzine, motor nastavi raditi na stangasu, papucica gasa ne reaguje. Moram ga ugasiti pa ponovo upaliti i onda ide dalje. Jednom sam vec u Nipexu mjenjao neke senzore, davace brzine kostalo bruku para poslije mjesec opet isto. Nekad zna biti rahat mjesec, nekad se u 20 kilometara 5 puta "zagasi"
-
direstraits0078
#2 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Taj motor i taj mjenjac jedu novce. Sve je ok dok rade, ali kad se stvari pocnu kvariti, onda nema kraja. Prijatelj je prodao istog takvog, prvo mu je odvalila pumpa vode i mijenjao je pola motora, a onda je mjenjac otkazao poslusnost. Senzore i ostalu pratecu galanteriju je mijenjao nebrojeno puta. Prodaj ako mozes.
- em11r
#3 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Ma ne mogu ovakvog prodati. Sutra opet ga vozim u Nipex pa cemo vidjeti. Mislio sam da ima ovde nekog sa znanjem, ali haman samo ovi sto zalezu u krivinama i voze 300direstraits0078 wrote:Taj motor i taj mjenjac jedu novce. Sve je ok dok rade, ali kad se stvari pocnu kvariti, onda nema kraja. Prijatelj je prodao istog takvog, prvo mu je odvalila pumpa vode i mijenjao je pola motora, a onda je mjenjac otkazao poslusnost. Senzore i ostalu pratecu galanteriju je mijenjao nebrojeno puta. Prodaj ako mozes.
-
NediM17
#4 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Drzi se ti druze ubuduce Citroena, nikav FauVau nije auto bio.em11r wrote:Ma ne mogu ovakvog prodati. Sutra opet ga vozim u Nipex pa cemo vidjeti. Mislio sam da ima ovde nekog sa znanjem, ali haman samo ovi sto zalezu u krivinama i voze 300direstraits0078 wrote:Taj motor i taj mjenjac jedu novce. Sve je ok dok rade, ali kad se stvari pocnu kvariti, onda nema kraja. Prijatelj je prodao istog takvog, prvo mu je odvalila pumpa vode i mijenjao je pola motora, a onda je mjenjac otkazao poslusnost. Senzore i ostalu pratecu galanteriju je mijenjao nebrojeno puta. Prodaj ako mozes.![]()
- Danguba
#5 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Skoro sam negdje na ovim temama napisao da VW automatski mjenjaci ne valjaju ni pare.em11r wrote:Da li je neko se susretao sa ovim mjenjacem/autom. Ima ga i u Audiju A2.
Jednom naletio na Pasata sa aut. mjenjacem i nikada vise. Jedva ga se rijesio.
- em11r
#6 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Nije ni citroen nista bolji u ovom konkretnom slucaju, bjezao sam od robotiziranog c3 i opet pojeo gov..
-
jefferson
#7 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Ne znam o cemu ti pricas, ali DSG mejnjaci su jedni od najboljih u svijetu. Jedina mana je sto moras ulje mijenjati svakih 60,000km i to en bilo kakvo.Danguba wrote:Skoro sam negdje na ovim temama napisao da VW automatski mjenjaci ne valjaju ni pare.em11r wrote:Da li je neko se susretao sa ovim mjenjacem/autom. Ima ga i u Audiju A2.
I tu dodjemo do problema prosjecnog BH vozaca koji konta da ako je VW nista ne treba odrzavati.
Takodje, automatski mjenjaci su im Aisin (japanski) i iako nisu neka sreca sto se tice voznje, vrlo su pouzdani.
S druge strane, to govno i ono govno u Audiju Multitronic ne bi ni daljinskim dirnou.
-
direstraits0078
#8 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Za automatske mjenjače ćeš teško naći majstora, tu ima previše posla i niko od servisa (mislim na ove što zavrću i odvrću šarafe) se ne želi bakćati s tim. To je tako i širom EU, da ne govorimo o Bosni. Standardno se mijenja komplet mjenjač, a tvoj ide nazad proizvođaču, koji u stvari jedini i popravlja mjenjače.em11r wrote:Ma ne mogu ovakvog prodati. Sutra opet ga vozim u Nipex pa cemo vidjeti. Mislio sam da ima ovde nekog sa znanjem, ali haman samo ovi sto zalezu u krivinama i voze 300direstraits0078 wrote:Taj motor i taj mjenjac jedu novce. Sve je ok dok rade, ali kad se stvari pocnu kvariti, onda nema kraja. Prijatelj je prodao istog takvog, prvo mu je odvalila pumpa vode i mijenjao je pola motora, a onda je mjenjac otkazao poslusnost. Senzore i ostalu pratecu galanteriju je mijenjao nebrojeno puta. Prodaj ako mozes.![]()
- Bakir1
#9 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
nedavno je bio neki tekst u auto klubu za servis koji se bavi opravkom automatskih i robotiziranih mjenjaca.
