Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bazinga1234

#226 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

SSemir wrote:
Bazinga1234 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Mislim da stvarno nema potrebe za vraćanje Ibiševića, dok bi se svakako trebalo razmisliti o Luliću. Ibišević će na Evropskom 2020. godine imati skoro 36 godina, a već na početku samih kvalifikacija će biti u 35. godini života. Ne treba nam ni iz razloga što će Prosinečki igrati sa jednim napadačem, pa će ta eventualna minutaža koju će Džekina rezerva imati svakako biti mala.

I to što je on trenutno napadač u ligi petice stvarno ne igra preveliku ulogu, neće to biti kad počnu kvalifikacije gotovo sigurno.
slazem se upotpunosti , ibisevic je zadnje 3 godine u reprezentaciji jako los , sjetimo se andore npr , da nije Djure ne bismo ni baraz izborili.

imamo Kodru,Djurica i Bajica.
De ba. Djuric koji se pati u engleskoj drugoj ligi? Nije mogao ni do serije a dpgurat.
Bajic kojem se nazire povratak u tursku?
Kodro, koliko je golova dao? Koliko je igrao? On je opet od ovih pobrojanih i najveca nada.
Ono, nisam ni za ibisevica da nam sjedi na klupi. Ali ako ovu trojicu navodis kao prednost i bolje od ibisevica onda, jbg...
Jebiga, nemas drugih opcija.
Milan kakvu god klupsku karijeru imao, u reprezentaciji je odlican.
Kodro se muci sa povredama , a i njemu i Bajicu je ovo debitantska sezona.
imas Demirovica onda al on treba u-21 reprezentaciji

Poenta je da navedeni (osim Milana) su relativno mladi i mogu napredovati , a Ibisevicu je ostala jos sezona- dvije.
Bazinga1234

#227 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

misljenje naseg najboljeg selektora ikad.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/ciro- ... /180104075
Last edited by Bazinga1234 on 04/01/2018 19:57, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#228 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ricken wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Pa kakav će biti izbor, ako je ovakvo stanje sa Izvršnim odborom? Puno je veća vjerovatnoća da u BiH svaki selektor bude jednoglasno izabran ili da ne bude nikako izabran, nego da bude izabran sa recimo 12 od 15 glasova. To jednostavno ne postoji u ovakvom sistemu glasanja.

A drugo, puno bitnije. Pošto sam ja veliki advokat Premijer lige BiH, a usudio bih se reći i prilično dobar poznavalac iste, nabroj mi ta imena koja Robert treba upoznati da bi reprezentacija profitirala, odnosno ta imena koja ne može upoznati do marta naredne godine kad počinju kvalifikacije, ili septembra ove godine, kada počinje Liga nacija?

Nije ovo Kandahar, postoji hiljadu načina da se upozna sa igračima koji imaju kvalitet za reprezentaciju, ili nemaju kvalitet za reprezentaciju.

Dakle, spomenuo si Menala i igrače poput Menala. Ja te pitam koji su to igrači poput Menala koji iz naše lige zaslužuju makar probu u reprezentaciji?
Moje je pitanje vrlo jednostavno, čemu teatar sa izborom, koji traje nekoliko mjeseci. Mogli su odmah reći da Osim nije kandidat ili da zbog "nedostatka iskustva" nezadovoljava kriterije, iako je i to vrlo upitno, s obzirom da Prosinečki osima Srbijanskog kupa nema nikakvih dostignuća kao trener. Ili kup Japana nije dovoljno reprezentativan, da ne kažem titule u domaćem prvenstvu.

Što se tiče mladih igrača, ja ću ti pokušati odgovoriti protu pitanjima: Da li je Duljević u prošlim kvalifikacijama igrao dovoljno? Po čemu je to njegov učinak za ono vrijeme što je odigrao u reprezentaciji lošiji od Višćinog ili Lulićevog.

Naša reprezentacija u zadnjem ciklusu je bolovala od kurcobolje, pa ne vidim kakav su nam to profesionalni kvalitet donijele zvijezde iz lige 5.
Titule i kupovi su irelevantni u kontekstu ovoga što oni iznose i ja se sa njima slažem. Evo ti pitanje u tom kontekstu. Je li lakše osvojiti Kup Srbije sa Crvenom Zvezdom ili osvojiti peto mjesto sa Kayserisporom? Naravno da je peto mjesto osvojeno sa Kayserisporom višestruko veći uspjeh. Trener može raditi samo sa onim što ima na raspolaganju, ne bi ni Mourinho ni Guardiola osvojili naslov prvaka BiH sa GOŠK-om.

