RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Moderator: anex
-
izkana
#1 RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Imam namjeru da idem na taj seminar ali neznam ništa o tome, pa me zanima da li je netko išao i kakvi su dojmovi sobzirom da nije baš jeftino pa nebi bacala novac. 
-
Marchegianni
#2 REVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Treba odvojiti neke stvari. Seminari i edukacija nisu jedno te isto. Edukacija se sprovodi kako bi se stekla određena zvanja. Između ostalih, i zvanje certificiranog računovođe (postoje još certificirani računovodstveni tehničar i ovlašteni revizor). Pohađanje edukacije i polaganje ispita su preduslovi da neko uopšte dobije to zvanje i da može ovlašteno obavljati ove poslove u našoj zemlji. Seminari su nešto drugo. Oni su kao neka vrsta dodatne edukacije, praćenja aktuelnosti, promjena u propisima i slično. Njihovo praćenje je preduslov za obnavljanje jednom stečene licence.
Za više informacija - http://www.srr-fbih.org/default.asp
Za više informacija - http://www.srr-fbih.org/default.asp
-
izkana
#3 Re: RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Nije preduslov, može tko hoće.To je samo priprema tko je davno završio faks da se uvede u materiju, a znam sigurno da nije uvjet to za polaganje zvanja certificiranog računovođe, bar su meni tako rekli.
-
Marchegianni
#4 Re: RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Da, da, malo sam konfuzno napisao prvi put. Edukacija nije obavezna, polaganje ispita jeste. Uglavnom, sve informacije imaju na navedenoj stranici.
-
izkana
#5 Re: RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Znam tamo sam i saznala za to, nego problem mi je što ne poznajem nikoga tko je pohađao to pa da mi kaže svoje dojmove ne volim ići na slijepo. 
- djulba
#6 Re: RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
izkana wrote:Znam tamo sam i saznala za to, nego problem mi je što ne poznajem nikoga tko je pohađao to pa da mi kaže svoje dojmove ne volim ići na slijepo.
Ja sam išao na ispite u 11 mjesecu 2007. i položio sam reviziju. I bilo je dosta ljudi koju su išli na nastavu kažu da su dosta toga naučili, ali poslije ispita sam čuo od njih razne gluposti kako su šta uradili. Znači to je od oosbe do osobe. ja lično ne idem zato što je skupo, a sve možeš sama naučit samo treba truda. Sad će opet ispiti od 12 maja
-
izkana
#7 Re: RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Malo mi je velika cijena tog truda. Prvo zato jer nemam iskustva u tim poslovima pa mi je to dodatni problem, drugo jer primjerice iz revizije imam 3 knjige i sad dok ja pređem iz sve 3 treba mi 100 god i plus toga sve su na ćirilici. Nadam se da će me tamo uputiti treba ovo treba a ne to i sl. Jest pravo je skupo ali kad skontam koliko bi puta padala dođe manje više na isto radi toga govorim 
-
izkana
#8 Re: RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Ima li netko da sprema ispite za maj za zavanje certificirani računovođa da razmjenimo iskustva 
- djulba
#9 Re: RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Spremam ja finansijsko izvještavanje i poslovno pravo i poreze. Za izvještavanje čitam standarde i vježbam novčani tok (to ti gotov uvjek bude), a za pravo (ja to imam pošto sam završio poslovnu školu) čitam sve moguće zakone i imam jednu dobru knjigu iz prava pa iz nje učim vr papire. I to je to UČIizkana wrote:Ima li netko da sprema ispite za maj za zavanje certificirani računovođa da razmjenimo iskustva
-
izkana
#10 Re: RIVICON SEMINAR PRIPREMA ZA ZVANJE CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
Učim i ja ali mi se pravo ne da nekako sam se izgubila u vremenu i prostoru. Da bar ima malo više vremenadjulba wrote:Spremam ja finansijsko izvještavanje i poslovno pravo i poreze. Za izvještavanje čitam standarde i vježbam novčani tok (to ti gotov uvjek bude), a za pravo (ja to imam pošto sam završio poslovnu školu) čitam sve moguće zakone i imam jednu dobru knjigu iz prava pa iz nje učim vr papire. I to je to UČIizkana wrote:Ima li netko da sprema ispite za maj za zavanje certificirani računovođa da razmjenimo iskustva![]()
POZDRAV