Ja sam vidjela ovdje sta taj Ritalin pravi od djece

Kcerka jednog mog prijatelja pati od narkolepsije, i daju joj Ritalin.... Istina, vise joj se ne dogadja da zaspe za stolom dok jede, ali je istovremeno taj lijek od djeteta napravio zombija. Nit' se vise normalno igra, nit' vise trckara unaokolo kao sva djeca njenog uzrasta, nit' su joj se ocjene u skoli znacajno popravile.
Ritalin je, ipak, droga, ma kako blaga, i utjece direktno na tvoj centralni nervni sistem. Ne bi trebala biti u stanju dobiti lijek bez ljekarskog nadzora. Ukoliko mislis da patis od Adult ADD, obrati se ljekaru - nije sramota.
Ukoliko u svim ostalim aspektima zivota normalno funkcionises, ali imas problema sa ucenjem, tvoj pristup ucenju je vjerovatno pogresan. Vecina nas pati pomalo od toga. KOliko sam se samo puta pitala - kako je moguce da i dan danas mogu prepricati knjigu koju sam procitala prije 20 godina, a pojma nemam sta sam ucila za ispit prije dvije sedmice
S druge strane, cak i kada sam 'naucila' da se opustim pred ucenje, i da udzbeniku prilazim sa radoznaloscu umjesto imprerativa, dogadjalo mi se da (pred teske ispite) ucim 40-ak minuta, pa odspavam 20-ak. Sama od sebe. Jednostavno se oci sklapale

Ne mislim da mi je imalo odmoglo, nasuprot, mislim da mi je pomoglo. Takodje, pokusaj da pronadjes najbolje vrijeme za ucenje. Dok je vecina mojih drugova ucila do kasno u noc, ja, nakon 5-6 popodne ne bih vise bila u stanju nista nauciti. Ali sam se zato, bez ikakvih problema, dizala u 4 ujutro da ucim