Koliko bih ja platio kod pozivanja iz Turske u BH, odnosno kada mene nazovu dok sam u Turskoj, ja ne nadjoh, jesam li priglup ili im je site nepregledan i u qrcu?
Ako neko zna te podatke, neka pomogne, bilo konkretno brojkama ili linkom!!
Moderator: Benq
Poruke su 0,45 TRY1. EUROPE and NORTH AMERICA:
Voice call:
Landlines: 0,45 TRY / min.
GSM: 1,50 TRY / min.
1TRY = 0,434 EuraIn all our individual and corporate tariffs, messages sent to numbers of overseas operators are charged at 0.45 TRY/message including VAT and SCT.
Ima i te kako. Poziv iz BiH prema BHT korisniku u Turskoj se tebi računa kao da je on u BiH, ali zato njega deru, a cijena poziva prema Turkcell mreži vjerovatno ima negdje na sajtu BHT-a.Eborg wrote:
Ima li razlike kada sa zemaljske linije/mobitela iz BiH zovem BH Telecom ili Turkcell, oba u Turskoj?
Kupi karticu i na govornicu, tako je jeftinije.Eborg wrote:Hvala na odgovorima!![]()
S obzirom da najjeftinija prepaid kartica kod ovih operatera dođe oko 20 TL (oko 20 KM) onda se postavlja pitanje koliko je to uopće isplativo za par kraćih poziva, isto te dođe.
Haman ću se držati BHT-a na obe strane za tih par svakodnevnih konsultacija.
Turkcell, i derikredenac-ac wrote:Imate li preporuku za karticu za vrijeme odmora u turskoj, preskup wifi u hotelu a samo on treba, pozivi i poruke nisu bitni
Bilikozeca wrote:Turkcell, i derikredenac-ac wrote:Imate li preporuku za karticu za vrijeme odmora u turskoj, preskup wifi u hotelu a samo on treba, pozivi i poruke nisu bitni
2019 a paket mozes kupiti na trafici kao zvake.Zvek wrote:U mnogim sržavame prepaid paket se može kupiti samo uz predočenje nekog dokumenta, pasoš ili lična obično.
Uskoro će tako biti i kod nas.