ima ima isto kao sto ce porusiti naj veliki zatvorski betonski zid oko americke ambasade u sred Sarajevakomi wrote:imal šanse da neka buduća vlast poruši sve to...
Eto, sad se ne mogu samo zenicani faliti da imaju zatvor u centru grada
ima ima isto kao sto ce porusiti naj veliki zatvorski betonski zid oko americke ambasade u sred Sarajevakomi wrote:imal šanse da neka buduća vlast poruši sve to...
Nikakve, osim sklonosti da otvaraju trzne centre bez ikakvih kriterija, po sistemu "gdje god nadjes zgodno mjesto...."komi wrote:kakve veze ima merkator i bogati ratni profiteri
Hajmo ispocetka...i nasi novokomponovani guzonje i pametni slovenci imaju gresku u razmisljanju: misle da je dovoljno izgraditi trzni centar i pokupiti pare. U konkretnom slucaju sam nave primjer mercatora (koji je slovenacki, ali su operativci na terenu domaci), ostatak teksta se odnosi na razne robote, fisove, bingose, mungose i tako dalje. Treba li jos?komi wrote:pa zar merkator ne grade slovencinis mi nije jasno
nokia6170 wrote: samo sto narod pusi price vec godinama i svaki put se obraduje necem novom ko dijete lizalu jer smo neizivljeno drustvo bez kulture zivljenja opcinjeno staklom i kulama...kad se samo sjetim otvorenja marketa AS na socijalnom poslije rata...to sminka, to najvise zvanice, to medijska pompa...a iz danasnje perspektive...obicna prodavnica.
dok mi skontamo prave vrijednosti, dotad cemo ih svjesno ili nesvjesno vec dobro unistiti i poslati u zaborav.
Zox wrote:Svi vide nova radna mjesta BBI. Neka, samo nek se otvara.
Pa kad se na kraju svi uruse poput kule od karata, jer ih je NEVJEROVATNO puno na ovoliki grad, i ovoliku kupovnu moc, onda cemo se ibretiti i pitati "a gdje industrija?"
Ja ni dan danas ne mogu definisati kod nas srednju klasu. Srednja klasa a opet se sklapa kraj s krajem.samo malo wrote: Ono malo sarajevskih bogatasa ne moze drzati tolike centre iznad vode. A srednja klasa (ako to uopce postoji u BiH) i sirotinja ionako namiri sebe u lokalnom granapu.
Isti takav: sto bi rekao Homer Simpson, ja sam visa - niza - srednja klasa.ladyblue18 wrote: Ja ni dan danas ne mogu definisati kod nas srednju klasu. Srednja klasa a opet se sklapa kraj s krajem.
Mislim da je "srednja" klasa vecinska u drzavi, ali koja vise naginje ka sirotinji nego ka nekom prospreritetu.
Moji roditelji zaradjuju manje vise dobro, zivimo manje vise dobro za BiH uslove, ali opet navlacimo od prvog do prvog.
To je valjda da srednja klasa kod nas, bez ikakvih extra luksuza isl...
seln wrote:Hajmo ispocetka...i nasi novokomponovani guzonje i pametni slovenci imaju gresku u razmisljanju: misle da je dovoljno izgraditi trzni centar i pokupiti pare. U konkretnom slucaju sam nave primjer mercatora (koji je slovenacki, ali su operativci na terenu domaci), ostatak teksta se odnosi na razne robote, fisove, bingose, mungose i tako dalje. Treba li jos?komi wrote:pa zar merkator ne grade slovencinis mi nije jasno
I sad zato sto je nas treba da trpim torturu?neshto wrote:a ne mogu da vjerujem![]()
garant opet prave razmještaj polica, taman sam navikao na ovaj zadnji i opet... te me stvari više nerviraju od loše usluge i ponude. ipak je robot naš tržni centar i ima prednost nad merkatorom i sličnim ma koliko god bio nezadovoljan raznim stvarima.
caes wrote:da se oce zatvoriti cijeli lanac jebenih robota, ne postoji seljackiji trzni centri na planeti zemlji.
ili o tome da na 30 kasa rade 2 kasirke. ne kontam samo zasto su ih napravili onoliko ako ce bit zatvorene.micki125 wrote:više si nego providan. zašto nam malo ne pričaš koja je roba najzastupljenija, iz kojih zemalja, gdje ide profit, koliko godišnje novca isisaju iz BiH..........idt...itd......Better Man wrote:Pored jednog Merkatora Robot nema nikakve šanse, a da ne spominjem druge. Naime market u Robotu je mal, zbijen, ponuda slaba i cijene su previsoke, dok market u Mercatoru je daleko veći, imaš veću komfornost, snadbjevenost i ponuda daleko bolja i cijene su niže, a da ne spominjem druge pogodnosti kao Pika kartice itd. I ako ga zatvaraju zbog lošeg posla, odnosno slabe prodaje, onda su sami krivi, jer nisu kupcima znali ponuditi razne pogodnosti koje nudi Mercator i nisu im znali ponuditi niže cijene. Da se razumijemo ni jedan veliki super market u bilo kojem tržnom centru se ne može porediti sa Mercatorovim, jer Mercatorov ima najbolju ponudu, cijenu i druge pogodnosti, a da ne govorim o komforu. Koji to super market vam daje pika kartice (da skupljate bodove i na osnovu njih kad skupite određeni broj istih dobivate u određenom iznosu besplatno namirnica), kupone za popust od 10% prilikom sljedeće kupovine, 10% popusta na iznos računa koji napravite u marketu, kupone za 10% popusta na kupovinu u Modiani, LG Staniću itd, mogučnost da na osnovu zelene pika kartice robu platite u ratama, a ne odmah i to bez ikakvih kamata?
