Robot
- Amazonka27
#1 Robot
U robotu (stari - hrasno) se roba trpa u kolica a stalaze skidaju...Pitam jednu radnicu sta se desava...zbunjeno me gleda...ne zna zena sta da kaze...i ja ono kontam zbunila sam zenu glupim pitanjem...reko jelde ne selite se nigdje
kaze mi zena...sva nako pokisla..."niko nam nista nije rekao..znam ko i ti...sta ce biti sa nas - Bog zna"

-
HomeArt
#3 Re: Robot
Hrasno je veliko naselje nece valjda da nas ostave bez trzog centra, jedno da nisu prodali zgradu nekome to bi jos najbolje bilo i jest najgora usluga tamo.Amazonka27 wrote:U robotu (stari - hrasno) se roba trpa u kolica a stalaze skidaju...Pitam jednu radnicu sta se desava...zbunjeno me gleda...ne zna zena sta da kaze...i ja ono kontam zbunila sam zenu glupim pitanjem...reko jelde ne selite se nigdjekaze mi zena...sva nako pokisla..."niko nam nista nije rekao..znam ko i ti...sta ce biti sa nas - Bog zna"
![]()
![]()
- Better Man
#4 Re: Robot
Pored jednog Merkatora Robot nema nikakve šanse, a da ne spominjem druge. Naime market u Robotu je mal, zbijen, ponuda slaba i cijene su previsoke, dok market u Mercatoru je daleko veći, imaš veću komfornost, snadbjevenost i ponuda daleko bolja i cijene su niže, a da ne spominjem druge pogodnosti kao Pika kartice itd. I ako ga zatvaraju zbog lošeg posla, odnosno slabe prodaje, onda su sami krivi, jer nisu kupcima znali ponuditi razne pogodnosti koje nudi Mercator i nisu im znali ponuditi niže cijene. Da se razumijemo ni jedan veliki super market u bilo kojem tržnom centru se ne može porediti sa Mercatorovim, jer Mercatorov ima najbolju ponudu, cijenu i druge pogodnosti, a da ne govorim o komforu. Koji to super market vam daje pika kartice (da skupljate bodove i na osnovu njih kad skupite određeni broj istih dobivate u određenom iznosu besplatno namirnica), kupone za popust od 10% prilikom sljedeće kupovine, 10% popusta na iznos računa koji napravite u marketu, kupone za 10% popusta na kupovinu u Modiani, LG Staniću itd, mogučnost da na osnovu zelene pika kartice robu platite u ratama, a ne odmah i to bez ikakvih kamata?
Last edited by Better Man on 05/05/2009 08:52, edited 4 times in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Robot
izgleda da je čitav sektor prodaje ugrožen zbog famozne recesije 
- Altsa
#6 Re: Robot
pa samo budala moze napraviti dva ista trzna centra tako blizu jedan drugom i ne ocekivati da jedan propadne ili cak oba 
-
musac
#7 Re: Robot
Cek, ova amazonka je rekla da je vidjela neke namirnice u korpama, i odmah se Robot zatvara? Wtf???
Uvijek oni vozaju nesto u onim korpama, premjestaju s jednog mjesta na drugi, itd. Uopste ne mora znaciti da se zatvara.
@Better Man: Nudi. Mims Mercur, sve to slicno sto si nabrojao.
Uvijek oni vozaju nesto u onim korpama, premjestaju s jednog mjesta na drugi, itd. Uopste ne mora znaciti da se zatvara.
@Better Man: Nudi. Mims Mercur, sve to slicno sto si nabrojao.