Druga stvar, puno bitnija, Duljević nije igrao dovoljno u prošlim kvalifikacijama. Međutim, ni ovaj Menalo trenutno ne djeluje kao da je klasa Duljevića, a da ne govorimo o drugim premijerligaškim igračima. Ja uvijek tvrdim da Premijer liga BiH ima dosta igrača sa visokim potencijalom, ali ne treba sad pretjerivati pa na silu sprovoditi smjenu generacija premijerligaškim igračima.

Trenutno ih ima maksimalno pet koji zaslužuju poziv pored Menala, mada mislim da je i ta brojka manja. Evo, reci ti meni, ko to treba imati minutažu u kvalifikacijama od trenutnih premijerligaških fudbalera? Za Duljevića se već dok je ovdje igrao moglo reći da je stvarno klasa, trenutno Premijer liga BiH u generacijama 1994, 1995, 1996 i 1997 nema skoro nijednog fudbalera koji može konkurisati za nacionalni tim. Pozivi za još starije igrače od tog su mi jako nerealni.

Ono što mene zanima su generacije 1998. i 1999. gdje ima nekoliko vrhunskih potencijala, mislim da će ti momci, ako ih Robert pozove, a vjerujem da će stasati makar jedan do samih kvalifikacija, biti vrhunski igrači.
BHF_Manijak

#229 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Point. wrote:
BHF_Manijak wrote:
Robertu ne predvidjam dug vijek. Amin.

.
Zasto?
Ne znam, osjecaj. Losa je generalno atmosfera oko repke, odose ovi stariji... Ne bi se ni Amar bolje proveo, s tim sto bi on im'o i dodatni teret linca oko sebe, zbog medijske pompe i babe.
palermo

#230 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Bazinga1234 wrote: Jebiga, nemas drugih opcija.

Poenta je da navedeni (osim Milana) su relativno mladi i mogu napredovati , a Ibisevicu je ostala jos sezona- dvije.
a što treba mladoj ?

Vedi sve najbolje u životu i mislim da je za njega prevashodno najbolje da postane samo navijač reprezentacije.

Sa zanimnajem očekujem prvi Robijev spisak....
Tito_i_Partija

#231 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tito_i_Partija »

Bazinga1234 wrote:
Tito_i_Partija wrote:De nek' onda i sa Spahom vidi hocel' se vratit', jos nije prvu penziju primio. :roll:
Spaha inace igra za klub iz lige petice. :roll:
:lol: :facepalm:

Balkon je za tebe svemir.
Tomahawk11
Globalni moderator

#232 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:Hahahahahahahahahhaha moj @Tomo jos si ti mlad i zelen :D

http://scsport.ba/strucni-stab-reprezen ... nog-clana/
E, ovo fakat bezveze :roll:
Savez :izet:
Bazinga1234

#233 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

palermo wrote:
Bazinga1234 wrote: Jebiga, nemas drugih opcija.

a što treba mladoj ?

Vedi sve najbolje u životu i mislim da je za njega prevashodno najbolje da postane samo navijač reprezentacije.

Sa zanimnajem očekujem prvi Robijev spisak....
Zato sto nemamo boljeg napadaca.
palermo

#234 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Bazinga1234 wrote:
Hoću da kažem, ako je zreo za A reprezentaciju onda nema više mlade. Jedini smisao svake mlade reprezentacije je da izbacuje igrače za A selekciju.

ako dečko se uspije nametnuti u Alavesu, ne vidim ja da se tu treba čekati. Kao što sam uvjeren da Gojak već sada treba biti među 14-15 igrača A reprezentacije.
p206

#235 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by p206 »

dominacija u stilu Zidanea

Muhamed Đakmić

#236 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Bazinga1234 wrote:
Hoću da kažem, ako je zreo za A reprezentaciju onda nema više mlade. Jedini smisao svake mlade reprezentacije je da izbacuje igrače za A selekciju.

ako dečko se uspije nametnuti u Alavesu, ne vidim ja da se tu treba čekati. Kao što sam uvjeren da Gojak već sada treba biti među 14-15 igrača A reprezentacije.
Normalno, i Gojak i Deni Milošević. A mogao je i Hadžiahmetović da nije bilo povrede. Nadam se da će se prekinuti glupa praksa pozivanja mladih igrača i kasnijeg slanja istih u U-21.

