'Tuta je inzistirao da on plati tortu, rekao je da je to njegov rođendanski poklon. On Miloševića cijelo vrijeme oslovljava s predsjedniče, a Milošević njega s generale', kaže sugovornik Kurira iz haškog pritvora.
U blagovaonici pritvora Milošević je pozvao ostale zatvorenike da mu se pridruže i obogate skromni scheveningenski zatvorski obrok. Miloševiću je u skromnoj proslavi društvo radio i predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj, kao i još nekoliko hrvatskih i srpskih zatvorenika. Uz pečenje i tortu pili su mineralnu vodu, Coca-Colu i guste voćne sokove.
'Bilo je jako zanimljivo. Miloševiću su svi čestitali rođendan. Ljubili su se onako 'po srpski', tri puta. Čak su i zapjevali onu 'Danas nam je divan dan', opisuje sugovornik Kurira i dodaje da je Milošević sasvim dobrog zdravlja i da je za rođendan obukao najbolje tamnoplavo odijelo i stavio omiljenu crveno-bijelu kravatu.
Potpredsjednik SPS-a Milorad Vučelić čuo se u petak s Miloševićem i rekao da mu se bivši predsjednik požalio da mu onemogućavaju kontakt s obitelji. 'Čuo sam se s njim telefonom i imao sam mu priliku čestitati rođendan, poželjeti zdravlje, sreću, uspjeh i da prestane proganjanje njegove obitelji. Zahvalio mi je na čestitkama i rekao da je nesretan zato što mu srbijanske vlasti osujećuju komunikaciju s najbližima zbog tamo nekih izmišljenih optužnica.' On tvrdi da mu se Milošević nije žalio na loše zdravlje.
'U punoj je formi i koncentraciji za nastavak suđenja. Znate i sami da on nikad nije tražio odgodu suđenja, bez obzira na to koliko mu je bilo loše. On ne govori o tome. Mi ga pitamo, a on kaže: 'Nije mi ništa, dobro sam.' Milošević u Haagu inače intenzivno priprema svoju obranu i jedva čeka nastavak suđenja. Često kaže: 'Dolazi moje poluvrijeme', navodi Vučela.
Član vodstva udruženja Sloboda Uroš Šuvaković kaže da su Miloševiću poslali telegram s čestitkama te mu poželjeli skori izlazak na slobodu. 'Očekujem da će sljedeći rođendan Milošević dočekati slobodan i da će ga proslaviti u Beogradu okružen članovima svoje obitelji', rekao je Šuvaković.
http://www.bljesak.info