Rjesnje hrvatskog pitanja

vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#51 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by vedra nebesa »

uglavnomja wrote:
vedra nebesa wrote:
Nekad je Bosanac, a nekad Hrvat, sve ovisi šta mu u tom momentu donosi više koristi.
kao bosanac nema pravo da bude ista u bosni :roll:

i u cemu je problem, on je clan predsjednistva b-h, iz reda hrvatskog naroda, nije nije predsjednik hrvata u bih. on je 33% vlasti u predsjednistvu, ne 33% hrvatske ekskluzivne vlasti nego 33% ukupne vlasti.

i moje je pravo da ga biram za clana predsjednistva ako mi se svidja, ako ga cijenim, postujem njegove ratne zasluge, mislim da je bolji i pametniji i od radoncica i bakira i hareta zajedno bar 50000 puta, i kao covjek i kao predsjednik.
Znači, on je Bosanac, ali da bi došao na poziciju, da ne kažem do fotelje, morao se izjasniti kao Hrvat? U prijevodu, Komšić je Bosanac kojeg su kao člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda izabrali Bošnjaci?

Čak i Jugosloveni Čović i Ganić mu mogu pozavidjeti na snalažljivosti
uglavnomja

#52 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by uglavnomja »

:D
dudlov

#53 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by dudlov »

Evo čovjek javno kaže šta je po narodnosti
http://www.youtube.com/watch?v=8Ri7-aZJOrQ
motorola01

#54 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by motorola01 »

uglavnomja wrote:
vedra nebesa wrote:
Nekad je Bosanac, a nekad Hrvat, sve ovisi šta mu u tom momentu donosi više koristi.
kao bosanac nema pravo da bude ista u bosni :roll:

i u cemu je problem, on je clan predsjednistva b-h, iz reda hrvatskog naroda, nije nije predsjednik hrvata u bih. on je 33% vlasti u predsjednistvu, ne 33% hrvatske ekskluzivne vlasti nego 33% ukupne vlasti.

i moje je pravo da ga biram za clana predsjednistva ako mi se svidja, ako ga cijenim, postujem njegove ratne zasluge, mislim da je bolji i pametniji i od radoncica i bakira i hareta zajedno bar 50000 puta, i kao covjek i kao predsjednik.
Upravo tako. Nece mi Covic govoriti za koga cu ja glasati da me predstavlja u drzavi i svijetu, jer ako bi tako Covic odredjivao ko moze ko ne moze biti clan predsjednistva onda nam ni ne trebaju izbori. Koji klinac trose onolike pare na izbore i narod zahebavaju kad mogu fino sami odrediti ko ce biti clan predsjednistva. Jbt koja demokratija :-)
hercegovac_pravi

#55 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by hercegovac_pravi »

Pa to pitanje je riješeno ima 15 - tak godina...
westt

#56 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by westt »

Svaki narod zasebna izborna jedinica, građanska lista, manjine imaju svoju listu i bok.
heckler

#57 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by heckler »

westt wrote:Svaki narod zasebna izborna jedinica, građanska lista, manjine imaju svoju listu i bok.

Bili ti sta i u kesu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hercegovac_pravi

#58 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by hercegovac_pravi »

westt wrote:Svaki narod zasebna izborna jedinica, građanska lista, manjine imaju svoju listu i bok.
Pa to već imaš u Hrvatskoj...treba nam nešto novo naprednije..
:lol:
Paranoid

#59 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Paranoid »

hercegovac_pravi wrote:
Pa to već imaš u Hrvatskoj...treba nam nešto novo naprednije..
:lol:
ili "update"... 8-)
westt

#60 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by westt »

U državi s 500 tisuća nezaposlenih forsiraju se ovakve stvari umjesto ekonomskih. Ekonomske ne zna riješiti ni jedna stranka dok ovim se mogu lomiti koplja do sudnjeg dana.
alibegoa

#61 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by alibegoa »

Zar nije Sejdic-Finci da se omoguci OSTALIMA da budu birani u predsjednistvo? Kako se to odjednom svelo na problem sa Hrvatskim clanom predsjednistva? Zar nije rjesenje da se ustav promjeni da se dva clana bez navodjenja nacionalnosti u predsjednistvo biraju iz Federacije i jedan iz RS. Kako je Sejdic-Finci rjesen ako se uvode elektori a ostaje kombinacija Bosnjak-Hrvat. Ako se uvode elektori i brise kombinacija Bosnjak-Hrvat zasto se uopce uvode elektori. Ovdje se hebe Bosnjacki narod u pamet, jer Hrvati ono sto moze biti kozmeticka promjena u rjecniku Ustava uslovljavaju dubinskim promjenama koje se mogu ostvariti samo ili daljom podjelom Bosne ili aparthejdom nad Bosnjackim narodom. Eno im Tudjman neka mu se zale sto nije citao sta potpisuje u Vasingtonu, a ako njima ne treba EU meni treba jos manje samo mi fali da mi konfiskuju imovinu kad dodje vreme vracanja kredita koji su spiskani na place birokracije.
Post Reply