Rjesnje hrvatskog pitanja

stari grad Visegrad

#1 Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by stari grad Visegrad »

Sva dobra rjesenja su jednostavna rjesenja.
Najbolje, najjednostavnije i najdemokrtaicnije rijesenje jeste prijedlog:
da Hrvati za svog predstavnika glasaju u crkvama.
Crkve imaju precizne knjige, imaj i popis stanovnistva, te ce i glasovanje Hrvatskog naroda obraditi na najbolji nacin.
A osim toga ce n a galsanje otici 100% svi hrvati. Sigurno da niti jedan Bosnjak niti Srbin nece uci katolicku crkvu da glasa.
Jednostavno i elegantno!
cyprus

#2 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by cyprus »

:sax:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Velkoski »

Znači svi Hrvati idu u crkve ? inčrsting :D
Bodkin

#4 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Bodkin »

:-) sve vise se vracamo u srednji vijek :D
Cherry-Cherry

#5 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Cherry-Cherry »

ja kontala ovo zezancija, al da jeste ne bi tema bila na politici :-)
mO k3

#6 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by mO k3 »

KB24 wrote:Znači svi Hrvati idu u crkve ? inčrsting :D
Oni legitmni da... :mrgreen:
stari grad Visegrad

#7 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Umjesto da idu da glasaju u mjesnu zajednicu, oni idu u crkvu i tamo stave glas i glasacki kutiju. Sta je tu problem? I crkva malo zaradi a sigurno 100% da ce Hrvati izabrati Hrvata.
To je super rjesenje.
vaučer

#8 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by vaučer »

A da plaćamo porez u kokošima, vinu i kukuruzu?
muzicar_iz_parka

#9 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by muzicar_iz_parka »

Neko je hakirao njegov account. :D
Scopio

#10 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Scopio »

To bi bilo onda uplitanje crkve u drzavne poslove, znaci apsolutno ne! Zanimljiv prijedlog :D
Što misliš o ovome:
Tri člana predsjedništva biraju korisnici elektroprivrede, znači jednog daje EP RS, jednog EP BiH i jednog EP HZHB...
tako bi se ispostovala presuda Sejdić-Finci i bili bi opet jedinstveni u svijetu :lol:
Cherry-Cherry

#11 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Cherry-Cherry »

vaučer wrote:A da plaćamo porez u kokošima, vinu i kukuruzu?
samo polako, doći ćemo mi opet do lomača...
stari grad Visegrad

#12 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Scopio wrote:To bi bilo onda uplitanje crkve u drzavne poslove, znaci apsolutno ne! Zanimljiv prijedlog :D
Što misliš o ovome:
Tri člana predsjedništva biraju korisnici elektroprivrede, znači jednog daje EP RS, jednog EP BiH i jednog EP HZHB...
tako bi se ispostovala presuda Sejdić-Finci i bili bi opet jedinstveni u svijetu :lol:
To nije nikakvo uplitanje crkve u drzavne poslove!
To je jednostavno rjesenje. Kada Hrvati biraju svoga clana predsjednistva onda umjesto da idu na glasacko mjesto u Opcinu, idu na glasacko mjesto u crkvu. To se naravo odredi koje crkve ce ustupiti svoj prostor/sobu za postavljanje glasackih kutija. Objasni kako se crkva mjesa? Crkva samo ustupi jednu veliku prostoriju pri crkvi.
Zanci svi Hrvati bez obzira je su li vjernici li ne odu u tu prostoriju pri crkvi i ubace papiric u kutiju za glasanje.
Super rjesenje! Hrvati sigurni 100% da ce samo oni izabrati svog predstavnika u Predsjednistvu.
Scopio

#13 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Scopio »

Po tome bi onda mogli ukinuti i matične urede ionako crkve vode svoje matice, imaju knjige rođenih, umrlih i vjenčanih...
Time bi i riješili i financiranje svećenstva a smanjili nepotrebnu administraciju...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Truba »

ja mislim da je najpoštenije da se svi konačno vratimo u islam a? :D
crnoplavo

#15 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by crnoplavo »

stari grad Visegrad wrote:Sva dobra rjesenja su jednostavna rjesenja.
Crkve imaju precizne knjige, imaj i popis stanovnistva, te ce i glasovanje Hrvatskog naroda obraditi na najbolji nacin.
A osim toga ce n a galsanje otici 100% svi hrvati. Sigurno da niti jedan Bosnjak niti Srbin nece uci katolicku crkvu da glasa.
Jednostavno i elegantno!
Ali Hrvati mogu doci u opstinu i glasati sa srbima i Bosnjacima? Onda bi btrebalo i ovi da glasaju u nekim vjerskim institucijama, ili ne znam kako si to zamislio
Jay Gatsby