- Truba
#8 Re: Robot
meni je jednom trebalo oko 200 onih kesa za zamrzivac... toliko su bili expedeitvni u nabavci da smo narucili iz kiseljaka robu
-
HomeArt
#9 Re: Robot
A sta mislis o Merkatoru, valja li on staBetter Man wrote:Pored jednog Merkatora Robot nema nikakve šanse, a da ne spominjem druge. Naime market u Robotu je mal, zbijen, ponuda slaba i cijene su previsoke, dok market u Mercatoru je daleko veći, imaš veću komfornost, snadbjevenost i ponuda daleko bolja i cijene su niže, a da ne spominjem druge pogodnosti kao Pika kartice itd. I ako ga zatvaraju zbog lošeg posla, odnosno slabe prodaje, onda su sami krivi, jer nisu kupcima znali ponuditi razne pogodnosti koje nudi Mercator i nisu im znali ponuditi niže cijene. Da se razumijemo ni jedan veliki super market u bilo kojem tržnom centru se ne može porediti sa Mercatorovim, jer Mercatorov ima najbolju ponudu, cijenu i druge pogodnosti, a da ne govorim o komforu. Koji to super market vam daje pika kartice (da skupljate bodove i na osnovu njih kad skupite određeni broj istih dobivate u određenom iznosu besplatno namirnica), kupone za popust od 10% prilikom sljedeće kupovine, 10% popusta na iznos računa koji napravite u marketu, kupone za 10% popusta na kupovinu u Modiani, LG Staniću itd, mogučnost da na osnovu zelene pika kartice robu platite u ratama, a ne odmah i to bez ikakvih kamata?
- Zox
#10 Re: Robot
Svi vide nova radna mjesta BBI. Neka, samo nek se otvara.
Pa kad se na kraju svi uruse poput kule od karata, jer ih je NEVJEROVATNO puno na ovoliki grad, i ovoliku kupovnu moc, onda cemo se ibretiti i pitati "a gdje industrija?"
Pa kad se na kraju svi uruse poput kule od karata, jer ih je NEVJEROVATNO puno na ovoliki grad, i ovoliku kupovnu moc, onda cemo se ibretiti i pitati "a gdje industrija?"
- Zox
#11 Re: Robot
sahan wrote:A sta mislis o Merkatoru, valja li on staBetter Man wrote:Pored jednog Merkatora Robot nema nikakve šanse, a da ne spominjem druge. Naime market u Robotu je mal, zbijen, ponuda slaba i cijene su previsoke, dok market u Mercatoru je daleko veći, imaš veću komfornost, snadbjevenost i ponuda daleko bolja i cijene su niže, a da ne spominjem druge pogodnosti kao Pika kartice itd. I ako ga zatvaraju zbog lošeg posla, odnosno slabe prodaje, onda su sami krivi, jer nisu kupcima znali ponuditi razne pogodnosti koje nudi Mercator i nisu im znali ponuditi niže cijene. Da se razumijemo ni jedan veliki super market u bilo kojem tržnom centru se ne može porediti sa Mercatorovim, jer Mercatorov ima najbolju ponudu, cijenu i druge pogodnosti, a da ne govorim o komforu. Koji to super market vam daje pika kartice (da skupljate bodove i na osnovu njih kad skupite određeni broj istih dobivate u određenom iznosu besplatno namirnica), kupone za popust od 10% prilikom sljedeće kupovine, 10% popusta na iznos računa koji napravite u marketu, kupone za 10% popusta na kupovinu u Modiani, LG Staniću itd, mogučnost da na osnovu zelene pika kartice robu platite u ratama, a ne odmah i to bez ikakvih kamata?
- Truba
#12 Re: Robot
Zox wrote:Svi vide nova radna mjesta BBI. Neka, samo nek se otvara.
treba svim onima koji govore o radnim mjestima reći
u bosni je lako naći posao
ALI je teško NAPLATITI
a mnogi u BBIu nisu otvorili zbog zarade (znaju da ce gubiti)
nego zbog prestiža
i na kraju će reći radnicima... nisam imao promet evo ti 500 maraka ( za tri mjeseca)
- byNelle
#13 Re: Robot
na zalost nekih , ne zatvara se robot u hrasnom , vec se samo vrsi proljetno osvjezavanje , promjena rasporeda i sl.. ,
just for the records .... robot je prosle godine otvorio 4 nova centra i za 4 mjeseca otvara jos jedan veliki centar u cazinu , uz napomenu da ni jedan ne planira zatvoriti.. a ko zeli otvoriti oci moze vrlo lako provjeriti da neki pomenuti centri vec poceli zatvarati svoje "poslovnice".
