RIZIKO
Moderator: anex
- chuchumbamayumbe
Zakon igrica! Trebalo bi da je doslo uputstvo iz igricu, negdje je u kutiji, garant... Poprilicno je zamrseno za objasnjavati, proguglaj malo, mora da postoji negdje na netu.
Znao sam je sa drustvom igrati po cijelu noc i opet da nam ne dosadi!
Znao sam je sa drustvom igrati po cijelu noc i opet da nam ne dosadi!
- Liberalism
Tesko da ces naci pravila jer ih stvarno ima dosta za tu igru.
Uglavnom postuj pravila s poledjine kutije, s tim da se sami mozete dogovoriti da neka od pravila postujete/nepostujete.
pocetna pravila - kako da raspodjelite vojske, kako da premjestate vojske pise na upustvu. Obicno jedan igrac napada sve dok zeli i mislim da to pise. Mnogi igraju na nacin da svako baca kocke samo jedan put (onoliko kocki sa koliko vojski napada) i to je to. ostala pravila vi dogovorite
Uglavnom postuj pravila s poledjine kutije, s tim da se sami mozete dogovoriti da neka od pravila postujete/nepostujete.
pocetna pravila - kako da raspodjelite vojske, kako da premjestate vojske pise na upustvu. Obicno jedan igrac napada sve dok zeli i mislim da to pise. Mnogi igraju na nacin da svako baca kocke samo jedan put (onoliko kocki sa koliko vojski napada) i to je to. ostala pravila vi dogovorite
- Edmond
-
black-cat
Šeha wrote:Evo ti oficijelna pravila ako citas Engleski:
http://www.hasbro.com/risk/rules.cfm
- Salko sto je u vodu skako
#8 Re: RIZIKO
jel trebas pravila za europska ili za bosanska takmicenja??Edmond wrote:Evo,kupih "Riziko" Ali ne mogu da skontam pravila s onog šturog uputstva na poleđini kutije. Zna li neko da li negdje postoji opširnije uputstvo ili mi može pomoći ovako, na forumu. Pozz![]()
- Edmond
#9 Re: RIZIKO
Zar je bitno ?! Bitno je da se igraSalko sto je u vodu skako wrote:jel trebas pravila za europska ili za bosanska takmicenja??Edmond wrote:Evo,kupih "Riziko" Ali ne mogu da skontam pravila s onog šturog uputstva na poleđini kutije. Zna li neko da li negdje postoji opširnije uputstvo ili mi može pomoći ovako, na forumu. Pozz![]()