Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#251 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Point. wrote:
BHF_Manijak wrote:
Point. wrote: Zasto?
Ne znam, osjecaj. Losa je generalno atmosfera oko repke, odose ovi stariji... Ne bi se ni Amar bolje proveo, s tim sto bi on im'o i dodatni teret linca oko sebe, zbog medijske pompe i babe.
Ja bas mislim suprotno. Potracili smo dvoje kvalifikacija u relativno tankim grupama, ovo je zadnja sansa nekim starijim igracima, novi pocetak, usli smo daleko u tamni tunel u kojem se evo nazire tracak svjetlosti, jebiga mora se nekad okrenuti na bolje, kad ce nego sad kada smo konacno dobili novog selektora.

Kako ce se okrenuti nabolje, igraci stare, novih kvalitetnih zamjena nema.

Dzeko kad je bio mladji davao golove kao rukom, sad to vec ide teze, brzina, reflex padaju, moze nesto na iskustvo i snagu.
animals

#252 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by animals »

I ne samo to..
vec ga sahranjuju, a nije ni poceo :D
last mohicans

#253 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Bilo bi 12/13 str. Lucky da se nije brisalo. Mislim da se malo pretjeruje s argumentom naše lige. Treba joj se posvetiti paznja i svakako ispratiti nekolicinu igrača, ali za neke radikalne rezove pa tako odmah ubaciti 4-5 premijer ligaša u prvi tim je suludo. I dalje bi liga bila apsolutno zanemarena da Duljevic nije odigrao kao sto je odigrao i onda su svi kao papagaji počeli ponavljati o premijer ligi. Jos smo mi daleko od toga da nam osnova rostera bude iz premijer lige. To bi trebao biti neki proces i dugoročni cilj. Neki su to shvatili da bi odmah petorica preko noci upali u prvih 11. Čitam sabljinu izjavu da pored Pjanica i Dzeke nema nista vrijednije sto ne bi mogli pronaci u našoj ligi. Čovjek to hladno izjavi. Onda mi neko kaze struka je bila za Amara,pa i ovaj Mulalic među njima.
kudrilo

#254 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kudrilo »

Niko i ne govori da treba petorica igrati u prvoj postavi iz naše lige, već da talentovani mladi igrači naše lige trebaju dobiti minute Anela Hadžića, Mate Jajala, Matea Sušića, Miličevića i sl. koji niti su prevage, a niti imaš išta u budućnosti od njih.

Ja vjerujem da imamo najboljeg selektora u regionu i da će potvrditi to.
Edin H.

#255 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

kudrilo wrote:Niko i ne govori da treba petorica igrati u prvoj postavi iz naše lige, već da talentovani mladi igrači naše lige trebaju dobiti minute Anela Hadžića, Mate Jajala, Matea Sušića, Miličevića i sl. koji niti su prevage, a niti imaš išta u budućnosti od njih.

Ja vjerujem da imamo najboljeg selektora u regionu i da će potvrditi to.
Ne trebaju. :oops:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#256 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Ako i Robi ne bude zvao Memisevica i Šimunovića i budu igrali kloc Šunjić i sl jebaji ga onda.
Bega na gol,desno Vranješ ili tražiti pravog beka.
U sredini Memisevic i Šimunović,lijevo Seo.
Dva zadnja Besic (ako nadje klub) i Gojko.
Desno Višća,Stevanovic,lijevo Dulja i srednji Pjanić. Napad Dzeko. Uz poneku varijaciju to je to.
mikogoago

#257 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mikogoago »

Hvala dragom bogu rjeseno i to i da serijesimo onih glupih prica od prije. Prosineckom zelim svu srecu i uspjeh u radu i samim time i nama snjim.
NJegov kvalitet ce vrlo brzo doci do izrazaja i treba mu podrska sviju nas.
NAPRIJED ROBI :bih: :bih: :bih:
BHF_Manijak

#258 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Sto Boga ti Bega, kad je Seha za njega trenutno Oliver Kahn himself?!