Što se Premijer lige BiH tiče, pored Menala poziv zaslužuju još Kenan Pirić, možda Stjepan Lončar na konto toga da igra na prilično deficitarnoj poziciji te Dino Beširović, a od nešto starijih igrača još Goran Zakarić jer nema previše jaku konkurenciju i eventualno Nemanja Bilbija na konto toga što je već dugo među najboljim igračima lige.

Od mlađih vrijedi ispratiti Besima Šerbečića, Marijana Ćavara i Harisa Hajdarevića, mada je definitivno prerano za njih, ali eto, ako odigraju vanserijski na proljeće moći će napraviti velike transfere.

Dakle, to je desetak igrača sveukupno, pa to će Prosinečki sa solidnim planom rada do sutra već imati zabilježeno. A pomoćnik mu je Kenan Hasagić koji je trener u Mladosti, dakle imat će određen uvid u stanje u Premijer ligi BiH.

Razloga za brigu dakle nema.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#237 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote:Hahahahahahahahahhaha moj @Tomo jos si ti mlad i zelen :D

http://scsport.ba/strucni-stab-reprezen ... nog-clana/
E, ovo fakat bezveze :roll:
Savez :izet:
Kazem ja tebi druze da jednostavno bez toga ne moze i naravno da je to za mene prvog FUJ. Predpostavljao sam odmah cim su kolege forumasi skontali da je jedan od Robijevig pomocnika S kadar da ce se nekome iz RS-a nesto drugo nasteliti. Tako funkcionise citava drzava vjeruj mi znam to odlicno!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#238 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

pa frajko je sekretar, nema veze s loptanjem :mrgreen:
palermo

#239 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
Normalno, i Gojak i Deni Milošević. A mogao je i Hadžiahmetović da nije bilo povrede. Nadam se da će se prekinuti glupa praksa pozivanja mladih igrača i kasnijeg slanja istih u U-21.

Što se Premijer lige BiH tiče, pored Menala poziv zaslužuju još Kenan Pirić, možda Stjepan Lončar na konto toga da igra na prilično deficitarnoj poziciji te Dino Beširović, a od nešto starijih igrača još Goran Zakarić jer nema previše jaku konkurenciju i eventualno Nemanja Bilbija na konto toga što je već dugo među najboljim igračima lige.

Od mlađih vrijedi ispratiti Besima Šerbečića, Marijana Ćavara i Harisa Hajdarevića, mada je definitivno prerano za njih, ali eto, ako odigraju vanserijski na proljeće moći će napraviti velike transfere.

Dakle, to je desetak igrača sveukupno, pa to će Prosinečki sa solidnim planom rada do sutra već imati zabilježeno. A pomoćnik mu je Kenan Hasagić koji je trener u Mladosti, dakle imat će određen uvid u stanje u Premijer ligi BiH.

Razloga za brigu dakle nema.
Dobro, ti si tu malo veći optimista nego ja, a priznajem i mnogo si bolje upoznat sa Bh premijer fudbalom. Ja sam recimo prilično siguran da Deni Milošević nije budućnost bh fudbala, Zakarić i Bilbija.......mislim, ......

Pirić je tu netko od koga bi moglo biti.nešto...a Menalo, Čavar, Šerbečić....to je baš u žutu kaputu,.....

Samo ja principjelno nisam za to da reprezentacija treba biti mjesto kroz koju ćeš prodavati naše mlade igrače......treba im davati šansu, ali istiovremeno i podvrći ih istim kriterijima kao i svakog drugog......to znači, ili si u ovom trenutku kvalitet za A reprezentaciju, ili nisi
turbofolk

#240 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by turbofolk »

Upis na temu.

