danas sam bio u peugeot-ovom servisu u tuzli, i onaj papan na prijemu automobila mi prosu pricu kako, ako zelim da promijenim jezik interfejsa board computera i navigacije, moram od njih (citaj njega) kupiti original instalacijski cd, koji kosta 180km!?!?!? a da, navodno, oni u servisu (zvanicni peugeot servis u simin hanu) ne rade podesavanja te vrste. e sad, da ne pricam kako mu ne vjerujem da ne rade ta podesavanja jer sam procitao da, npr peugeotov servis u zagrebu radi ta podesavanja, i to radi ih besplatno.
interesuje me ima li gdje da se download-uje taj program, ili firmware, preko kojeg bih mogao da uradim podesavanje jezika? ili, ima li neko u blizoj okolini tuzle ili bijeljine da radi taj posao?
riktanje navigacije
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- chockad
#1 riktanje navigacije
Last edited by chockad on 14/01/2015 20:52, edited 1 time in total.
-
nightvision
#2 Re: riktanje navigacije
U tuzli u miladijama imas autoservis za francuska vozila, ako ti bude usput mozes i kod njih provjeriti da li rade i takve stvari osim mehanike/elektrike.
-
LINQ
#3 Re: riktanje navigacije
Ovaj čovjek iz Lukavca radi te stvari godinama i svi ga hvale, trebalo bi da to može srediti.chockad wrote:prije 15-ak dana kupio sam peugeot 307 sw, a u sklopu opreme uz njega je dosal i fabricki ugradjena navigacija sa velikim displejom. kako je auto uvezeno iz holandije, i navigacija, odnosno interfejs board computera i navigacije je na holandskom. kada sam probao da promijenim jezik na displey je izasla poruka sa zahtjevom da ubacim cd sa odgovarajucim programom.
danas sam bio u peugeot-ovom servisu u tuzli, i onaj papan na prijemu automobila mi prosu pricu kako, ako zelim da promijenim jezik interfejsa board computera i navigacije, moram od njih (citaj njega) kupiti original instalacijski cd, koji kosta 180km!?!?!? a da, navodno, oni u servisu (zvanicni peugeot servis u simin hanu) ne rade podesavanja te vrste. e sad, da ne pricam kako mu ne vjerujem da ne rade ta podesavanja jer sam procitao da, npr peugeotov servis u zagrebu radi ta podesavanja, i to radi ih besplatno.
interesuje me ima li gdje da se download-uje taj program, ili firmware, preko kojeg bih mogao da uradim podesavanje jezika? ili, ima li neko u blizoj okolini tuzle ili bijeljine da radi taj posao?
http://www.pik.ba/profil/Djoslax
- supercali
#4 Re: riktanje navigacije
Provjeri koji ti je fw je li pocinje sa 5 ili 6
Skini odgovarajuci fw i promjeni jezik
Samo nemoj da zajebes ako stavis pogresan slobodno baci kompletan "radio"
Skini odgovarajuci fw i promjeni jezik
Samo nemoj da zajebes ako stavis pogresan slobodno baci kompletan "radio"
- chockad
#5 Re: riktanje navigacije
kako provjeriti koji je firmware?