Mislim ovo govori ti neko, ko je zdusno branio Begovica jos od vremena Hasagica i do unazad pola godine. :mrgreen: Dakle fakat sam bio za njega sve vrijeme, ali kako rekoh stvari su se trenutno promijenile u korist Ibre.
golman

#259 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by golman »

Nije potreban Robi uopšte kad je svaki treći stanovnik Bosne selektor.Treba mu predložiti da se malo posavjetuje ovdje na forumu,bit će mu lakše da sastavi tim.
dezurni_ucenik

#260 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by dezurni_ucenik »

SSemir wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ne zelim biti ptica zloslutnica, nadam se da grijesim ali kad vidim ovakve naslove i najave Prosinečki za Klix.ba: S BiH ću napraviti najbolji posao do sada optimizam mi pada zestoko.
Mislio je na svoj najbolji posao. Sa ovakvom karijerom kao trenera, kao da je to tesko jbt. Baraz da osvoji, to mu je vrhunac karijere vec
Kvalifikacije za EURO, opet dva idu direktno.
Logovan

#261 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

mali_milojica wrote:Ako i Robi ne bude zvao Memisevica i Šimunovića i budu igrali kloc Šunjić i sl jebaji ga onda.
Bega na gol,desno Vranješ ili tražiti pravog beka.
U sredini Memisevic i Šimunović,lijevo Seo.
Dva zadnja Besic (ako nadje klub) i Gojko.
Desno Višća,Stevanovic,lijevo Dulja i srednji Pjanić. Napad Dzeko. Uz poneku varijaciju to je to.
Neka traži zamjenu za Vranješa. :-) Otpisati ga, pati se on, pati se ekipa. Nikakve koristi od njega.

Šteta što Bešić redovno ne igra. Kako bi nam valjao. :-)

Očekujem da se okrene Memiševiću, Miloševiću i tako tim momcima.
channel10

#262 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by channel10 »

Svi hvale igre reprezentacije Azera pod palicom decembarskog, a imali dvije pobjede nad San Marinom, još jednu pobjedu i jedan neriješen rezultat :oops:
Tačno mi se gade svi ovi naši idiotski nazovi treneri i samoprozvani stručnjaci.
mali_milojica

#263 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Već sam rekao,veci je uspjeh ne otići na EP otkada na istom igra pola kontinenta. To samo majstori mogu. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#264 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

BHF_Manijak wrote:Sto Boga ti Bega, kad je Seha za njega trenutno Oliver Kahn himself?!
šta je tebi danas :cry:
BHF_Manijak

#265 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Velkoski wrote:
BHF_Manijak wrote:Sto Boga ti Bega, kad je Seha za njega trenutno Oliver Kahn himself?!
Pa frajer statisitcki najvise odbrana u Ligi prvaka ili tako nesto, a Begovicu ga trenutno ne mece ko ne suta, jesi ti lud ba? :mrgreen: :kiss:

@channel, ironican ili? Pa nisi bio za Amara, ne valja ti Robert, koga ces jarane? Ancelottija? :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#266 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Raigor Stonehoof »

:run: ne kontam jesil slijep il se zajebavas :lol:
mali_milojica

#267 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

BHF_Manijak wrote:
Velkoski wrote:
Pa frajer statisitcki najvise odbrana u Ligi prvaka ili tako nesto, a Begovicu ga trenutno ne mece ko ne suta, jesi ti lud ba? :mrgreen: :kiss:

@channel, ironican ili? Pa nisi bio za Amara, ne valja ti Robert, koga ces jarane? Ancelottija? :mrgreen:
Statistički ako prema tvom golu najviše pucaju,najveca je i mogućnost da ćeš imati najviše odbrana :D
channel10

#268 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by channel10 »

Nisam bio za Amara čisto zbog cjelokupne situacije u kojoj se narod smatra nepismenim i naivnim. Obojica su bare- bare u prosjeku trubadura.
Ovo gore sam vise napisao zbog seljaka Sabica koji ga nahvali kao da je Guardiola i kao da je Azere vodio kao što je ovaj drugi Barsu.