Čestitke novom selektoru iliti izborniku. Puno sreće i nek i nas usreći.
Raduje činjenica da dovodi svoje pomoćnike. Ne očekujem da ćemo u ove dvije prijateljske nešto značajno odskočit igrom, jer neće moći pozvati one standardne reprezentativce. Ja sa više nestrpljenja očekujem žrijebanje grupa za ligu nacija i grupa za kvalifikacije.
Nadam se dobrim rezultatima i plasmanu na Euro.
Muhamed Đakmić

#241 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

A što bi od Pirića bilo prije nego od Menala?

Njemu je već 23 ili 24 godine, Menalo je veći potencijal. I ne govorim da su klasa za reprezentaciju, nego ono, to su ti koje treba isprobati.

A što se tiče ove priče o kriterijima, slažem se, samo ja recimo nikad više ne bih dao šansu Ibiševiću prije nego nekom mladom napadaču koji pokazuje potencijal, čak i da se vrati u reprezentaciju. Ne da ga mrzim ili nešto slično, nego iz prostog razloga što on karijeru završava možda i prije samog Eura, ako ne tad, onda sigurno odmah nakon Eura. U tom smislu, mislim da mlađi zaslužuju priliku za profiliranje :D

I šta fali Deniju Miloševiću, pa mislim da trenutno zaslužuje bar podjednako poziv kao i Gojak, ako ne i više :D
palermo

#242 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:A što bi od Pirića bilo prije nego od Menala?

Njemu je već 23 ili 24 godine, Menalo je veći potencijal. I ne govorim da su klasa za reprezentaciju, nego ono, to su ti koje treba isprobati.

A što se tiče ove priče o kriterijima, slažem se, samo ja recimo nikad više ne bih dao šansu Ibiševiću prije nego nekom mladom napadaču koji pokazuje potencijal, čak i da se vrati u reprezentaciju. Ne da ga mrzim ili nešto slično, nego iz prostog razloga što on karijeru završava možda i prije samog Eura, ako ne tad, onda sigurno odmah nakon Eura. U tom smislu, mislim da mlađi zaslužuju priliku za profiliranje :D

I šta fali Deniju Miloševiću, pa mislim da trenutno zaslužuje bar podjednako poziv kao i Gojak, ako ne i više :D
Ma Pirić je golman, tu je nekako najlakše dostići neki prosjek.....još ako malo imaš sreće tu si ti.......

a Menalo, ma ne smunjam ja da je on veći potencijal, ali jako je teško uspjeti u modernom fudbalu.....tako da bih ja tu pričekao njegovu prvu sezonu u nekom pravom evropskom klubu.....

A za Miloševića, ma jednostavno mislim da nema Gojakov potencijal, nažalost bojim se da je Miloševiću Koniaspor maksimum....ne tvrdim da sam u pravu.....

Ovo oko Ibiševića se slažem (mada bih zaista volio da se izbjegava njegovo ime u ovakvim kontekstima, suviše je on zadužio bh fudbal da bi mu se ime povlačilo u ovakvim paralelama)......
north

#243 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by north »

Priča kako je Robi u startu desetkovan jer ne poznaje ligu je bez pokrića i samo potapanje čovjeka onih koji su u startu bili protiv njega....Možad je na tom polju Amar u startu bio u nekoj prednosti pa sam zati i pisao ranije da ne bi bio previše razočaran ni da njega izaberu, ali na duže staze to nije neka velika prednost...Pričamo kao da brat bratu liga ima 20-ak igrača koji zaslužuju šansu, ali eto selektor sa strane to neće prepoznati ko ni Meša npr. :oops: .....on ako ima dobru volju i želju da prati i objektivno poziva onoga ko zaslužuje šansu, on što @Džakmić napisa uveliko prije početka kvalifikacija će imati kompletnu sliku....znači nije da ne može...da li hoće, pa u startu je to podvukao kao obaveznu stvar da će raditi I da je to jedan od razloga zašto vuče cijelu porodicu u Sarajevo....Znači, i tu smo dilemu riješili :oops: ...ako laže :D i ako se bude na tom polju ponašao kao Meša, lako je hraknuti sa razlogom kada dođe vrijeme za to....Ali ponavljam, praćenje lige DA, davati šansu polako nekima koji baš odskaču DA, ali mi nemamo puno takvih igrača, vrlo mali je to broj, @Džakmić je opet pisao o nekih desetak ako sam dobro shvatio, nisam toliki poznavalac lige, ali mislim da je to nerealno..U ovom trenutku a do početka kvalifikacija teško da će se nešto promijeniti nemamo nijednog igrača iz lige za prvih 11, teško da može više od jednog za klupe, za neki širi spisak max. dodati još dva-tri igrača i to je to koliko se može pokriti jorganom :oops: ...I to onda pratiti, dozirati, naravno I ostale ako slučajno privuku pažnju....plus igrače iz mlade repke jasno...ali to nije kvantna fizika sa trenera sa strane koji dolazi da živi u Sarajevu i koju u startu najavljuje da će pratiit ligu i što vise utakmica gledati uživo....Uostalo, sada će ta turneja po USA, pa će i selektor i mi vidjeti kako se igrači iz lige ponašaju protiv ozbiljnih protivnika i kolio mi stvarno imamo igrača koji su ozbiljni za A tim...
Last edited by north on 04/01/2018 21:16, edited 2 times in total.
Raigor Stonehoof

