Robot i Bog

Rasprave o vjerskim temama.
BHF_Manijak

#26 Re: Robot i Bog

Post by BHF_Manijak »

probuseni $ wrote:
BHF_Manijak wrote:Aaaa ja lika, ti bas dijete jarane...Kontas, otvori temu sa CILJEM I MATERIJALOM ZA DISKUSIJU a ne ovako stuidnu temu kojoj se ne zna ni pocetak ni kraj!A naravno da svak ima pravo na svoje vjerovanje, ali ti jos dosad nisi otvorio temu na kojoj ces pricati o svom vjerovanju vec otvoris rekoh ti temu u smislu " eh vidis, ja sam procito to i to, gledo sam to i to, eh da vidim vas vjernike sad, kakav odgovr "vas" Bog ima na to"...jako dosadno, da ti rpavo kazem, i ti i te teme i pitanja, ako imas nesto konkretno u sta vjerujes, otvori na to temu pa pricaj, a ove teme gdje pokusavas kao da suknes vjernicima, s tim oohladi jer je zamarajuce... :zzzz: :roll:
Ti se ponasas kao da ti uspostavljas pravila sta ce ko raditi i vjerovati u zivotu. Zar ti stvarno mislis da je islam ispred svih sistema i da treba odredjivati drugima kako ce razmisljati, u sta ce vjerovati, da je istina samo ono sto islam kaze ? Ti bi htio da sve sto se napise iz ugla islama bude aminovano , bez prava da iko ista kometarise, a kad neko napise nesto sto nije po islamu, e ti ces to tad da poklopis.
To sto krscanstvo i islam nemaju odgovora na neke stvari nije moj problem, vec tvoj, ali nemas pravo traziti da se zatvaraju teme koje tebi ne pasu zato sto zadiru u tvoju vjeru. I Krcanstvo i islam zadiru takodje u druge vjere pa im niko ne brani da iznose svoje stavove.
Procitaj boldirano pa mozda i skontas...Jer ovako, vrtis sve u krug ko pokvarena gramofonska ploca... :roll: Reko sam ti, ne poklapam ja nista niti ti osporavam, ali otvori temu u vezi s onim u sta ti vjerujes i pisi nam o tome, a pokusavati suknuti vjernicima sa ovakvim stupidnim temama, to je fakat dosadno, tri puta si pokusao i nije ti uspjelo, zato budi svoj i otvori temu vezanu za tvoju VJERU, jer ti ovo ne ide ocigledno...A ima li islam odgovore ili ne, siguran sam da ima, ali kad znadnes postaviti pitanje... :mrgreen:

A sad me opet citiraj i ne odgovori ni na jednu moju sugestiju, kao sto si u prethodna tri posta uradio, ne vidis ono sto ti ne odgovara :wink:
Suti i trpi

#27 Re: Robot i Bog

Post by Suti i trpi »

Probuseni kralju :mrgreen: . I ja sam 'Anti Krist', ali nemam ovoliku potrebu da podmecem Bogu klipove pod tocak :mrgreen: . Za mene je religija ubleha koju je covjek izmislio da bi zivio vjecno, da bi u zivot unjeo neki smisao i da bi se imo na koga oslonuti kada mu je tesko. Covjek je suvise inteligentno bice da bi se pomirio sa tako besmislenim zivotarenjem :mrgreen: . Kada bi mogli ostvariti neku komunikaciju sa zivotinjama pa da vidimo sta one misle o svemu tome, da li se i one smatraju besmrtnim :mrgreen: . I pored toga, svidja mi se dosta toga sto religije propagiraju. Kamo srece da se toga svaki covjek dosljedno pridrzava. Najzalosnije u cijeloj prici je sto veliki broj ekstrema sebe smatra religioznim.

Mislim da robot nikako ne moze pobiti eventualno postojanje Boga. To je proizvod ljudske inteligencije, a ta inteligencija je dar Boga. Roboti nisu ziva bica, oni su kao i svaka druga igracka samo nesto sofisticiranija. Dakle, Probuseni, smisli nesto novu... Uz duzno postovanje, ovo je totalno besmisleno.
citroen

#28 Re: Robot i Bog

Post by citroen »

Probuseni :D ja bih volio saamo da nam kazes koja je tvoja vjera,pa da mozemo nekako porediti pojedine stvari sa krscanstvom,islamom ili nekom drugom religijom a ako nisi spreman na to, onda cemo fino kontaktirati ove izraelske naucnike i vidjeti koliko kosta taj cip 7 generacije,vjerovatno ce biti jeftiniji od 8 ili ti ga 9 generacije, pa da ga nekako tebi ugradimo da vidimo dokle moze to fercerati :D :D
2407

#29 Re: Robot i Bog

Post by 2407 »

Koji je sljedeci naziv teme? Darth Vader i Bog?
citroen

#30 Re: Robot i Bog

Post by citroen »

2407 wrote:Koji je sljedeci naziv teme? Darth Vader i Bog?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Shoshana

#31 Re: Robot i Bog

Post by Shoshana »

Sreca nasa pa si jako Terminatora odgled'o... Sta bi tek bilo da si Asimova iscitao :-)

Probuseni - teme ti se zatvaraju jer - konkretno na posljednjoj - niti jedan jedini post nije imao nikakve veze nisacim, a najmanje sa nekom relacijom covjek-bog. Ako mislis da ce se tvoje spamanje foruma i otvaranje sto i jedne teme sa istim/slicnim nazivima i substancama (u kojima zaista ne nudis nista drugo nego prepucavanje) tolerisati samo zato sto prizivas neku svoju slobodu vjerovanja - bujrum, ubrzo ces shvatiti da na ovom forumu postoje pravila.
Locked