Kad ono dvije pobjede nad San Marinom i qrcina sa ostalim ispodprosjecnim repkama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#269 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Bogme pojedini ne gledaju Begovića u posljednje vrijeme, brani tip sve i svašta.
north

#270 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by north »

A pretjera ga jebi ga BHF :oops: ....Šeha jeste fakat bio odličan u LP, protiv Atletica je briljirao, Simeone ga baš nahvalio, ali sad Kahn za Begovića :D ...Pa ne porediš ga sa golmanom Radnika jebo te :oops: ...Mada stoji da Šeha ako ovako nastavi pogotovo ako ode u još jaču ligi I bude prvi golman postaje preozbiljna konkurencija Begoviću I moglo bi mu se davati vise šanse...A Begović jebi ga brani za ekipu gdje je svaku utakmicu na streljani, nemoguće skoro sačuvati mrežu :D
Crvena Tifoza

#271 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Velkoski wrote:
Nije im dobro. :run:
BHF_Manijak

#272 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

mali_milojica wrote: Statistički ako prema tvom golu najviše pucaju,najveca je i mogućnost da ćeš imati najviše odbrana :D
Pa bi tako u svim ligama, tom logikom, u vrhu liste bili golmani posljednje 3-4 ekipe na tabeli. A nije to slucaj, ni blizu.
Kao sto ni u Ligi prvaka nije.

@Raigor, statistika ne laze, LP. :kiss: Za Begovica trenutno Buffon, da. Kao sto rekoh, iako sam 5-6 godina zdusno uz Begovica, pa i prije godinu kad su pojedinci govorili da treba Sehicu dati sansu, bio sam strogo protiv, medjutim sad zaista treba je dobit. A da li ce, to je vec nesto sasvim drugo...

@north, rekoh trenutno. Naravno da Sehic kroz karijeru nije bolji golman Asmira, ni blizu. Ja samo o trenutnoj formi pricam.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#273 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

14 golova primio, ne znam ima l' još jedna ekipa da je primila više? :mrgreen:
BHF_Manijak

#274 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Tomahawk11 wrote:Bogme pojedini ne gledaju Begovića u posljednje vrijeme, brani tip sve i svašta.
To ono protiv West Hama? Aha, OK.
Ricken

#275 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Muhamed Đakmić wrote:
Ricken wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Pa kakav će biti izbor, ako je ovakvo stanje sa Izvršnim odborom? Puno je veća vjerovatnoća da u BiH svaki selektor bude jednoglasno izabran ili da ne bude nikako izabran, nego da bude izabran sa recimo 12 od 15 glasova. To jednostavno ne postoji u ovakvom sistemu glasanja.

A drugo, puno bitnije. Pošto sam ja veliki advokat Premijer lige BiH, a usudio bih se reći i prilično dobar poznavalac iste, nabroj mi ta imena koja Robert treba upoznati da bi reprezentacija profitirala, odnosno ta imena koja ne može upoznati do marta naredne godine kad počinju kvalifikacije, ili septembra ove godine, kada počinje Liga nacija?

Nije ovo Kandahar, postoji hiljadu načina da se upozna sa igračima koji imaju kvalitet za reprezentaciju, ili nemaju kvalitet za reprezentaciju.

Dakle, spomenuo si Menala i igrače poput Menala. Ja te pitam koji su to igrači poput Menala koji iz naše lige zaslužuju makar probu u reprezentaciji?
Moje je pitanje vrlo jednostavno, čemu teatar sa izborom, koji traje nekoliko mjeseci. Mogli su odmah reći da Osim nije kandidat ili da zbog "nedostatka iskustva" nezadovoljava kriterije, iako je i to vrlo upitno, s obzirom da Prosinečki osima Srbijanskog kupa nema nikakvih dostignuća kao trener. Ili kup Japana nije dovoljno reprezentativan, da ne kažem titule u domaćem prvenstvu.