#244 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Raigor Stonehoof »

ultima_palabra wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Samo da upratim temu :D
Ne mogu ni upratiti, izbrisase mi sve postove :mrgreen:
isto :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#245 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:A što bi od Pirića bilo prije nego od Menala?

Ma Pirić je golman, tu je nekako najlakše dostići neki prosjek.....još ako malo imaš sreće tu si ti.......

a Menalo, ma ne smunjam ja da je on veći potencijal, ali jako je teško uspjeti u modernom fudbalu.....tako da bih ja tu pričekao njegovu prvu sezonu u nekom pravom evropskom klubu.....

A za Miloševića, ma jednostavno mislim da nema Gojakov potencijal, nažalost bojim se da je Miloševiću Koniaspor maksimum....ne tvrdim da sam u pravu.....

Ovo oko Ibiševića se slažem (mada bih zaista volio da se izbjegava njegovo ime u ovakvim kontekstima, suviše je on zadužio bh fudbal da bi mu se ime povlačilo u ovakvim paralelama)......
Dobro, ima smisla to što kažeš. A i jeste za Ibiševića ružno ovo rečeno, nekako mi je bio najbolji primjer mada ima i drugih. Recimo ovaj MIlićević sa druge teme. Već sad završiti sa njim, Gojak možda jednog dana zaigra za Real Madrid, makar i da postoji samo 1% šanse. Ovaj ne može ni za bolji klub od Genta zaigrati.

north: Slažem se ja s tobom, desetak imena koja sam spomenuo vidim na nekim širim spiskovima, daj Bože da od njih bar jedan reprezentativac ispadne.
BlueBlood

#246 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by BlueBlood »

Raigor Stonehoof wrote:
ultima_palabra wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Samo da upratim temu :D
Ne mogu ni upratiti, izbrisase mi sve postove :mrgreen:
isto :lol: :lol:
+1 :mrgreen:

nije dozvoljeno iznijeti svoje misljenje :roll: ovako je i Prosinecki izglasan :lol:
Mustang1

#247 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Jesam li to procitao da mu je nedostatak sto ne poznaje nasu ligu? :D
bh.tornjak

#248 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by bh.tornjak »

tek što je izabran nadmašio je svog prethodnika....
Robi je ružniji od Meše.... :D
Point.

#249 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

BHF_Manijak wrote:
Point. wrote:
BHF_Manijak wrote:
Robertu ne predvidjam dug vijek. Amin.

.
Zasto?
Ne znam, osjecaj. Losa je generalno atmosfera oko repke, odose ovi stariji... Ne bi se ni Amar bolje proveo, s tim sto bi on im'o i dodatni teret linca oko sebe, zbog medijske pompe i babe.
Ja bas mislim suprotno. Potracili smo dvoje kvalifikacija u relativno tankim grupama, ovo je zadnja sansa nekim starijim igracima, novi pocetak, usli smo daleko u tamni tunel u kojem se evo nazire tracak svjetlosti, jebiga mora se nekad okrenuti na bolje, kad ce nego sad kada smo konacno dobili novog selektora.
luckylaka

#250 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Ako ste normalni Bog me ubio.U 7 otisao na posao u 3 se vratio uspjeli ste nakucati 10 stranica :lol: :)
Locked