RIP Muhammad Ali
- k3ngur
#1 RIP Muhammad Ali
Umro Muhammad Ali. Da mu dragi Allah dzennet podari, Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un. 
Last edited by k3ngur on 04/06/2016 07:30, edited 1 time in total.
- cenecimoveocino
#2 Re: RIP Muhammad Ali
R.I.P 
- k3ngur
#3 Re: RIP Muhammad Ali
Umro je veliki boksač Muhammad Ali (74), potvrdio je u subotu glasnogovornik njegove obitelji.
Nekadašnji svjetski prvak u teškoj kategoriji, jedna od najvećih sportskih ikona, preminuo je u bolnici u Phoenixu, u kojoj je prije nekoliko dana završio zbog respiratornih problema, s kojima se borio već neko vrijeme, a koji su se dodatno zakomplicirali zbog Parkinsonove bolesti.
Premda su prve vijesti prije nekoliko dana govorile kako se Ali osjeća dobro, ispostavilo se da je stanje mnogo ozbiljnije, a zatim je stigla i vijest o njegovoj smrti.
Ali je u karijeri imao ukupno 61 profesionalni meč. Od toga je pobijedio u 56 nastupa, uz 37 pobjeda nokautom. Nije imao niti jednu neriješenu borbu, te je zabilježio 5 poraza.
Rođen kao Cassius Marcellus Clay, svjetsku je slavu stekao osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, a uslijedila je grandiozna profesionalna karijera koja je, uz znakovit prekid nakon što se javno usprotivio američkom ratu u Vijetnamu, potrajala do 1981. godine. I danas se s velikom nostalgijom spominju njegovi mečevi s Joeom Frazierom i Georgeom Foremanom - 'Bitka stoljeća' u kojoj je 1971. izgubio od Fraziera, 'Rumble in the Jungle' u kojem je nokautirao Foremana u Kinshasi i 'Thrilla in Manila' u kojem je pobijedio Fraziera.
Osim što je diljem svijeta bio cijenjen kao boksač, Ali je bio i borac za ljudska prava, pisao je i poeziju.
'Želio bih da me pamte kao čovjeka koji nikada nije izdao svoje ljude. Ali ako je to previše, neka me barem pamte kao dobrog boksača. Neću se buniti ako spomenete da sam bio lijep', rekao je jednom prilikom.
Iako je s godinama Parkinsonova bolest učinila svoje te se Ali sve rjeđe pojavljivao u javnosti, kad god i gdje god bi se pojavio, bio bi primljen s velikim veseljem, a 1996. imao je čast zapaliti olimpijski plamen na Olimpijadi u Atlanti.
- insomnia78
#5 Re: RIP Muhammad Ali
Ode jedna od istinskih legendi
- muha_sa
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
- medjutim
#8 Re: RIP Muhammad Ali
Veliki sampion, ako ne i najveci svih vremena, ispravan, pametan, covjek koji je bacio svoju Olimpijsku medalju, nakon sto nije mogao uci u restoran cini mi se, u vrijeme segregacije, covjek koji nije zelio ubijati neduzne par hiljada kilometara daleko od njegove zemlje, covjek koji je izgubio sve zbog svojih postupaka, a poslije povratio i titulu i slavu. Licno meni je istinski zao, nekako kao da sam poznavao covjeka citav svoj zivot...
- jogurt_
#10 Re: RIP Muhammad Ali
Muhammad Ali, The Walk of Fame and The Name of The Prophet.
- KB9
#12 Re: RIP Muhammad Ali
najveci i najutjecajniji sportista svih vremena
zivit ces vjecno legendo
zivit ces vjecno legendo
-
The 51st State
#13 Re: RIP Muhammad Ali
covjek koji je obiljezio 20 vijek.
- shake69
#14 Re: RIP Muhammad Ali
Rahmet mu dusi! Neponovljiv sampion i ljudska velicina, koji je cak digao glas i za genocid nad malim evropskim narodom 1992g-Bosnjacima!insomnia78 wrote:
- zavezata-vreca
#15 Re: RIP Muhammad Ali
Stvarno tuzna vijest 
- mayab
#16 Re: RIP Muhammad Ali
“Float like a butterfly, sting like a bee. The hands can't hit what the eyes can't see.”
― Muhammad Ali
― Muhammad Ali
-
kakavdanakneiskustvu
#17 Re: RIP Muhammad Ali
Neponovljiv,šampion u pravom smislu te riječi
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#18 Re: RIP Muhammad Ali
Prijateljstvo nije nešto što učiš u školi. Međutim, ukoliko nisi naučio šta prijateljstvo znači, onda stvarno nisi ništa naučio.Muhamed Ali
-
splinter
#19 Re: RIP Muhammad Ali
Ma čim sam jučer vidio naslov da je njegova porodica već spremna na najgore, pretpostavio sam da je u pitanju dan ili dva. Odrastao sam uz priče o njemu, Toliko mudrih izreka, opisao je borbu i život u cjelosti u svakoj od njih . . .
- pirpa
#20 Re: RIP Muhammad Ali
Rahmet mu dusi i da mu dragi Allah podari ljepi dzennet....
Muhamed Ali- citati
-Ukoliko si ikada sanjao da me možeš pretući bolje ti je da se probudiš i izvineš.
-Znam gdje idem i znam istinu. Ne moram biti ono što vi hoćete da budem. Slobodan sam da budem ono što ja hoću.
-To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju pijesak. Ja prebijam ljude.
-Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu.
-Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi – želju, viziju i san.
Muhamed Ali- citati
-Ukoliko si ikada sanjao da me možeš pretući bolje ti je da se probudiš i izvineš.
-Znam gdje idem i znam istinu. Ne moram biti ono što vi hoćete da budem. Slobodan sam da budem ono što ja hoću.
-To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju pijesak. Ja prebijam ljude.
-Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu.
-Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi – želju, viziju i san.
- MOSALJOZE
#21 Re: RIP Muhammad Ali
Za mene lično najbolji sportista ikada.
Bio je više od čovjeka koji udara,i prima udarce.U možda i najboljim godinama,završi u zatvoru,ali opet nije odstupio od svog stava.
Bio je više od čovjeka koji udara,i prima udarce.U možda i najboljim godinama,završi u zatvoru,ali opet nije odstupio od svog stava.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22 Re: RIP Muhammad Ali
Otisao je najveci i za zivota je postao LEGENDA... nekati je vjecni rahmet, zivjet ces za uvjek u nasim srcima veliki covjece...
-
Teufik
#23 Re: RIP Muhammad Ali
Rahmet mu dusi.....
Legenda
Legenda
- Idemedosumom
#24 Re: RIP Muhammad Ali
Mnogo tužna vijest
Kamo sreće da naša islamska zajednica organizuje kolektivnu dženazu, kad mogu za onog arapskog kralja/firauna...
Slijedeću hatmu poklanjam omiljenom sportisti, molim Allah dž.š. da mu grijehe oprosti, i da ga u svoj Džennet uvede. Amin.
Kamo sreće da naša islamska zajednica organizuje kolektivnu dženazu, kad mogu za onog arapskog kralja/firauna...
Slijedeću hatmu poklanjam omiljenom sportisti, molim Allah dž.š. da mu grijehe oprosti, i da ga u svoj Džennet uvede. Amin.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25 Re: RIP Muhammad Ali
Muhammad Ali: Float Like A Butterfly, Sting Like a Bee