#16 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Jay Gatsby »

crnoplavo wrote:
stari grad Visegrad wrote:Sva dobra rjesenja su jednostavna rjesenja.
Jednostavno i elegantno!
Ali Hrvati mogu doci u opstinu i glasati sa srbima i Bosnjacima? Onda bi btrebalo i ovi da glasaju u nekim vjerskim institucijama, ili ne znam kako si to zamislio
Kad se određuje ko je Hrvat. Hoće li to negdje pisati ili kako? Neko daje neku potvrdu ili šta? Mislim, ja mogu danas reći da sam Srbin, a sutra da sam Hrvat, a u srijedu Bošnjak. Nije zar da će mi neko zabraniti da se izjasnim kako hoću :mrgreen:
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#17 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by vedra nebesa »

stari grad Visegrad wrote:
Scopio wrote:To bi bilo onda uplitanje crkve u drzavne poslove, znaci apsolutno ne! Zanimljiv prijedlog :D
Što misliš o ovome:
To nije nikakvo uplitanje crkve u drzavne poslove!
To je jednostavno rjesenje. Kada Hrvati biraju svoga clana predsjednistva onda umjesto da idu na glasacko mjesto u Opcinu, idu na glasacko mjesto u crkvu. To se naravo odredi koje crkve ce ustupiti svoj prostor/sobu za postavljanje glasackih kutija. Objasni kako se crkva mjesa? Crkva samo ustupi jednu veliku prostoriju pri crkvi.
Zanci svi Hrvati bez obzira je su li vjernici li ne odu u tu prostoriju pri crkvi i ubace papiric u kutiju za glasanje.
Super rjesenje! Hrvati sigurni 100% da ce samo oni izabrati svog predstavnika u Predsjednistvu.
Hoće li i Bošnjaci u džamijama glasati? Samo neka paze da im neko ne ukrade cipele.
stari grad Visegrad

#18 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Cilj je da za hrvatskog predstavnika glasaju samo Hrvtai.

Znaci ako ima 5 stranka sa hrvatskim predznakom onda ima 5 listica razkicite boje-gdje boja znaci neka hrvatska stranka. Npr. tamno plava, plava , svjetlo plava, narandzasta tamna i narandzasta svijeta predstavljaju respektive tih 5 hrvatskih stranaka. Znaci tu (u prostoriji kraj crkve) nema paprica druge boje od drugih bh stranaka. Zanci ako sam Hrvat, na dan glasanja, odem u tu prostoriju kraj crkve i glasam.
Zapisnicar koji je zaposlen od strane izborne jedinice, nadje njegove ime i broj licne kate na spisku glasaca, zaokruzi njegov redni broj, znaci glasao je, i taj Hrvat ubaci obojeni listic u izbornu kutiju.
Tako si osigurao da samo hrvaati glasaju za Hrvate. A za druge stranke Hrvati mogu glasati u opcini.

Dok u opcinama glasaju svi ostali koji ne zele birtai hrvtasku stranku. I u opciinskim izbornim jedinicama se nalaze samo papiri drugih boja-stranaka npr: od roze, crvene,z elene, svjetlo zelene, limun zute, tamon zute itd. U opcinama se ne nalaze izborni listici boja od hrvatskih strnaka ( u opcinama nema pvaih, tamno plavih, svjetlo plavih i narandzasih listica)

Tako su Hrvati osigurali da ce oni izabrati Hrvata.Tesko da ce doci neki bosnjak ili srbin otici do prostorije uz crkvu da glasa. a osim toga njegovo ime i prezime ce zaokruziti zaposleni od strane izborne komisije, te ne moze zaokruziti nekog Mustafu.
ZV Keli

#19 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by ZV Keli »

Kume neka idu u Hrvatsku pa neka hrvatisu radi te politike su Bosnjaci dozivjeli genocid.Hajmo mi dati komsiji sve a nema veze sto bi on sutra pucao na mene :-)
uglavnomja

#20 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by uglavnomja »

ustav

"Predsjednistvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri clana: jednog Bosnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske. "

znaci ne biraju hrvati jednog clana predsjednistva, nego je jedan hrvat clan :D

i ne podrazumijeva se :lol: :lol:
Challenger__

#21 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Challenger__ »

Koliko znam, a nisam sasvim siguran, nacionalnost je šifrovana na ličnim kartama. Ako se želi postići da nehrvati ne biraju hrvatskog člana predsjedništva, LK mogu poslužiti kao osnov za rješenje problema, na licu mjesta, na biralištima.
Challenger__

#22 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Challenger__ »

uglavnomja wrote:ustav

"Predsjednistvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri clana: jednog Bosnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske. "

znaci ne biraju hrvati jednog clana predsjednistva, nego je jedan hrvat clan :D

i ne podrazumijeva se :lol: :lol:
Ako postoji dobra volja da se problem riješi, on se rješava ustavnim amandmanom na taj član ili izbornim zakonom koji će spriječiti "fenomen Komšić".
uglavnomja

#23 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by uglavnomja »

Challenger__ wrote:Koliko znam, a nisam sasvim siguran, nacionalnost je šifrovana na ličnim kartama. Ako se želi postići da nehrvati ne biraju hrvatskog člana predsjedništva, LK mogu poslužiti kao osnov za rješenje problema, na licu mjesta, na biralištima.
koliko ja zanm nema nacionalnosti na lk :-)

drugo, nacionalnost biraca je nebitna, prema ustavu. bosnjak i hrvat se biraju sa terotorija federacije, i to je jedini uslov sto se tice glasanja.

kao sto moze mujo glasati za antu, moze i njofra za aliju :lol: a mogu i ostali glasati... :skoljka:
Challenger__

#24 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Challenger__ »

Scroll up.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25 Re: Rjesnje hrvatskog pitanja

Post by Truba »

solucija žmeljka iz nebodera problema bi bila da kantoni s većinskim hrvatskim stanovništvom daju npr 5 elektorskih glasova a kantoni s bošnjačkom većinom daju 1 elekorski
a kantoni gdje su približno isti omjer 40:60 npr da daju po 2.5 elektorskih glasova
onda se to fino sabere i dobijemo člana predsjedništva
Post Reply