just for the records .... robot je prosle godine otvorio 4 nova centra i za 4 mjeseca otvara jos jedan veliki centar u cazinu , uz napomenu da ni jedan ne planira zatvoriti.. a ko zeli otvoriti oci moze vrlo lako provjeriti da neki pomenuti centri vec poceli zatvarati svoje "poslovnice".
- Truba
#14 Re: Robot
svaka cast
nek se siri biznis
i proizvodnja
nek se siri biznis
i proizvodnja
- seln
#15 Re: Robot
Prije otprilike godinu otvoren je u dubokoj provinciji jedan Mercator. Radno mjesto je kostalo 3-5 hiljada KM i bilo je budala koji su platili.
Zatvoren je prije 2 mjeseca.
ne mogu da vjerujem koliko glupi su novokomponovani bogatuni koji su se obogatili na donacijama i prvobitnoj akumulaciji harama poslije rata: svi vjeruju da je dovoljno otvoriti trzni centar i kapak...lova kapa, ti vozas terenca i vodas puterice, policajci se klanjaju...jest, al u kinshasi. Ostace jos mnogo praznih polica.
Zatvoren je prije 2 mjeseca.
ne mogu da vjerujem koliko glupi su novokomponovani bogatuni koji su se obogatili na donacijama i prvobitnoj akumulaciji harama poslije rata: svi vjeruju da je dovoljno otvoriti trzni centar i kapak...lova kapa, ti vozas terenca i vodas puterice, policajci se klanjaju...jest, al u kinshasi. Ostace jos mnogo praznih polica.
- Truba
#16 Re: Robot
kakve veze ima merkator i bogati ratni profiteri 
- karanana
#17 Re: Robot
ma i mene zacudilo da se robot hrasno zatvara. ono je fenomenalna pozicija i non stop je market i onaj njihov podrum pun. doduse meni je njihov market vazda nekakav neuredan i vazda oni tamo nesta preslazu i premjestaju.
- nokia6170
#18 Re: Robot
kod nas je u modi da se otvori nesto sa jednom namjenom, a onda stihijski u dvije tri godine promijeni svoju namjenu. mislite da je to slucajno?
primjera je na svakom koraku...pocev od zgrade avaza koja se prevrnu u hotel, pa onda dvorane na otoci itd. itd.
samo sto narod pusi price vec godinama i svaki put se obraduje necem novom ko dijete lizalu jer smo neizivljeno drustvo bez kulture zivljenja opcinjeno staklom i kulama...kad se samo sjetim otvorenja marketa AS na socijalnom poslije rata...to sminka, to najvise zvanice, to medijska pompa...a iz danasnje perspektive...obicna prodavnica.
dok mi skontamo prave vrijednosti, dotad cemo ih svjesno ili nesvjesno vec dobro unistiti i poslati u zaborav.
primjera je na svakom koraku...pocev od zgrade avaza koja se prevrnu u hotel, pa onda dvorane na otoci itd. itd.
samo sto narod pusi price vec godinama i svaki put se obraduje necem novom ko dijete lizalu jer smo neizivljeno drustvo bez kulture zivljenja opcinjeno staklom i kulama...kad se samo sjetim otvorenja marketa AS na socijalnom poslije rata...to sminka, to najvise zvanice, to medijska pompa...a iz danasnje perspektive...obicna prodavnica.
dok mi skontamo prave vrijednosti, dotad cemo ih svjesno ili nesvjesno vec dobro unistiti i poslati u zaborav.
