Rješenje o invalidnosti,šta dalje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zito23

#1 Rješenje o invalidnosti,šta dalje

Post by zito23 »

Rješenje o invalidnosti sam pronašao kod rodbine,a izdato je zbog(bubrezi,šečer i srce 100%-invalid).
Dajem dukat onom ko mi pojasni dalju proceduru.
Zvao sam granicu Izačič (priča sa jaranom)kaže da to rješenje nije još ništa jer treba neko napraviti deklaraciju.
Kako dalje.....dukat proslijeđujem
hvala
za_sada_bez_dobrog_nicka

#2 Re: Rješenje o invalidnosti,šta dalje

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Koliki je inače procent invalidnosti granica da bi se mogla koristiti povlastica?
and

#3 Re: Rješenje o invalidnosti,šta dalje

Post by and »

rješenje o invalidnosti vadiš na komisiji koja je iza bivše robne kuće i jedino to rješenje je relevantno za uvoz ili kupovinu novog auta.ako nemaš to rješenje,otiđi sa tim rješenjem koje imaš i oni će ti reći da li imaš pravo na povlasticu,zakazati termin na komisiji i dati rješenje.koštalo je 180 km,mislim.
kada imaš rješenje ostaje ti samo redovna procedura pri uvozu ili kupovini auta.ta deklaracija ti je obavezna i kad uvoziš bez povlastice.to je carinska deklaracija koju ti na granici popunjava špediter i koju poslije predaješ na carini.
u svakom slučaju kada dobiješ rješenje od komisije,svu dalju proceduru ti završava špediter.
ako te još nešto interesuje izvoli.
_ado_

#4 Re: Rješenje o invalidnosti,šta dalje

Post by _ado_ »

imam i ja jedno pitanje vezano za ovu temu.
interesuje me koji je procenat potreban za dobivanje povlastice, i da li je potrebno da se invaliditet odnosi na donje ekstremitete.
zito23

#5 Re: Rješenje o invalidnosti,šta dalje

Post by zito23 »

zito23 wrote:Rješenje o invalidnosti sam pronašao kod rodbine,a izdato je zbog(bubrezi,šečer i srce 100%-invalid).
Dajem dukat onom ko mi pojasni dalju proceduru.
Zvao sam granicu Izačič (priča sa jaranom)kaže da to rješenje nije još ništa jer treba neko napraviti deklaraciju.
Kako dalje.....dukat proslijeđujem
hvala
Interesuje me kojim propisom je to riješeno,obzirom da je bili ,a i sada ima šarenila u primjeni istog.
Dukat je spreman!!!
Post Reply