i konzum vala, i delta, i ina, i hemofarm, i zastava, i dukat, pa hajmo cugat "ko majke". koja gomila gluposti. i onda kazu sto nam je ovako.caes wrote:ne znam sta ih je stiglo, al stagod da je, bilo je vrijeme.
i da oce i bira s njima da potone, napila bih se ko majka
Jest, al u qrcu... na 1. maj, pred samo zatvaranje radi brza kasa i jos 5 kasirki. To sto ti ne volis Mercator ne znaci da moras izmisljat, a to da je najjeftiniji, zavisi kako gledas. Ako cu se prvo odvest u interex - nesto nema (a cesto nema), pa se odvest do robota gdje cu platit parking, pa ni tamo nema (a ni to nije cudno) i na kraju otici u mercator gdje uvijek ima sve sto trazim - e onda jeste najjeftiniji! A da ne spominjem mogucnost izbora koju nemas niti u jednom trznom centru tog profila, pa ako nemas para kupujes najjeftinije proizvode i gotovo! Bar imas tu mogucnost izbora, u Interexu ima sta ima i vozdra, pa bilo jeftinije ili skuplje, nemas izboraNeelix wrote:ili o tome da na 30 kasa rade 2 kasirke. ne kontam samo zasto su ih napravili onoliko ako ce bit zatvorene.
ovdje prvi put procitah da je mercator jeftin.
dabogda se srusili u onom helikopteru.
Sve što me intersuje kod Mercatora je ponuda i usluga, a ona je dobra. Što se tiče cijena, imao sam priliku da uporedim neke artikle sa cijenama u Wisi, tj. Konuzmu, Robotu itd. i cijena je bila niža u Mercatoru. jedino što znam da Konzum u Wisi ima jeftinije su žileti za brijanje (mach 3, mach 3 turbo, Fusion, Excel), a što se tiče drugi artikala nisu baš jeftiniji. Ono što me intersuje kad odem u u market je da mi niko ne visi za vratom i da ne pita svake sekunde trebali vam pomoć i da na jednom mjestu mogu kupiti sve, a da ne moram ići u drugi market, jer nisam uspio kupit sve.micki125 wrote:više si nego providan. zašto nam malo ne pričaš koja je roba najzastupljenija, iz kojih zemalja, gdje ide profit, koliko godišnje novca isisaju iz BiH..........idt...itd......Better Man wrote:Pored jednog Merkatora Robot nema nikakve šanse, a da ne spominjem druge. Naime market u Robotu je mal, zbijen, ponuda slaba i cijene su previsoke, dok market u Mercatoru je daleko veći, imaš veću komfornost, snadbjevenost i ponuda daleko bolja i cijene su niže, a da ne spominjem druge pogodnosti kao Pika kartice itd. I ako ga zatvaraju zbog lošeg posla, odnosno slabe prodaje, onda su sami krivi, jer nisu kupcima znali ponuditi razne pogodnosti koje nudi Mercator i nisu im znali ponuditi niže cijene. Da se razumijemo ni jedan veliki super market u bilo kojem tržnom centru se ne može porediti sa Mercatorovim, jer Mercatorov ima najbolju ponudu, cijenu i druge pogodnosti, a da ne govorim o komforu. Koji to super market vam daje pika kartice (da skupljate bodove i na osnovu njih kad skupite određeni broj istih dobivate u određenom iznosu besplatno namirnica), kupone za popust od 10% prilikom sljedeće kupovine, 10% popusta na iznos računa koji napravite u marketu, kupone za 10% popusta na kupovinu u Modiani, LG Staniću itd, mogučnost da na osnovu zelene pika kartice robu platite u ratama, a ne odmah i to bez ikakvih kamata?
Nisu, u dm-u me izludjuju sa onom vjestackom ljubaznoscu, udjes, sa 3 kase ti kazu dobar daan... dok prvlace robu neko kupcu i vjestacki mu se smjese ... imaju tacno tri operacije dobar dan, dovidjenja, i plasticni osmjegh a sve dok provlace robu na kasi ... jos imaju neki slogan "tu kupujem jer tu me sijene"mima wrote:Definitivno su u Rotu najneljubazniji trgovci.