Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ford mondeo 2000 god, dizel ...mislim da je 1.8 u jarana mi u mene ... riknula mu radilica ... e sad covjek pokusava doc do radilice ... u ford servisu je 1900 KM
Da li neko zna slucajno neki otpad na kijem bi covjek mogo doc do radilice ???
KAko i zasto je doslo do havarije to pojma nemam ni ti je tema diskusije ... auto je bilo servisirano redovno i u izuzetno dobrom stanju ... i onda iznenada krc
treba prvo vidjeti koji je motor tdci ili td sto je vrlo bitno.
na otpadima kompletni motori td su oko 800 KM sa pripadajucim agregatima.
imam ja radilicu od obicnog 1,8 d ne znam da li mu moze ona.
kazem mu ja da mora taj majstor detaljno pregledati kompletan motor ... jesu li klipnjace i klipovi osteceni ... itd itd ... i da onda mora procjeniti jel mu se isplati to raditi ili naci drugi motor ...
Ja naletio do njega za 1 maj na pivu kad belaj ... haj reko da ne kvraim praznike ... znas bosancerose svi problemi se prenose za 4 maj ... moram se cuti sa njim za sve detalje svakako i o autu i o belaju ...
radilica moze puci zbog vise stvari,najcesce je to zamor materijala ali ne znam moze biti i hidroudar ili je auto preskocio,pa je radilica bila najslabija karika,ko zna.
Mislim da nece biti samo do radilice da ce tu biti jos dosta toga ali uglavnom ako bude trebala radilica i ako mu moze ova (zapremina motora je ista,povrt i hod su isti) dobiti ce je za sicu
"Zigi" u Kiseljaku je najbolji za te stvari...mislim da je bolje rjesenje promijeniti kompletan motor nego traziti uzroke pucanja radilice...to je zesci problem...kriva glava motora...pregrijavanje...preskocio zupcasti...popricajte s mehanicarem...
Havarija se desila G.Vakufu ... ode jaran sad bas tamo ... majstor je otvorio motor i povadio djelove ... pa ce konacno saznat vise detalja ... motor je 1.8 tdi 66 kw ... najvjerovanije da je zamor materijala ... neka naprslina u fabrickoj izradi se vjerovatno provukla ... jer nikad niakkav drugi problem se nije javljao ... takodje i ja sumnjam da ce proci samo sa lomom radilice ... bice tu svega ... ono sto je odmah ustanovljeno prilikom havarije je da je zupcasti ok ... kako god ... moj mu je savjet da to popravi i da nadje levata da to uda odmah jebiga malo je okrutno ... al motor kojem rikne radilica ... ja vise nikad ne bih sjeo rahat u takvo auto i zapicio na neki put
U medjuvremenu je naso neku radilicu koja ce danas takodje stici u G.Vakuf ... a ima i neku varijantu u kiseljku ako ta ne bude pasala ... u glavno reko sam mu da obavezno tu radilicu donese da to zraknemo ...