http://www.automatskimjenjaci.hr/auto-mijenjaci.html
ne znam da li su ovo ti, morao bih naci novine
ako vec neces da ides u tinju
- em11r
#10 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Šekiju sam prvo isao ali ne radi on robotizirane :sBakir1 wrote:nedavno je bio neki tekst u auto klubu za servis koji se bavi opravkom automatskih i robotiziranih mjenjaca.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#11 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Jeffjefferson wrote:Ne znam o cemu ti pricas, ali DSG mejnjaci su jedni od najboljih u svijetu. Jedina mana je sto moras ulje mijenjati svakih 60,000km i to en bilo kakvo.Danguba wrote:Skoro sam negdje na ovim temama napisao da VW automatski mjenjaci ne valjaju ni pare.em11r wrote:Da li je neko se susretao sa ovim mjenjacem/autom. Ima ga i u Audiju A2.
I tu dodjemo do problema prosjecnog BH vozaca koji konta da ako je VW nista ne treba odrzavati.
Takodje, automatski mjenjaci su im Aisin (japanski) i iako nisu neka sreca sto se tice voznje, vrlo su pouzdani.
S druge strane, to govno i ono govno u Audiju Multitronic ne bi ni daljinskim dirnou.
Mislim da se vjerovatno osvrnuo na tiptronic nego na DSG.
Jednom prilikom mi frajer nudi auto,kaze da me namiri
Passat 5+ karavan 2.5 TDI 4Motion Tiptronic.
Samo sam se zahvalio. Taj auto je teze od Lagune prodati,koliko je cijenom potonuo smijesno je i pricati
- em11r
#12 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Ljudi u pitanju je robotizirani mjenjac, ne klasicni Automatik (iako ni dsg nije klasican), ovo je klasicni mjenjac manuelni, samo sa strane ima robota, elektro hidraulicni sklop koji pritisce kvacilo I salta brzine.
-
530i
#13 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
foršprung durk teknik

- johntra
#14 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Neki dan tekst u Auto Bildu kod polovnih Lupo modela kaže da se ovaj mjenjač i motor zaobilaze u širokom luku...
- sema911s
#15 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
kada si mijenjao ulje filter na istom,,.,
meni je tako ovaj auto izbacivao iz brzine i otkrili da je crkoo senzor koji mjeri pokret tockova(neka njemacka rijec), i na mjenjacu neka dzidza koja daje info dal je auto u pokretu, cijena 180KM dva komadica zice,.,
meni je tako ovaj auto izbacivao iz brzine i otkrili da je crkoo senzor koji mjeri pokret tockova(neka njemacka rijec), i na mjenjacu neka dzidza koja daje info dal je auto u pokretu, cijena 180KM dva komadica zice,.,
- em11r
#16 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Mjenjao sam neke senzore prije 4-5 mjeseci i bilo je mjesec dobro i od tada je lutrija, nekad bude mjesec dana bez problema, nekad non stop izbacuje, nema nikakvih sablona po kojem se problem desi, vozio brzo sporo, mjenjao na tiptronic modu ili u D, samo ode u taj neki limp mode, onda ugasi upali i ide dalje.sema911s wrote:kada si mijenjao ulje filter na istom,,.,
-
jefferson
#17 Re: Robotizirani (ASG) mjenjac problemi VW Lupo 3L
Ne ja govorim o DSG, a stari tiptronic sa 5 brzina koliko znam imao je nekih problema, obicno kada se koristi previse u rucnom modu.DSG nije uopste automatik nego rootizirani rucni mejnjac.Kod tog audija veci problem je bio smece od motora koji je 2.5tdi (V6).Jeff
Mislim da se vjerovatno osvrnuo na tiptronic nego na DSG.
Jednom prilikom mi frajer nudi auto,kaze da me namiri![]()
Passat 5+ karavan 2.5 TDI 4Motion Tiptronic.
Samo sam se zahvalio. Taj auto je teze od Lagune prodati,koliko je cijenom potonuo smijesno je i pricati