-
neshto
#19 Re: Robot
a ne mogu da vjerujem
garant opet prave razmještaj polica, taman sam navikao na ovaj zadnji i opet... te me stvari više nerviraju od loše usluge i ponude. ipak je robot naš tržni centar i ima prednost nad merkatorom i sličnim ma koliko god bio nezadovoljan raznim stvarima.
garant opet prave razmještaj polica, taman sam navikao na ovaj zadnji i opet... te me stvari više nerviraju od loše usluge i ponude. ipak je robot naš tržni centar i ima prednost nad merkatorom i sličnim ma koliko god bio nezadovoljan raznim stvarima.
- karanana
#20 Re: Robot
slazem se. cak je i onaj lopina koji je dzabalesku dobio zemljiste za importane htio okrenuti i prodajom telekomu ga pretvoriti u njihovu izvrsnu direkciju. ali izgleda da su se prepali preocigledne pljacke ako bi to uradili odmah. mozda za koju godinu.nokia6170 wrote:kod nas je u modi da se otvori nesto sa jednom namjenom, a onda stihijski u dvije tri godine promijeni svoju namjenu. mislite da je to slucajno?
- slavkoimamodilera
#21 Re: Robot
Jest sto se tice kartice, sto se tice ostalog - katastrofa. Ponuda artikala osiromasuje na dnevnoj bazimusac wrote:@Better Man: Nudi. Mims Mercur, sve to slicno sto si nabrojao.
- slavkoimamodilera
#22 Re: Robot
Slazem se... ali "just for the record", ono je OKIkaranana wrote:slazem se. cak je i onaj lopina koji je dzabalesku dobio zemljiste za importane htio okrenuti i prodajom telekomu ga pretvoriti u njihovu izvrsnu direkciju. ali izgleda da su se prepali preocigledne pljacke ako bi to uradili odmah. mozda za koju godinu.
- karanana
#23 Re: Robot
Bio je i OKI, ali je bila ista prica i za Importane. Bile su obje opcije za telecom.slavkoimamodilera wrote:Slazem se... ali "just for the record", ono je OKIkaranana wrote:slazem se. cak je i onaj lopina koji je dzabalesku dobio zemljiste za importane htio okrenuti i prodajom telekomu ga pretvoriti u njihovu izvrsnu direkciju. ali izgleda da su se prepali preocigledne pljacke ako bi to uradili odmah. mozda za koju godinu.
- nokia6170
#24 Re: Robot
mislim da se ne radi o importaneu, vec o zgradi koju je OKI napravio..ona ruzna siva iza tehnicke skole....a imas i primjer cuvenog sirbegovica koji je to isto pokusao da uradi..napravio zgradu pod krinkom lafo svog sjedista i predstavnistva u sarajevu, a onda promijenio namjenu i stavio na ponudu prodaju poslovnih prostora ko zeli da kupi.karanana wrote:slazem se. cak je i onaj lopina koji je dzabalesku dobio zemljiste za importane htio okrenuti i prodajom telekomu ga pretvoriti u njihovu izvrsnu direkciju. ali izgleda da su se prepali preocigledne pljacke ako bi to uradili odmah. mozda za koju godinu.nokia6170 wrote:kod nas je u modi da se otvori nesto sa jednom namjenom, a onda stihijski u dvije tri godine promijeni svoju namjenu. mislite da je to slucajno?
dosjetili su se nasi lopovi kako dobiti sto zele..ko fol poslovno-stambeni prostor se gradi...a onda ispadne 20% poslovnog, 80% stambenog...i fino dobiju elitne nekretnine i stanove na finim lokacijama....kakav importane kakvo sto..to je samo posluzilo za dobijanje dozvole za gradnju, plus sto su povecali gabarite objekta za jedno 50%, isto kao i rajfajzen banka i slicno...a sve pocelo sa pricom o turskoj ambasadi, koja im je posluzila za promjenu regulacionog plana...a ambasada prva nikla, a zadnja ce izgleda biti zavrsena.
ambasada im samo posluzila kao alibi...samo pogledajte ko su bili najveci zagovornici povecanja gabarita ambasade.
- Truba
#25 Re: Robot
imal šanse da neka buduća vlast poruši sve to...