Robot Restaurant u Kini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Shahab

#1 Robot Restaurant u Kini

Post by Shahab »

U Kini otvoren restoran u kojem su svi zaposlenici roboti...Iz dana u dan tehnologija nameće nove uvjete poslovanja.

Image
U 'Robot Restaurant' 20 robota svakodnevno dostavljaju hranu na stolove, kuhaju tjesteninu i knedle te zabavljaju goste u Harbinu u kineskoj provinciji Heilongjiang.

Kada gost uđe u restoran, robot zadužen za doček gostiju ispruži svoju mehaničku ruku i pozdravi 'Zdravo zemljanine, dobrodošli u Robot Restaurant'.

Nakon što je jelo naručeno, robot odlazi u kuhinju gdje nastaju delicije. Kada je obrok pripremljen, robot konobar koji se kreće posebnom trakom u restoranu odnosi ga na stol te servira ispred gosta. Dok uživaju u jelu, posjetitelje restorana zabavlja i robot pjevač.

Glavni inženjer Liu Hasheng kaže kako je uložio 500,000 funti u restoran, a cijena svakog robota iznosila je od 200.000 do 30.000 funti.

Restoran je stekao međunarodnu slavu, a njegova popularnost neprekidno raste otkad se otvorio u lipnju prošle godine.
Royale

#2 Re: Robot Restaurant u Kini

Post by Royale »

Extra izgleda.. U budućnosti će nas zamijeniti u dosta fizičkih poslova.. Siguran sam. :)
anonimnaosoba

#3 Re: Robot Restaurant u Kini

Post by anonimnaosoba »

ja kontam ovaj naš Robot otvorio restoran :lol:
AmiĐa_Idriz

#4 Re: Robot Restaurant u Kini

Post by AmiĐa_Idriz »

anonimnaosoba wrote:ja kontam ovaj naš Robot otvorio restoran :lol:
i ja sviju mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mayab

#5 Re: Robot Restaurant u Kini

Post by mayab »