Što se tiče mladih igrača, ja ću ti pokušati odgovoriti protu pitanjima: Da li je Duljević u prošlim kvalifikacijama igrao dovoljno? Po čemu je to njegov učinak za ono vrijeme što je odigrao u reprezentaciji lošiji od Višćinog ili Lulićevog.

Naša reprezentacija u zadnjem ciklusu je bolovala od kurcobolje, pa ne vidim kakav su nam to profesionalni kvalitet donijele zvijezde iz lige 5.
Titule i kupovi su irelevantni u kontekstu ovoga što oni iznose i ja se sa njima slažem. Evo ti pitanje u tom kontekstu. Je li lakše osvojiti Kup Srbije sa Crvenom Zvezdom ili osvojiti peto mjesto sa Kayserisporom? Naravno da je peto mjesto osvojeno sa Kayserisporom višestruko veći uspjeh. Trener može raditi samo sa onim što ima na raspolaganju, ne bi ni Mourinho ni Guardiola osvojili naslov prvaka BiH sa GOŠK-om.

Druga stvar, puno bitnija, Duljević nije igrao dovoljno u prošlim kvalifikacijama. Međutim, ni ovaj Menalo trenutno ne djeluje kao da je klasa Duljevića, a da ne govorimo o drugim premijerligaškim igračima. Ja uvijek tvrdim da Premijer liga BiH ima dosta igrača sa visokim potencijalom, ali ne treba sad pretjerivati pa na silu sprovoditi smjenu generacija premijerligaškim igračima.

Trenutno ih ima maksimalno pet koji zaslužuju poziv pored Menala, mada mislim da je i ta brojka manja. Evo, reci ti meni, ko to treba imati minutažu u kvalifikacijama od trenutnih premijerligaških fudbalera? Za Duljevića se već dok je ovdje igrao moglo reći da je stvarno klasa, trenutno Premijer liga BiH u generacijama 1994, 1995, 1996 i 1997 nema skoro nijednog fudbalera koji može konkurisati za nacionalni tim. Pozivi za još starije igrače od tog su mi jako nerealni.

Ono što mene zanima su generacije 1998. i 1999. gdje ima nekoliko vrhunskih potencijala, mislim da će ti momci, ako ih Robert pozove, a vjerujem da će stasati makar jedan do samih kvalifikacija, biti vrhunski igrači.
Neznam šta je relevanto, ako to nije rezultat. A to može biti i 5. mjesto sa osrednjim Kayserisporom, koji je trebao biti možda 12. Međutim govoriti o iskustvu i rezultatima u komparaciji sa Amarom je tek da se nešto kaže kao obrazloženje, iako svi dobro znamo šta je pozadina imenovanja, a to je da se ništa suštinski ne promjeni u odnosu funkcionisanja saveza i repke.

Kontekst u kojem se nalazi naša repka je smjena generacija i pravljenje nekog novog tima, posao za koji treba ciklus. Ovaj čovjek najavljuje super rezultate i lepršavu igru. Toliko o tome koliko je svjestan gdje dolazi.

Ako smo već htjeli stranca, onda je trebao iskusni vuk, nešto ala Ćiro, kad je vodio BiH i koji je savršeno uradio taj prelaz. Pošto nismo sposobni dovest takvog stručnjaka, onda je bilo korisnije dovesti trenere poput Amara, Husrefa ili Vinka, koji znaju raditi na duže staze, i koji su u ovom ambijentu ipak kod kuće.

Moje lično mišljenje je da će Robert proći kao i svaki drugi strani trener u BiH. Ovi sad u savezu mu očigledno neće dati vrijeme, jer njih zanima instant rezultat, plasman i guzeljanje na prvenstvu na račun saveza i repke.

Ovo što su uradili je otprilike kao da su doveli Lotara Mateusa. To je otprilike to, veliko ime koje fino zvuči, ali čista kocka i garancija ničega.
Locked